ستاره | سرویس مادر و کودک – آیا ابزارهای ارزان و مطمئن و البته ضروری برای رشد و پیشرفت کودک خود را میشناسید؟ آینه یکی از همین ابزارهاست. از آینهها استفاده کنید! ارتباط نوزاد و آینه همچون یک بازی آموزنده است. آینه به منزله یک اسباب بازی برای کودک خواهد بود که از بازی کردن با آن لذت میبرد و در آن شخصی را میبیند که قدم به قدم با او رشد میکند. در این مطلب، چگونگی کمک کردن آینه به رشد کودک را مورد بررسی قرار میدهیم.
چرا نوزادان آینه را دوست دارند؟
یکی از دلایلی که نوزادان آینهها را دوست دارند، این است که آنها عاشق چهرهها هستند. به همین دلیل است که نوزادتان به شما خیره میشود و از تماشای کتابهای عکسدار لذت میبرد. کودک شما از تعامل با «کودک دیگری» که در آینه میبیند، لذت میبرد.
فرزند شما نمیداند کودکی که به او نگاه میکند، در واقع بازتابی از خودش است؛ به همین دلیل ممکن است با این کودک خیالی دوست شده، با او حرف بزند و یا حتی بخندد. البته هنگامی که او ۲۰ ماهه میشود، کم کم میفهمد تصویر داخل آینه بازتابی از خودش است. علاوه بر اینها، آینهها سرگرم کننده هستند زیرا نور، سایهها و حرکتهای منعکس شده زمانی جالب هستند که شما بی نهایت در مورد جهان کنجکاو میشوید.
بازی نوزاد و آینه چگونه به رشد کودک کمک میکند؟
آینهها کنجکاوی کودکان را برمیانگیزند و آنها را به سمت یادگیری و تمرین مهارتها تشویق میکنند. بیایید نگاهی به مواردی بیندازیم که در آنها آینهها میتوانند نقش حمایتی داشته باشند:
۱. تامی تایم
تامی تایم به زمانی گفته میشود که نوزاد شما روی شکم دراز بکشد و وزنش روی ساعدهایش قرار بگیرد. هنگام تامی تایم، قرار دادن یک آینه ایمن در مقابل نوزاد، به او انگیزه میدهد تا سرش را بلند کند، آن را بالا نگه دارد و به اطراف نگاه کند.
۲. تقویت بینایی
آینهها ردیابی بصری ایجاد میکنند؛ زیرا نوزاد بازتاب چیزهایی که در حال حرکت هستند را مشاهده میکند. این بازتابها میتوانند شامل حرکات بدن خودش، حیوان خانگی یا شمایی باشید که دارید او را در حال آینه بازی مشاهده میکنید.
۳. تقویت مهارتهای حرکتی ظریف
آینهها الهام بخش کودکان برای رسیدن و نوازش کردن هستند. هنگامی که آنها بتوانند اشیاء را در دستشان بگیرند، بازی کردن با یک آینه دستی به تقویت مهارتهای حرکتی دست و انگشتان آنها کمک میکند؛ زیرا آنها آینه را نگه میدارند و حرکت میدهند تا منظرههای مختلفی از محیط اطراف خود را ببینند.
۴. تقویت هماهنگی چشم و دست
تلاش کودک برای رسیدن، نوازش کردن و اشاره کردن، هماهنگی چشم و دست او را نیز تقویت میکند.
۵. تقویت مهارتهای حرکتی درشت
آینهها میتوانند نوزادان را به غلتیدن، نشستن، خزیدن و ایستادن تشویق کنند؛ زیرا آنها میخواهند به بازتابی که در آینه میبینند نزدیکتر شوند.
۶. تقویت بازه زمانی توجه
آینهها چشم کودک را به سمت خود میکشند. هر چه بیشتر نوزاد روی چیزی تمرکز کند، بازه زمانی توجه او بیشتر میشود.
۷. تقویت خودشناسی یا آگاهی از ویژگیهای خود
همانطور که اشاره کردیم، حدود ۲۰ ماهگی، هنگامی که کودک به آینه نگاه میکند متوجه میشود که تصویر درون آینه بازتابی از خودش است. برای آزمایش این موضوع، ترفندهایی را که محققان استفاده میکنند امتحان کنید. به قسمتی از صورتش ضربه بزنید و ببینید چگونه واکنش نشان میدهد. اگر او آینه را لمس کند، به این معناست که فکر میکند آینه بازتاب کودک دیگری است، اما اگر صورت خودش را لمس کند، متوجه شده است که کودک درون آینه بازتابی از تصویر خودش است.
۸. تقویت مهارتهای احساسی و زبانی
آینهها روشی خلاقانه برای استفاده از تقلید برای آموزش واژگان، حرکات و مفاهیم عاطفی هستند.
چگونه آینه ایمنی را برای نوزاد انتخاب کنیم؟
۱. آینههای پلاستیکی
برای بازی انفرادی، آینههای پلاستیکی با لبههای پوشیده شده از پارچه را انتخاب کنید. برای بچههای کوچکتر میتوانید هنگام تامی تایم این آینهها را در مقابل آنها قرار دهید و بچههای بزرگتر میتوانند آینه را برداشته و آن را در اطراف حرکت دهند.
۲. آینه قدی
آینههای قدی نیز عالی هستند، فقط مطمئن شوید محکم به دیوار نصب شدهاند.
نکات مهم
- هنگام خرید آینه برای گهواره، مطمئن شوید آنها برای این منظور طراحی شدهاند.
- هنگام بازی نوزاد با آینه، از آینه متناسب با بازتابها استفاده کنید و آن را در هر کجا که مناسب است بگذارید.
- فراموش نکنید که هنگام عدم استفاده، حتما آینه را در جای امنی قرار دهید.
سخن پایانی
کافی است نوزاد را در برابر آینهای نشانده و ببینید که او چگونه از بازی کردن در دنیای مقابل خود لذت میبرد. نوزاد به بازی کردن در برابر آینه به عنوان یک سرگرمی و تفریح هیجان انگیز نگاه میکند. امیدواریم بازی نوزاد و آینه، برای شما و کودکتان جذاب و مهیج باشد و به تقویت مهارتهای او کمک کند. اگر به دنبال بازیهایی برای رشد مهارتهای جسمی، حرکتی و شناختی نوزاد خود هستید، آشنایی با انواع بازی با نوزاد ۹ تا ۱۲ ماهه به شما کمک خواهد کرد. به نظر شما ارتباط نوزاد و آینه باعث تقویت کدام یک از مهارتهای او خواهد داشت؟ نظراتتان را با ما و دیگر مادران همراه ستاره به اشتراک بگذارید.
برگرفته از: babysparks