ستاره | سرویس عمومی – قوانین مرتبط با معافیت از خدمت سربازی، از جمله مواردی است که معمولاً هرساله بیشترین میزان تغییر را تجربه میکند. در ادامه به برخی از تازهترین قوانین سربازی اشاره میکنیم که بیشتر آن مربوط به بحث معافیت است.
آخرین تغییرات خدمت سربازی ۹۷
معافیت ایثارگری
رییس اداره سرمایه انسانی سرباز معاونت نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح از ابلاغ ضوابط جدید کسر خدمت فرزندان ایثارگران به نیروهای مسلح خبر داد.
سردار سرتیپ دوم پاسدار موسی کمالی افزود: به منظور فراهم کردن زمینه استفاده از همه فرزندان ایثارگران از تسهیلات کسر خدمت بنا به توافق به انجام رسیده میان مجلس شورای اسلامی و ستاد کل نیروهای مسلح به ازای هر درصد جانبازی هر ماه اسارت و هر ماه رزمندگی ۱۲ روز کسر خدمت به فرزندان ایثارگران تعلق میگیرد که ضوابط اجرایی این مقررات به نیروهای مسلح ابلاغ شده است.
رییس اداره سرمایه انسانی سرباز معاونت نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: فرآیند اخذ گواهی و ثبت کسر خدمت برابر روال گذشته است بدینترتیب که رزمندگان ارتش برای دریافت گواهی مربوط باید به یگانهای محل خدمت خود در نیروی زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی و رزمندگان سپاه و بسیجیان رزمنده نیز به سپاههای استانی و سازمان بسیج مراجعه کنند.
سردار کمالی اظهار داشت: رزمندگان نیروی انتظامی نیز باید به یگانهای انتظامی استانها و جانبازان و آزادگان هم به بنیاد شهید و امور ایثارگران مراجعه کنند.
وی گفت: مصوبه قبلی در خصوص معافیت فرزندان رزمندگان دارای ۲۸ و ۲۹ ماه سابقه که در حال اجرا است تا سقف ۲۰ هزار نفر پیش بینی شده برای سال ۹۶ به قوت خود باقی است.
کمالی خاطر نشان کرد: کسر خدمت صرفاً به کارکنان وظیفه غیرغایب که اشتغال به خدمت دارند تعلق میگیرد، بنابراین کارکنان وظیفه هنگام مراجعه به مبادی ذکر شده باید گواهی اشتغال از محل خدمت با برگ اعزام به خدمت به همراه داشته باشند.
نکته:
- لازم به ذکر است که اولویت این طرح برای کسانی است که در حال حال خدمت هستند، گنجایش این کار برای تمام ایثارگران وجود ندارد و در مرحله اول این قانون شامل کسانی میشود که در حال خدمت هستند. هرکس که مشمول میشود با ارائه دفترچه خدمت در مرحله دوم میتوانند از کسر خدمت استفاده کنند.
- این قانون شامل افرادی هم که زیر سی ماه ایثارگری و حضور در جبهه داشته باشند میشود، اما فرزندان کسانی که ۲۵ درصد جانبازی دارند یا ۲۴ ماه مدت آزادگیشان باشد یا سی ماه حضور در جبهه داشته باشند، معاف میشوند و کسانی که شصت ماه در جبهه حضور داشته باشند یا ۵۰ درصد جانبازی داشته باشد و دو فرزند داشته باشند هر دو فرزند معاف میشود.
حذف دوره آموزشی برای کسر خدمت بالاتر از ۲۴ ماه
به گفته سردار ابراهیم کریمی، کسانی که بالاترین امتیاز ایثارگری را داشته و جزو ۲۰ هزار نفر مشمول کسر خدمت سالانه باشند، اگر میزان کسر خدمت آنها ۲۴ ماه و یا بیشتر باشد، بدون گذراندن دوره آموزشی، کارت معافیت اخذ میکنند و در عین حال متعهد میشوند که تا ۵ سال آینده در صورت درخواست نیروهای مسلح، خود را برای گذراندن دوره آموزشی معرفی کنند.
وی افزود: بدیهی است کسانی که در اولویت ۲۰ هزار نفر مشمول کسر خدمت سالانه ایثارگری میشوند و میزان کسر خدمت آنها کمتر از ۲۴ ماه باشد، میبایست دوره آموزشی را سپری کنند.
سابقه ایثارگری مادر و پدر برای فرزندان قابل تجمیع است
جانشین سازمان وظیفه عمومی در پاسخ به این پرسش که آیا مادرانی که سابقه ایثارگری دارند نیز میتوانند از این قانون برای کسر خدمت فرزندان خود استفاده کنند، گفت: در این قانون هیچ فرقی میان سابقه ایثارگری والدین دیده نشده و حتی مشمولانی که پدر و مادرشان هر دو سابقه ایثارگری دارند، میتوانند با تجمیع سابقه والدین، از کسر خدمت سربازی بهشرط قرار گرفتن در ۲۰ هزار نفر دارای بالاترین اولویت سالانه استفاده کنند.
کریمی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا امکان بهرهمندی از این قانون برای چند فرزند نیز وجود دارد یا خیر، گفت: کسانی که قبلاً از تسهیلات ایثارگری استفاده کردهاند، مابقی سابقه ایثارگری آنها برای فرزندان بعدی محاسبه خواهد شد.
احتساب سابقه ایثارگری برای برخی کارمندان دولت در زمان جنگ
کارکنان برخی دستگاههای دولتی که در طول ۸ سال دفاع مقدس در مناطق عملیاتی مشغول به کار و انجام وظیفه بودهاند نیز در شمول ایثارگران قرار دارند. بهعنوان مثال کارمندانی که در وزارت نیرو در زمان دفاع مقدس مشغول به کار بوده و در آن زمان مدتی را برای انجام وظایف شغلی خود در مناطق عملیاتی گذراندهاند مشمول استفاده از این کسرخدمت قرار میگیرند.
فرزندان نیروهای مسلح در طرح امام حسن مجتبی (ع) نیز مشمول کسرخدمت میشوند
کارکنان نیروهای مسلح که در قالب طرح امام حسن مجتبی (ع) در برخی مناطق عملیاتی کشور در سنوات مختلف حضور داشتند در شمول این قانون قرار دارند.
سردار کریمی با تاکید بر اینکه این قوانین مشمول فرزندخوانده و یا کسانی که کفیل آنها دارای سابقه ایثارگری است نخواهد شد، افزود: نکته قابل توجه دیگر آن است که سربازانی که دارای امریه هستند، قادر به استفاده از کسرخدمت نیستند.
هزینه دریافت کارت معافیت سربازی در سال ۹۷
قیمت کارتهای معافیت برای افراد با تحصیلات دکترای تخصصی مبلغ یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، برای افراد با تحصیلات دکترای حرفهای مبلغ یک میلیون و ۴۰ هزار تومان، برای افراد با تحصیلات کارشناسی ارشد یک میلیون و ۴۰ هزار تومان، برای افراد با تحصیلات کارشناسی مبلغ ۳۲۵ هزار تومان، برای افراد با تحصیلات فوق دیپلم مبلغ ۳۲۵ هزار تومان، برای افراد با تحصیلات دیپلم ۱۳۰ هزار تومان، برای افراد با تحصیلات زیردیپلم ۹۷ هزار و ۵۰۰ تومان، مشمولان ایرانی خارج از کشور یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی ۵۰۰۰ تومان و معافیتهای پزشکی ۱۳۰ هزار تومان تعیین شده است.
معافیت فرزندان اولیای معلول از سربازی
یکی از فرزندان اولیایی که خود ناتوان و معلول بوده (هر دو یا یکی از آنها معلول باشد) و یا حداقل دو نفر از فرزندان آنها ناتوان و معلول باشد از انجام خدمتوظیفه عمومی معاف میشود. همچنین همسرانی که زن ناتوان و معلول خود را سرپرستی میکنند، مادامی که سرپرستی همسر ناتوان و معلول را برعهده داشته باشند، از انجام خدمت وظیفه عمومی معاف میشوند.
جریمه غیبت سربازی
به گفته رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح، فرزندان افراد تحت پوشش کمیته امداد خمینی و سازمان بهزیستی از تخفیف ۷۰ درصدی در طرح جریمه غیبت سربازی برخوردار هستند. میزان جریمه غیبت سربازی در سال ۹۷ همانند میزان جریمه سال قبل است؛ همچنین تخفیف ۵ درصدی به ازای تاهل و هر فرزند به افراد واجد شرایط تعلق میگیرد.
برای مشمولان غایبی که در خارج کشور هستند و ۸ سال غیبت داشته باشند وقتی به کشور وارد می شود باید جرایم را پرداخت کند تا امکان خروج از کشور را داشته باشند.
او درباره کمیته امداد و بهزیستی نیز گفت: در جلسه ای که برگزار شد قرار شد، ۷۰ درصد جرایم بخشیده شود. در جلسات مختلف به توافقاتی رسیده ایم که افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی بتوانند از معافیت ها استفاده کنند.