۴ نمونه قرارداد پیمانکاری کاربردی برای انواع پیمانکاری‌ها

قرارداد پیمانکاری در واقع عبارت است از تعهداتی که طرفین معامله اعم از پیمانکار و کارفرما خود را از لحاظ قانونی ملزم به انجام آن می‌دانند. برای انواع پیمانکاری‌ها مانند خدمات ساختمانی، خدمات شهری و… می‌توان از این قرارداد استفاده کرد.

قرارداد پیمانکاری

ستاره | سرویس عمومی – امروزه بسیاری از فعالیت‌هایی که در فضای کسب و کار با آن رو به رو هستیم، از طریق قرارداد پیمانکاری، مدیریت می‌شوند. به طور کلی قرارداد پیمانکاری، قراردادی است که به موجب آن کارفرما، انجام عملی با شرایط معین و در برابر وجه معین، در مدت مشخص را به شخص حقیقی یا حقوقی به نام پیمانکار واگذار می‌کند؛ موضوع قرارداد پیمانکاری ممکن است ایجاد ساختمان، حمل و نقل و یا تهیه و تدارک کالا باشد. در این مطلب از سایت ستاره به بررسی انواع قرارداد پیمانکاری و نمونه‌هایی از آن خواهیم پرداخت.

نمونه قرارداد پیمانکاری

 

انواع قراردادهای پیمانکاری

انواع قراردادهای پیمانکاری عبارت‌اند از:

۱. قراردادهای پیمانکاری پرداخت کلی (Lump Sum)

دراین نوع قرارداد، پیمانکار تمامی کار تعریف شده را با هزینه مشخص و معینی انجام می‌دهد.

 

۲. قراردادهای پیمانکاری دائمی (Continual Contracts)

برای‌ چنین موضوعاتی از پیمانکاری دائمی استفاده می‌کنند:

  • موضوعاتی که مرتبا تکرار می‌شوند مثل تعمیرات دوره‌ای
  • هدف کارفرما صرفه‌جویی در هزینه‌های مناقصه و تسریع در زمان عملیات پیمانکاری باشد

 

۳. قراردادهای پیمانکاری سنجشی (Measurement Contracts)

قیمت قرارداد در این نوع قراردادها، هر چند در ابتدا به صورت تخمینی برآورد می‌شوند تا حدود کار مشخص باشد، اما تا پایان کار و اندازه‌گیری تک تک اجزای کار قیمت پروژه معین نخواهد شد.

 

۴. قراردادهای پیمانکاری بازپرداخت هزینه (Cost Reimbursement Contracts)

در قراردادهای بازپرداخت هزینه، کارفرما متعهد می‌شود تا هزینه‌های اولیه پیمانکار که همان هزینه‌های واقعی کارگران، کارگاه و مواد مصرفی هستند را به علاوه مبلغ توافق شده‌ای به منظور پوشش دادن هزینه‌ها و سود پیمانکار پرداخت کند.

 

۵. قراردادهای پیمانکاری مدیریتی (M.C) Management Contracts))

در این قرارداد، کارفرما، سازمان یا شرکتی را برای مدیریت و هماهنگی امور فازهای طراحی و ساخت استخدام می‌کند تا در کنار پیمانکار به فعالیت بپردازد. اغلب قراردادهای مدیریتی نیازمند یک پیمانکار تخصصی است. انتخاب زود هنگام پیمانکار مدیریت در این نوع قراردادها می‌تواند موجب تقسیم کار طراحی و شرکت دادن پیمانکار در آن شود. گاهی پیمانکار برخی تجهیزات و خدمات و دانش فنی را آماده می‌کند و کار اجرایی را به مجموعه‌ای از پیمانکاران خرد می‌دهد. این نوع قرارداد برای پروژه‌های بزرگ و پیچیده‌ای که در آن باید از تخصص و تجربه پیمانکار خاصی استفاده شود، مناسب است.

 

۶. قراردادهای پیمانکاری مدیریت پروژه (Project Management Contracts)

در این نوع قرارداد کارفرما، پیمانکار حرفه‌ای را مشخص و اموری مانند مشخص کردن سایت، تجهیزات کارگاه، سرمایه گذاری، طراحی، اجراء، اموربازرگانی و تاییدات پروژه را بر عهده وی قرار می‌دهد. پیمانکار به عنوان مدیر پروژه شناخته می‌شود و با توجه به درصد پیشرفت پروژه مبلغ مشخصی از قیمت پیمان را دریافت می‌کند.

 

۷. قراردادهای پیمانکاری طراحی وساخت (Design And Build Contracts)

در این نوع از قراردادهای پیمانکاری، پیمانکار مسئولیت طراحی و ساخت پروژه را به تنهایی بر عهده می‌گیرد و کارفرما نیازهای خود را به صورت شفاف معین کرده و پیمانکار منتخب این نیازها را مورد مطالعه قرار داده و شناسایی می‌کند و با رعایت استانداردهای کیفی، به انجام موضوع پیمانکاری مبادرت خواهد ورزید.

 

۸. قرارداد پیمانکاری مهندسی، تامین تجهیزات، اجرا(Engineering Procurement Construction)

معمولا صاحبان کار یا کارفرمایان جز اجرای پروژه‌ها، درگیری‌های فراوان دیگر نیز دارند و در واقع محور اصلی فعالیت آنها، اجرای پروژه نیست. یکی از ویژگی‌های جدید دانش مدیریت، شناسائی و هدایت سازمان‌ها به طرف فعالیت محوری آنها است. در عرصه‌های گوناگون صنعت محور اصلی تفکر کارفرما چگونگی فتح بازارهای جهانی و حفظ بازارهای کنونی است، به همین خاطر مدیریت چنین واحدی می‌تواند با انعقاد قراردادهای EPC، اجرا و مدیریت پروژه در زمینه اجرا و راه‌اندازی واحد را به پیمانکار سپرده و خود به سیاست‌های کلان گسترش فعالیت‌های واحد بی‌اندیشد.

 

۹. قراردادهای پیمانکاری ساخت و توسعه

در این قراردادها اختیارات و مسئولیت‌های پیمانکار در بخش‌های مختلف پروژه، معین و مشخص می‌شود. پرداخت‌ها اغلب براساس درصد پیشرفت پروژه صورت می‌گیرد و مابقی عوض قرارداد بر اساس میزان بهره‌وری و راندمان مجریان پروژه پرداخت می‌گردد. همچنین پیش از برگزاری مناقصه، کارفرما برنامه اجرایی پروژه را آماده کرده و در اختیار شرکت کنندگان در مناقصه قرار می‌دهد تا آنان از مسئولیت آتی خود آگاه شوند.

آیا میدانید برون سپاری چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

 

نمونه قرارداد پیمانکاری

در ادامه تعدادی از نمونه‌های قرارداد پیمانکاری با اشخاص حقیقی یا حقوقی برای شما آورده شده است:

۱. نمونه قرارداد پیمانکاری با شخص حقیقی

متن قرارداد پیمانکاری:

این قرارداد فیمابین خانم/آقا……………………. به نمایندگی ……………….. به موجب معرفی نامه / حکم / شماره ……………………… به عنوان کارفرما از یک طرف و آقای / شرکت………………… به شماره شناسنامه / ثبت شرکت ………………………… به مدیریت ………………….. که طی آگهی / نامه شماره ………………….. رسماً معرفی گردیده، به عنوان پیمانکار از طرف دیگر منعقد می­‌گردد.

 

  •  ماده ۱- موضوع قرارداد 

موضوع قرارداد، عبارت است از ………………….. که نوع و مشخصات فنی آن بر اساس ماده ۸ همین قرارداد است و در صورتیکه پس از تحویل، بنا به تشخیص کارفرما خلافی از این حیث در موضوع قرارداد مشاهده شود، پیمانکار به هزینه خود موظف به اصلاح مورد در اسرع وقت است.

  • ماده ۲- مدت قرارداد

مدت کل قرارداد ………………………… شمسی می باشد و از تاریخ ……………. الی …………… خواهد بود و طبق برنامه زمان بندی و شرح ذیل:

۱.

۲.

۳.

 

  • ماده ۳- امور مالی و مبلغ قرارداد

الف : مبلغ کل قطعی / تقریبی موضوع قرارداد عبارت است از به حروف……………………ریال و به عدد …………………. ریال از قرار ………………. ریال می باشد.

ب: پیش پرداخت : کارفرما قبول نمود مبلغ به حروف / به عدد …………………………. ریال معادل …………. درصد کل مبلغ قرارداد را از طریق چک به شماره بانک………………… به عنوان پیش پرداخت در قبال اخذ ضمانت نامه بانکی به شماره…………….. به مبلغ …………….. ریال (معادل وجه پیش پرداخت ) صادره از بانک ………………. که تا تاریخ ……………… معتبر بوده و یا بنا به درخواست کارفرما قابل تمدید باشد و یا سفته شماره ………… به مبلغ ………………. ریال معادل (دو برابر وجه پیش پرداخت ) در اختیار پیمانکار قرار دهد.

ج: اسناد و مدارک و نحوه پرداخت : اسناد و صورت وضعیت های مربوط به هر قسمت از موضوع قرارداد و هر مرحله توسط پیمانکار ارائه و پس از تنظیم صورت مجلس لازم در مورد تحویل و تحویل هر قسمت از کار، مالیات پیمانکار پس از کسر ………. درصد بابت پیش پرداخت (در صورتی که چندین پرداختی صورت گرفته باشد)و هر گونه کسور قانونی ظرف مدت ……….. روز از تاریخ ارائه اسناد پرداخت می شود.

 

  • ماده ۴- تضمین

پیمانکار مبلغ به حروف و به عدد ………………………ریال معادل ………درصد کل بهای قرارداد را به صورت تضمین نامه بانکی شماره ………………………. صادره از بانک …………………که تا تاریخ ………………. معتبر است و در صورت درخواست کارفرما،پیمانکار ملزم به تمدید مدت آن می باشد و یا به صورت …………………………. به عنوان تضمین اجرای تعهد به کارفرما تحویل می دهد. در صورت انجام کامل تعهدات از سوی پیمانکار و تحویل قطعی حداکثر تا مدت…………. روز پس از پایان قرارداد و ارائه صورت مجلس تحویل قطعی توسط وی تضمین مذکور مسترد خواهد شد.

 

  • ماده ۵- کسور قانونی

علاوه بر ۵% فوق کارفرما معادل ……… از هر پرداخت بابت حسن انجام کار کسر و پس از تحویل قطعی و نهایی کار تسلیم پیمانکار خواهد نمود.

 

  • ماده ۶- سایر کسور قانونی 

پرداخت هر گونه عوارض و مالیات و سایر حقوق دولتی به عهده پیمانکار می باشد که کارفرما در هر پرداخت از مطالبات مشارالیه کسر می کند.

 

  • ماده ۷- مواد اولیه

-نوع، مقدار و ارزش موادی که از سوی کارفرما به طور الزامی / همکاری از طریق……………در اختیار پیمانکار قرار میگیرد، به شرح ذیل می باشد :

۱.

۲.

۳.

 

  • ماده ۸- نوع و مشخصات فنی

نوع و مشخصات فنی موضوع قرارداد به شرح ذیل و مطابق نقشه ها و جداول پیوست ها می باشد.

۱.

۲.

۳.

۴.

 

  • ماده ۹- دوره تضمینی

حسن انجام کلیه عملیات موضوع قرارداد از تاریخ تحویل موقت برای مدت ……………. روز / ماه / سال از طرف پیمانکار تضمین می گردد. این مدت دوره تضمین نامیده می شود.

 

  • ماده ۱۰- تغییرات مقادیر کار

کارفرما می تواند با شرایط همین قرارداد تا حدود ۲۵% موضوع پیمان را کاهش یا افزایش دهد که در این صورت مدت قرارداد نیز به همان میزان تغییر خواهد کرد و در هر حال مراتب باید حداقل……………. روز قبل با اطلاع پیمانکار برساند.

 

  • ماده ۱۱- تعطیل و تاخیر

الف : در صورتیکه به علت نبودن نقشه یا برخی مصالح و یا مسائل مالی و غیره کارفرما نتواند به تعهدات خود عمل کند و احتمال تعطیل کارگاه برود ۱۵ روز قبل، تعطیلی کارگاه را به پیمانکار اعلام می نماید.

تبصره ۱- مدت تعطیلی بیش از مدت کل پیمان نمی تواند باشد و در هر حال مدت تعطیلی بیش از ۳ ماه نمی تواند باشد.

تبصره ۲- در هر حال مدت تعطیلی به مدت پیمان اضافه می شود.

ب: در صورتیکه پیمانکار در انجام تعهدات خود قصور ورزد کارفرما می تواند :

۱- تا ……… مدت پیمان برای هر روز دیرکرد ………. مبلغ کل پیمان از قرار هر روز                 ریال از محل تضمین سپرده حسن انجام کار و تضمین اجرای تعهد وصول نماید.

۲- از …….. تا ……… مدت پیمان برای هر روز دیکرد دو برابر بند ۱ فوق الذکر از قرار هر روز               ریال از محل تضمین سپرده شده حسن انجام کار و تضمین اجرای تعهد وصول نماید.

۳- چنانچه مدت تاخیر از …….. مدت پیمان تجاوز کند کارفرما می تواند ضمن اجرای بند های ۱ و ۲ فوق الذکر پیمان را طبق ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان فسخ و مطابق ماده ۴۷ همان پیمان عمل نماید.

 

  • ماده ۱۲- فورس ماژور

در صورت هر گونه حادثه ای که خارج از حیطه و اقتدار پیمانکار برای انجام تعهدات ناشی از این قرارداد باشد پیمانکار باید مدارک مثبته خود را بلا درنگ به کارفرما ارائه نماید تا در صورت قبول مشار الیه با توافق طرفین در خصوص مورد اتخاذ تصمیم خواهند نمود.

 

  • ماده ۱۳- تائیدات و تعهدات پیمانکار

الف : پیمانکار تعهد نمود موارد ذیل را دقیقاً مراعات کند :

۱.

۲.

۳.

 

  • ماده ۱۴- تعهدات کارفرما

تعهدات کارفرما نیز به شرح زیر است:

۱.

۲.

۳.

۴.

 

  • ماده ۱۶- تحویل

پس از گذشت مدت …………. سال دوره تضمینی (پس از تحویل موقت ) کمیسیون طبق ماده ۱۵ تشکیل و پس از بازدید کارها در صورت مطابقت آن با مشخصات مندرج در ماده ۸ و عدم وجود عیب و ایراد، تحویل قطعی طی صورت مجلس انجام می شود.

 

  • ماده ۱۷- فسخ قرارداد

در صورت عدم اجرای هر یک از مفاد قرارداد توسط پیمانکار، کارفرما حق دارد ضمن فسخ قرارداد و تضمین حسن اجرای تعهد، کلیه خسارات وارده را به تشخیص خود تعیین و از محل تضمین مزبور و سایر اموال پیمانکار به هر طریق که صلاح بداند وصول نماید.

تبصره : در هر حال کارفرما میتواند با…………روز اعلام قبلی، قرارداد را به طور یک جانبه فسخ نماید و پیمانکار حق هیچ گونه مطالبه یا اعتراضی از این بابت ندارد و امور مالی قرارداد در صورت فسخ طبق بند ج ماده ۳ همین قرارداد خواهد بود.

 

  • ماده ۱۸- حل اختلاف

در صورت بروز هر گونه اختلاف در تفسیر و تعبیر و اجرای قرارداد موضوع به خانم/ آقای ……………… به عنوان داور مرضی الطرفین ارجاع داده می شود و رای داور برای طرفین قاطع و لازم الاجرا می باشد.

 

  • ماده ۱۹- سایر شرایط

۱.

۲.

۳.

 

  • ماده ۲۰- اسناد و مدارک پیمان

اسناد و مدارک پیمان به شرح زیر می باشد :

۱.

۲.

۳.

 

ماده۲۱- اقامتگاه

اقامتگاه کارفرما :

اقامتگاه پیمانکار :

 

این قرارداد در  ۲۲ ماده و در سه نسخه به اعتبار واحد تنظیم و مبادله گردید.

 

امضاء نماینده پیمانکار                                     امضاء نماینده کارفرما     

 

نمونه قرارداد پیمانکاری

 

۲. نمونه قرارداد پیمانکاری انواع فعالیت های ساختمانی

متن قرارداد پیمانکاری:

به نام خدا

قرارداد پیمانکاری

  • ماده ۱-طرفین قرارداد

این قرارداد فی مابین طرف اول بعنوان کارفرما و طرف دوم بعنوان پیمانکار به شرح آتی منعقد و شروط ان فی مابین طرفین لازم الاتباع است :

طرف اول-آقای/خانم …………………فرزند ………………. به شناسنامه شماره ……………………………… کدملی  …………………………………به نشانی……………………………………………….

طرف دوم-آقای/خانم/شرکت ……………………………. فرزند…………………به شناسنامه شماره /به شماره ثبت …………………………………. کدملی……………. به نشانی……………………….

نشانی اعلامی اقامتگاه قانونی و قراردادی طرفین می باشد.

 

  • ماده ۲-موضوع قرارداد

موضوع قرارداد و شرح ان عبارتند از انجام تعمیرات/بازسازی بمنظور اصلاح وبهینه سازی /انجام عملیات ساختمانی شامل ……………………واقع شده در……………………………که پروانه ساختمانی/مجوز انجام عملیات ساختمانی از سوی کارفرما اخذ گردیده و در اختیار پیمانکار قرار می گیرد

که شرح عمیات ساختمانی عبارتند از:

۱-

۲-

۳-

۴-

۵-

تا از سوی پیمانکار بر اساس شرایط و مقررات مربوطه و مورد توافق در این قرارداد به انجام رسانیده شود.

تبصره – هر گونه تغییر یا اضافه نمودن عملیات موضوع قرارداد یا مبالغ مورد توافق یا شروط مربوطه صرفاٌ با تنظیم الحاقیه و متتم به این قرارداد با امضاء کتبی طرفین امکان پذیرخواهد بود.

 

  • ماده ۳ – مبلغ کل قرارداد و نحوه پرداخت

مبلغ کل قرارداد عبارتند از……………………که مقرر گردید به این شرح تادیه شود:

الف- مبلغ……………….. ریال به عنوان پیش پرداخت که از سوی کارفرما بصورت چک یا نقداٌ تادیه می گردد و سایر مبالغ قرارداد در تاریخ های الف-   ب-   ج-/بر اساس میزان پیشرفت کار در اختیار پیمانکار قرار خواهد گرفت.

ب- کارفرما می تواند در هر مرحله ای بر کار پیمانکار نظارت داشته باشد در اینصورت پیمانکار نباید ممانعتی برای نامبرده ایجاد نماید.

ج- در صورت تاخیر پیمانکار در اجرای قرارداد به ازاء هر روز تاخیر مبلغ………… ریال از مطابلات پیمانکار کسر خواهد نمود.

د- تهیه وخریداری مواد و مصالح مصرفی بعهده پیمانکار خواهد بود که باید بر اساس شرح توافق شده بعمل آید.

ه- پیمانکار حق واگذاری را بهیچ شخصی به هیچ عنوانی نخواهد داشت.

 

  • ماده۴- مدت قرارداد

مدت این قرارداد عبارتند ازشروع عملیات ساختمانی از تاریخ ………. الی تاریخ……………. است که باید تا این تاریخ خاتمه یافته و آن را تحویل دهند.

در صورتی که پیمانکار نتواند به تعهدات خود عمل نماید، کارفرما حق خواهد داشت با اخذ تامین دلیل بعد از مدت مذکور راساٌ‌ اقدام به ادامه عملیات نماید در اینصورت نیازی به تواق مجدد فی مابین برای تحویل موضوع قرارداد نبوده و وی حق تصرف را خواهد داشت در این صورت پرداخت خسارت روزانه موضوع ماده ۳ از تاریخ مذکور منتفی خواهد شد و پیمانکاربرای رفع کلیه موانع قانونی به کارفرما در اینخصوص وکالت تفویض نموده تا برای تحویل و تصرف وی ممانعت و مانعی ایجاد نگرددو حق عزل و ضم امین را ضمن عقد خارج لازم ازخود سلب و ساقط کرد.

 

  • ماده ۵- تعهدات پیمانکار

۱- پیمانکار متعهد است کلیه عملیات موضوع این قرارداد را مطابق توافقات بعمل آمده به انجام رساند و مطابق موازین فنی بعمل آورده تا مورد قبول کارفرما قرار گیرد /عملیات ساختمانی را تحت نظر مهندس ناظر بعمل آورد.

من جمله در هنگام گودبرداری شمع کوبی و حایل سازی مروبطه را مطابق دستور مهندس ناظر به عمل اورد.

۲- رعایت کلیه مقررات ایمنی و مقررات ملی ساختمان و آیین نامه های ایمنی و حفاظتی مربوطه و مقررات مرتبط با شهرداری با پیمانکار است. وی متعهد است با هماهنگی با کارفرما قبل از اقدام به نماینده بیمه گذار معتبر منحصراٌ بیمه …………….. مراجعه کرده و با هماهنگی کامل با بیمه مذکور کلیه کارگران وعملیات انجامی را بیمه نماید.

در اختیار قراردادن کلیه ابزار رعایت شرایط ایمنی کار با پیمانکار خواهد بود و مقرر گردید وی متعهد است از کارگران ماهر در این راستا استفاده نماید.

۳- پیمانکار متعهد است کار موضوع قرارداد را با رعایت کلیه نقشه ها و مشخصات فنی مربوطه بعمل اورده و چنانچه قسمتی را خارج از ضوابط و توافقات به انجام رساند مکلف است نسبت به اصلاح آن اقدام نماید در صورت عدم موافقت کارفرما کارفما حق خواهد داشت با اخذ خسارت مربوطه خود انها را به انجام رسانیده یا پیمانکار را موظف به تصحیح نماید در اینصورت خسارت وارده ناشی از عدم قابلیت استفاده از موضوع قرارداد با پیمانکار متخلف می باشد.

۴- پیمانکار موظف است چنانچه خسارتی را بدلیل بی توجهی یا تخلف از وظایف به موضوع قرارداد یا تاسیسات ساختمانی یا بنا یا مواد و مصالح مصرفی بنماید ملزم به جبران است.

۵- پیمانکار موظف است بعد از تحویل موضوع قرارداد که میزان آن …. ماه تعیین می گردد موضوع قرارداد ایراد و اشکال ایجاد گردد پیمانکار در صورتی که آن مرتبط با نحوه اجرای تعهدات وی باشد به هزینه خود رفع عیب نماید.

 

  • ماده ۶- حل اختلافات

چنانچه به هر دلیلی اختلافی فی مابین کارفرما وپیمانکار در اجرای عملیات موضوع قرارداد ونحوه اجرا یا تعبیر یا تفسیر ان اختلافاتی پیش آید، ابتدا سعی در حل اختلاف و در غیر اینصورت مراجع قضایی صالح به رسیدگی به اختلاف طرفین خواهند بود و در اینصورت رافع هیچ یک از اقدامات مربوطه نخواهند بود. طرفین مکلف هستند تا حل نهایی اختلاف تعهدات خود را در زمانبدی‌های بعمل آمده به انجام رسانند.

این قرارداد در………. نسخه واحد در تاریخ……….. به امضاء رسیده و نسخ واحد امن از اعتبار کامل بر خوردار است.

سایر توضیحات:……………

دفتر وکالت:…………………….

 

محل امضاء پیمانکار                           محل امضاء کارفرما

 

نمونه قرارداد پیمانکاری

 

۳. نمونه قرارداد پیمانکاری با کارخانجات دولتی و خصوصی

متن قرارداد:

تاریخ : ……….

شماره : ……….

 

قرارداد پیمانکاری

این قرارداد بین کارخانه ………….. از واحدهای تابعه شرکت سهامی عام ……. و ………به شماره ثبت ……….. کد اقتصادی …………… به نمایندگی مهندس ……………. ( مدیریت کارخانه ) به آدرس  ……………… که منبعد در این قرارداد کارفرما نامیده می شود از یک طرف و شرکت ……………… به شماره ثبت …………….. کد اقتصادی ……………. به نمایندگی آقای …….. فرزند …….. به شماره شناسنامه …………صادره از ساری خ  ……… که منبعد در این قرارداد پیمانکار نامیده  می شود از طرف دیگر به شرح زیر منعقد می گردد :

 

  • ماده ۱ – موضوع قرارداد

موضوع این قرارداد برای انجام فعالیت های ……… و به شرح زیر است:

۱.

۲.

۳.

۴.

۵.

 

  • ماده ۲ – مدت قرارداد

مدت اعتبار این قرارداد برای انجام کامل آن …… می باشد و طرفین متعد هستند در این مدت به تعهدات خود به صورت کامل عمل کنند.

 

  • ماده ۳ – مبلغ قرارداد

مبلغ موضوع قرارداد …….. تعیین می گردد.

 

  • ماده ۴ –  نحوه پرداخت

مبلغی معادل ……….. ریال از کل مبلغ قرارداد پس از امضاء قرارداد به پیمانکار به عنوان پیش پرداخت، پرداخت می گردد. مبلغ باقیمانده قرارداد پس از خاتمه عملیات موضوع درج شده در قرارداد و تأیید کتبی دستگاه نظارت به پیمانکار پرداخت خواهد شد.

 

  • ماده ۵ – کسورات قانونی
  1. از هر پرداخت پیمانکار………. به عنوان مالیات موضوع ماده ۱۰۴ قانون مالیات های مستقیم کسر که توسط کارفرما پرداخت و فیش واریزی آن عیناً به مشاور ارائه می گردد.
  2. از هر پرداخت طبق ماده ۳۸ قانون تأمین اجتماعی معادل ۱۵% + ۹/۱ کسر و به عنوان سپرده بیمه نزد کارفرما نگهداری می گردد. بدیهی است مبلغ مزبور پس از ارائه مفاصا حساب بیمه به پیمانکار مسترد خواهد گردید.

 

  • ماده ۶ – جریمه تأخیر
  1. در صورت عدم شروع عملیات طی ……… بعد از پرداخت اولیه پیمانکار موظف است به ازای هر روز تأخیر هزینه ای معادل ……….. در وجه کارفرما پرداخت نماید.
  2. در صورتی که زمان عملیات بیش از …….. به تأخیر انجامد و این امر ناشی از عملکرد پیمانکار باشد، پیمانکار موظف است به ازای هر روز تأخیر بیش از مدت قرارداد به میزان ………… به عنوان جریمه تأخیر در وجه کارفرما پرداخت نماید.

 

  • ماده ۷ –  ناظرین قرارداد

از طرف کارفرما آقایان مهندس ………… + ………….. به عنوان دستگاه نظارت معرفی می گردند.

 

  • ماده ۸ – تعهدات پیمانکار

پیمانکار متعهد است تمامی موضوعات اشاره شده در قرارداد را بدون کم و کاست انجام دهد. این تعهدات به شرح زیر است:

۱.

