ستاره | سرویس خودرو – مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی مشخص میکند که کدام یک از این دو خودرو کیفیت بهتری دارد. هر دوی این محصولات خودروهای کراس اور کوچک جثه به شمار میروند و از نظر ماهیت مابین خودروهای سواری هاچ بک و خودروهای شاسی بلند قوی هیکل قرار میگیرند. در حال حاضر محصولات کراس اور از محبوبیت ویژهای در نزد خریداران خودرو برخوردارند.
خودروی سانگ یانگ تیوولی مانند بسیاری از محصولات کراس اور موجود در بازار ایران یک خودروی چینی به شمار میرود. اما خودروی رنو کپچر از اصالتی فرانسوی برخوردار است. با توجه به ماهیت این خودروها هر دوی آنها برای تردد در فضای شهری ساخته شدهاند. به طور کل نمیتوان از خودروهای کراس اور کوچک جثه انتظار پیمودن مسیرهای ناهموار یا انجام فعالیتهای آفرود را داشت. با این توضیح بهتر است به سراغ مقایسهی دقیق رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی برویم.
مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی از نظر فنی
خودروی سانگ یانگ تیوولی از وجود یک موتور بنزینی تنفس طبیعی بهره میبرد. موتوری با برخورداری از گنجایش ۱۵۹۷ سیسی که به ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ مجهز است.
موتور به کار رفته در این خودرو قادر است حداکثر توانی معادل ۱۲۸ اسب بخار با احتساب ۶۰۰۰ دور در دقیقه ایجاد کند. حداکثر گشتاور خروجی این موتور نیز رقمی معادل ۱۶۰ نیوتنمتر با احتساب ۴۶۰۰ دور در دقیقه خواهد بود.
در سوی مقابل اگرچه خودروی رنو کپچر از وجود موتوری با گنجایش ۱۱۹۷ سیسی بهره میبرد، اما وجود خصلت توربو شارژ در این موتور موجب میشود که چندان از قافلهی رقابت با خودروی تیوولی عقب نماند. حداکثر توان خروجی این موتور توربو شارژ حدود ۱۲۰ اسب بخار با احتساب ۴۹۰۰ دور در دقیقه است. رقمی که حدود ۸ اسب بخار از توان خودروی تیوولی کمتر است. با این حال خصلت توربو شارژ موتور رنو کپچر موجب میشود که حداکثر گشتاور خروجی آن حدود ۳۰ نیوتنمتر بیشتر از رقیب گردد و حول و حوش رقم ۱۹۰ نیوتنمتر با احتساب ۲۰۰۰ دور در دقیقه قرار گیرد.
از همین رو شتاب صفر تا صد خودروی سانگ یانگ تیوولی رقمی در حدود ۱۲ ثانیه براورد میشود. این در حالی است که شتاب صفر تا صد خودروی رنو کپچر رقمی در حدود ۱۰.۹ ثانیه است. البته در شروع حرکت و خارج شدن از حالت سکون، این خودروی سانگ یانگ تیوولی است که شتاب بیشتری دارد. اما شتاب فاز دوم خودروی رنو کپچر بیشتر از رقیب چینی خود خواهد بود. موضوعی که موجب میشود این خودروی فرانسوی تبار در سرعتهای بالا شتاب بیشتری را نسبت به خودروی تیوولی به نمایش بگذارد.
شاید بتوان در مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی از نظر شتاب، وزن کمتر خودروی رنو کپچر را هم در شتاب بیشتر آن دخیل دانست. در شرایطی که خودروی تیوولی از وزنی معادل ۱.۳ تن برخوردار است، وزن خودروی رنو کپچر حدود ۱۲۰ کیلوگرم کمتر بوده و حول و حوش ۱.۱۸ تن قرار دارد.
علاوه بر آن وجود جعبه دندهی ۶ سرعتهی اتوماتیک که از قابلیت کلاچ دوگانه بهره میبرد را هم میتوان در این موضوع تاثیرگذار دانست. چرا که قدرت مانور بیشتری را در اختیار راننده قرار میدهد. این در حالی است که خودروی تیوولی از وجود یک جعبه دندهی ۶ سرعتهی تیپ ترونیک مدل آیسین بهره میبرد.
علاوه بر شتاب بیشتر، متوسط میزان مصرف سوخت خودروی رنو کپچر نیز بهینهتر از رقیب چینی خود است. به گونهای که این خودروی فرانسوی تبار در حالت چرخهی ترکیبی به طور متوسط حدود ۱.۳ لیتر سوخت کمتری را نسبت به خودروی سانگ یانگ تیوولی مصرف میکند. البته خودروی سانگ یانگ تیوولی از نظر استاندارد آلایندگی در رتبهی بالاتری نسبت به رقیب خود قرار میگیرد. چرا که استاندارد آلایندگی این خودرو یورو ۶ بوده و استاندارد آلایندگی خودروی رنو کپچر یورو ۵ است.
با وجود تمام تفاوتهای ذکر شده در مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی از نظر فنی، تفاوت خاصی را نمیتوان در نوع رانندگی این دو خودرو با یکدیگر مشاهده کرد. در واقع این دو خودرو تجربهای تقریبا شبیه به هم را حین نشستن پشت فرمان برای شما فراهم میکنند.
مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی از نظر آپشن
برای مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی از نظر آپشن بهتر است مهمترین امکانات و قابلیتهای به کار رفته در هر کدام از آنها معرفی شود. در خودروی چینی سانگ یانگ تیوولی وجود امکانات و قابلیتهای زیر را شاهد هستیم. با این توضیح که این خودرو در قالب مدل الیت و اسپورت عرضه شده است:
- برخورداری از سيستم ترمز ضد قفل ABS
- بهرهمندی از سيستم توزيع متعادل نيروي ترمز EBD
- وجود سیستم فعال ضد واژگونی ARP
- برخورداری از سیستم پایداری الکترونیکی ESP
- مجهز به سیستم ترمز کمکی الکترونیکی HBA
- بهرهمندی از سیستم کمکی حرکت در سربالایی HSA
- وجود سیستم ضد لغزش خودرو در شتاب گیری ASR
- برخورداری از سیستم ضد هرزگردی TCS
- مجهز به رینگهای ۱۸ اینچی
- برخورداری از سنسور عقب جهت پارک خودرو و دوربین دید عقب
- وجود شیشههای دودی در ردیف عقب خودرو
- بهرهمندی از شیشههای جلوی ضد اشعه
- برخورداری از شیشههای برقی که مجهز به سیستم ایمنی تشخیص مانع در سمت راننده هستند
- وجود فرمان هیدرولیک با قابلیت تنظیم ارتفاع
- برخورداری از چراغ روشنایی روز در بخش جلو و چراغ ال ای دی در بخش عقب خودرو
- امکان تنظیم ارتفاع نور چراغهای جلو
- وجود قابلیت مدیریت برق باتری
- مجهز به آینههای برقی تاشو
- حساس بودن آینهی جلوی خودرو به نور
- وجود صندلیهای چرمی در ردیف جلو و عقب خودرو
- مجهز بودن صندلیهای جلوی خودرو به قابلیت گرمکن
- برخورداری از سیستم تهویه مطبوع دستی
- مجهز به قابلیت کروز کنترل
- وجود برف پاکنهای مجهز به سنسور باران و برف
- بهرهمندی از شیشههای دودی برای درهای عقب خودرو (این قابلیت در مدل اسپورت این خودرو وجود دارد)
- مجهز به بال عقب (این قابلیت در مدل اسپورت این خودرو وجود دارد)
- برخورداری از سیستم ورود بدون کلید
- وجود فرمان برقی سه حالته
- برخورداری از سانروف و ریل سقفی (این قابلیت تنها در مدل الیت این خودرو وجود دارد)
- بهرهمندی از سقف دو رنگ (این قابلیت در مدل اسپورت این خودرو وجود دارد)
- مجهز به سیستم پخش دی وی دی و ام پی تری که از وجود ۶ بلندگو و ۲ آمپلی فایر بهره میبرد
- وجود سیستم فعال شوندهی پشت سریها هنگام وقوع تصادف
- برخورداری از شش کیسه هوای ایمنی که شامل کیسه هوای مختص به راننده و سرنشین صندلی جلو، کیسه هوای پردهای و کیسه هوای جانبی میشود
در ادامه امکانات و قابلیتهای موجود در خودروی رنو کپچر را نیز بررسی خواهیم کرد:
- وجود سيستم تهويه مطبوع اتوماتيک در خودرو
- برخورداری از چراغ های ال ای دی روشنایی روز
- بهرهمندی از سيستم تنظيم ارتفاع نور چراغهای جلو
- مجهز به سنسور اتوماتيک نور چراغها
- وجود آينههای جانبی برقی و تا شونده با ديد گسترده که در بخش عقب مجهز به گرمكن هستند
- برخورداری از غربيلک فرمان چرمی و تودوزی چرم
- بهرهمندی از رينگ آلومينيومی ۱۷ اينچی
- مجهز به سيستم استارت دكمهای هوشمند
- وجود قابلیت كروز كنترل و سيستم محدود كنندهی سرعت
- برخورداری از سيستم مصرف بهينهی موتور یا اکو مود
- بهرهمندی از قابليت تلسكوپی تنظيم فرمان و تنظيم ارتفاع
- وجود سه عدد پشت سری قابل تنظيم در بخش عقب خودرو
- مجهز به قابلیت گرمكن در صندلیهای جلوی خودرو
- برخورداری از سیستم سرگرمی چند رسانهای که به نمایشگر ۷ اينچی مجهز است
- بهرهمندی از چهار کیسه هوای ایمنی که به راننده و سرنشين صندلی جلو اختصاص دارد و کیسه هوای ایمنی جانبی را هم شامل میشود
- وجود سيستم ترمز ضد قفل ABS
- مجهز به سيستم توزيع متعادل نيروی ترمز EBD
- برخورداری از سيستم ترمز كمكی در موارد اضطراری EBA
- بهرهمندی از سيستم كنترل پايداری الكتريكی ESP
- وجود سيستم كمكی حركت در سربالايی HSA
مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی از نظر ظاهر
در مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی سلیقهی خریداران نقش مهمی را ایفا میکند. اما با هر سلیقهای که از آن برخوردار باشیم میتوان گفت که خودروی سانگ یانگ تیوولی به عنوان یک محصول چینی از ظاهر جذابی برخوردار است.
در نمای جلو شاهد چهرهای جدی و تا حدی خشمگین از این خودرو هستیم. بخش جلو پنجره بسیار باریک و شبیه به یک نوار طراحی شده است. نواری که چراغهای جلوی خودروی تیوولی را به یکدیگر متصل میکند. روی فضای کاپوت این خودرو خطوط حجم دهندهی عمودی قابل توجهی نقش بسته که در تاثیرگذاری هر چه بیشتر ظاهر این بخش از خودرو بسیار موفق عمل کرده است. بخش اصلی سپر این خودرو نیز ظاهری آچار مانند دارد و از دو سمت بالا و پایین میان بخشهای پنجرهای آن احاطه شده است. در این میان رنگ سیاه بخش جلو پنجره و قسمتهای پنجرهای سپر در تضاد با رنگ بدنهی خودرو قرار گرفته و بر گیرایی نمای جلوی آن افزوده است.
آن چه بیش از همه در نمای کنار خودروی سانگ یانگ تیوولی به چشم میآید حجم برجستهی گلگیرها است که ظاهری فربه و مستحکم به این خودرو بخشیده و نمای کنار آن را جذابتر جلوه میدهد.
در نمای عقب این خودرو نیز نوع طراحی چراغها و شکل D مانند آنها است که بیش از همه جلب توجه میکند. علاوه بر آن طراحی سپر عقب این خودرو هم به خوبی انجام گرفته و مجموعهی جزییات نمای عقب، ظاهر منحصر به فردی به بخش پشتی خودروی سانگ یانگ تیوولی بخشیده است.
نمای داخلی خودروی سانگ یانگ تیوولی نیز مانند نمای خارجی آن به خوبی طراحی شده است و نسبت به بسیاری از محصولات چینی زیباتر جلوه میکند. البته طراحی نمای داخلی خودروی رنو کپچر هم نسبتا مناسب انجام شده است. شاید نتوان در نمای داخل برتری کامل را از آن یکی از این دو خودرو دانست. هرچند که نمای داخلی خودروی تیوولی تا حدی شیکتر به نظر میرسد.
در نمای جلوی خودروی رنو کپچر، برخلاف خودروی تیوولی چهرهی شاد و بشاشی را شاهد هستیم. چراغهای جلوی این خودرو از کشیدگی چراغهای تیوولی برخوردار نیستند اما در عوض بخش جلو پنجرهی آن اندکی پهنتر از خودروی تیوولی طراحی شده است. چراغهای مه شکن خودروی رنو کپچر نیز واضحتر از خودروی تیوولی طراحی شدهاند و کاملا بزرگتر به نظر میرسند.
نمای کناری خودروی رنو کپچر به شکل مشخصی جمع و جورتر از خودروی سانگ یانگ تیوولی طراحی شده است. به طور کل در این نما ساختار عضلانی خودروی تیوولی مشاهده نمیشود.
نمای عقب خودروی رنو کپچر از شکل و شمایل سادهتری نسبت به رقیب خود بهره میبرد. با این حال بخش سایهبان مانند بالای این نما توانسته اندکی آبروداری کند و جلوهای مضاعف به بخش عقب این خودرو ببخشد. در مجموع سلیقهی خریداران میتواند مقایسهی رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی از نظر مشخصات ظاهری آنها را آسان نماید.
مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی از نظر قیمت
در حال حاضر خودروی سانگ یانگ تیولی در قالب دو مدل ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در بازار خودروی ایران یافت میشود. مدل ۲۰۱۷ این خودرو هم اکنون از متوسط قیمتی در حدود ۲۷۰ میلیون تومان برخوردار است. مدل ۲۰۱۸ این خودرو نیز در حال حاضر با متوسط قیمتی در حدود ۲۹۵ میلیون تومان در بازار آزاد معامله میشود. جالب این جا است که این خودرو در نیمههای اردیبهشت امسال با قیمتی زیر ۱۵۰ میلیون تومان در بازار آزاد به فروش میرسید.
قیمت مدل ۲۰۱۷ خودروی رنو کپچر نیز هم اکنون در بازار آزاد به طور متوسط حدود ۲۹۳ میلیون تومان است. بر این اساس مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی از نظر قیمت کاملا واضح به نظر میرسد.
جمع بندی مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی
مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی از نظر مشخصات فنی نتیجهای تقریبا پایاپای دارد. هر چند که با توجه به پارامترهایی نظیر شتاب، گشتاور موتور و میزان مصرف سوخت، کفهی ترازو به سمت خودروی رنو کپچر میچربد.
با این حال در مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی از نظر مشخصات ظاهری، این خودروی چینی است که دست بالا را دارد و تا حدی دلرباتر از رقیب خود ظاهر شده است.
از نظر برخورداری از امکانات و قابلیتهای مهم، باز هم کفهی ترازو اندکی به سمت خودروی سانگ یانگ تیوولی متمایل میشود. چرا که این خودرو در مواردی نظیر برخورداری از سیستمهای کمکی و حفظ پایداری عملکرد بهتری را از خود به نمایش میگذارد. با این حال خودروی رنو کپچر از نظر حفظ ایمنی سرنشینان درخشانتر از تیوولی ظاهر شده و امتیازهای بالاتری را از سوی موسسات معتبر به خود اختصاص داده است.
مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی از نظر قیمت نیز به سود خودروی تیوولی تمام میشود. چرا که مدل ۲۰۱۷ این خودرو حدود ۲۳ میلیون تومان ارزان تر از مدل ۲۰۱۷ خودروی رنو کپچر است. از سوی دیگر اختلاف قیمت مدل ۲۰۱۸ این خودرو با مدل ۲۰۱۷ رنو کپچر نیز تنها دو میلیون تومان است.
در انتهای مطلب مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی نمیتوان حکم قطعی برای برتری یکی از این دو خودرو نسبت به دیگری صادر کرد. با این حال انتخاب ما خودروی سانگ یانگ تیوولی است. چرا که این خودرو از یک سو ظاهر زیباتری نسبت به رقیب خود دارد و از سوی دیگر موتور تنفس طبیعی آن دردسر و استهلاک کمتری را نسبت به موتور حساس و توربو شارژ رنو کپچر برای شما به ارمغان خواهد آورد. با این حال نزدیکی این دو خودرو به یکدیگر موجب میشود که عدهای با سلایق متفاوت، در مقایسه رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی حکم به برتری رنو کپچر بدهند.
بدون نام
با سلام
مطلبی جالبی بود ولی اینکه نویسنده با اصرار سعی داره خودرو تیوولی را که یک خودرو کره ای هست رو چینی معرفی کنه و خصوصا در خط اول اصالت فرانسوی کپچر رو به عنوان یک عامل برتری معرفی کنه جای سوال داره! این مساله اگر ناشی از بی اطلاعی نویسنده است که باید به ایشان گوشزد می شد اما اگر بدلایل دیگری است اصولا کاری نمیشه کرد