همه چیز درباره میلیای صورت | تعریف، علت و راه درمان

آیا با میلیا سروکار داشته‌اید؟ در این مطلب علاوه بر آشنا کردن شما با میلیای صورت، راه درمان این کیست‌های کوچک مقاوم آشنا خواهیم‌شد.

میلیای صورت

ممکن است تا به حال متوجه برآمدگی‌های کوچک سفید و سفت روی صورت خود شده‌باشید و ندانید این برآمدگی‌ها چه هستند. میلیاها به برجستگی‌های کوچکی گفته می‌شود که اغلب با آکنه اشتباه گرفته می‌شوند در حالی که در حقیقت سلول‌های مرده پوستی هستند که به دام افتاده‌اند. در این مطلب همه چیز را در مورد میلیای صورت و راه رهایی از آن را برای شما خواهیم‌گفت؛ همراه ما باشید.

 

میلیای صورت چیست؟

میلیا اغلب با جوش سرسفید یا یک جوش جدید پوستی اشتباه گرفته می‌شود. در حقیقت، میلیا چیزی نیست جز کیست‌های پر از کراتین که در زیر پوست به دام افتاده‌اند. افراد در هر سن و با داشتن هر نوع پوستی می‌توانند این کیست‌های بی ضرر را روی صورت خود ببینند. بسته به رنگ پوست شما، میلیا می‌تواند سفید، زرد و یا حتی آبی به نظر برسد و گرفتن آن برخلاف جوش ساده نیست. 

اندازه میلیا یک تا دو میلی‌متر بوده و عمدتا روی صورت مانند روی پلک، چانه، زیر چشم، گونه، بینی و پیشانی ظاهر می‌شوند و حتی ممکن است به صورت گروهی باشند. در برخی موارد میلیا ممکن است حتی تا چندین ماه نیز روی صورت بماند.

 

چرا دچار میلیای صورت می‌شویم؟

میلیا زمانی اتفاق می‌افتد که پوست به درستی قادر به لایه برداری یا از بین بردن سلول‌های مرده پوست نباشد. تقریبا نیمی از نوزادان پس از تولد میلیا را تجربه می کنند، زیرا فرآیندهای لایه برداری پوست جدید هنوز به درستی تنظیم نشده‌است و پس از تنظیم این فرایندها، به خودی خود میلیای صورت نوزادان از بین خواهدرفت. 

در بزرگسالان استفاده از کرم‌های سنگین و غلیظ زیر چشم که به‌درستی در پوست شما جذب نمی‌شوند، می‌تواند احتمال ایجاد میلیای زیر چشم را افزایش دهد.  میلیای ثانویه نیز در بزرگسالان مشاهده می‌شود که پس از آسیب ناشی از بثورات، سوختگی، عفونت یا قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید رخ می‌دهد. 

 

 

چگونه از بروز میلیا جلوگیری کنیم؟

۱) پوست خود را لایه‌برداری کنید

روتین مراقبت از پوست با لایه‌برداری ملایم یکی از راه‌های پیشگیری از میلیا در خانه است. 

۲) از آفتاب سوختگی و آسیب‌های ناشی از نور خورشید جلوگیری کنید

میلیا و نور خورشید رابطه مستقیمی با هم دارند و نور خورشید از عوامل تحریک‌کننده بروز میلیا است. از ضدآفتابی با SPF بیشتر از ۳۰ استفاده کنید و همیشه هنگام بیرون رفتن ضد آفتاب زده و هر دو ساعت آن را تمدید کنید.

۳) از کرم دور چشم استفاده کنید.

 

چگونه میلیا را درمان کنیم؟

اگر میلیا شما را ناراحت نمی‌کند یا به ندرت با آن مواجه می‌شوید، بهتر است میلیا را به حال خود رها کنید. میلیاها آنها تقریباً همیشه خوش‌خیم هستند و نیازی به درمان ندارند. با این حال، اگر می‌خواهید با خیال راحت میلیا را حذف کنید به متخصص پوست مراجعه کنید. 

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید