از بین امارکتس و ارانته کدام را باید انتخاب کرد؟

یکی از اولین سوالات و شاید حتی مهمترین آنها، انتخاب کارگزار مناسب برای ورود به بازار فارکس است. کارگزار، واسط شما و دارایی‌های قابل معامله بین‌المللی بوده و در ازای خدمات ارائه شده، کارمزد اندکی را دریافت می‌کند.

ورود به بازار فارکس

نقش بروکر در سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی، همانند نقش کارگزاری‌های ایرانی برای سرمایه‌گذاری در بورس است. البته باید توجه داشت که نوع و تعداد کالاهای قابل معامله‌ی ارائه شده در بروکرها بسیار متنوع‌تر از کارگزاری‌های ایرانی بوده و علاوه بر آن، امکانات خاصی را نیز در اختیار شما قرار می‌دهند. ابتدا اجازه دهید تا خدمات عمومی بروکرها را بررسی کنیم تا بدانیم از بروکر خود، چه توقعاتی را باید داشته باشیم.

بروکرها چه خدماتی میدهند؟

اول از همه، کارگزار به شما اطمینان می‌دهد که سرمایه‌ی شما امن بوده که این کار با ارائه‌ی رگولاتوری معتبر انجام م‌یشود. بنابراین، هر بروکری که رگولاتوری مطمئن داشته باشد، میتواند سرمایه‌ی شما را امن نگهدارد. خدمت دوم، ارائه‌ی لیست متنوعی از کالاهای قابل معامله است. کارگزاری‌های فارکس، می‌توانند تا نزدیک به ۴۰۰ دارایی مختلف را برای معامله ارائه کنند که این دارایی‌ها به شرح زیر هستند:

  • فلزات با ارزش همانند طلا و نقره
  • انرژی همانند نفت خام و گاز طبیعی
  • جفت ارزها (کالای اصلی بازار فارکس)
  • سهام شرکت‌های معتبر همانند اپل و گوگل
  • شاخص سهام همانند داوجونز و نیویورک
  • کالاها همانند سویا و کاکائو
  • رمزارزها همانند بیتکوین و اتریوم

برای آشنایی بیشتر با فارکس و دانستن لیست کالاهای قابل معامله و همچنین بالا بردن سطح دانش خود و افزایش کسب درآمد، مقاله فارکس چیست را مطالعه کنید. خدمت مهم دیگری که بروکرها در اختیار شما قرار میدهند، لوریج یا همان اهرم است. اگر شما تنها با ۵۰ دلار وارد بازار فارکس شوید و حتی اگر ۱۰۰ درصد در معاملات خود سود کنید، تنها ۵۰ دلار درآمد داشته‌اید. اما اگر اعتباری در اختیار شما قرار داده شود و سرمایه‌ی شما را تا ۱۰۰ برابر افزایش دهد، چه میشود؟ با این اعتبار، شما ظاهرا با ۵،۰۰۰ دلار وارد معامله شده‌اید و حتی سود ۱۰ درصدی می‌تواند درآمدی معادل ۵۰۰ دلار را برای شما به همراه داشته باشد. این خدمتی است که منحصر به بروکرهای بازار فارکس است.

خدمت دیگری که کارگزاری فارکس به شما ارائه می‌کند، ارائه‌ی رایگان پلتفرم معاملاتی به همراه ابزارهای تحلیلی است. هر چقدر که کارگزار قویتر بشد، پلتفرم معاملاتی آن نیز قویتر بوده (معاملات با سرعت بیشتری انجام شده) و ابزارهای تحلیلی بیشتری در اختیار شما قرار میدهد. این ابزارهای معاملاتی یا همان اندیکاتورها، به شما کمک می‌کنند تا تحلیل بهتری از روند تغییر قیمت یک دارایی مشخص داشته و در معاملاتی که انجام می‌دهید، سود بیشتری را برای خودتان ایجاد کنید. حال نوبت به آن رسیده که بین دو بروکری که بین ایرانیان محبوب هستند، مقایسه‌ای انجام دهیم.

 

بروکر ارانته

یکی از جدیدترین کارگزاری‌های فارکس که اتفاقا کمتر از یک سال است وارد بازار ایران شده، کارگزاری یا همان بروکر ارانته است. این کارگزاری فعالیت خود را سه سال قبل (سال ۲۰۱۸ میلادی) آغاز کرد و از سال ۲۰۲۱ میلادی نیز وارد بازار ایران شد. Errante پیش از ورود به ایران، همه چیز را آماده کرد تا به سرعت بتواند دل کاربران ایرانی را بدست آورد. یک وبسایت ساده و کاربرپسند طراحی کرد، تیم پشتیانی فارسی‌زبان را دایر کرد و نهایتا نیز رگولاتوری آفشور FSA (مخصوص کاربران ایرانی) را دریافت کرد.

 

بروکر ارانته

 

ارانته در سایر کشورهای جهان از رگولاتوری معتبر دیگری به نام CySec استفاده می‌کند، اما در ایران و به دلیل تحریم‌های بین‌المللی، مجبور به دریافت رگولاتوری آفشور شده است. این اقدام Errante از این جهت تحسین برانگیز است که طول عمر آن کمتر از چهار سال است. کمترین مبلغ واریز برای افتتاح حساب در این کارگزاری تنها ۵۰ دلار بوده و کار نیز برای کاربران ایرانی بسیار ساده است.

ارانته واریز و برداشت ریالی را برای ساکنان ایران فراهم کرده و همین امر هم یکی از دلایل استقبال ایرانیان از آن بوده است. بعضی از بروکرهای جهانی که بیش از یک دهه عمر و تجربه دارند، هنوز هم امکان شارژ حساب ریالی را فراهم نکرده و کاربران باید به سایر روش‌ها (پرفکت مانی، تاپ چینج، بیتکوین و …) حساب خود را شارژ کنند.

کمی قبلتر در خصوص اهرم یا لوریج توضیح دادیم. بد نیست بدانید که این کارگزاری، سقف لوریج را تا ۵۰۰ برابر تعیین کرده و اسپردهای خود را نیز (کارمزدی که بروکر در معاملات دریافت میکند) از ۰.۱ پیپ تعیین کرده است. اگر با میزان اسپردها آشنا نیستید، بهتر است بدانید که این عدد و رقم در بین کارگزاری‌ها، جزو کمترین اعداد اعمال شده است.

نمادهای قابل معامله در بروکر ارانته

در این کارگزاری جوان، ۴۸ جفت ارز فارکس، ۴ فلز گرانبها، ۳ نماد انرژی، ۵ کالا (کاکائو، قهوه، شکر، پنبه و کتان)، ۹ شاخص بورس، ۱۰۰ سهام شرکت های بین المللی و ۵ رمزارز قابل معامله هستند. بهتر است بدانید که بغیر از جفت ارزها، حداکثر اهرم یا همان لوریج کاهش می‌یابد. لوریج قابل استفاده برای سهام معادل ۲۰ برابر، شاخص سهام ۱۰۰ برابر، انرژی ۱۰۰ برابر و نهایتا حداکثر لوریج برای معامله رمزارزها ۱۰ برابر است.

پلتفرم های معاملاتی Errante

دیگر ویژگی قابل توجه ارانته، تنوع پلتفرم های معاملاتی است. این کارگزاری هم از پتلفرم متاتریدر ۴ و هم از پلتفرم متاتریدر ۵ پشتیبانی میکند. این در حالی است که اکثر کارگزاری‌های جدید، تنها نسخه‌ی متاتریدر ۵ را در اختیار کاربران قرار داده‌اند. هر دو پلتفرم معاملاتی هم برای کامپیوتر و هم برای موبایل (اندروید و آی او اس) ارائه شده‌اند. تیم پشتیبانی نیز از ساعت ۹ صبح الی ۹ شب و به زبان فارسی، آماده‌ی پاسخگویی به سوالات تریدرها است. با دیگر مزایای و همچنین روند افتتاح حساب در بروکر ارانته در این مقاله آشنا شوید.

 

بروکر امارکتس

برخلاف کارگزاری قبلی، آمارکتس یکی از قدیمی‌های فعال در بازار فارکس بوده و از سال ۲۰۰۷ میلادی فعالیت خود را شروع کرده است. نام این کارگزاری زمانی بر سر زبان ایرانیان افتاد که چند بروکر مطرح جهانی از جمله هات فارکس، با بازار ایران خداحافظی کردند. البته ای مارکتس (این کارگزاری به نام های مختلفی تلفظ میشود) برای بدست آوردن مشتریان بیشتر، تیم پشتیبانی فارسی زبان خود را تقویت کرد، رگولاتوریهای مورد نیاز برای فعالیت در بازار ایران (آفشور) را دریافت کرد و در کل، اقداماتی را انجام داد که واقعا شایسته‌ی خدمت رسانی به ایرانیان باشد.

 

بروکر امارکتس

 

آمارکتس تنها به داشتن رگولاتوری بسنده نکرد و یک گام بیشتر برداشت و کاربران خود را تحت نظارت کمیسیون مالی (Financial Commission) درآورد تا حساب کاربران را بیمه کند. این کمیسیون مستقل مالی، در صورت کم کاری کارگزاری، تا سقف ۲۰ هزار دلار غرامت خواهد پرداخت و همین امر نیز باعث شده که کاربران، به شدت به آمارکتس اطمینان داشته باشند.

کمترین مبلغ شارز حساب برای ورود به بازار فارکس در کارگزاری Amarkets معادل ۱۰۰ دلار بوده و تمامی حساب‌های ارائه شده، از نوع حساب اسلامی هستند. حساب اسلامی به حسابی گفته میشود که از معاملات طولانی مدت، هیچ بهره یا کارمزدی دریافت نمی‌کند. برای آشنایی بیشتر با حساب اسلامی، میتوانید مقالات ایران بروکر را مطالعه کنید. حال که از کیفیت و اعتبار این کارگزاری مطمئن شدیم، نوبت به بررسی نمادهای قابل معامله آن رسیده است.

نمادهای قابل معامله در امارکتس

در این کارگزاری قدیمی، ۴۲ جفت ارز فارکس، ۷ فلز گرانبها، ۱۱ کالا، ۱۶ شاخص سهام، ۱۴۲ سهام شرکت های معتبر بین المللی، ۶ رمزارز، ۳ انرژی و نهایتا اوراق قرضه‌ی آمریکا و آلمان قابل معامله است. همانطور که متوجه شدید، سبد معاملاتی امارکتس بسیار گسترده‌تر از ارانته بوده و دست تریدرها برای خرید و فروش، بازتر است. اما بیشتر بودن نمادهای قابل معامله، لزوما به معنای بهتر بودن کارگزاری نیست. بهتر است پیش از اینکه بین این دو کارگزاری، یکی را انتخاب کنید، نگاهی به اسپردها بیندازید.

ای مارکتس سه حساب معاملاتی ارائه کرده که نام آنها اسپرد ثابت، استاندارد و حساب ECN است. در حساب اسپرد ثابت، میزان اسپرد همواره یک عدد مشخص و معادل ۳ پیپ خواهد بود. در حساب استاندارد اما اسپرد متغیر بوده و از ۱.۳ پیپ شروع میشود. نهایتا، در حساب ECN اسپرد از ۰ پیپ شروع شده و در زمانی که تب و تاب معاملات زیاد نباشد، بدون پرداخت این مدل از کارمزد، معامله‌ی شما اجرا خواهد شد.

احتمالا الان متوجه دلیل علاقه‌ی تریدرهای ایرانی به ارانته شده‌اید. اگرچه سبد معاملاتی امارکتس بزرگتر است، اما میزان اسپرد دریافتی توسط ارانته بسیار کمتر هست. اما باز هم میزان اسپرد، دلیلی برای انتخاب کارگزاری نخواهد بود!

پلتفرم های معاملاتی امارکتس

در این کارگزاری، پلتفرم‌های معاملاتی متاتریدر ۴ و ۵ برای کامپیوتر و موبایل ارائه شده‌اند و از این جهت، هیچ تفاوتی با ارانته وجود ندارد. اما علاوه بر آن، آمارکتس پلتفرمی را به عوان مولتی ترمینال معرفی کرده که مخصوص تریدرهای حرفه‌ای است. این کارگزاری به صورت ۲۴ ساعته و در تمام روزهای هفته از کاربران خود پشتیبانی کرده و به سوالات آنها پاسخ داده و مشکلاتشان را حل خواهد کرد. برای اینکه بدانید مراحل ورود به آمارکتس چگونه است، این مقاله را مطالعه کنید.

 

انتخاب نهایی

هر دو کارگزاری معرفی شده، جزو بهترین کارگزاری های فعال در ایران هستند. انتخاب بروکر باید بر مبنای استراتژی معاملاتی و همچنین دارای مد نظر شما انجام گیرد. بهتر است ابتدا میزان اسپرد و کمیسیون دارایی مد نظر خود را در هر دو بروکر بررسی کنید و سپس حداکثر لوریج و سایر ویژگی‌های کارگزاری را ارزیابی کنید تا نهایتا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید