نسخه صوتی این مطلب را بشنوید! 🎧
ستاره | سرویس آرایش و زیبایی – در کشور ایران عمل زیبایی بینی، یکی از انواع جراحیهای رایجی است که گاهی اوقات افراد بدون نیاز به عمل زیبایی نیز، بینی خود را به دست جراحان سپرده و آن را عمل میکنند. در این میان تعدادی از خانمهای باردار دوست دارند بینی خود را عمل کنند؛ به همین دلیل برخی افراد میپرسند که عمل بینی در بارداری به چه صورت است و چه خطرات و مراقبتهایی دارد؟ آیا پس از جراحی بینی، در بارداری مشکلی به وجود خواهد آمد یا خیر؟ دخترانی که بینی خود را عمل کرده اند در اینده شرایط بارداری و زایمانشان چگونه خواهد بود؟ با ما همراه باشید تا اطلاعات کامل و جامع در مورد عمل بینی و بارداری در اختیارتان قرار دهیم.
سوالات رایج درباره عمل بینی و بارداری
برای آنکه بتوانیم به بررسی ارتباط عمل بینی و بارداری بپردازیم، باید همه جوانب قبل و بعد از بارداری و در طول دوران بارداری را بسنجیم.
۱. آیا میتوان در طول بارداری، عمل بینی انجام داد؟
بهتر است بدانید که یک خانم باردار نمیتواند تحت عمل بینی قرار گیرد، چرا که داروهای بیهوشی برای جنین مضر است. در ارتباط با عمل بینی و بارداری لازم به ذکر است که عمل بینی تاثیری بر رحم ندارد ولی داروها، مسکنها و آرام بخشها در رشد جنین اختلال ایجاد میکنند. بهتر است سلامت کودک خود را برای عمل زیبایی بینی که میتوان پس از بارداری نیز انجام داد، تحت تاثیر قرار ندهید. همچنین افرادی که از عدم بارداری خود اطمینان ندارند باید با یک تست بارداری از باردار نبودن خود مطمئن شوند. در این صورت جراح، روزی را برای عمل بینی تعیین میکند و شما میتوانید بدون پذیرفتن ریسکهای عمل بینی در بارداری، زیباتر شوید.
۲. چه مدت بعد از عمل بینی میتوان باردار شد؟
بهتر است کسانی که قصد بارداری دارند و تحت عمل بینی قرار گرفته اند، حداقل شش ماه بعد از عمل، به خود فرصت دهند. همان طور که میدانید پس از عمل، بینی تا چند ماه متورم بوده و فرم اصلی آن هنوز مشخص نشده است. همچنین در طول بارداری نیز صورت متورم میشود و حتی پس از چند ماه نیز تورم باقی میماند. لازم به ذکر است که تورم بینی پس از بارداری تاثیری بر بینی ندارد و پس از فارغ شدن، تورمهای ناشی از بارداری از بین میرود.
۳. عمل بینی را پیش از بارداری انجام دهیم یا بعد از اتمام بارداری؟
بهتر است پس از بارداری، بینی خود را عمل کنید. همان طور که گفته شد، بینی در طول بارداری ورم میکند و پس از پایان اتمام بارداری، این تورم از بین میرود و تمامی اجزای بدن به حالت اولیه و قبل از عمل باز میگردد.
۴. آیا عمل بینی مانع از امکان زایمان طبیعی میشود؟
بارها و بارها شنیدهایم افرادی که تحت عمل بینی قرار گرفتهاند، بعدا نمیتوانند زایمان طبیعی داشته باشند؛ زیرا به عقیده این افراد با زایمان طبیعی بینی بد فرم میشود!
این تصور در ارتباط با عمل بینی و بارداری کاملا غلط است، چرا که بینی در دوران بارداری ورم میکند ولی بعد از اتمام بارداری، تورم آن از بین میرود. تمامی خانمهایی که بینی خود را عمل کردهاند، همچون خانمهای دیگر میتوانند به صورت طبیعی زایمان کنند.
دلایل مهم برای جلوگیری از بارداری پس از عمل بینی
پس از عمل بینی، فرد باید از خود مراقبت کند و دلایل مختلفی وجود دارد که موجب میشود فرد تا مدتی پس از عمل بینی از باردار شدن خودداری کند. به طور مثال:
- پس از عمل بینی ممکن است سردردهایی را تجربه کنید که بارداری میتواند تحمل آن را طاقت فرسا کند. به همین دلیل باید تا بهبودی کامل صبر کنید و سپس برای بارداری اقدام کنید.
- بعد از جراحی بینی باید چندین بالش زیر سر خود قرار دهید، این در حالی است که در دوران بارداری فرد باید به پهلوی چپ بخوابد.
- به طور کلی در طول بارداری تنفس با مشکل رو به رو میشود که اگر بینی خود را عمل کرده باشید، نفس کشیدن بسیار سخت خواهد شد.
لازم به ذکر است که پس از زایمان میتوانید تحت عمل جراحی قرار بگیرید ولی به دلیل داروی بیهوشی حین عمل و مسکنها و آرام بخشهای پس از عمل، قادر به شیردهی نخواهید بود. بنابراین بهتر است تا پایان دوران شیردهی خود از عمل بینی خودداری کنید، چراکه اگر کودکتان شیر پس از مصرف دارو و عمل بینی را مصرف کند، میتواند خطراتی در پی داشته باشد. در غیر این صورت اگر شما به کودک خود شیر میدهید، حتما مقداری شیر برای فرزند خود ذخیره کنید.
پس از عمل بینی با چه مواردی مواجه میشویم؟
پس از عمل مجاری بینی شما توسط تامپون بینی بسته خواهد شد و شما باید از راه دهان نفس بکشید. به دلیل اینکه تنفس از راه دهان است، لذا دهان شما خشک خواهد شد که البته این مشکل با آب خوردن برطرف میشود. لازم به ذکر است که پس از خارج کردن تامپونها، به دلیل تورم، تنفس به سختی صورت میگیرد. کبودی اطراف چشم و حتی قرمزی داخل چشمها طبیعی است و جای نگرانی ندارد. چند روز اول بعد از عمل مقداری خون از بینی خارج میشود که باید با استفاده از پانسمانی که جلوی بینی نگه میدارید، خونها را خارج نمایید.
توجه داشته باشید که در ماههای اول پس از جراحی بینی، سوراخهای بینی نامتقارن خواهد بود ولی جای نگرانی نیست. پس از عمل بینی غدد چربی پوست فعالیت بیشتری پیدا میکند و به همین منظور پوست پس از جراحی چربتر از گذشته خواهد بود که پس از گذشت مدتی به حالت قبل از عمل باز میگردد. براق بودن پوست بینی بعد از عمل به این دلیل است که بینی، متورم شده است. همچنین خوب است بدانید که پس از عمل، تا مدتی نواحی بینی بی حالت میشود که با گذر زمان به حالت قبل باز میگردد.
سخن پایانی
آنچه که در بالا در ارتباط با عمل بینی و بارداری گفتیم، نشان میدهد که نباید طی دوران حاملگی اقدام به عمل زیبایی بینی نمایید. پس بهتر است قبل از بارداری و یا پایان بارداری و شیردهی به نوزاد خود، نسبت به جراحی بینی اقدام نمایید. پیشنهاد میکنیم با مطالعه مطلب “آشنایی با خطرات و عوارض عمل بینی” از عوارض جانبی این عمل زیبایی اطلاعات مختلفی کسب کنید. فراموش نکنید که تجربیات، نظرات و پرسشهای خود را به اشتراک بگذارید.