انشا در مورد خلیج فارس (مقاله تحقیقی)

موضوع انشا در مورد خلیج فارس را می‌توانید همچون یک مقاله در مورد خلیج فارس به صورت تحقیق در مورد خلیج فارس بنویسید یا اینکه یک انشا ادبی در مورد خلیج فارس یک انشا زیبا و با احساس بنویسید.

انشا در مورد خلیج فارس

ستاره | سرویس فرهنگ و هنر – موضوع انشا در مورد خلیج فارس را می‌توان به شکل‌های گوناگونی همچون انشا ادبی، انشا تحقیقی، انشا کودکانه در مورد خلیج فارس و … نوشت. ما در این مطلب یک انشا تحقیقی درباره خلیج همیشه فارس و روز ملی خلیج فارس نوشته ایم که می توانید از ان برای نوشتن انشای خود ایده بگیرید.

 

انشا در مورد خلیج فارس (تحقیقی)

خلیج فارس یا شاخآب پارس یا دریای پارس (persian gulf) نام آبراهه ای میان کشور ایران و شبه جزیره عربستان است که اهمت بسیار حیاتی در منطقه خاورمیانه و در تمام دنیا دارد. خلیج فارس سومین خلیج بزرگ دنیا (بعد از خلیج مکزیم و خلیج هادسون در کانادا) است. 

خلیج همیشه فارس از سمت شرق، از طریق تنگه هرمز و دریای عمان به اقیانوس هند و دریای عرب راه دارد، و از سمت غرب، به دلتای رودخانه اروندرود منتهی می‌شود.

کشورهایی که در حاشیه و کناره خلیج فارس قرار دارند عبارتند از: ایران، عمان، عراق، عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، قطر و بحرین.

 

انشا در مورد خلیج فارس
انشا در مورد خلیج فارس

 

باید گفت نام این خلیج از گذشته های دور بر طبق استاد و مدارک معتبر خلیج فارس بوده و همه دنیا آن را به همین نام می‌شناخته و از آن نام می‌برده اند. قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به کتاب‌های باقیمانده از یونان باستان برمی‌گردد. یونانی‌ها و مورخانشان در این کتاب‌ها با نام “پرسیکوس سینوس” که به معنی “خلیج فارس” است از این آبراهه یاد می‌کنند و تکرار همین نام باعث می‌شود که بسیاری از نقشه‌های باقیمانده از اروپاییان قرن‌ها بعد نیز با همین نام از خلیج فارس یاد کنند.

بطلمیوس، نخستین کسی که اطلسی شامل ۳۶ نقشه از نقاط مختلف جهان تهیه می‌کند، خلیج فارس را «سینوس پرسیکوس»، یعنی «خلیج فارس» نامگذاری کرده است.

جزایر زیادی در منطقه خلیج فارس وجود دارد که از میان آن‌ها بیش از ۳۰ جزیره مسکونی و غیرمسکونی متعلق به ایران است. جزایری همچون کیش، قشم، تنب بزرگ و تنب کوچک، لاوان و … که بزرگترین این جزیره ها جزیره قشم است.

خلیج فارس این نگین آبی ایران، به دلیل ذخایر نفت و گاز فراوان اهمیت بسیار بالایی از نظر تجاری و سیاسی در جهان دارد. همچنین ذخایر مواد معدنی و غذایی همچون ماهی‌های ارزشمند، میگو، صدف دریایی و … به آن ارزشی بی همتا بخشیده و  متاسفانه چشم طمع بسیاری از کشورهای منطقه و قدرت‌های فرامنطقه‌ای را به سوی آن جلب کرده است.

از طرفی موقعیت خاص جغرافیایی خلیج فارس به عنوان راه ارتباطی با اقیانوس هند و آب‌های آزاد، باعث شده تا منطقه خاور میانه و کل دنیا از لحاظ تجاری و نظامی، به خلیج فارس وابسته باشد. خلیج فارس در واقع محور ارتباط بین قاره اروپا، قاره آفریقا و آسیای جنوبی و جنوب شرقی است. 

منطقه خلیج فارس از لحاظ نظامی نیز بسیار با اهمیت است و وجود چندین پایگاه‌ نظامی در آن، از پایگاه‌های دریایی گرفته تا پایگاه‌های هوایی و زمینی که عمدتاً متعلق به کشورهای آمریکا و انگلستان هستند و همچنین حضور ناوهای جنگی کشورهای غربی مخصوصا آمریکا در آب‌های خلیج فارس، نشان دهنده ی این موضوع است.

متاسفانه نام خلیج فارس از دهه ۱۳۳۰ شمسی از طرف ملی‌گرایان عرب مورد چالش قرار گرفته است. کشورهای عربی، از دهه ۱۹۶۰ میلادی و با گسترش اندیشه‌های پان عربی توسط جمال عبدالناصر از نام جعلی خلیج عربی استفاده می‌کنند.

اصطلاح «خلیج عربی» به طور رسمی نخستین بار توسط کارگزاران انگلیس و بطور ویژه از طرف یکی از نمایندگان سیاسی انگلیس مقیم در خلیج فارس، به نام رودریک اوون به کار رفت. در سال ۱۹۵۸  رودریک در کتابی به نام «حباب‌های طلایی در خلیج ع رب ی» نوشت که: «من در تمام کتب و نقشه‌های جغرافیایی نامی غیر از خلیج فارس ندیده بودم، ولی در چند سال اقامت در سواحل خلیج فارس (بحرین) متوجه شدم که ساکنان ساحل عرب هستند پس باید این خلیج را ع رب ی بنامیم!»

تا پیش از دهه ۱۹۶۰ میلادی، تمام کشورهای عربی از عبارت «الخلیج الفارسی» در مکاتبات رسمی خود استفاده می‌کردند. اما در سال‌های اخیر و به ویژه از دههٔ شصت میلادی به بعد، تحریف نام خلیج فارس در مکاتبات رسمی و در برخی نشریات و بنیادهای خبرپراکنی عربی ادامه پیدا کرده است.

خوشبختانه سازمان ملل و سازمان‌های بین‌المللی همچنان از نام اصلی و کهن خلیج فارس به صورت رسمی استفاده می‌کنند.

 

انشا در مورد خلیج فارس
انشا در مورد خلیج فارس

 

در تیر ماه سال ۱۳۸۴ شورای‌ عالی‌ انقلاب‌ فرهنگی‌ ایران با توجه‌ به‌ تلاش‌ کشورهای همسایه و همچنین استکبار جهانی برای‌ تحریف‌ نام‌ تاریخی‌ خلیج‌ فارس، به‌ پیشنهاد شورای‌ فرهنگ‌ عمومی‌، روز ۱۰ اردیبهشت سالروز اخراج‌ پرتغالی‌ها از تنگه‌ هرمز را به‌ عنوان‌ «روز ملی خلیج فارس» نامگذاری‌ کرد.

در سال ۱۰۰۱ شمسی (۱۶۲۱ میلادی) ایرانیان در زمان شاه عباس صفوی توانستند طی نبردی سخت، اشغال‌گران متجاوز پرتقالی را که ۱۱۶ سال بود هرمز را تصرف کرده بودند، بیرون کنند. رشادت‌های سپاه ایران به رهبری امیرالامرای فارس (امام قلی‌خان) و با کمک ایل قشقایی و دیگر ایرانیان بود.

هر ساله ایرانیان روز دهم اردیبهشت، سالروز بازپس گرفتن خلیج همیشه فارس و اخراج اشغال‌گران پرتقالی از هرمز را گرامی می‌دارند.


کاربران گرامی امیدواریم این انشا در مورد خلیج فارس مورد پسند شما قرار گرفته باشد. شما نیز متن ها و انشاهای خود را درباره خلیج همیشه فارس برای ما در بخش نظرات و پرسش ها بنویسید تا با نام خودتان منتشر شود. شما همچنین می‌توانید عکس، متن و پیام تبریک روز خلیج فارس؛ روز ملی خلیج فارس مبارک! را در ستاره بخوانید و برای تبریک این روز استفاده کنید. 

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید