انواع پمپ آب و نحوه انتخاب پمپ آب خانگی مناسب

سیستم آبرسانی آپارتمان‌ها و منازل این روزها بدون پمپ آب خانگی یک چیزی کم دارد و تقویت فشار آب بدون آن امکان پذیر نیست. انواع مختلفی از پمپ آب در بازار با قیمت‌های مختلف وجود دارد که کار انتخاب را کمی دشوار می‌کند. عوامل مختلفی مثل تعداد طبقات ساختمان، کیفیت فشار آب منطقه و میزان آب مصرفی هر واحد روی انتخاب صحیح تاثیرگذار است. در این مطلب به شما کمک می‌کنیم پمپ آبی را برای خانه خود انتخاب کنید که بهترین کیفیت و طولانی‌ترین عمر را داشته باشد

چند نوع پمپ آب وجود دارد و چه کاربردی دارند؟

پمپ آب را می‌توان بر اساس کاربرد، ظرفیت و شیوه عملکرد به انواع مختلف تقسیم بندی کرد اما پرکاربردترین آن‌ها در سه گروه جتی، محیطی و سانتریفیوژ جای می‌گیرند. پمپ‌های برای مصارف صنعتی، کشاورزی و خانگی کاربرد دارند. پمپ‌های خانگی هم به این سه بخش اصلی تقسیم می‌شوند.

پمپ‌های خانگی محیطی پمپ توربینی دارند و به شکلی طراحی شدند که فشار آب‌های با دبی پایین را هم به میزان قابل قبولی افزایش می‌دهند. پروانه این پمپ‌ها پره زیادی دارد که داخل یک کانال مشخص می‌چرخند و با انرژی تولیدی خود فشار آب را افزایش می‌دهند.

پمپ‌های جتی از نوع خود مکشی هستند و به همین دلیل وجود مقداری آب داخل هوا برای عملکرد آن‌ها مشکلی ایجاد نمی‌کند. این پمپ‌های خانگی ارتفاع کمی پایین‌تر از سطح پمپ را پوشش داده و مکش بالایی دارند. پمپ‌های سانتریفیوژ که از همه مشهورتر و پرطرفدارتر هستند هم با کمک نیروی گریز از مرکز فشار آب را افزایش می‌دهند. سادگی عملکرد ساختار این پمپ‌ها سبب شده هزینه نگهداری بالایی نداشته باشند و تعمیر آن‌ها هم ساده است. پروانه‌های این دستگاه محدود است و ممکن است یک یا چند عدد باشد، چرخش سریع این پروانه‌ها و پره‌ها انرژی مورد نیاز دستگاه را تامین می‌کند.

پروانه‌های این پمپ‌ها انواع مختلفی دارد و هرکدام راندمان مختلفی برمبنای نوع عملکرد خود خواهند داشت.

 

انواع پمپ

 

هنگام انتخاب پمپ آب خانگی به چه چیزهایی باید دقت کرد؟

درجه حرارت، میزان گرانروی، املاح موجود در آب، ذرات جامدی که ممکن است در آب وجود داشته باشد و همچنین ارتفاع آبدهی روی عملکرد انتخاب دستگاه تاثیرگذار است. مشخصات شیمیایی و ماهیت آب هم هنگام انتخاب پمپ باید مدنظر قرار گیرد.

پمپ شناور، الکتروموتور و کابل برق پمپ‌های آب خانگی باید مناسب باشد و با کاربری خاصی که از آن انتظار داریم متناسب باشد. کاتالوگ پمپ‌ها ارتفاع و میزان آبدهی دستگاه را ذکر می‌کنند و با یک مطالعه ساده می‌توان نسبت به انتخاب دستگاه مناسب اقدام کرد. ارتفاع هد، راندمان و توان پمپ آب هم بسیار مهم است و باید با دقت انتخاب شود.

برندی هم که پمپ آب را از آن خریداری می‌کنید باید درست انتخاب شود، در حال حاضر برندهای مختلف داخلی و خارجی در بازار موجود است. هرکدام از این نام‌های تجاری سابقه خاص خود را دارند و برای تولید نوع خاصی از پمپ‌های خانگی به شهرت رسیدند هنگام انتخاب باید شناخت خوبی داشته باشید که بر حسب بودجه خود بهترین را انتخاب کرده و خریداری کنید.

 

مشاهده کنید : کارکرد و موارد استفاده از پمپ آب صنعتی

 

اصطلاحاتی که در مورد پمپ آب بکارگرفته می‌شود به چه معنا است؟

روی بسته پمپ آب خانگی و مشخصات فروشگاه‌های اینترنتی اطلاعات مختلفی نوشته شده است در اینجا به معرفی آن‌ها می‌پردازیم تا بهتر انتخاب کنید.

۱. ماکزیمم دبی: این اصطلاح به معنی حداکثر آبدهی است و قبل از انتخاب هر پمپ آب خانگی باید مورد توجه قرار گیرد. ظرفیت آب هنگام انتقال آب بسیار مهم است و معمولا بر حسب لیتر بر دقیقه محاسبه می‌شود، گاهی هم متر مکعب مورد توجه قرار می‌گیرد.

۲. قدرت: توان پمپ نیروی است که این دستگاه می‌تواند تولید کند و به شکل مکانیکی انتقال پیدا می‌کند این ویژگی بر حسب بخار و کیلووات اندازه گیری می‌شود. توان پمپ انرژی مکانیکی را به سیاق منتقل می‌کند به همین دلیل باید توان مناسب را انتخاب کنید.

مشاهده کنید : بررسی عوامل مهم در نصب پمپ آب خانگی مناسب برای انواع ساختمان ها

۳. ماکزیمم هد: این مشخصه که به نام حداکثر ارتفاع پمپ هم شناخته می‌شود در انتخاب پمپ‌های خانگی اهمیت بسیار بالایی دارد. درواقع این مشخصه نشان می‌دهد پمپ قادر است از نقطه صفر تا حداکثر چه ارتفاعی آب را پمپاژ کند.

مشخصات الکترونیکی دستگاه هم شامل ولتاژ برق مورد نیاز، سه فاز یا تکفاز بودن و آمپر مصرفی دستگاه است که باید متناسب با برق شهری انتخاب شود. پمپ‌های خانگی باید با برق ۲۲۰ ولت کار کنند و معمولا تکفاز هستند، پمپ‌های آب ایرانی متناسب با برق کشور تولید می‌شوند اما اگر به دنبال برندهای خارجی هستید باید بدانید برق ایران ۵۰Hz است و پمپی که خریداری می‌کنید باید قابلیت کار با آن را داشته باشد. روی همه پمپ‌های آب یک پلاک وجود دارد که به راحتی می‌توانید این مشخصات را در آن مطالعه کنید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید