ستاره | سرویس گیاهان و حیوانات – بنفشه آفریقایی یکی از زیباترین گلهای آپارتمانی و بسیار پرطرفدار است که البته قیمت گرانی دارد. در این بخش از ستاره ما به شما نحوه تکثیر این گیاه محبوب و جذاب را آموزش میدهیم تا بتوانید با ازدیاد آن هم تعداد گلدانهای خود را اضافه کنید و هم آن را به دوستانتان هدیه دهید. با ما همراه شوید.
نحوه تکثیر بنفشه آفریقایی
۱. کاشت بذر بنفشه آفریقایی
۲. قلمه زدن بنفشه آفریقایی
۱. تعدادی از برگهای بالغ و سالم گیاه را انتخاب نموده و آن را با چاقوی تیز از انتهای دمبرگ به صورت مورب جدا کنید. در مورد انتخاب برگ مناسب برای قلمه زدن لازم به توضیح است، برگهای وسط این گل بهترین برگ برای قلمه زدن هستند، چرا که نه سن و انرژی کمی دارند و نه جزو برگهای پیر محسوب میشوند.
۲. قلمهها را در آب یا بستر کاشت سبک مانند ماسه یا پیت قرار دهید تا تا ریشهدار شوند، ولی مراقب باشید برگ درون آب قرار نگیرد.
۳. برگ را در بستر کاشت با زاویه ۴۵ درجه بکارید و دقت داشته باشید لبه برگ با خاک تماس نداشته باشد.
۴. میتوانید روی قلمهها نایلون قرار دهید تا شرایط گلخانه ای بهتری برای گیاه فراهم شود و دما و رطوبت مورد نیاز قلمهها حفظ شود. همچنین بهتر است انتهای قلمه ها را با هورمون ریشه زایی بپوشانید تا ریشه زایی سریعتر انجام شود.
۵. قلمهها را در برابر نور غیر مستقیم و دمای مناسب قرا دهید. بهترین دما برای قلمه بنفشه افریقایی ۲۲ تا ۲۷ درجه سانتی گراد است. توجه داشته باشید رطوبت بیشتر محیط باعث افزایش سرعت ریشهزایی میشود.
۶. تا زمان ریشه دار شدن گیاه، بستر کاشت بایستی کاملا مرطوب باشد. برای ابیاری هم بهتر است از روش زیر گلدانی استفاده کنید . اما گاهی میتوانید از بالا هم به آن آب بدهید. اما اگر روی برگ آب افتاد سریع ان را خشک کنید. چون ممکن است سبب ایجاد لک در آن شود.
۷. بعد از ۴۵ تا ۶۰ روز قلمهها جوانه خواهد زند و تعدادی گیاهچه زیبا خواهید داشت. هنگامی که جوانهها حدود ۵ سانتی متری رسیدند میتوانید آنها را به گلدان مناسب منتقل کنید.
۸. توصیه میکنیم از گلدانهای پلاستیکی برای کاشت بنفشه آفریقایی استفاده کنید، چون این گل به نوسانات دما بسیار حساس است و گلدانهای سفالی این نوسانات دما را به گل منتقل میکنند و باعث شوک گیاه میشوند.
۳. کاشت از طریق تقسیم بوته بنفشه آفریقایی