معرفی بهترین قرص برای بوی بد دهان

بهترین قرص برای بوی بد دهان شامل داروهایی مانند لاکتوگام و مترونیدازول است که در درمان عفونت‌های بی‌هوازی مثل عفونت دندان و همچنین عفونت معده کاربرد دارند.

بهترین قرص برای بوی بد دهان

بوی بد دهان که به آن هالیتوزیس (halitosis) هم گفته می‌شود، می‌تواند خجالت‌آور باشد و در بعضی موارد حتی ممکن است باعث اضطراب شود. بنابراین، تعجب‌آور نیست که قفسه‌های فروشگاه‌ها پر از آدامس، ​​دهانشویه و سایر محصولاتی است که برای حل این مشکل طراحی شده‌اند. اما متأسفانه تاثیر بسیاری از این محصولات موقتی است و آن‌ها نمی‌توانند علت اصلی بوی بد دهان را برطرف ‌کنند. در این مقاله قصد داریم به بررسی عواملی بپردازیم که روی بوی دهان تاثیر می‌گذارند و چند نمونه قرص برای بوی بد دهان معرفی ‌کنیم. ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.

 

علت بوی بد دهان

قبل از معرفی قرص برای بوی بد دهان، بهتر است شایع‌ترین دلایل بروز این مشکل را بشناسید که عبارتند از:

  • غذا: اگر ذرات غذا در داخل دهان باقی مانده باشند، باعث افزایش باکتری‌ها و ایجاد بوی بد می‌شوند. خوردن بعضی غذاها مانند پیاز، سیر و ادویه‌ هم در ایجاد بوی بد دهان نقش دارد.
  • تنباکو: سیگار به تنهایی می‌تواند باعث بوی ناخوشایند دهان شود. از سوی دیگر، سیگاری‌ها بیش از دیگران در معرض ابتلا به بیماری‌ لثه قرار دارند که یکی از دلایل بوی بد دهان است.
  • رعایت نکردن بهداشت: اگر هر روز مسواک نزنید و نخ دندان نکشید، ذرات غذا در دهان باقی می‌مانند و باکتری‌ها با چسبیدن به دندان‌ها تشکیل پلاک می‌دهند. علاوه بر این، دندان‌های مصنوعی که به طور منظم تمیز نمی‌شوند یا به درستی در جای خود قرار نمی‌گیرند، می‌توانند محل تجمع ذرات غذا و باکتری‌ها باشند.
  • خشکی دهان: بزاق به پاکسازی دهان کمک می‌کند و ذرات ایجاد‌ کننده بوی بد را از بین می‌برد. خشکی دهان به طور طبیعی در هنگام خواب رخ می‌دهد، اما اگر مزمن باشد احتمالا از مشکلات غدد بزاقی و بعضی بیماری‌ها ناشی می‌شود.
  • داروها: بعضی داروها می‌توانند باعث خشکی دهان شده و بوی ناخوشایند ایجاد کنند. بعضی از داروها هم در بدن تجزیه می‌شوند و موادی آزاد می‌کنند که روی بوی نفس تاثیر دارند.
  • عفونت دهان: گاهی اوقات، بوی بد دهان از زخم‌های دهانی ناشی از جراحی لثه، پوسیدگی دندان یا بیماری لثه ناشی می‌شود.
  • سایر بیماری‌های دهان، بینی و گلو: بوی بد دهان می‌تواند به سنگ‌های کوچکی مربوط باشد که در لوزه‌ها تشکیل می‌شوند و محل تجمع باکتری‌ها هستند. عفونت یا التهاب مزمن بینی، سینوس‌ها یا گلو هم از سایر عواملی است که  روی بوی دهان تاثیر دارد.
  • سایر علل: بعضی سرطان‌ها و اختلالات متابولیک بوی نفس فرد را تغییر می‌دهند. برای مثال، رفلاکس مزمن معده می‌تواند با بوی بد دهان همراه باشد. در کودکان خردسال، وجود جسم خارجی مانند یک تکه غذا در سوراخ بینی به بوی بد دهان منجر می‌شود.

 

علت بوی بد دهان

 

تشخیص علت بوی بد دهان

اگر دهانتان بوی ناخوشایندی دارد، بررسی کنید که آیا بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت می‌کنید یا خیر. سپس سعی کنید سبک زندگی خود را تغییر دهید. برای مثال، بعد از هر بار غذا خوردن دندان‌ها و زبان خود را مسواک بزنید، به طور منظم از نخ دندان استفاده کنید و آب فراوان بنوشید.

اگر با این کارها بوی بد دهان برطرف نشد، به دندانپزشک مراجعه کنید تا در صورت لزوم، قرص برای بوی بد دهان تجویز شود. دندانپزشک دندان‌ها و لثه‌های شما را بررسی می‌کند و اگر به یک بیماری جدی مشکوک شود، شما را به متخصص ارجاع می‌دهد.

 

درمان بوی بد دهان

بهترین کاری که می‌توانید برای کاهش بوی بد دهان انجام دهید، رعایت بهداشت دهان و دندان است. درمان بوی بد دهان به علت بروز آن بستگی دارد. اگر این مشکل از یک بیماری زمینه‌ای ناشی شود، باید نسبت به درمان آن اقدام کنید. اما اگر به محیط داخلی دهان مربوط باشد، احتمالا دندانپزشک به شما توصیه می‌کند که موارد زیر را رعایت کنید:

  • استفاده از دهانشویه و خمیردندان مناسب: اگر بوی بد دهان به تجمع باکتری (پلاک) روی دندان‌ها مربوط باشد، دندانپزشک دهانشویه‌ای را توصیه می‌کند که باکتری‌ها را از بین ببرد. همچنین ممکن است استفاده از یک خمیردندان ضدباکتری را برای از بین بردن باکتری‌های ایجادکننده پلاک پیشنهاد دهد.
  • درمان بیماری‌های دهان: اگر به بیماری لثه مبتلا باشید، به متخصص لثه (پریودنتیست) ارجاع داده می‌شوید. بیماری لثه می‌تواند باعث جدا شدن آن از دندان‌ها شود. در نتیجه، یک فضای خالی ایجاد می‌شود که باکتری‌ها در آنجا انباشته می‌شوند.

 

مصرف قرص برای بوی بد دهان

مترونیدازول و لاکتوگام دو نمونه از قرص‌هایی هستند که می‌توانند بوی بد دهان را برطرف کنند:

مترونیدازول

مترونیدازول یک آنتی‌بیوتیک‌ها است که در درمان عفونت‌های بی‌هوازی مثل عفونت دندان و همچنین عفونت معده کاربرد دارد. بهتر است این دارو را هر روز در یک ساعت مشخص مصرف کنید تا اثربخشی آن افزایش یابد. برای جلوگیری از مشکلات گوارشی می‌توانید این قرص برای بوی بد دهان را همراه با غذا دریافت کنید.

حالت تهوع، استفراغ، طعم بد دهان، بثورات پوستی، سردرد، سرگیجه و تیره شدن ادرار از عوارض جانبی مترونیدازول هستند. بروز واکنش آلرژیک بسیار نادر است، اما در صورت مشاهده علائمی مانند بثورات پوستی، تورم صورت، زبان و گلو، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

در صورتی که باردار یا شیرده هستید، بدون مشورت با پزشک از مترونیدازول استفاده نکنید. این دارو با وارفارین، فنی‌توئین، فنوباربیتال و فرآورده‌های حاوی الکل تداخل دارد.

 

مترونیدازول و قرص برای بوی بد دهان

 

لاکتوگام

لاکتوگام یک محصول حاوی پروبیوتیک است که به درمان التهاب حلق و لوزه‌ها کمک می‌کند، بوی بد دهان را رفع می‌کند و مانع پوسیدگی دندان می‌شود. همچنین استفاده از این قرص برای بوی بد دهان می‌تواند بوی ناخوشایند سیگار را برطرف کند. قرص لاکتوگام باکتری‌های مضر موجود در محیط دهان را مهار می‌کند و تعداد آن‌ها را کاهش می‌دهد. در نتیجه، باعث بهبود سلامت دهان و دندان می‌شود.

لاکتوگام یک قرص برای بوی بد دهان به صورت مکیدنی است که باید اجازه دهید به طور کامل در داخل دهان‌تان حل شود. هر چقدر این قرص برای مدت زمان بیشتری در دهان بماند، تاثیر آن بیشتر می‌شود. بهتر است حداقل تا نیم ساعت پس از مصرف لاکتوگام از خوردن غذا یا نوشیدن مایعات خودداری کنید.

قرص لاکتوگام عارضه خاصی ندارد، اما می‌تواند با بعضی داروها مثل آنتی‌بیوتیک‌ها تداخل داشته باشد. به همین دلیل، باید دو ساعت فاصله بین مصرف آنتی‌بیوتیک و لاکتوگام در نظر بگیرید. اگر در دوران بارداری و شیردهی به‌سر می‌برید، از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی استفاده می‌کنید یا به دلیل بیماری سیستم ایمنی ضعیفی دارید، قبل از مصرف این قرص برای بوی بد دهان با پزشک مشورت کنید.

 

درمان‌های خانگی

علاوه بر مصرف قرص برای بوی بد دهان، راهکارهای زیر به شما در رفع بوی بد دهان کمک می‌کنند:

  • حداقل دو بار در روز، به خصوص بعد از صرف غذا، با استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. خمیردندانی که خاصیت ضدباکتریایی دارد، می‌تواند بوی بد دهان را کاهش دهد.
  • حداقل یکبار در روز از نخ دندان استفاده کنید.
  • زبان‌تان را مسواک بزنید، چون محل تجمع باکتری‌ها است.
  • دندان مصنوعی یا سایر اجسامی را که در داخل دهان قرار می‌گیرند، به خوبی تمیز کنید.
  • برای پیشگیری از خشکی دهان، از مصرف دخانیات بپرهیزید و در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید. همچنین می‌توانید برای تحریک بزاق آدامس بجوید یا آب‌نبات بدون قند بمکید. اگر خشکی دهان مزمن است، به دندانپزشک یا پزشک مراجعه کنید تا با دارو این مشکل را حل کند.
  • از خوردن غذاهایی مانند پیاز و سیر که باعث بوی بد دهان می‌شوند، خودداری کنید. به یاد داشته باشید که مصرف زیاد غذاهای شیرین هم با بوی بد دهان مرتبط است.
  • هر سه تا چهار ماه یکبار مسواک خود را عوض کنید.
  • به طور منظم، معمولا دو بار در سال، برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

درمان بیماری‌های لثه و دندان

 

کلام پایانی

بهداشت نامناسب دهان و دندان و بعضی از غذاها، بیماری‌ها و داروها باعث بوی بد دهان می‌شوند. اگر اصلاح رژیم غذایی و رعایت بهداشت بوی بد دهان را برطرف نکرد به دندانپزشک مراجعه کنید تا علت بروز آن مشخص شود. دندانپزشک می‌تواند با تجویز قرص برای بوی بد دهان این مشکل را برطرف کند یا در صورت لزوم شما را به سایر متخصصان ارجاع دهد.

از آنجایی درصد بالایی از علل بوی بد دهان به مشکلات گوارشی ربط دارد، توصیه می‌کنیم در این رابطه مطلب «ارتباط عفونت معده و بوی بد دهان؛ علل، علائم و درمان» را نیز در ستاره بخوانید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید