قرص استرادیول والرات چیست و چه عوارضی دارد؟

قرص استرادیول والرات (Estradiol Valerate) نوعی استروژن می‌باشد که برای درمان برخی بیماری‌های ناشی از کمبود هورمون استروژن توسط پزشک تجویز می‌شود.

ستاره | سرویس سلامت – قرص استرادیول والرات از داروهای هورمونی است که به منظور جبران کمبود هورمون استروژن در بدن و همچنین درمان برخی از بیماری‌های هورمونی توسط پزشک تجویز می‌شود. با “ستاره” همراه شوید تا درباره موراد مصرف و همچنین عوارض احتمالی این دارو بیشتر بدانید.

 

استروژن - کمبود استروژن - هورمون زنانه

 

قرص استرادیول والرات چیست؟

قرص استرادیول والرات (Estradiol Valerate) نوعی استروژن می‌باشد. استروژن‌ها در زنان سالم موجب رشد و تكامل اندام جنسی، حفظ عملكرد طبیعی ادراری ـ تناسلی و افزایش ثبات عروق خونی (و در نتیجه جلوگیری از سرخ شدن و برافروختگی) می‌شوند.

این دارو به عنوان جانشین درمانی در كمبود هورمون استروژن و نیز در حالاتی نظیر هیپوگونادیسم، واژینیت آتروفیک، نارسایی اولیه تخمدانی، درمان علائم وازوموتور دوران یائسگی و پیشگیری از استئوپروز بعد از یائسگی به كار می‌رود. این دارو همچنین ممكن است در درمان خونریزی رحمی، سرطان پستان یا پروستات مصرف گردد.
استرادیول والرات به دو صورت قرص و آمپول در دسترس می‌باشد.
اختلال هورمونی در زنان شایع است. برای آگاهی از علایم و روش‌های درمانی آن به لینک درج شده رجوع کنید.

 

نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام‌های تجاری Estrace – Estradiol Patch

 موارد مصرف  جبران کمبود استروژن
 درمان نارسایی تخمدان
 پیشگیری از استئوپروز
 درمان علائم وازوموتور
 عوارض  تهوع و استفراغ، سفتی و بزرگ شدن پستان، سندرم شبه پیش از قاعدگی، احتباس مایعات، تغییر در اعمال كبدی، یرقان انسدادی، بثورات جلدی و پلاسما یا كلواسمای غیر قابل برگشت، افسردگی و سردرد بویژه در هنگام فعالیت شدید، و نیز افزایش تحریك بافتی، قرمزی و خارش ناشی از عدسی های تماسی در چشم، افزایش فعالیت فاكتورهای انعقادی، خطر بروز ترومبوآمبولیسم، افزایش یا تشدید فشار خون
 تداخل دارویی  ريفامپين، باربيتوراتها، پريميدون، کاربامازپين، فنی توئين، داروهاي ضد انعقاد خون مثل وارفارین،  آدرنوکورتيکواستروئيدها يا هورمون آدرنوکوتيکوتروپين، داروهاي سمي براي کبد بخصوص دانترولن، تاموکسيفن، باربیتورات ها و ریفامپین، داروهای پایین آورنده قند خون خوراکی

 

مقدار و نحوه مصرف

میزان دقیق مصرف این دارو باید طبق نظر پزشک تعیین گردد. قرصهای استرادیول به صورت پیوسته (هر روز) یا دوره‌ای (۲۱ یا ۲۵ روز اول هر ماه تقویمی) تجویز و استفاده می‌شود. دارو را هر روز در ساعت یكسانی مصرف كنید.
 
توجه: نتایج مطالعات نشان می‌دهد مصرف طولانی مدت استرادیول ممکن است احتمال بروز سرطان را افزایش دهد بنابراین لازم است بیمار تحت نظر باشد و اقدامات لازم جهت تشخیص به موقع انجام شود.
توجه: اگر یک نوبت را فراموش كردید، زمانیکه آن را به یاد آورید، مصرفش كنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی رسیده است ، نوبت فراموش شده را حذف كنید و به برنامه دارویی معمولتان بازگردید و مقدار دارو را دو برابر نكنید.

 

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید

  1. اگر با مصرف استرادیول دچار تهوع می‌شوید، آن را با شیر یا غذا بخورید.
  2. تهوع بخصوص در هنگام صبح معمولا ۱ تا ۲ هفته بعد از شروع درمان برطرف می‌شود.
  3. در صورت حساسیت به استروژن‌ها موارد را به اطلاع پزشک معالج خود برسانید.
  4. استرادیول ممکن است غلظت خونی گلوکز را در بیماران دیابتی افزایش دهد. بنابراین، ممکن است تنظیم مقدار مصرف انسولین یا داروهای خوراکی پایین آورنده قندخون ضروری باشد.
  5. در درمان دوره‌ای نشانه‌های یائسگی، احتمال خونروی در هفته‌ای که مصرف دارو قطع می‌شود، وجود دارد. هر گونه خونریزی غیرطبیعی، را اطلاع دهند.
  6. در صورت بروز اختلال تنفسی، اختلال در تكلم یا جهت یابی، درد در سینه یا كتف، كاهش بینایی یا سردرد شدیدو نیز وجود توده در پستان و زرد شدن چشم ها یا پوست سریعاً به پزشک مراجعه شود. 
  7. بیماران دیابتی باید زیادی قند خون را گزارش دهند تا تنظیم دوز داروها صورت گیرد.
  8. به خاطر افزایش احتمال خطر عوارض قلبی ـ عروقی به بیمار توصیه کنید مصرف دارو را قطع کند یا کمتر مصرف کند.
  9. استرادیول در خانم‌هایی که سابقه قوی سرطان یا ندول‌های سینه دارند یا خانم‌هایی که به بیماری فیبروسیستیک مبتلا هستند و همچنین در صورتی که یافته‌های غیر طبیعی ماموگرافی وجود داشته باشد، باید با احتیاط مصرف شود.
  10. این دارو نباید برای کودکان تجویز شود.
  11. مصرف استروژن‌ها در بارداری ممنوع است و باعث بروز اختلال در اندام‌های جنسی جنین می‌شود، همچنین احتمال بروز سرطان‌های اندام تناسلی را در فرزندان به دنیا آمده افزایش می‌دهد.
  12. استروژن‌ها کیفیت و کمیت شیر را در مادران شیرده کاهش می‌دهند و ممکن است در شیر مادر نیز وارد شوند. مصرف این دارو در دوران شیردهی توصیه نمی‌شود.
  13. مصرف سیگار در طی درمان با این دارو باعث افزایش خطر بروز عوارض جانبی جدی آن خصوصا در خانم‌های بالای ۳۵ سال می‌گردد.

 

قرص استرادیول والرات - عکس استرادیول والرات-  قرص استرادیول والرات برای چیست

 

مراقبت‌ها و توصیه‌های پرستاری

  • انجام معاینات فیزیکی پیگیر مانند کنترل فشار خون، معاینه پستان، شکم، لگن و پاپ اسمیر هر ۶ تا ۱۲ ماه بسیار اهمیت دارد.
  • در بیماران مبتلا به سرطان پستان و متاستاز استخوانی ممکن است به دنبال تجویز استرادیول، هیپرکلسمی شدید رخ دهد.
  • درمان با استروژن‌ها باید حداقل چهار هفته قبل از انجام اعمال جراحی که همراه با بی‌حرکتی طولانی مدت هستند، قطع شود.

 

برگرفته از:  drugs

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

  • بدون نام

    سلام من روزی۳عدد قرص استرادیول مصرف میکنم اماامروز به اشتباه ۴تامصرف کردم میخواستم بدونم اشکالی نداره؟

  • مریم گلی

    با سلام و عرض خسته نباشید. بنده برای پیش از آی وی اف دارم روزی 4 تا استرادیول و متاسفانه اسهال شده ام. البته قرص تیرویید و کابرگولین به خاطر پرولاکتین بالا هم می خورم. این واکنش دستگاه گوارش طبیعی هست؟

    • صفورا دادخواه

      حالت پیش آمده در عوارض گفته شده از این قرص نیست. بهتر است برای ادامه مصرف با پزشک خود مشورت کنید ولی بدون نظر وی مصرف داروی خود را قطع نکنید.

  • سلام من هفته ۱۵ بارداریم دکتر بهم قرص استرادیولو والت تجویز کرده روزی یدونه بخاطر سقط قبلیم چکارکنم بنظرت مشکلی برای جنینم پیش نیاد

    • صفورا دادخواه

      در زمان بارداری نباید از این دارو استفاده کنید. حتما در این خصوص و موضوع باردار بودن خود، با پزشک‌تان مشورت کنید.

  • ..ناشناس

    سلام خسته نباشید.من سینه های به شدت کوچکی دارم خیلییی زیاد که واقعا ازاین موضوع رنج میبرم میخواستم بدونم قرص سیپرترون باعث بزرگ شدن سینه میشود؟ یا قرص استرادیول والرت؟برای مدت کوتاه مصرف کنم.یا اگر قرص دیگری را پیشنهاد میکنید.چون شنیدم به علت کمبود هورمون استروژن سینه کوچیک میماند.کدوم قرص که گفتم اثر بخش تر است؟ یا اگر قرص دیگری پیشنهاد مکنید. لطفا جواب دهید خواهشا

    • صفورا دادخواه

      هیچگاه بدون تجویز پزشک از هیچ دارویی استفاده نکنید. بهتر است در این خصوص به متخصص زنان مراجعه کنید تا مطابق شرایط فیزیکی و جسمی شما، داروی مناسب برای شما تجویز شود.

نظر خود را بنویسید