۸ آبان؛ روز نوجوان

۸ آبان ماه، روز شهادت حسین فهمیده است. او نوجوان ۱۳ ساله‌ای بود که در دوران دفاع مقدس به شهادت رسید. به همین علت این روز به عنوان روز نوجوان نامگذاری شد.

هشتم آبان، سالروز شهادت قهرمان نوجوان جبهه حق در برابر باطل، شهید محمد حسین فهمیده است. او نوجوانی ایرانی، مسلمان، دیندار و دین باور بود. نام فهمیده در تاریخ، به همراه نام همه قهرمانان مبارز و خستگی ناپذیر میان ملت ها و در شمار شهیدان نام آشنا، چون شهیدان والامقام دشت خونین کربلا ثبت شد.

 

روز نوجوان

 

روز نوجوان
تاریخ
۸ آبان
علت نامگذاری در روز ۸ آبان ماه سال ۱۳۵۹ محمد حسین فهمیده، نوجوان بسیجی به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

 

تاریخ روز نوجوان ۱۴۰۱

روز نوجوان در سال ۱۴۰۱ برابر است با یکشنبه ۸ آبان ماه

 

تاریخچه روز نوجوان

۸ آبان ۱۳۵۹ محمدحسین فهمیده، نوجوان بسیجی به درجه رفیع شهادت نائل آمد. به‌همین مناسبت، هشتم آبان‌ماه تحت عنوان «روز نوجوان» و «روز بسیج دانش‌آموزی» نام‌گذاری شده است.

محمدحسین فهمیده، سال ۱۳۴۶ در قم زاده شد و در محیطی مذهبی و خانواده‌ای متدین پرورش یافت. در آستانه انقلاب اسلامی به‌واسطه حوادث آن دوران، روح وی نیز مانند میلیون‌ها جوان و نوجوان دیگر کشور دچار تحولات عظیمی شد و شیفته حضرت امام خمینی (ره) گردید.

هنوز مدت زیادی از حضور محمدحسین در جبهه‌های نور علیه ظلمت نگذشته بود که با بستن نارنجک به کمر خود، زیر تانک دشمن بعثی رفت و ضمن انهدام تانک دشمن، خود نیز به شهادت رسید. شهید فهمیده با این عمل شجاعانه، برگ سرخ دیگری بر تاریخ حماسه‎گونه جنگ تحمیلی افزود و نام خود را جاودانه ساخت.

ماجرا از این قرار بود که محمدحسین به‌اتفاق دوست شهیدش – محمدرضا شمس – در یک سنگر قرار داشتند که طی هجوم عراقی‌ها، محاصره می‌شوند. محمدرضا زخمی می‌شود و حسین با سختی و زحمت زیاد او را به پشت خط می‌رساند و به جایگاه قبلی خود بازگشته و مشاهده می‌کند که پنج تانک عراقی به طرف رزمندگان اسلام هجوم آورده و درصدد محاصره و قتل عام آنان‌اند.

محمدحسین، درحالی‌که تعدادی نارنجک به کمر خود بسته بود به طرف تانک‌ها حرکت می‌کند. تیری به پای او می‌خورد و در‌‌ همان حال، موفق می‌شود که خود را به تانک پیش رو رسانده و با استفاده از نارنجک، آن را منفجر کند. دشمن در این حال تصور می‌کند که حمله‌ای صورت گرفته و با سرعت تانک‌ها را‌‌ رها کرده و فرار می‌کند؛ درنتیجه، حلقه محاصره شکسته می‌شود و پس از مدتی، نیروهای کمکی نیز می‌رسند و آن قسمت را از وجود متجاوزین پاک‌سازی می‌کنند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی، شهید فهمیده را یک نوجوان نمونه، استثنایى و پرورش‌یافته در آب و هواى تحول یک ملت توصیف کردند. شهید فهمیده آن‎گونه بود که حضرت امام خمینی (ره) درباره او فرمودند: «رهبر ما آن طفل ۱۳ ساله‌ای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صد‌ها زبان و قلم‌ ما بزرگ‌تر است، با نارنجک، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید.»

با مجموعه پیام تبریک روز نوجوان سرشار از امید و انرژی همراه ستاره باشید.

 

8 آبان روز نوجوان

 

آشنایی با نوجوانان

نوجوانی، مرحلهٔ‌ گذار رشد فیزیکی و روانی انسان است که میان کودکی و جوانی روی می‌دهد. این گذار، تغییرات زیستی (بلوغ جنسی)، اجتماعی، و روانشناختی را در بر می‌گیرد، هرچند که از میان این‌ها تنها تغییرات زیستی و روانشناختی را می‌توان به آسانی اندازه‌گیری کرد.

در سال‌های اخیر، آغاز بلوغ در پیشانوجوانی (پیش از نوجوانی) به نوعی افزایش داشته‌است (به‌ویژه در دختران، با بلوغ زودهنگام و زودرس)، و نوجوانی گاهی در آن‌سوی سال‌های نوجوانی (به‌ویژه در پسران) امتداد داشته‌است.

این تغییرات تعریفی منسجم از چارچوبهٔ زمانی نوجوانی را دشوارتر ساخته‌است. در بسیاری از پژوهش‌ها نوجوانی را به سه دوره تقسیم می‌کنند: نوجوانی اولیه ۱۲–۱۴سالگی)، اواسط نوجوانی (۱۴–۱۶سالگی) و اواخر نوجوانی (۱۶–۱۹سالگی). پایان نوجوانی و آغاز جوانی و بزرگسالی بسته به کشورهای مختلف و نسبت به کاربردش متغیر است؛ و حتی فراتر از آن در درون یک کشور یا خرده فرهنگ هم ممکن است سنین متفاوتی برای بلوغ (از نظر دوره‌بندی و قانونی) به منظور سپردن وظایف مشخص در جامعه، در نظر گرفته شود.

برخی از این موارد شامل: رانندگی وسایل نقلیه، داشتن روابط جنسی قانونی، خدمت سربازی، تهیه و نوشیدن مشروبات الکلی، رای‌دادن، قرارداد بستن، داشتن سیم کارت، تکمیل برخی مقاطع تحصیلی، یا ازدواج است.

 

شهادت حسین فهمیده

 

نوجوانی معمولاً بر خلاف مقطع پیشانوجوانی، با افزایش استقلال توسط پدر، مادر یا سرپرست قانونی و نظارت کم‌تر همراه است. برخی نوجوانان در اوایل دوره نوجوانی تحقیر می شوند یا اینکه به آنها در جامعه بی احترامی می شود برای مثال وقتی یک نوجوان پسر دبیرستانی درحال عبور از خط عابر پیاده است و ماشینی که در حال حرکت است توقف نکند نوعی بی احترامی به یک نوجوان محسوب می شود و در آینده باعث می شود که آن نوجوان به قوانین راهنمایی و رانندگی توجه نکند. موضوع بعدی بروز افسردگی در نوجوان پسر است علت بروز افسردگی در نوجوان پسر به این علت است:

۱. شاغل بودن والدین (هم پدر و هم مادر)

۲. نبود درک مناسب مادران از نوجوان پسر

۳. کم توجهی یا بی توجهی فامیل اعم از خاله عمه دایی عمو دخترعمه و……………

۴. اختلاف زیاد سنی میان برادران و خواهران

۵. تک فرزندی

۶. شاغل بودن پدران

 

هدف از روز نوجوان

بنا به گفته رهبر معظم انقلاب: «زنده نگه داشتن یاد حادثه شهادت دانش ‏آموز بسیجی، شهید فهمیده، از اصالت‌‏های دفاع مقدس است.» از این‌رو، هشتم آبان، سالروز شهادت این فرزند انقلاب، به‌عنوان روز نوجوان و جوان و بسیج دانش ‏آموزی نام گرفته است تا ضمن یادآوری حماسه این قهرمان کوچک، به‌عنوان سرمشقی مناسب به هم‌سالانش مطرح شده و راهش ادامه یابد.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید