علت درد ریشه دندان چیست و چگونه درمان می‌شود؟

درد ریشه دندان می‌تواند حتی دندان‌های سالم و عصب کشی شده را نیز تحت تاثیر قرار دهد. از جمله علل این درد آزاردهنده، می‌توان به پوسیدگی دندان، بیماری‌های لثه، حساسیت سطح ریشه دندان و … اشاره کرد.

ستاره | سرویس سلامت – دندان درد یکی از درد‌های بسیار آزاردهنده است و می‌تواند به عنوان یکی از بدترین و زجرآورترین درد‌های دنیا شمرده شود. این درد علاوه بر دندان تمام صورت و فک شما را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. درد ریشه دندان ممکن است علل مختلفی داشته باشد. این درد حتی می‌تواند در دندانی که سالم است و یا به تازگی عصب کشی شده نیز دیده شود. در این مطلب برخی از علل این درد را بررسی می‌کنیم.

علل و راه‌های درمان درد ریشه دندان

 

علل درد ریشه دندان

۱- پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان می‌تواند یکی از شایع‌ترین علل درد ریشه دندان باشد. زمانی که در لایه‌های خارجی دندان یعنی مینا و عاج، حفره‌هایی ایجاد می‌شود پوسیدگی رخ داده است. اسیدی که توسط باکتری‌های دهانی تولید می‌شود عامل ایجاد پوسیدگی دندان است. در صورتی که این پوسیدگی عمیق نباشد، دردی احساس نخواهید کرد، اما وقتی که این پوسیدگی عمیق‌تر شود، می‌تواند دندان درد شدیدی به دنبال داشته باشد. پوسیدن لایه خارجی دندان باعث می‌شود ریشه دندان تحریک شده و موجب درد شود. 

گزینه‌های درمانی: جلوگیری از پوسیدگی دندان یکی از راه‌های پیشگیری از این درد است. در صورتی که پوسیدگی کم عمق باشد معملا پر کردن دندان پیشنهاد می‌شود، اما پوسیدگی که شدید‌تر شده و به اصطلاح به عصب دندان رسیده معمولا عصب کشی پیشنهاد می‌شود.

 

درد ریشه دندان

 

۲- بیماری‌ های لثه

یکی از مهم‌ترین دلایل این درد، به بیماری‌های لثه برمی‌گردد. تحقیقات حاکی از آن است که سم تولید شده توسط باکتری‌های دهان، مسئول ایجاد این بیماری‌ها هستند. خونریزی لثه یکی از نشانه‌های این بیماری هاست. زمانی که خونریزی لثه با درد همراه باشد، می‌تواند از پیشرفت این بیماری‌ها خبر بدهد. ابتلا به دیابت، بهداشت ضعیف دهان و دندان و سیگار کشیدن می‌تواند دلایلی برای ابتلا به این بیماری‌های لثه باشد.

گزینه‌های درمانی: برای درمان بیماری‌های لثه معمولا جرم گیری و تراشیدن سطوح ریشه انجام می‌شود. برای از بین بردن عفونت دندان‌ها نیز معمولا آنتی بیوتیک تجویز می‌شود. در برخی از موارد جراحی لثه اقدامی است که در این زمینه به کار گرفته می‌شود.

 

۳- حساسیت سطح ریشه دندان

ریشه دندان معمولا داخل استخوان قرار می‌گیرد. سموم باکتریایی می‌توانند باعث تحلیل استخوان شده و باعث خالی شدن سطوح ریشه دندان شوند. در این شرایط ریشه دندان نسبت به مواد غذایی گرم و سرد حساس می‌شود و با خوردن آب سرد، چای گرم و … دندان درد آزاردهنده‌ای را تجربه خواهید کرد.

گزینه‌های درمانی: این شرایط معمولا با کمک ژل‌های موضعی حاوی فلوراید درمان می‌شود. از آن جایی که سطوح ریشه این مواد معدنی را جذب می‌کنند، از این طریق می‌توان به تقویت سطوح ریشه کمک کرد.

 

درد ریشه دندان

 

درد ریشه دندان در دندان عصب کشی شده

حتما برای شما هم اتفاق افتاده که پس از عصب کشی یکی از دندان‌هایتان، باز هم احساس درد کنید. یکی از دلایل این درد عفونت این دندان است. این اتفاق زمانی می‌افتد که باکتری‌های موجود در بزاق دهان به محل عصب کشی نفوذ کنند و سپس در این منطقه باعث ایجاد عفونت شوند. در این شرایط باید فرد دارو‌های مسکن تجویز شده را مصرف کند تا این درد به تدریج کاهش یابد. در صورت ادامه دار بودن این درد بهتر است به پزشک مراجعه کرده و پزشک با معاینه محل عصب کشی شده موارد درمانی دیگر را بررسی خواهد کرد.

 

درد ریشه دندان

 

سخن پایانی

درد دندان یکی از بدترین درد‌هایی است که هر کسی ممکن است در طول زندگی خود، آن را تجربه کند. در صورتی که دندانی خراب دارید بهتر است قبل از خراب شدن و درد بیشتر به دندانپزشک مراجعه کنید و این درد آزاردهنده را به حداقل برسانید. علاوه بر ریشه، گاهی درد در عصب دندان نیز احساس می‌شود، برای اطلاعات بیشتر در مورد روش‌های درمانی درد عصب دندان، مطالعه مطلب مفید « درمان دندان درد؛ ۲۲ راه خانگی برای رهایی از درد عصب دندان » را به شما توصیه می‌کنیم.

آیا شما هم تجربیات تلخی از دندان درد دارید؟ تجربیات و نظراتتان در این مورد را، با ما و سایر کاربران ستاره در میان بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید