از بین بردن جای آبله مرغان به کمک روش های خانگی و پزشکی

آبله مرغان یک ویروس بسیار مسری است که اغلب مردم آن را یک‌بار در طول زندگی خود، معمولا در دوران کودکی تجربه خواهند کرد. اگر شما نیز به این بیماری مبتلا شده‌اید، ما در این مقاله شما را با از بین بردن جای ابله مرغان به روش خانگی و پزشکی از جمله از بین بردن جای آبله مرغان با لیزر، از بین بردن جای آبله مرغان با میکرونیدلینگ و… آشنا خواهیم کرد.

ستاره | سرویس آرایش و زیبایی – آبله مرغان یک ویروس بسیار مسری است که اغلب مردم آن را یک‌بار در طول زندگی خود (معمولا در دوران کودکی) تجربه خواهند کرد، این بیماری می‌تواند به اثرات ماندگاری از جمله جای دانه های آبله مرغان منجر شود. به احتمال زیاد زخم‌ها در صورتی ایجاد می‌شوند که فرد دانه‌ها را خراش دهد. زخم‌های ناشی از آبله مرغان ممکن است برای برخی افراد مشکل‌ساز باشند، به خصوص اگر روی قسمت‌های قابل‌مشاهده بدن مثل چهره قرار داشته باشند.

حذف و از بین بردن جای آبله مرغان تلاش و شکیبایی زیادی می‌طلبد، اما درمان‌های دارویی و دستورالعمل‌های پزشکی بسیاری نیز وجود دارد که ممکن است به کاهش آن‌ها کمک کند. طیف وسیعی از درمان‌های خانگی و درمان‌های پزشکی ممکن است به کاهش و از بین بردن جای آبله مرغان کمک کند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

از بین بردن جای آبله مرغان

 

از بین بردن جای ابله مرغان به روش خانگی

در اغلب موارد، مادران کرم را روی بدن کودکانشان و بر روی جای دانه‌های آبله مرغان قرار داده و ماساژ می‌دهند. فرد باید قبل از استفاده از محصولات طبیعی برای کاهش آثار آبله مرغان، با پزشک خود مشورت کند. اما برخی از مردم محصولات طبیعی را برای حذف آثار آبله مرغان بر روی پوست ترجیح می‌دهند که در چنین شرایطی بهتر است قبل از استفاده از یک محصول طبیعی برای حذف جای آبله مرغان، با پزشک صحبت کنید.

محصولات طبیعی که افراد ممکن است برای از بین بردن جای آبله مرغان استفاده کنند، عبارتند از:

  • آلوئه ورا
  • جو
  • کره کاکائو
  • روغن پونه‌کوهی
  • روغن زیتون
  • روغن نارگیل
  • روغن جوجوبا
  • کره بادام‌زمینی
  • عصاره لیمو
  • عسل
  • جوش‌شیرین

در بیشتر مواقع، این مواد برای حفظ سلامتی پوست و یا حذف آثار آبله مرغان مفید هستند، اما تحقیقات کمی برای تایید موثر بودن آن‌ها وجود دارد. با این حال محققان قابلیت مواد زیر را برای حذف آثار مورد آزمایش قرار داده‌اند.

۱. ویتامین E

محققان در سال ۲۰۱۶ استفاده از ویتامین E را به عنوان یک روش درمانی برای حذف آثار آبله مرغان، معرفی کردند. در حالی که برخی مطالعات نشان داده‌اند ویتامین E منجر به بهبود قابل‌توجهی از این آثار می‌شوند، برخی دیگر فواید استفاده از ویتامین E را گزارش نکرده‌اند. برخی مطالعات نشان می‌دهند که ویتامین E موجب عوارض جانبی نظیر خارش می‌شود. افرادی که مایل به استفاده از یک کرم ویتامین E هستند باید ابتدا با یک متخصص پوست صحبت کنند.

منابع طبیعی ویتامین E شامل بادام، اسفناج، آووکادو، روغن‌های گیاهی، پاپایا و دانه‌ آفتابگردان هستند. همچنین این ویتامین را می‌توانید به شکل روغن یا کپسول خریداری نمایید. پیش از اعمال روغن، نواحی اطراف زخم را خوب بشویید و خشک کنید.

مواد مورد نیاز

  • ۱ آووکادو رسیده
  • ۲ قاشق غذاخوری عسل
  • ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب

روش استفاده:

  1. تمام مواد را در یک کاسه مخلوط کنید.
  2. در صورت تمایل خمیر حاصله را به ۱۵ الی ۲۰ دقیقه درون یخچال قرار دهید تا خنک شود.
  3. خمیر را روی نواحی آسیب دیده پوست خود بمالید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند. سپس شستشو دهید.

 

۲. روغن گل رز

تحقیقات سال ۲۰۱۵ نشان داد که کاربرد روزانه روغن گل رز روی جای آبله مرغان طی ۱۲ هفته ظاهر آن‌ها را بهبود داده و به کاهش التهاب، قرمزی و تغییر رنگ آن کمک می‌کند.

۳. لایه برداری

لایه برداری فرآیندی است که سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد. ایجاد جای آبله مرغان ممکن است به حذف برخی از بافت‌های فرسوده پوست و یا بی‌رنگ کردن آنها کمک کرده و بافت جوان زیر آن را آشکار سازد.

لایه برداری می‌تواند یا مکانیکی یا شیمیایی باشد. نوع مکانیکی آن شامل اسکراب صورت، سنگ های پامیک و لووف ها هستند که همه آن‌ها بافت خشن داشته و می‌توانند سلول‌های پوست مرده را از بین ببرند. لایه برداری شیمیایی شامل برخی از لوسیون‌ها و پمادهای بدن هستند که حاوی مواد شیمیایی بوده و برای از بین بردن سلول‌های قدیمی پوست و آشکار کردن پوست زیرین استفاده می‌شوند.

لایه‌برداری‌هایی مانند اسید لاکتیک و گلیکولیک، لایه روئین پوست را زدوده و رشد سلول‌های سالم را تقویت می‌کنند.

 

روش از بین بردن جای آبله مرغان

 

۴. کرم های ضدعفونی کننده

برخی از کرم ها و پمادهای ضد عفونی کننده به از بین بردن جای آبله مرغان کمک می کنند. افراد مبتلا باید به دنبال محصولات حاوی رتینول و گلیکولیک اسید باشند که در محصولات درمان آکنه رایج بوده و بدون نسخه در داروخانه ها یافت می شوند.

اثر رتینول که از مشتقات بسیار قدرتمند ویتامین A محسوب می‌شود، بر روی تقویت تولید کلاژن‌های پوستی به اثبات رسیده است. رتینول را شب پیش از خواب بر روی نواحی آسیب‌دیده که عموما عاری از کلاژن است، بمالید. در صورت بروز حساسیت، مصرف کرم را به یک روز در میان کاهش دهید. مطالعه‌ای نشان داده است که درمان با این ترکیبات منجر به بهبود قابل‌توجه آثار آکنه در بیش از ۹۰ درصد از شرکت کنندگان شده‌ است.

همچنین کرم‌های رفع اسکار که با هدف رفع آثار جراحت و اسکار روانه‌ی بازار می‌شوند، قادرند زخم‌های ناشی از آبله مرغان را التیام بخشیده و آن‌ها را کمرنگ‌تر کنند.

۵. ورقه های ژل سیلیکونی

ورقه های ژل سیلیکونی باید هر روز برای مدت ثابت به طور کلی تا ۶ ماه بر روی جای زخم‌ها قرار داده شوند، ورقه‌ها به مرطوب کردن بافت زخمی کمک کرده و به از بین رفتن جای زخم‌ها کمک قابل توجهی می‌کند.

۶. آبلیمو

ویتامین C و اسید سیتریک موجود در لیمو، رنگ پوست را روشن کرده و با خاصیت لایه‌برداری طبیعی، آثار زخم روی لایه خارجی پوست را التیام می‌بخشد. کافی است لیموی طبیعی را به مدت ۱۰ دقیقه روی نواحی آسیب دیده گذاشته و سپس با آب ولرم بشویید. اگر پوست حساسی دارید و آب‌لیمو به تنهایی برای پوستتان بیش از حد قوی است، پیشنهاد می‌شود دستورالعمل زیر را امتحان کنید:

مواد مورد نیاز

  • آب‌لیموی طبیعی (نصف لیمو)
  • ۲ قاشق چای‌خوری عسل

روش استفاده:

  1. مواد را باهم ترکیب کرده و خوب مخلوط کنید.
  2. مخلوط را روی نواحی آسیب دیده پوست خود بمالید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند. سپس شستشو دهید.

توصیه می کنیم در این رابطه حتما مقاله ماسک لیمو و عسل چه فوایدی دارد را هم بخوانید.

۷. عسل

خواص ضدعفونی کننده عسل در بهبود زخم آبله مرغان موثر عمل می‌کند؛ البته به شرطی که زخم‌ها هنوز کاملا خشک نشده باشند. حتی پس از بهببودی زخم‌ها، توصیه می‌شود این ماده معجزه‌آسا را به روال مراقبت از پوست روزانه‌ی خود اضافه کنید. این دستورالعمل ساده را دنبال کنید:

مواد مورد نیاز

  • ۱ قاشق غذاخوری عسل خام
  • ۱ قاشق غذاخوری جو دوسر خشک
  • ۱ قاشق غذاخوری آب

روش استفاده:

  1. جو و آب را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا جو نرم و غلیظ شود. عسل خام را اضافه کرده و مجددا هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  2. خمیر حاصله را بر روی نواحی آسیب دیده پوست بمالید و پس از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه شستشو دهید. این ماسک بسیار ملایم بوده و پوست‌های حساس را تحریک نخواهد کرد.

 

از بین بردن جای آبله مرغان؛ راهکارهای پزشکی و خانگی

 

۸. پاپایا

پاپایا به از بین بردن سلول‌های مرده‌ی پوست شهرت دارد؛ از این رو می‌توان از آن برای لایه‌برداری پوست و زدودن سلول‌های مرده استفاده کرد. بسیاری از افراد از این میوه برای آب‌رسانی به زخم‌های آبله مرغان استفاده می‌کنند که البته تاثیر آن در از بین بردن جای آبله مرغان غیرقابل انکار است. طبق دستورالعمل زیر به راحتی یک اسکراب خانگی پاپایا تهیه کنید:

مواد مورد نیاز

روش استفاده:

  1. شکر قهوه‌ای و شیر تازه را باهم ترکیب کرده و مخلوط کنید تا شکر به خوبی حل شود. آن را کنار بگذارید.
  2. پاپایا را رنده کرده و آن را درون مخلوط شیر بریزید؛ آن‌قدر هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.
  3. پس از شستشوی نواحی آلوده با یک صابون ملایم، از این مخلوط به عنوان اسکراب استفاده کرده و آن‌قدر تکرار کنید تا جای زخم‌ها رفته رفته محو شوند.

 

۹. آلوئه‌ورا

آلوئه‌‌ورا یکی از گیاهان اعجاب‌انگیز موجود در طبیعت است. خواص ضد میکروبی این ماده به پوست کمک می‌کند تا خود آثار به جا مانده از زخم‌ها، آلرژی‌ها، بیماری‌ها، سوختگی و ویروس‌هایی مانند آبله مرغان را بهبود بخشد. آنتی‌اکسیدان‌های این گیاه، درد و التهاب زخم‌های آبله مرغان را تسکین می‌بخشد. با استفاده از این اسکراب آلوئه‌ورا جوانی و تازگی را به پوست خود بازگردانید:

مواد مورد نیاز

  • آب‌لیموی طبیعی (نصف لیمو)
  • ۲ برگ آلوئه‌ورا
  • ۱ قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای

روش استفاده:

  1. ژل آلوئه‌ورا را از برگ آن خارج کنید و درون یک مخلوط کن بریزید.
  2. آب‌لیمو و شکر قهوه‌ای را به مخلوط کن اضافه کرده و پس از هم زدن، از آن به عنوان اسکرابی برای نواحی آسیب دیده استفاده کنید.

 

روغن نارگیل و کره کاکائو از دیگر مواد طبیعی موثر در محو نمودن تاول‌های آبله مرغان هستند. روغن نارگیل پوست را نرم کرده و کره کاکائو آن را تقویت می‌کند. پوست خود را با این مواد طبیعی تغذیه کنید و شاهد تاثیر معجزه‌آسای آن باشید.

 

از بین بردن جای آبله مرغان با درمان‌های پزشکی

برخی افراد ترجیح می‌دهند که برای حذف آثار آبله مرغان، از درمان‌های پزشکی کمک بگیرند. برای آسیب‌های شدید درمان حرفه‌ای بهترین گزینه است. این درمان‌ها شامل موارد زیر خواهد بود.

۱. تزریق مواد پرکننده (fillers)

پرکننده‌ها می‌توانند در درمان زگیل‌ها و زخم‌های ناشی از آبله مرغان یا آفتاب سوختگی موثر باشند. برای این کار، پزشکان مواد ایمن و سازگار با بدن، مانند چربی یا اسید هیالورونیک را در محل زخم، تزریق می‌کنند تا زخم‌ها محو شوند. نکته لازم در خصوص استفاده از این روش این است که پرکننده‌ها در طول زمان خراب می‌شوند؛ بطوری که هر ۶ ماه یکبار، تکرار برای ترمیم آنها لازم خواهد بود.

 

۲. درم ابریژن و میکرودرم ابریژن

درم ابریژن بیشتر بر روی پوست صورت خانم‌ها انجام می‌شود. درم ابریژن و میکرودرم ابریژن ظاهر زخم را بهبود می‌بخشند. هر دو آنها تکنیک‌هایی مشابه هستند که می‌توانند برای بهبود ظاهر بافت اسکار یا جای آبله مرغان موثر باشند.

میکرودرم ابریژن: متخصص پوست با استفاده از یک دستگاه جریان دهنده کریستال‌های ظریف اکسید آلومینیوم بر روی پوست، بافت زخم را از بین برده و به لایه برداری سریع کمک می‌کند. پس از آن کریستال‌ها از سطح پوست جمع شده و در نتیجه‌ی اینکار، جریان خون و سلول‌های فیبروبلاست در آن قسمت‌ها بیشتر شده نهایتا پوست ترمیم شده و با طراوت می‌گردد.

 

راه از بین بردن جای آبله مرغان

 

درم ابریژن: با استفاده از یک دستگاه چرخان، به سرعت لایه‌های قدیمی و جای زخم‌های عمیق مثل جای آبله مرغان را از بین می‌برند.

 

راه فوری از بین بردن جای آبله مرغان

 

۳. لایه بردارهای شیمیایی

لایه بردارهای شیمیایی مانند دستگاه‌های مکانیکی، لایه‌های بالایی پوست را از بین می‌برند. پزشکان برای این کار از اسید قوی استفاده می‌کنند تا لایه‌های قدیمی‌تر پوست را تجزیه کرده و لایه‌های جوان‌تر زیر پوست را ظاهر سازند. بنابراین بافت اسکار یا جای آبله مرغان به اندازه قابل توجهی محو می‌شود. توجه داشته باشید که پوست تا چندین روز پس از استفاده از لایه بردارهای شیمیایی، منقبض خواهد شد.

 

۴. میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ نیز ممکن است به از بین بردن جای آبله مرغان کمک کند. از بین بردن جای آبله مرغان با میکرونیدلینگ، پزشکان ابتدا یک داروی بی‌حس کننده را در ناحیه‌ای نزدیک جای زخم تزریق می کنند. سپس دستگاه کوچکی را با پوششی از سوزن‌های کوچک داخل ناحیه فرو می‌برند تا به طور مرتب پوست را سوراخ کنند. این سوزن‌ها، سلول‌های پوست را جهت تولید کلاژن تحریک می‌کنند. با این حال انجام این کار ممکن است به خونریزی پوستی منجر شود. بسیاری از مردم به چندین جلسه مشاوره، قبل از به نتیجه‌ رسیدن، نیاز دارند.

روش انجام میکرونیدلینگ خانگی را نیز حتما در ستاره بیاموزید.

 

۵. تراشیدن

تراشیدن جای زخم آبله مرغان، یکی دیگر از روش‌های از بین بردن آن بشمار می‌آید. برای انجام این کار، پزشکان می‌توانند جای عمیق زخم را با تراشیدن از بین ببرند و سپس پوست را در آن ناحیه به هم بچسبانند. ممکن است افرادی که جای زخم عمیق و یا سوراخ سوراخ شده دارند، خوشحال باشند؛ زیرا جای زخم فقط به صورت بخیه و خطی کوچک بر روی پوست باقی خواهد ماند.

 

۶. لیزر درمانی

انواع مختلفی از روش‌های لیزر درمانی به از بین بردن جای آبله مرغان کمک خواهد کرد. لیزر درمانی در حال حاضر یکی از رایج‌ترین روش‌های درمان زخم‌ها و جای زخم‌ها از جمله جای آبله مرغان بشمار می‌آید. در روش از بین بردن جای آبله مرغان با لیزر، نور با انرژی بالا برای کاهش ظاهر زخم‌ها استفاده می‌کنند.

لیزر درمانی معمولا به صورت سرپایی مابین ۱۵ دقیقه الی ۲ ساعت انجام شده و نیازی به آرام‌بخش ندارد.

 

راهکار از بین بردن جای آبله مرغان

 

۷. اکسسیون یا بافت‌برداری

اگر سایر راه‌های درمانی پاسخگو نباشند، برداشتن بافت اسکار گزینه‌ای برای از بین بردن جای زخم‌های آبله مرغان است. در این روند پزشک پس از بیهوش کردن بیمار بافت آسیب‌دیده را برمی‌دارد و پوست آن­ ناحیه را بخیه می‌زند. این روش به طور ویژه برای درمان زخم‌های عمیق، سوراخ‌ها، و فرورفتگی‌های پوست مناسب خواهد بود.

 

۸. میکرودرمابراسیون (لایه‌برداری مکانیکی پوست)

در این روش، یک برس چرخان روی پوست کشیده می‌شود و همانند یک لایه‌بردار، لایه فوقانی پوست صورت را می‌زداید؛ در نتیجه آثار زخم و جراحت کمرنگ شده و پوست شاداب زیرین نمایان خواهد شد.

 

۹. پیوند پوست

پیوند پوست روشی است که معمولا برای زخم‌های شدید و گسترده مانند سوختگی، آثار جراحی یا سایر آسیب‌ها بکار برده می‌شود. در این روش پوست از یک قسمت دیگری برداشته و به محل زخم پیوند زده می‌شود.

از دیگر راه‌های تخصصی رفع زخم‌های صورت می‌توان به تزریق استروئید و استفاده از نوارهای سیلیکونی اشاره کرد.

 

نکات مهم برای پیشگیری از به جای ماندن آثار آبله مرغان

برخی از افراد مبتلا به آبله مرغان ممکن است احساس کنند، آنتی هیستامین می تواند به تسکین خارش کمک می‌کند اما باید اقدامات پیشگیرانه لازم را برای کاهش خطر به جای ماندن آثار ناشی از آبله مرغان، انجام دهند. این اقدامات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

۱. اجتناب از خراشیدن. خراشیدن جای زخم‌ها و یا زخم‌های دلمه شده به بدتر شدن بافت زخم منجر می شود.

۲. استفاده از کرم ضد آفتاب در تمام اوقات. استفاده از کرم ضد آفتاب به جلوگیری از تیره تر شدن جای زخم کمک می کند. دانه های تیره‌تر بیشتر در معرض آفتاب سوختگی قرار دارند، بنابراین استفاده از کرم ضد آفتاب قوی با SPF حداقل ۳۰ به کاهش آن‌ها کمک می کند.

۳. مرطوب نگه داشتن پوست. مرطوب نگه داشتن پوست در طول شیوع بیماری مفید است.

۴. استفاده از آنتی هیستامین. در برخی افراد، استفاده از آنتی هیستامین های مجاز، به کاهش آثار بیماری شان کمک می‌کند.

۵. کالامین. از کرم‌های تسکین خارش مثل لوسیون کالامین استفاده کنید.

۶. جو دوسر. حمام با جو دو سر را امتحان کنید.

 

سخن آخر

بسیاری از درمان‌ها برای کمک به حذف آثار آبله مرغان موجود هستند. درمان‌های خانگی می‌توانند به افراد با زخم‌های خفیف کمک کنند در حالی که درمان‌های پزشکی برای موارد شدیدتر در دسترس هستند.

افراد مبتلا به آبله مرغان باید قبل از هر کاری، از پزشک یا متخصص پوست سوال کند که بهترین راه از بین بردن جای زخم هایشان چیست. برای جلوگیری از جای آبله مرغان، اجتناب از خراشیدن زخم ها بسیار ضروری است.

 در راستای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این بیماری، پیشنهاد می کنیم مطلب آبله مرغان در بزرگسالان؛ خطرناکتر از کودکان و آبله مرغان در بارداری را در ستاره مطالعه کنید.

 

برگرفته از: medicalnewstoday.com

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید