ستاره | سرویس عمومی – البته روند یافتن شغل برای هر یک از ما متفاوت است و بستگی زیادی به صنایع مختلف دارد. واضح است که فناوری دیجیتال نقش بسزایی در شکل گیری روند استخدام دارد، که در رأس آن جستجوی آنلاین شغل قرار دارد. امروزه شرکتهای بسیاری تمایل دارند تا روند استخدامی خود را به سمت خودکار شدن پیش ببرند و به همین خاطر از ابزارهایی که بیشترین کمک را به آنها در این زمینه میکنند، بسیار استقبال میکنند. به عنوان مثال، مشاهده آگهی های استخدامی در سایت های معتبر کاریابی یکی از پر استفادهترین روشها در میان کارجویان است که باعث شده بسیاری از شرکتها استخدام خود را از طریق این آگهیهای شغلی پیش ببرند.
در این مقاله قصد داریم تا به سؤال “چطور کار پیدا کنیم؟”پاسخ دهیم و راههای نوین پیدا کردن کار را با شما در میان بگذاریم.
مشخص کردن مسیر شغلی
مهمترین کار در زمانی که قصد دارید وارد بازار کار شوید، این است که مسیر شغلی خود را مشخص کنید. مسلما نداشتن هدف و برنامه برای آینده میتواند شما را در پیدا کردن کار دلخواه به چالش بکشاند. به عنوان مثال، باید به این فکر کنید که نوع و سبک کار با روحیه و توانایی شما همخوانی دارد یا خیر. حتی شما باید این کار را قبل از وارد شده به دانشگاه انجام دهید و قبل از تصمیم گیری برای رشته تحصیلی، تمام جوانب و آینده شغلی آن رشته را بسنجید و مهمتر از همه علاقه خود را در آن لحاظ کنید.
توجه داشته باشید که یکی از مهمترین فاکتورها در کار کردن، داشتن رضایت شغلی است. همچنین یکی از مهمترین فاکتورها در رسیدن به رضایت شغلی، علاقه و لذت بردن از کاری است که انجام میدهید. بنابراین، بسیار مهم است که مشخص کردن مسیر شغلی خود را در رأس هر کاری قرار دهید.
برای اینکه بدانید برای چه شغلی ساخته شدهاید، میتوانید سراغ انجام تستهای شخصیت شناسی بروید تا به سرنخهایی از نقاط قوت و ضعف خود برسید. تست شخصیت شناسی میتوانید در این راه به شما بسیار کمک کند.
ساخت رزومه حرفه ای
سندی که با کمک آن میتوانید به کارفرمایان و کارشناسان استخدام نشان دهید که چه کسی هستید، چه کاری انجام میدهید، تواناییهای شما چیست، چه میزان سابقه کار دارید و مدرک تحصیلی شما چیست، رزومه است. این سند بازاریابی به خوبی میتواند هر کارفرما و کارشناس استخدام را برای جذب شما قانع کند، بنابراین باید برای ساخت آن وقت بگذارید و سراغ راهنماییهایی برای ساخت حرفهای رزومه بروید.
نکتهای که باید درباره نوشتن رزومه بدانید، این است که شما باید رزومه خود را برای هر موقعیت شغلی تغییر دهید. این چیزی است که کمتر در افراد دیده شده و شاهد هستیم که رزومه افراد برای موقعیتهای شغلی متفاوت یک شکل است و این میتواند شانس استخدام را پایین بیاورد. چرا که امروزه، شما باید کلمات کلیدی شرح شغلی را در رزومه خود قرار دهید و مناسب با آن شرح شغلی، مهارتهای و تواناییهای خود را لیست کنید. کارشناسان استخدام برای فیلتر کردن رزومهها، ابتدا سراغ جستجوی کلمات کلیدی میروند و باید قبول کرد که زمان زیادی نیز برای بررسی اولیه رزومهها نمیگذارند. به همین خاطر باید برای همان هفت ثانیه بررسی اولیه، رزومه شما قوی و حرفهای باشد.
ساخت رزومه با رزومه ساز های آنلاین این فرصت را به شما میدهد که تمام مراحل را با استانداردهای روز دنیا پیش ببرید و به این ترتیب امکان بروز خطا در ساخت رزومه نیز به صفر میرسد. بنابراین، در ساخت رزومه خود از رزومه سازهای آنلاین استفاده کنید و حتما آن را برای موقعیتهای شغلی مختلف، تغییر دهید.
ساخت حساب کاربری در لینکدین
جدی گرفتن شبکههای اجتماعی حرفهای، کار بعدی است که شما برای پیدا کردن کار باید انجام دهید. میتوانید از شبکهای بزرگ مانند لینکدین برای شناسایی و ارتباط با افرادی در سراسر جهان و یا شرکتهای و صنایعی که به دنبال کارجو هستند، استفاده کنید. بسیاری از سازمانها از این شبکه به عنوان بستری برای به اشتراک گذاشتن آگهیهای شغلی خود و حتی برای مشاهده رزومه افراد استفاده میکنند. بنابراین، خیلی سریع برای ساخت حساب کاربری در لینکدین اقدام کنید و آن را به گونهای آماده کنید تا به خوبی تمام سوابق کاری و مهارتها و گواهینامههای شما را نشان دهد. اما ساخت حساب کاربری در لینکدین اولین و آخرین کار شما در این شبکه نیست. ارتباط گرفتن با افراد، فعالیت مداوم و مستمر در این شبکه و به اشتراک گذاشتن ایدهها و نمونه کارها، میتواند به شما کمک کند تا در لینکدین بیشتر دیده شوید و به این ترتیب امکان درخواست همکاری با شما نیز افزایش پیدا میکند.
در این شبکه حرفهای برای کاریابی موارد زیر را نیز حتما رعایت کنید:
- در حساب کاربری خود از نام واقعی خود استفاده کنید.
- فقط از تصاویر حرفهای استفاده کنید و سعی کنید تا تصویر شما در تمام شبکههای اجتماعی مرتبط یکسان باشد.
- از انتشار پست یا تصاویر نامناسب یا غیرحرفهای خودداری کنید.
- اگر وبسایت شخصی دارید، حتما آن را در حساب کاربری خود قرار دهید.
- در بخش معرفی به خوبی بیان کنید که شما که هستید، چه میکنید و برنامههای شغلی شما چیست.
بررسی سایت های کاریابی معتبر
به همان اندازه که مردم جهان از گوگل برای دسترسی به جدیدترین اطلاعات استفاده میکنند و تمام نیازهای خود را در این بستر جستجو میکنند، وبسایتهای کاریابی نیز درست مانند موتور جستجوی شغلی عمل میکنند و شما را به مشاغل دلخواهتان نزدیک میکنند.
سایت های معتبر کاریابی از جمله: ایران تلنت، تلنت کوچ، چراغ، جابینجا و.. میتوانند مرحله بعدی از کار شما برای پیدا کردن شغل باشند. از طریق این وبسایتها میتوانید از جدیدترین آگهیهای استخدامی باخبر شوید و خیلی زودتر از باقی افراد برای آنها اقدام کنید. حتی ممکن است در میان آگهیهای شغلی، آن شغل و شرکت مورد علاقه خود را پیدا کنید و شانس این را داشته باشید تا در آن موقعیت شغلی و شرکت مورد علاقه خود کار کنید.
نکته دیگر در مورد برخی از این وبسایتها این است، که به شما امکان ساخت رزومه آنلاین را نیز میدهند و به این ترتیب میتوانید با خیال راحت و خیلی سریع رزومه آماده خود را برای هر موقعیت شغلی ارسال کنید.
شبکه سازی و مراجعه به افراد
این نکته را نیز باید در نظر گرفت، که ممکن است برخی از فرصتهای شغلی در فضای آنلاین نباشند. شما برای دسترسی به این فرصتهای شغلی، نیاز دارید تا شبکه سازی انجام دهید و دامنه افراد اطراف خود را گسترش دهید تا با کمک آنها به فرصتهای شغلی پنهان دست پیدا کنید.
گاهی اوقات یک شرکت از کارکنان خود میخواهد که در صورت شناخت فردی آن را برای یک فرصت شغلی معرفی کنند تا خیلی سریع کارهای استخدامی آن را انجام دهند. حتی این به سیاست شرکتها نیز ارتباط دارد، که میخواهند با کمک کارکنان خود به افراد با استعداد بازار کار دست پیدا کنند.
تنها راهی که برای دستیابی به این فرصتهای شغلی میتوانید در نظر بگیرید، این است که راهی برای ارتباط با شخصی در شرکت پیدا کنید. این افراد میتوانند در دایره افراد اطراف شما قرار بگیرند.
به یاد داشته باشید که شبکه شما شامل افرادی در (خانواده، همسایهها، دوستان نزدیک، آشنایان، همکاران و همکاران دوستان شما) میشود. بنابراین دسترسی شما به افراد در شبکهای که میسازید، بسیار زیاد خواهد بود.
لیستی از همه افرادی که میشناسید و افراد مرتبط با صنعت یا شرکتی که میخواهید با آنها تماس بگیرید، تهیه کنید. سپس با آنها تماس بگیرید و درباره فرصتهای شغلی موجود شرکت یا آن صنعت پرس و جو کنید.
سخن پایانی
در بازار کار مدرن و پویای امروز، یافتن شغل رویایی شما ممکن است به ترکیبی از روشهای فوق نیاز داشته باشد. انعطاف پذیری در رویکرد شما و آزمایش تکنیکهای جدید به شما کمک میکند تا شبکه گستردهای داشته باشید و شانس استخدام خود را افزایش دهید.