عواملی که موجب هدر رفتن عمر انسان می شود

در فعالیت درسی صفحه 84 کتاب پیام های آسمانی هشتم از عواملی که موجب هدر رفتن عمر انسان می شود سوال پرسیده شده است. از جمله این عوامل همنشین بد، تنبلی، بی هدف زیستن، بی نظمی و بی توجهی به خدا را ذکر کرد.

عوامل هدر دادن عمر دینی هشتم

ستاره | سرویس محتوای کمک درسی – درس دهم کتاب پیام های آسمان هشتم «دو سرمایه گرانبها» درباره ارزش و بهای عمر که خداوند به انسان بخشیده است صحبت می‌کند. عواملی که موجب هدر رفتن عمر انسان می شود سوال فعّالیت کلاسی (صفحهٔ ۸۴ کتاب درسی) است که در این مطلب به آن می پردازیم. 

 

عواملی که موجب هدر رفتن عمر انسان می شود

۱. وقت گذرانی با همنشینان بد

 حضرت علی (ع) می‌فرمایند: «اِنَّ الصاحِبَ مُعتَبرٌ بِصاحبه؛ دوست را با دوستش می‌سنجند و حساب می‌کنند.» به قول سعدی: «تو اول بگو با کیان زیستی / پس آنگه بگویم که تو کیستی» دوستی با همنشینان بد، بی نظم، احمق و نادان سرمایه عمر انسان را تباه می‌کند و جلوی رشد فردی او را می‌گیرد.  اگر با افرادی همنشینی می‌کنید که نمی‌گذارند شخصیت‌تان را رشد دهید، بی شک در زندگی درجا خواهید زد و آینده ای تاریک انتظارتان را می‌کشد.

۲. بی حالی و تنبلی

از مهم‌ترین و مضرترین عواملی که موجب هدر رفتن عمر انسان می شود تنبلی، سستی و اهمال کاری است که همچون آفتی زندگی شما را ویران می‌کند. در بسیاری مواقع، ریشه تنبلی آرزوهای دست‌نیافتنی و غیرقابل دسترس و نامتناسب با توان، امکانات و استطاعت فرد است. پس باید با تقویت جسم و روحیه خود، با انگیزه برخاست، اهداف بزرگ را تقسیم بندی کرد و مرحله به مرحله برای تحقق اهداف و اعمال سودمند زندگی کوشید. 

۳. بی هدف زیستن و امروز و فردا کردن

کسانی که هدف و نقشه ای در زندگی ندارند و روزهای خود را به بطالت و سرگردانی می‌گذرانند و اغلب به فضای مجازی و اینترنت سرگرم می‌شوند، در زندگی پیشرفت نمی‌کنند و عمر را هدر می‌دهند. هر انسان با توجه به استعدادها و علاقه های خود وظیفه دارد اهدافی مثبت برای زندگی‌اش تعیین کند تا استعدادهایی که خداوند به او عطا کرده را در فرصت عمرش شکوفا کند و به زندگیش معنا بدهد.

 

عواملی که موجب هدر رفتن عمر انسان می شود
عواملی که موجب هدر رفتن عمر انسان می شود

 

۴. بی نظمی و درنظر نگرفتن اولویت ها

رعایت نکردن نظم در رفتار فردی و اجتماعی، موجب هرج و مرج و نابسامانی کارها می‌شود و انسان را از دستیابی به نتیجه مطلوب باز می دارد؛ کسی که به برنامه ریزی اهمیتی نمی‌دهـد، رفت و آمـدش بـا دیگران را به نظم در نمی‌آورد، به موقع در جلسات سخنرانی و درس حاضر نمی‌شود، بدون هماهنگی و وقت قبلی مزاحم دیگران می‌شود و… چنین شخصی بـه دلیل بی‌نظمی عمر را هدر می دهد و در کارهایش به نتیجه مطلوب دست نمی یابد. فرد بی نظم همواره در زندگی دچار هرج و مرج و سردرگمی بوده، جامعه را نیز به این سو خواهد کشاند. برای بهره بردن از فرصت عمر باید کارها را اولویت بندی کرد و با نظم پیش رفت.

۵. بی توجهی به خداوند

توجه به خداوند و طبق دستورات خدا زیستن باعث می‌شود قدر نعمت عمر را بدانیم و از آن درست استفاده کنیم. اگر انسان بیندیشد که نعمت عمر، فقط یکبار به او داده شده و بداند کارهایش توسط خداوند ثبت و ضبط می‌شود و باید در آن دنیا جواب بدهد، حواسش را جمع می‌کند و از عمرش درست استفاده می‌کند. آن وقت به رفتارهای زشتی همچون مال اندوزی و حرص و طمع، خوشگذرانی و گناه، پرخوری، اسراف، تنبلی و … دچار نمی‌شود.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید