دخالت مشهود دولت در بورس؛ جبران کسر بودجه و درآمدزایی دولت!

عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در مجلس گفت: دخالت دولت در بورس کاملاً مشهود است و آن‌ها توانستند به مبلغی بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان دست پیدا کنند، هرچند کسری بودجه دولت بیش از این رقم‌ها است.

ستاره | سرویس اخبار – چندی پیش، حسن قالیباف ‌اصل، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در مجلس رفت تا پاسخگوی سوالات نمایندگانو نگرانی‌های مردم درباره وضعیت این روزهای بورس باشد.

 

دخالت مشهود دولت در بورس؛ جبران کسر بودجه و درآمدزایی دولت!

 

یکی، دو ماهی است که بورس دیگر به مانند ماه‌های پیش از آن، اوضاع و احوال خوبی را سپری نمی‌کند و برخی از سهام‌داران، به خصوص سهام‌داران خرد از ورود به این بازار پشیمان شده‌اند و اکنون نگران اندک سرمایه خود هستند.

احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: جمع‌بندی اعضای کمیسیون در دیدار با رییس سازمان بورس این بود که دولت چند ماه پیش انگیزه‌ای را برای ورود مردم به بازار سرمایه ایجاد کرد، اما به‌دلیل فقدان برنامه‌ریزی نتوانست برای جذب این مشارکت‌ها کار خاصی انجام دهد.

وی افزود: نتیجه این رویکرد باعث شده که محدودیت در عرضه و افزایش تقاضا صورت بگیرد و به تبع آن، قیمت‌های سهام به‌صورت سرسام‌آور و غیرواقعی افزایش پیدا کند، چون سهام موجود با میزان تقاضا همخوانی ندارد. در این شرایط، صاحبان عمده بلوک‌های سهام بیشترین سود و بهره را بردند. حال با مشاهده افزایش قیمت‌ها و سودی که نصیب خریداران اول شده است آن‌ها انگیزه پیدا کردند که بیشتر در این بازار حضور داشته باشند.

نماینده تبریز تصریح کرد: با اولین شوک‌هایی که توسط کارگزاران به بورس وارد شد شاهد شکل‌ گرفتن صف‌های فروش و فقدان خریدار بودیم و مرتباً بر تعداد فروشندگان افزوده می‌شد در حالی که خریداری نبود.

این نماینده اصولگرای مجلس اظهار داشت: مدیران بورس بعد از جلسه با ما عنوان کردند که تلاش خواهند کرد صاحبان بلوک‌های عمده سهام را متقاعد به بازارگردانی سهامی که در اختیار مردم است، کنند. البته باید توجه داشت که این خرید‌ها به قیمت فروش ماه‌های گذشته نخواهد بود.

 

علیرضا بیگی: دخالت مشهود دولت در بورس

 

علیرضا بیگی در ادامه عنوان کرد: رییس سازمان بورس در جلسه با ما معتقد بود که این قانون بازار است که یکی می‌خرد و یکی می‌فروشد و در اینجا، عرضه و تقاضا حکمرانی می‌کند. همچنین گفت یکی از دلایل نابسامانی در این حوزه، فضای مجازی است که آثار سویی را بر معاملات سهام از خود به‌جای گذاشته است که البته من این حرف را قبول ندارم، چون فضای مجازی می‌تواند بر هر موضوعی تاثیر بگذارد و نباید آن را یکی از دلایل اصلی نابسامانی اعلام کرد.

وی در پاسخ به اینکه شما تصور می‌کنید دولت به‌وسیله بورس به‌دنبال جبران کسری بودجه خود بود؟ گفت: صاحبان عمده سهام، شستا، بنیاد مستضعفان، شرکت و موسسات خصولتی بودند که با فروش خود از بازار خارج شدند. در اینجا دخالت دولت کاملاً مشهود است و آن‌ها توانستند به مبلغی بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان دست پیدا کنند، هرچند کسری بودجه دولت بیش از این رقم‌ها است، ولی آن‌ها با مهار بازار‌های موازی موفق شدند که به بخشی از خواسته‌های خود برسند.

نماینده تبریز یادآور شد: موضوعی که در بورس اتفاق افتاده، سفته‌بازی و سوداگری است و کمتر شاهد تاثیر دولت در بخش تولید بودیم. اگر دولت باانگیزه و برنامه وارد میدان می‌شد می‌توانست نقدینگی مردم را به‌سمت پروژه‌های ملی سوق دهد تا هم مردم از منفعت لازم برخوردار می‌شدند و هم ثروت ملی ایجاد می‌شد.

علیرضابیگی در پاسخ به اینکه چقدر احتمال دارد وضعیت نابسامان بورس باعث اعتراض و التهابات اجتماعی شود؟ گفت: بالاخره هر اشتباه مدیریتی می‌تواند دستمایه عوامل خارجی و معارضان نظام شود و در ادامه، رخداد‌ها و التهابات اجتماعی را به‌وجود آورد. دشمن همیشه در بستر نارضایتی مردم، سرمایه‌گذاری می‌کند که امیدوارم مردمی که در بازار سرمایه، سرمایه‌گذاری کرده‌اند نسبت به این موضوع هوشیار باشند و بدانند اگر اوضاع وخیم شود، همین اندک سرمایه باقی‌مانده هم بر باد خواهد رفت.

منبع: اقتصاد ۲۴

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید