اگر شما هم از طرفداران گیاهان آپارتمانی هستید، باید به این نکته توجه کنید که قبل از خرید هر گیاهی درباره شرایط نگهداری آن گیاه مطالعه کنید و بیماریهای آن گیاه را بشناسید. اگر گیاهانی را انتخاب کنیم که با موقعیت خانه ما همخوانی کافی را نداشته باشند، علاوهبر اینکه گیاه میمیرد، باعث هدر رفت سرمایه و انرژی ما نیز میشود. در ادامه به مشکلاتی که ممکن است برای ساقه گیاهان رخ دهد میپردازیم.
خشک شدن ساقه گیاهان آپارتمانی
به طور کلی ساقه گیاهان آپارتمانی به سه حالت مختلف خشک میشوند. این سه حالت در ادامه آورده شده است. علاوه بر این سعی کرده ایم به طور خلاصه راهکاری برای این مشکلات ارائه دهیم. اما به شما توصیه می کنیم اگر مشکل شما جدی است گلدان خود را به یک متخصص گیاه درمانی یا گیاه شناسی نشان داده تا به سرعت آن را نجات دهد.
۱. پوستهای شدن
علت اصلی اینکه ساقه گیاه شما پوسته پوسته شده و در حال خشکی کامل است؛ خشکی محیط و کمبود رطوبت مورد نیاز گیاه شماست. برای مثال اگر برای گیاه بنجامین رطوبت کافی را فراهم نکنید و فواصل آبیاریتان زیاد باشد، ساقه گیاه پوسته پوسته خواهد شد.
اگر رطوبت گیاه شما تامین است اما بازهم ساقه آن پوستهای شده، زیر و روی برگ و همچنین داخل خاک گیاه خود را بررسی کنید؛ زیر ممکن است گیاه شما درگیر آفت شده باشد.
۲. چوبی شدن
اگر ساقه گیاه شما از حالت انعطافپذیری و نرمی به حالت مستحکم و غیر انعطافپذیری در حال تغییر حالت است، یعنی ساقه گیاه شما در حال چوبی شدن است و روند طبیعی رشد گیاه است.
پس نگران نباشید. این حالت بیشتر برای خانواده کراسولا رخ میدهد.
۳. له شدگی
اگر ساقه گیاه شما پوک و له شده و حالت همیشگیاش را از دست داده است، این به معنی است که گیاه شما قارچی شده یا دچار پوسیدگی ریشه است. در چنین شرایط ابتدا گیاه خود را از قسمت سالم ساقه قلمه بگیرید و انتهای ساقه قلمه را قارچ کش بزنید. برای جلوگیری از این مشکل نباید گیاهتان را زیاد آب بدهید یا بگذارید آب در گلدانی که ته آن سوراخ نیست به مدت زیادی راکد بماند.
بعد به بررسی ریشه گیاه و زهکشی گلدان بپردازید، تا درصورت وجود آفت یا وجود قارچ برای درمان گیاه اقدام کنید.
اگر شما هم نظر یا پیشنهادی در این زمینه دارید از شما می خواهیم آن را با ما و خوانندگان ستاره در میان بگذارید.