در این مقاله جدول اوقات شرعی قائنات شامل اذان صبح قائنات، طلوع آفتاب قائنات، اذان ظهر قائنات، غروب آفتاب قائنات، اذان مغرب قائنات و همچنین نیمه شب شرعی قائنات را مشاهده کردید. اگر میخواهید از اوقات شرعی قائنات در روزهای آینده مطلع شوید، میتوانید از منوی موجود در زیر تیتر مربوط به این قسمت، روزهای دیگر را نیز انتخاب کرده و اوقات شرعی در آن روزها را نیز مشاهده کنید.
درباره قائنات
شهرستان قائنات، به مرکزیت شهر قائن، یکی از شهرستانهای استان خراسان جنوبی است. شهرستان قائنات، تا سال ۱۳۵۸، یکی از بخشهای شهرستان بیرجند بود که در ۲۷ بهمن ۱۳۵۸ با تصویب هیئت وزیران از شهرستان بیرجند جدا شده و به صورت شهرستان مستقل درآمد. قاینات به مجموع شهر قائن و روستا ها و مناطق تابعه آن اطلاق میگردد که بيشتر جمعيت آن را روستائيان تشکيل میدهند و چون با حرف الف و ت جمع بسته شده است به قائنات معروف است. این شهرستان به نام پایتخت زعفران جهان معروف است.
موقعیت جغرافیایی قائنات
این شهر در شرق ایران و شمال استان خراسان جنوبی در حد فاصل ۱۵ و ۳۳ تا ۱۲ و ۳۴ عرض جغرافیایی و ۳۸ و ۵۸ تا ۵۶ و ۶۰ طول جغرافیایی قرار دارد. شهرستان قائنات در شمال شرق استان خراسان جنوبی قرار گرفتهاست. این شهرستان از شمال به شهرستانهای خواف و گناباد از استان خراسان رضوی، از غرب به شهرستان سرایان، از جنوب به شهرستان بیرجند و از شرق به شهرستان زیرکوه محدود شده است. مساحت این شهرستان بالغ بر ۷٬۵۰۲ کیلومتر مربع میباشد. با جاذبه های گردشگری خراسان جنوبی آشنا شویم!
تقسیمات کشوری
قائنات دارای ۳ بخش به نامهای مرکزی،، سده و نيمبلوک، ۵ شهر به نامهای قاين، اسفدن، آرين شهر، خضری دشت بياض و نيمبلوک و تعداد هشت دهستان (دهستان پیشکوه (قائنات)، دهستان قائن، دهستان مهیار، دهستان کرغند، دهستان نیمبلوک، دهستان آفریز، دهستان پسکوه، دهستان سده) و ۱۶۱روستا میباشد.
جمعیت شهرستان
بر طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن (۱۳۹۰) جمعیت شهرستان قائنات ۱۵۲٫۴۰۱ نفر و تعداد خانوار ۴۲٫۱۰۰ عدد بود که پس از ارتقاء زیرکوه به شهرستان و جداشدن آن از قاینات، جمعیت محدوده فعلی این شهرستان ۱۱۱٬۳۲۰ نفر در ۳۱٬۳۰۷ خانوار است که از این تعداد ۵۷٫۴۹۵ نفر در مناطق شهری و ۵۳٫۸۲۵ نفر در مناطق روستایی ساکن هستند. همچنین از این جمعیت تعداد ۵۵٫۷۲۵ نفر مرد و ۵۵٫۵۹۵ نفر زن هستند.[۲] با جدا شدن بخش زهان و زیرکوه از شهرستان قائنات، طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن (۱۳۹۵) جمعیت شهرستان قائنات ۱۱۶٫۱۸۱ نفر (در ۳۷٫۷۹۴ خانوار) بوده است. از این تعداد ۵۸٫۴۲۰ نفر مرد و ۵۷٫۷۶۱ نفر زن هستند.
زبان و مذهب مردم قائنات
مردم این شهر کویری به زبان فارسی دری سخن میگویند و از نژاد آریایی هستند. اکثر مردم شهرستان پیرو آیین اسلام و مذهب شیعه میباشند. در قاینات آثار تاریخی بسیار ارزشمندی وجود دارد که گویای سابقه تاریخی این منطقه است. مسجد جامع قاین، مسجد جامع افین، بقاء متبرکه بسیار، قلعه کوه (آرتاگوانا)، غارهای متعدد و دهها اثر تاریخی دیگر گویای این مطلب است.