۲.

۳.

۴.

۵.

 

  • ماده ۹ – تعهدات کارفرما

کارفرما ملزم به رعایت تعهداتی به شرح زیر است:

۱.

۲.

۳.

۴.

۵.

 

  • ماده ۱۰ – حل اختلاف

چنانچه در خصوص عمل به این قرارداد اختلاف نظری بین کارفرما و پیمانکار به وجود آید، موضوع در کمیته ای متشکل از نمایندگان طرفین مطرح و بررسی شده و در صورت عدم حصول نتیجه مطلوب مراتب به………… به عنوان مرجع حل اختلاف ارجاع می گردد  

 

  • ماده ۱۱ – مواد و نسخ قرارداد

این قرارداد در ۱۱ ماده و دو نسخه در محل…………… بین دو طرف پیمانکار و کارفرما تنظیم گردیده و و هر کدام از دو نسخه پس از مهر و امضاء طرفین دارای ارزش و اعتبار واحد است.

 

   امضا کارفرما                                                                                       امضا پیمانکار

 

نمونه قرارداد پیمانکاری

 

۴. نمونه قرارداد پیمانکاری شهرداری و ارگان های دولتی

متن قرارداد پیمانکاری

 

بین موسسه ……………. با نمایندگی………. به سمت ………….. آدرس:…………….. که از این پس کارفرما خوانده می شود.

و  شرکت آقای………به نمایندگی………………به سمت…………………. وبه شماره ثبت به مجوز کار شماره…………. وآدرس:…………که از این پس پیمانکار خوانده می شود قراردادی به شرح زیر منعقد می گردد.

 

  • ماده ۱ – موضوع

موضوع قرارداد عبارت از اجرای عملیات زیر در محدوده………………. می باشد. این موارد عبارت است از:

۱.

۲.

۳.

۴.

 

  • ماده ۲ – مدت

قرارداد پیمانکاری خدمات شهری از تاریخ ابلاغ کار صادره توسط کارفرما به مدت ………شمسی می باشد.

 

  • ماده۳ – تائیدات و تعهدات پیمانکار

پیمانکار بر اساس این قرارداد پیمانکاری متعهد به انجام موارد زیر است:

۱.

۲.

۳.

۴.

 

  • ماده ۴ – تعهدات و اختیارات کارفرما

بر اساس این قرارداد پیمانکاری کارفرما متعهد است:

۱.

۲.

۳.

۴.

 

  • ماده ۵ – ضمانت نامه انجام تعهدات

۱. در موقع امضاء قرارداد برای تضمین انجام تعهدات ناشی از آن پیمانکار باید ضمانت نامه ای معادل…………. درصد مبلغ اولیه پیمان صادره از طرف بانک مورد قبول کارفرما و طبق نمونه ای که ضمیمه اسناد مناقصه بوده است تسلیم کارفرما کند.

۲.

۳.

۴.

 

این قرارداد در …………….. ماده بند و……………تبصره و در………………. نسخه درشهرستان………….. فیمابین طرفین منعقد،معتبر و لازم الاجرا شد.

 

امضاء و مهرشرکت امضاء و مهرشرکت

 

کارفرما                  پیمانکار

 

سخن پایانی

با تنظیم دقیق و درست قرارداد پیمانکاری، می توانید از بروز مشکلاتی که ممکن است بعد از مدتی بین پیمانکار و کارفرما پدیدار شود جلوگیری کنید. از طرفی این قرارداد طرفین را ملزم می کند که به درستی به تعهدات خود عمل کنند. آیا شما تا به حال با شرکت یا نهادی قرارداد پیمانکاری بسته اید؟ لطفا تجربیات خود را درباره این نوع قراردادها با ما به اشتراک بگذارید. یکی از مهم‌ترین بخش‌های چنین قراردادهایی وجه التزام نام دارد. به همین منظور پیشنهاد می‌کنیم با مفهوم و قوانین وجه التزام در قراردادها نیز آشنا شوید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید