آشنایی با روش های کاشت مو با بانک موی ضعیف و مزایای آن ها

اگر با مشکل ضعف بانک مو برای عمل کاشت مو مواجه هستید، روش‌های مختلفی نظیر HRT ،BHT وهمچنین روش ترکیبی برای انجام کاشت مو با بانک موی ضعیف وجود دارند.

کاشت مو با بانک موی ضعیف

امروزه با روش‌های گوناگونی مانند fue ،prp و…، کاشت مو براحتی قابل انجام است. در تمام این روش‌ها یکی از فاکتور‌های بسیار مهم، بانک مو است. اما امروزه با استفاده از روش‌هایی که وجود دارد می‌توان کاشت مو با بانک موی ضعیف را نیز انجام داد. هر چند با وجود ضعف در بانک مو، عمل کاشت مو و همچنین بهبودی بعد از عمل دشوارتر می‌شود، اما این کار غیر ممکن نیست.

در این مطلب، با روش‌های مختلف انجام کاشت مو با بانک موی ضعیف، تفاوت موی سر و بدن و سازگاری آن‌ها و عناصر کلیدی برای یک پیوند موی رضایت‌بخش آشنا خواهید شد.

 

بانک مو چیست؟

بانک مو در واقع منبع مناسبی برای کاشت مو است و گرافت‌های مو از آن جا تامین می‌شود؛ یعنی قسمت‌های خاصی از سر که دارای مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی هستند و مو‌های قوی‌تری دارند.

در گذشته بدون وجود بانک مویی که حجم و تراکم خوبی از فولیکول‌های اهدایی می‌داشت، فرآیند کاشت مو غیر ممکن بود؛ اما امروزه راه حل‌هایی برای این مشکل وجود دارد.

 

بانک مو چیست

 

روش‌ های انجام کاشت مو با بانک موی ضعیف

در بعضی از افراد بخش‌های اهدا کننده فولیکل به اندازه کافی وجود ندارد و حجم مو‌های قسمت بانک مو بسیار کم است. ریشه‌های مو ممکن است فقط شامل یک تار مو باشند یا اینکه موی فرد خیلی نرم و نارک باشد.

اما خوشبختانه امروزه برای کاشت مو روش‌های زیادی وجود دارد و برای این افراد جای نگرانی نیست. در ادامه راه‌حل‌های متفاوتی برای افرادی که بانک موی ضعیفی دارند ارائه شده است.

۱. روش HRT

در واقع این روش یک روش ترمیم مو است نه کاشت مو. در این روش کاشت موی طبیعی صورت نمی‌گیرد، بلکه ابتدا ناحیه‌ای از پوست سر که نیاز به کاشت دارد لایه برداری می‌شود؛ سپس یک لایه شبیه سازی شده از پوست سر انسان تهیه می‌گردد و مو‌هایی که هم جنس و هم رنگ با موی سر فرد است، روی این پوسته تعبیه می‌شود. در این روش فولیکول زنده‌ای وجود ندارد و هرچه هست مصنوعی است.

این پوسته توسط یک چسب گیاهی است که کاملا محکم بوده و هیچگونه عارضه و حساسیتی ندارد و روی سر فرد قرار می‌گیرد. این روش همراه با هزینه بالا، بدون ظاهر طبیعی و شبیه به کلاه گیس است.

 

انجام کاشت مو با بانک موی ضعیف

 

۲. روش ترکیبی برای کاشت مو

در این روش از هر دو تکنیک FUT و FIT استفاده می‌شود تا نواحی کم مو یا طاس سر به طور کامل پوشیده شود. در کاشت موی سر یا کاشت ریش و سبیل با بانک موی ضعیف، نمی‌توان فقط از روش FIT استفاده کرد؛ چون در این روش تعداد محدودی گرافت می‌توان برداشت. برای همین از روش ترکیبی استفاده می‌شود که در آن امکان برداشت تعداد فراوان گرافت (تا ۴۰۰۰ عدد) در یک جلسه وجود داشته باشد.

 

۳. پیوند موی بدن یا کاشت مو به روش BHT

هنگامی که بانک موی بیماران در پشت سر مقادیر لازم مو برای انتقال را نداشته باشد، می‌توان از ناحیه‌ شانه‌ها، ران، تنه، سینه یا بقیه اندام‌های بدن برای انتقال گرافت مو استفاده کرد. این روش به نام کاشت مو به روش (BHT (Body Hair Trans نیز معروف است.

BHT یکی از به روزترین روش‌های کاشت مو بوده که در چند سال اخیر طرفداران زیادی یافته است. در این روش فولیکول‌ها از یکی از قسمت‌های نام برده خارج می‌شود و به سر منتقل می‌شود. محل استخراج فولیکول‌ها به شکل زخم‌های بسیار کوچک مشاهده می‌شوند که به مرور زمان به طور کامل بهبود می‌یابند و هیچ اثر یا لکه‌ای باقی نمی‌ماند.

در بیشتر بیماران نتایج کاشت موی بدن از ماه ششم به بعد مشخص می‌شود. این روش بهترین روش حال حاضر است.

 

پیوند موی بدن یا کاشت مو به روش BHT

 

سازگاری موی سر و بدن

از مهم‌ترین عواملی که باعث می‌شود روش BHT با موفقیت انجام شود، سازگاری موی سر و بدن است. برای مثال اگر موی بدن یک فرد مجعد و موی سرش صاف باشد و بالعکس، پیوند موی بدن می‌تواند با محدودیت رو به رو شود.

 

تفاوت‌ های بین موی سر و موی بدن

همانطور که می‌دانید مو‌های بدن با مو‌های سر تفاوت‌های زیادی دارند و نحوه رشد آن‌ها با یکدیگر فرق می‌کند. تفاوت اصلی آن‌ها به شرح زیر است:

  • جهت واحد‌های فولیکولی مو
  • نوع زمینه پوست
  • عمق فولیکول مو در زیر پوست
  • ضخامت و حلقۀ مو

پس با توجه به آنچه گفته شد، پزشکی که BHT را انجام می‌دهد، باید قبل از آن به روش‌های پیوند استریپ و عمل FIT  آشنایی داشته باشد.

 

عناصر کلیدی در رسیدن به یک پیوند موی رضایت بخش

۱) استخراج اهدا کننده مناسب (مو‌های بدن باید در جهت درستی استخراج شوند و بعد از نگهداری و هیدراته شدن کاشته شوند)

۲) شکاف واحد فولیکولی مناسب (در اسکالپ باید شکاف‌ها را با دقت زیادی ایجاد کرد تا نتیجه کاشت، طبیعی شود)

۳) پیوند هیدراتاسیون مناسب و ذخیره سازی

۴) ایجاد محل دریافت مناسب با استفاده از زاویه مناسب، جهت و تنظیم (جهت و ساختار مو‌های بدن با بانک مو فرق می‌کند؛ تجربه تیم پزشکی هم بسیار مهم است)

۵) طراحی خط موی طبیعی

۶) قرار دادن دقیق گرافت با روش مناسب (باید از تکنیک درستی برای قرار دادن فولیکول‌های بدن استفاده شود تا به گرافت‌ها آسیب کمتری برسد)

۷) رعایت کردن مراقبت‌های بعد از کاشت مو

 

کاشت مو

 

سخن آخر

باید بدانید که مو‌های بدن با مو‌های سر تفاوت‌های زیادی دارند و عمل کاشت مو و همچنین بهبودی بعد از عمل را دشوارتر می‌کند. اما به هر حال با روش‌های جدید این کار غیرممکن نیست. همچنین توجه داشته باشید که موفقیت کاشت مو با بانک موی ضعیف تنها به تراکم مو‌های شما بستگی ندارد، بلکه با چیره دستی و مهارت جراح نیز مرتبط است؛ جراح باید بتواند گرافت‌های موثری از مو‌های بدن برداشته و به سر پیوند دهد. پس در انتخاب جراح برای انجام عمل کاشت مو دقت کنید.

در آخر پیشنهاد می‌کنیم تا قبل از هر اقدامی، با مهمترین مزایا و معایب انواع کاشت مو آشنا شوید و همچنین بهترین فصل کاشت مو نیز در ستاره آشنا شوید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید