ستاره | سرویس چهرهها – در این بخش با زندگی شخصی و فعالیتهای حرفهای و هنری این سه چهره متولد ۲۵ آذر بیشتر آشنا میشویم.
چهره ها و افراد مشهور متولد بیست و پنج آذر
در صورت تمایل به مطالعه در مورد چهرهای خاص، با انتخاب نام او در فهرست موضوعی زیر به توضیحات مربوط به آن شخص برسید.
۱. مهدی فتحی
۲. کیومرث پوراحمد
۳. بهرام شاه محمدلو
مهدی فتحی
مرحوم مهدی قلی فتحی از جمله بازیگران قدیمی تئاتر، سینما و تلویزیون و نیز گوینده رادیو بود. او در ۲۵ آذرماه سال ۱۳۱۸ در تهران چشم به جهان گشود و در سال ۱۳۳۷ به طور رسمی آموزشهای بازیگری را آغاز کرد. مهدی قلی فتحی در تئاتر آناهیتا که یکی از مشهورترین هنرکدههای تئاتر ایران در زمان خودش بود، در نمایشهایی همچون اتللو، طبقه ششم، صاحب مهمانخانه و … به کارگردانی مصطفی اسکویی بر روی صحنه تئاتر به ایفای نقش پرداخت. اولین حضور مهدی فتحی به عنوان بازیگر جلوی دوربین در فیلم تحفهها در سال ۱۳۶۶ رقم خورد. شاید بتوان مشهورترین قاب مهدی فتحی را بازی در سریال امام علی (ع) بین سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۵ دانست. این بازیگر شهیر ایرانی در سال ۱۳۸۲ پس از یک بیماری سخت و در سن ۶۴ سالگی درگذشت و در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
کیومرث پوراحمد
کیومرث پور احمد در ۲۵ آذر ماه سال ۱۳۲۸ در شهر نجف آباد متولد شد. این کارگردان صاحب نام کشورمان فرزند پروین دخت یزدانیان است که بازی او را در نقش بی بی در قصههای مجید همه به یاد داریم. پور احمد که از ابتدا به سینما علاقه داشت، رشته کارگردانی را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کرد. پور احمد فعالیت خود در عرضه سینما و تلویزیون را از سال ۱۳۵۳ آغاز کرد. در این سال او به عنوان دستیار کارگردان در ساخت مجموعه تلویزیونی آتش بدون دود نقش داشت.
کیومرث پور احمد با کارگردانی فیلم قصههای مجید پا به دنیای سینما گذاشت. او افتخارات بسیاری را در عرصه کارگردانی، فیلمنامهنویسی و تهیه کنندگی به دست آورده است که از آن جمله میتوان به سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی در چهاردهمین جشنواره فیلم فجر به خاطر کارگردانی فیلم خواهران غریب و جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین فیلم به خاطر فیلم اتوبوس شب از جشن خانه سینما اشاره کرد.
بهرام شاه محمدلو
بهرام شاه محمدلو یا آقای حکایتی یکی از بزرگترین نوشتالژیهای دهههای ۶۰ و ۷۰ است. آقای حکایتی در ۲۵ آذر ماه سال ۱۳۲۹ در تهران چشم به جهان گشود. قصهگوی ما رشته هنریهای نمایشی را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کرد. البته فعالیت هنری او به دوران نوجوانی و بازی در تئاتر بازمیگردد. آقای شاه محمدلو از سال ۱۳۴۴ در دبیرستان و خانه جوانان به عنوان بازیگر تئاتر فعالیت خود را آغاز کرد.
آقای حکایتی به جز بازیگری در زمینههای کارگردانی، تهیهکنندگی و نویسندگی نیز فعالیت دارد. او که از ابتدا عمدتا به فعالیت در حوزه کودکان و نوجوانان پرداخته است، یکی از بنیانگذاران اولین گروه مرکز حرفهای تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان محسوب میشود. این گروه در سال ۱۳۵۰ فعالیت خود را آغاز کرد.
راضیه برومند (خواهر مرضیه برومند) همسر بهرام شاه محمدلو است. خانم برومند فعالیتهای زیادی را در زمینههای گویندگی، بازیگری، نویسندگی و عروسک گردانی در کارنامه خود دارد. او و همسرش در بسیاری از آثار ارائهشده برای کودکان و نوجوانان بایکدیگر همکاری داشتهاند. حاصل ازدواج این دو هنرمند، دو پسر به نامهای سهراب و کاوه است.
به پاس سالها فعالیت درخشان برای کودکان و نوجوانان، مراسمی تجلیلی از آقای شاه محمدلو در جشنواره بین المللی قصه گویی در سال ۹۷ برگزار شد. زمانی که ایشان وارد سالن جشنواره شدند، حضار که بسیاری از آنها آقای حکایتی را از دوران کودکی خود به یاد داشتند، با سردادن شعر زیر گنبد کبود به ایشان خوشآمد گفتند.