رطوبت مورد نیاز گیاهان آپارتمانی چقدر است؟

در این مطلب با راهنمای رطوبت خاک و تاثیر آن روی گیاهان همراه شما هستیم تا در مورد رطوبت مورد نیاز گیاهان آپارتمانی بیشتر بدانیم.

فرقی نمی کند که گیاهی که در خانه دارید جزء گیاهان آپارتمانی سمی است یا بی خطر، در هر صورت مقدار رطوبت خاکی که یک گیاه برای سلامتی بهینه‌ی خود نیاز دارد، از گیاهی به گیاه دیگر متفاوت است. هنگام استفاده از گیاهان در دکوراسیون خانه باید بدانید انواع مختلف گیاهان در مناطق مختلف آب و هوایی تکامل یافته و با شرایط محیطی مختلف بر اساس در دسترس بودن رطوبت سازگار شده‌اند. در این مطلب با دانستنی‌هایی درمورد هر آنچه که لازم است درباره رطوبت مورد نیاز گیاهان آپارتمانی بدانید، همراه شما هستیم.

 

گیاهانی که به رطوبت پایینی نیاز دارند

گیاهان آپارتمانی که به رطوبت خاک کمتری نیاز دارند، بخش‌ها و ساختارهای گیاهی اصلاح شده‌ای را ایجاد کرده‌اند تا بتوانند با شرایط کم رطوبت کنار بیایند. برای مثال بسیاری از گیاهان بومی مناطق خشک برگ‌های مومی ضخیم با روزنه‌های کمتری دارند که در ذخیره‌سازی آب موثر است.

بسیاری از این گیاهان “ساکولنت” در نظر گرفته می‌شوند که گروه بزرگی از گیاهان زینتی هستند و به رطوبت کمی نیاز دارند. گیاهان بومی مناطق بسیار خشک، از جمله کاکتوس اصلا برگ ندارند و در عوض ساقه‌های اصلاح شده‌ای دارند که رطوبت فراوانی را در خود نگه می‌دارد و فتوسنتز می‌کنند.

گیاه آلوئه

گیاهان سانسوریا و زامیفولیا نیز آب را در ریشه‌های ضخیم و گوشتی خود ذخیره می‌کنند. این تغییرات گیاهی نتیجه سازگاری این گیاهان با شرایط خاک خشک‌تر است. برای این گیاهان شرایط رطوبت زیاد نا مناسب است چون برای رطوبت زیاد سازگار نشده‌اند. اگرچه این گیاهان خاک خشک‌تری را ترجیح می‌دهند، اما همچنان به آبیاری مناسب نیاز دارند.

گیاهانی که به رطوبت بالایی نیاز دارند

برعکس گیاهانی که در بالا اشاره کردیم، گونه‌های گیاهی هستند که در محیط‌هایی با رطوبت فراوان و پایدار رشد کرده و سازگار شده‌اند. گیاه فیکوس، اسپاتی فیلوم و بسیاری از نخل‌های شامادورا، اریکا، راپیس و سرخس نمونه هایی از گیاهانی هستند که شرایط مرطوب را ترجیح می‌دهند.

از ویژگی‌های این گیاهان می‌توان به برگ‌های فراوان با سیستم ریشه‌ای ضخیم و الگوهای رشدی نسبتا سریع اشاره کرد. برخی از این گیاهان به سرعت به شرایط عدم رطوبت کافی خاک واکنش نشان می‌دهند؛ مانند پژمردگی اسپاتی فیلوم و برگ‌های فیکوس. باید مراقب باشید که حتی این گیاهان را نباید بیش از حد آبیاری کرد.

اشباع در مقابل رطوبت

گیاهان با رطوبت بالا خاک مرطوب را ترجیح می‌دهند، نه خاک خیس. خاک مرطوب یا خاک کاملاً اشباع به خاکی گفته می‌شود که تمام منافذ آن پر از آب و بدون هوا است. ریشه‌ها به هوا نیاز دارند، حتی ریشه‌های گیاهان با رطوبت بالا و وقتی که هوا در دسترس نباشد، پتانسیل پوسیدگی آن زیاد است. به همین دلیل، هدف آبیاری گیاه این است که خاک گیاهان با رطوبت بالا، مرطوب (اما نه کاملاً اشباع) بماند و خشک نشود.

بسیاری از گیاهان نیز جایی در وسط طیف رطوبت خاک قرار می‌گیرند. گیاهانی که به عنوان گیاهان کم رطوبت یا پر رطوبت در نظر گرفته نمی‌شوند، معمولاً آبیاری کامل را ترجیح می‌دهند و سطح خاک قبل از آبیاری بعدی کمی خشک می‌شود.

عوامل موثر بر رطوبت خاک

هنگام آبیاری گیاهان باید شرایط محیطی را نیز در نظر گرفت – عواملی مانند نور، دما، رطوبت، سلامت گیاه، نوع خاک و غیره بر میزان و تعداد دفعات آبیاری یک گیاه خاص تأثیر می‌گذارند. به طور کلی گیاهان در دماهای بالاتر و نور بیشتر، نسبت به گیاهانی که در نور کمتر و دمای پایین‌تری هستند به آبیاری بیشتری نیاز دارند و همه این عوامل باید در هنگام آبیاری گیاهان به خصوص گیاهان آپارتمانی در نظر گرفته شوند.

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید