ستاره | سرویس چهرهها – در ادبیات ایران، محمدعلی جمازاده را به پدر داستان کوتاه زبان فارسی و آغازگر سبک واقع گرایی میشناسند. داستان کباب غاز نیز از جمله معروفترین آثار اوست که بسیاری از ما در دوران درس و مدرسه از آن خاطره داریم.
چهره ها و افراد مشهور متولد بیست و سه دی
در ادامه کمی با زندگی شخصی و دنیای حرفهای این دو چهره معروف کشورمان آشنا میشویم.
محمدعلی جمالزاده
زندهیاد محمدعلی جمالزاده یکی از مشهورترین نویسندگان و مترجمان معاصر ایران است و او را پدر داستان نویسی ایران میدانند. او در روز بیست و سوم دی ماه سال ۱۲۷۴ در اصفهان متولد شد. جمالزاده زمانیکه ۱۲ ساله بود به کمک پدرش به بیروت رفت و در آنجا تحصیل کرد. زمانی که در بیروت بود، پدرش، سید جمال الدین واعظ اصفهانی که مشروطهخواه بود به دست نیروهای دولتی اعدام شد. به همین دلیل محمد علی جمالزاده دیگر به ایران باز نگشت و داستانهایش حول محور دوران پر تزویر و نابسامان مشروطیت شکل گرفت. در واقع میتوان جمالزاده را پایهگذار سبک رئالیسم یا واقعگرایی در ایران دانست. از جمله مهمترین آثار او میتوان به یکی بود یکی نبود، دارالمجانین، سر و ته یه کرباس، تلخ و شیرین، هفت کشور و … اشاره کرد. محمدعلی جمالزاده در روز هفدهم آبانماه سال ۱۳۷۶ در ژنو چهره در نقاب خاک کشید.
محمد علیزاده
محمد علیزاده در روز ۲۳ دی ماه سال ۱۳۶۰ در کرج متولد شد. او در رشته کشاورزی تحصیل کرده و پیش از ورود به عرصه هنر، قاری قرآن بود و مقامهای گوناگونی در این عرصه بدست آورد. او در یک خانواده ۵ نفره متولد شده و دو خواهر دارد. علیزاده زمانی که ۱۵ ساله بود موسیقی سنتی را آغاز کرد و شاگرد اساتید بزرگی همچون ایرج بسطامی بود. اولین فعالیت هنریاش در رادیو به همراه مهرداد نصرتی آغاز شد و نقطه شروع شهرتش اجرای تیتراژ برنامه جزر و مد احسان علیخانی بود. با این حال میتوانیم بگوییم اوج شهرت محمد علیزاده در اجرای تیتراژ کوله پشتی با اجرای فرزاد حسنی بدست آمد. از دیگر تیتراژهای محبوب علیزاده میتوان به ماه عسل، سراب، شهر باران، برادر و … اشاره کرد.