طبع کشک چیست و با چه مصلحاتی باید مصرف شود؟

طبع کشک خشک و مایع یا کشک ساییده یکسان است و با هم فرقی ندارند. برای بهره بردن از خواص کشک و مصرف غذاهایی مثل کشک بادمجان باید طبع و مزاج کشک را بشناسیم و آن را با مصلح مصرف کنیم.

نسخه صوتی این مطلب را بشنوید! 🎧

ستاره | سرویس طبع و مصلحات – اگر آشنایی با خواص کشک و ارزش غذایی این ماده خوشمزه داشته باشید احتمالا کشک مایع یا خشک را به طور مرتب مصرف می‌کنید تا هم از طعم بی نظیر و هم فواید سلامتی آن بهره مند شوید. اما طبع کشک چیست؟ کشک را باید با چه موادی مصرف کرد تا طبع آن متعادل شود و ضرر نداشته باشد؟ در این مطلب به این موضوع می‌پردازیم تا از این به بعد با خیال راحت تری کشک را به درستی مصرف کنید.

طبع کشک چیست و با چه مصلحاتی باید مصرف شود؟

 

طبع کشک سرد است یا گرم؟

طبع کشک سرد و خشک است و برای افراد دارای طبع گرم یک خوراکی ایده آل است مخصوصا برای کسانی که دچار غلبه صفرا هستند قابض است و موجب تسکین تیزی صفرا و خون می‌شود. اما برای افرادی که دارای طبع سرد هستند، مخصوصا در صورتی که دچار غلبه سودا هستند کشک حتما باید با مصلح مصرف شود.

  • برای رفع سردی بهتر است کشک در کنار مصلحاتی از قبیل سیر و پیاز داغ (گرم و خشک)، نعنا (گرم)، زیره (گرم) و گردو (گرم و خشک) مصرف شود. 
  • همچنین مصرف زیاد کشک، می‌تواند باعث غلبه بلغم و ایجاد نفخ شود و برای افراد دارای مزاج سرد و تر و افرادی که دچار غلبه بلغم شده اند می‌تواند مضر باشد.

 

خواص کشک برای سلامتی

کشک از فرآورده های فرعی شیر و از لبنیاتی است که به روش سنتی از جوشاندن، تغلیظ و یا خشک کردن دوغی که پس از کره گیری باقی می ماند تهیه می‌شود و یا از ماست بدون چربی درست می شود. 

کشک منبعی سرشار از پروتئین و کلسیم است و می‌تواند احتیاجات بدن را از نظر مواد معدنی موجود در شیر تامین کند و جایگزینی برای شیر باشد. مواد معدنی کشک شامل کلسیم، منیزیم، آهن، سدیم و پتاسیم می‌شود. میزان کلسیم در ۳۰ گرم کشک تازه بدون نمک و چربی، برابر با میزان کلسیم در یک لیوان شیر ۲۵۰ سی سی است.

تحقیقات نشان داده است که کلسیم و فسفر موجود در کشک و نسبت مناسب این دو ماده غذایی در ترکیب کشک، برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان بسیار موثر است. مهمترین فواید درمانی و خواص کشک، سلامت و استحکام استخوان‌ها، پیشگیری از ابتلا به اختلالات گوناگون عصبی، تنظیم هاضمه و پیشگیری از اسهال است.

 

طبع کشک چیست و با چه مصلحاتی باید مصرف شود؟

 

خواص و فواید کشک را به طور مشروح در ادامه بیان می‌کنیم:

۱. استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها

کشک ماده‌ای غذایی سرشار از کلسیم و فسفر است و مصرف آن به تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک شایانی خواهد کرد. پیشگیری از پوکی استخوان، حفظ تراکم استخوانی، پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها، کمک به استحکام استخوانی و رشد بهتر کودکان و نوجوانان از خواص کشک است.

 

۲. تنظیم فشار خون

کشک سرشار از پتاسیم است و از این رو تنظیم و کنترل فشار خون یکی از بارزترین خواص کشک است. این ماده به آرام شدن رگ‌های خونی و پیشگیری از انقباض آن‌ها که یکی از دلایل افزایش فشار خون است، کمک می‌کند. این ماد معدنی برای متعادل کردن اثرات منفی سدیم در بدن نیز موثر است.

 

۳. خواص کشک برای کاهش وزن و لاغری

کشک کالری کمی دارد و مصرف آن علاوه بر احساس سیری، به دلیل داشتن مقدار کالری کم، به کاهش وزن سالم کمک می‌کند.

 

۴. تقویت مغز و حفظ سلامت آن

کشک یک ماده غذایی تخمیر شده است و فواید فراوانی برای حفظ سلامت مغز دارد. پروبیوتیک‌های موجود در کشک، نقش مهمی را در حفظ تعادلی سالم بین مغز و روده ایفا می‌کنند. مغز و روده از طریق غدد درون‌ریز HPA axis به یکدگیر متصل هستند.

 

۵. ضد پیری و افزایش طول عمر

 کشک دارای مقادیر فراوان ماده پیش‌ساز گلوتاتیون است. این مواد به خوبی از دستگاه گوارش جذب می شوند. گلوتاتیون با کنترل رادیکال‌های آزاد، از بروز سرطان‌ها، تسریع شدن روند پیری و کاهش طول عمر پیشگیری می‌کند.

 

۶. خواص کشک برای پوست و مو و زیبایی

برای جوان سازی پوست خود می توانید از ماسک کشک استفاده کنید.  همچنین کشک می‌تواند تیرگی دور چشم را کاهش دهد. برای این کار یک پنبه آغشته به کشک را به مدت ۱۰ دقیقه زیر چشم بگذارید و تیرگی دور چشم را کاهش دهید.  برای رفع سوختگی ناشی از آفتاب و لکه های قهوه ای ناشی از آن نیز مخلوط کشک و آبلیمو یا کشک و زردچوبه می‌تواند مفید واقع شود. 

اگر کشک را قبل از شامپو کردن به موهای‌تان بمالید موهایی درخشان و نرم خواهید داشت. همچنین ضماد کشک و مالش کشکاب برای درمان ریزش مو و پیشگیری از طاسی و کچلی بسیار مفید است.

 

۷. سلامت دستگاه گوارش

کشک حاوی اسیدهای الی فراوان است و به ضدعفونی کردن دستگاه هاضمه (معده، روده کوچک و روده بزرگ) کمک می‌کند. البته از آنجایی که کشک تا حدودی نفاخ است برای هضم راحت‌تر و اثربخشی بیشتر آن پیشنهاد می‌شود. بنابراین کشک را می‌توانید همراه با نعنای خشک میل کنید.

 

۸. تقویت سیستم ایمنی

کشک سرشار از پروتئین و نکته خوب اینکه چربی ندارد. بنابراین، برای افراد در سن رشد، زنان باردار، مادران شیرده و سالمندان و ورزشکاران بسیار مفید است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

 

طبع کشک بادمجان چیست

 

موارد منع مصرف کشک

  • کشک ماده‌ی نفاخی است و افرادی که از بیماری‌های گوارشی رنج می‌برند بهتر است به صورت محدود و همراه با نعناع یا زیره مورد استفاده قرار دهند.
  • کشک باعث سفت شدن روده‌ها می‌شود و افرادی که به بیماری یبوست مبتلا هستند باید آن را با احتیاط مورد استفاده قرار دهند.

 

کاربران عزیز شما می توانید طرز تهیه کشک خانگی خوشمزه را نیز در ستاره بخوانید. تجربه شما از مصرف کشک و تاثیر آن بر سلامتی شما با توجه به طبع کشک و مزاجتان چیست؟ نظرات و پرسش‌های خود را با ما در میان بگذارید. 

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید