نسخه صوتی این مطلب را بشنوید! 🎧
حکم استفاده از داروها، پمادها و … در ماه رمضان، یکی از شبهه هایی است که ممکن است برای هر روزه داری ایجاد شود؛ از این رو در این مطلب قصد داریم به احکام تزریق آمپول در ماه رمضان بپردازیم؛ اینکه آیا زدن آمپول درمانی در ماه رمضان مجاز است؟ حکم تزریق امپول تقویتی در ماه رمضان چیست؟ همراه ما باشید.
حکم آمپول زدن در ماه رمضان از نظر مراجع تقلید
۱. حکم آمپول زدن در ماه رمضان خامنه ای
از نظر حضرت آیت اله خامنه ای، روزه دار بنا بر احتیاط واجب، باید از تزریق آمپولهای مقوّی یا مغذّی و هر آمپولی که در رگ تزریق می شود و همچنین انواع سرم ها خودداری کند؛ اما آمپولهای دارویی که در عضله تزریق می شوند و همچنین آمپولهایی که برای بی حسّ کردن به کار می رود، مانعی ندارند.
۲. حکم آمپول زدن در ماه رمضان مکارم شیرازی
حضرت آیت اله مکارم شیرازی نیز می فرمایند اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی یا دارویی داشته باشد، احتیاط واجب آن است که روزه دار باید از تزریق آن خودداری کند؛ اما اگر آمپول بی حسی باشد، تزریق آن اشکال ندارد.
ایشان در توضیح می فرمایند تمام انواع آمپول های دارویی یا تقویتی كه به صورت عضلانی تزریق می شوند (اعم از تزریق عضلانی واكسن برای افراد روزه دار) اشكالی ندارد؛ اما تزریق آمپول ها و سرم های وریدی (که در رگ تزریق می شود) جایز نیست.
همچنین تزریق خون روزه را باطل می کند، اما باید تا آخر روز از کارهایی که روزه را باطل می کند خودداری کنید و احتیاطا قضای آن را نیر به جا آورید.
تزریق زیر جلدی نیز ضرری برای روزه ندارد.
۳. حکم آمپول زدن در ماه رمضان سیستانی
از نشر حضرت آیت اله سیستانی، اگر آمپول تقویتی یا سرم قندی نمكی باشد و یا هر نوع آمپول و سرم دیگر، تزریق آن برای روزه دار، روزه را باطل نمی کند.
۴. حکم آمپول زدن در ماه رمضان نوری همدانی
حضرت آیت الله نوری همدانی می فرمایند، مستحب است که روزه دار از تزریق آمپول های تقویتی خودداری کند، اما تزریق هیچ نوع آمپولی روزه را باطل نمی كند. از نظر ایشان، تزریق آمپول بی حسی و یا دارویی نیز اشکالی ندارد.
۵. حکم آمپول زدن در ماه رمضان گلپایگانی
حضرت آیت اله صافی گلپایگانی در این مورد می گویند که احتیاط مستحب آن است كه روزه دار از استعمال آمپول خودداری كند و فرقی هم بین آمپول ها وجود ندارد؛ همچنین اگر لازم شد و روزه دار آمپولی را تزریق كرد، روزه او باطل نمی شود.
حکم آمپول زدن در ماه رمضان اهل سنت
سوال: تزریق آمپول در چه حالتی روزه را باطل می کند؟
پاسخ : تزریق خود سه گونه است:
الف- تزریق به پوست.
ب- تزریق به ماهیچه.
ج- تزریق به رگ.
تزریق به پوست و ماهیچه غیرمغذی بوده و بنابراین از دیدگاه معاصران روزه را باطل نمیکنند. ولی در مورد تزریق به رگ اختلاف نظر وجود دارد؛ دیدگاه صحیح اینکه تزریق به رگ روزه را باطل میکند زیرا برای باطل کردن روزه دخول به شکم شرط نیست، بلکه حصول تغذیه برای بدن از هر طریقی روزه را باطل میکند.
نکته: آمپولی که به بیمار بیهوش تزریق میشود، روزهاش را باطل نمیکند.
اما فتاوای علمای اهل سنت در این رابطه:
- دکتر “علی جمعه” مفتی مصر می گوید: آمپولی که شخص به عنوان دارو یا تقویتی یا مخدر در رگ یا عضله تزریق میکند، موجب بطلان روزه نیست.
- نظر مجمع دینی اهل سنت جماعت بندرعباس: بیمارانی که نیاز به تزریق دارند بهتر است از رخصت شرع استفاده کرده و روزه نگیرند.”والله أعلم بالصواب”
سخن آخر
امیدواریم از این مطلب، استفاده لازم را برده باشید. اگر سوال یا نظری در این رابطه دارید، در پایین همین مطلب با ما در ارتباط باشید. حکم استفاده از قطره گوش و چشم در ماه رمضان از نظر مراجع را نیز می توانید در ستاره بخوانید.