نحوه کاشت هسته زردآلو در گلدان

زردآلو یکی از خوش‌طعمترین و پرخاصیت‌ترین میوه‌های تابستانی با درختچه کوچک، میوه گوشتی و هسته سخت چوبی است که به راحتی در گلدان قابل کشت است. برای کاشت هسته زردآلو در گلدان لازم است، ابتدا هسته‌ها را درون دستمالی مرطوب، به مدت دو تا سه ماه در یخچال نگهداری کنید و بعد از این مدت، آن را در گلدان بکارید.

ستاره | سرویس گیاهان و حیوانات – در مطالب قبلی شما را با نحوه کاشت هسته برخی از میوه‌ها نظیر کاشت هسته هلو در گلدان، کاشت آووکادو و کاشت هسته خرمالو در گلدان آشنا کردیم، با ما همراه شوید تا در ادامه این مطلب با نحوه کاشت هسته زردآلو در گلدان و شرایط محیطی مورد نیاز برای پرورش این میوه خوشمزه آشنا شوید.

 

درخت زردآلو

 

نحوه کاشت هسته زردآلو در گلدان

یکی از روش‌های تکثیر زردآلو، کاشت هسته زردآلو در گلدان است. این روش نسبت به کاشت نهال نیاز به زمان بیشتری برای باردهی دارد و ۵ تا ۶ سال طول می‌کشد تا گیاه شما میوه دهد. لازم به توضیح است، برای اینکه هسته زردآلو بتواند جوانه بزند، لازم است حدود دو تا سه ماه را در سرمای حدود ۵ درجه طی کند تا قدرت جوانه‌زنی پیدا کند. مراحل کاشت هسته زردآلو در گلدان به شرح زیر است:

۱. ابتدا گوشت میوه را از اطراف هسته جدا کنید و هسته را با آب شستشو دهید.

۲. هسته‌ها زردآلو را به مدت ۲۴ ساعت در آب ولرم بخیسانید.

 

 هسته زردآلو

 

۳. سپس هسته‌ها را در میان موادی که قابلیت نگهداری رطوبت دارند (مانند شن، ماسه، کودهای گیاهی، خاک اره یا پیت‌ماس) قرار دهید، اگر این مواد در دسترس شما نبود، می‌توانید هسته را در میان دستمال کاغذی‌های مرطوب قرار داده و سپس هسته‌ها را داخل یک کیسه پلاستیکی در بسته بگذارید.

۴. برای اینکه هسته زردآلو قدرت جوانه‌زنی پیدا کند، آن را به مدت دو تا سه ماه در داخل یخچال نگهداری نمایید. در منابع علمی در مورد کاشت هسته زردآلو در گلدان آمده است: لازم است بذرها، مدت زمانی در حدود ۹۰ روز در دمای پنج درجه سانتیگراد قرار بگیرند.

۵. توجه کنید، موادی که هسته زردآلو را در آن گذاشته‌اید، نباید خیس باشند؛ بلکه فقط باید مقداری رطوبت داشته باشند.

۶. توصیه می‌شود هر چند وقت یکبار آنها را بررسی کنید و اگر سطح مواد یا دستمال‌ها خشک شده است، با عمل غبارافشانی نسبت به افزایش رطوبت این مواد اقدام کنید.

۷. همچنین می‌توانید برای کاشت هسته زردآلو در گلدان، بذر میوه را از هسته چوبی سخت آن خارج کنید، به این منظور هسته را به آرامی بشکنید به طوریکه به بذر، آسیبی نرسد. جدا کردن قسمت چوبی هسته، باعث می‌شود که پس از کاشت جوانه‌زنی بذر آسان‌تر انجام شود.

۸. در این روش نیز به تحمل دوره سرمایی لازم است، با این تفاوت که مدت زمان کمتری در حدود یک ماه کافی است تا هسته، توانایی جوانه زدن پیدا کند.

۹. پس از طی دوره سرمادهی، هسته آماده کاشت است. عمق کاشت هسته زردآلو در گلدان، دو تا سه برابر قطر هسته است.

۱۰. گلدانی را با مخلوطی از خاکبرگ، خاک لومی و شن پر کنید و بذرها را به آرامی در گلدان بکارید.

۱۱. گلدان را در مکانی روشن با دمای حدود ۲۰ درجه قرار دهید. حدود ۳ تا ۴ هفته بعد شاهد رویش اولین جوانه‌ها خواهید بود.

۱۲. سه تا چهار سال نیز طول می‌کشد تا گیاه از مرحله نهال بودن به درختی که بار میوه می‌دهد، انتقال یابد. توجه داشته باشید، میوه‌های درخت زردآلو، سال دوم بر روی چوب رشد می‌کنند، بنابراین در صورتی که نهال شما نیاز به هرس داشت، این موضوع را مد نظر قرار دهید.

 

کاشت هسته زردآلو در گلدان

 

شرایط محیطی نگهداری درخت زردآلو

شرایط محیطی مورد نیاز درخت زردآلو، بسیار شبیه هلو است؛ با این تفاوت که کمتر از آن به سرمای زمستانه نیاز دارد.
خاک: زردآلو به خاک با زهکش خوب و نسبتا قلیایی احتیاج دارد و در عین حال لازم است رطوبت را در خود نگه دارد. همچنین این خاک باید سرشار از مواد مغذی باشد. خاک لومی مخلوط با شن و خاکبرگ یا کود پوسیده گیاهی، مناسب‌ترین خاک برای تکثیر و کاشت هسته زردآلو در گلدان است.

آبیاری: برای نهال زردآلو که به شکل گلدانی پرورش می‌یابند، باید زمانی آبیاری را انجام دهید که تا حدود عمق ۵ سانتیمتری خاک خشک شده باشد. توجه داشته باشید غرقاب کردن گلدان زردآلو باعث آسیب و پوسیدگی ریشه‌ها خواهد شد، پس از داشتن زهکش مناسب خاک و گلدان مطمئن شوید.

نور: زردآلو برای رشد مناسب به مکانی با نور کامل و مستقیم آفتاب حداقل به میزان هشت ساعت در طی فصل رشد نیاز دارد، پس گلدان خود را در قسمتی از آپارتمان قرار دهید که نور بیشتری دریافت کند. بالکن و پنجره‌های جنوبی محل مناسبی است.

دما: زردآلو برای اینکه قدرت جوانه‌زنی پیدا کند نیاز به تحمل یک دوره سرمایی دارد. بعد از جوانه زنی این گیاه، دامنه وسیعی از دما ار تحمل می‌کند. زمستان‌های نسبتاً سرد و تابستان‌های گرم و خشک برای رشد و باروری زردآلو مناسب است. مقاومت زردآلو به سرمای زمستانه در حدود ۲۵- درجه سانتی‌گراد می‌باشد. با این وجود توجه داشته باشید که نوسانات دمایی می‌تواند به گیاه آسیب جدی وارد کند.

جالب است بدانید ایران رتبه دوم در تولید زردآلو در جهان را دارد و مطمئن باشید در هر نقطه از کشور که باشید، با چند بار آزمایش و تلاش، موفق به پرورش درخت زردآلو از طریق کاشت هسته آن خواهید شد.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

  • علی حسینی

    با سلام میخواستم بپرسم هسته ی زرد آلو نیمه رسیده را می‌شود استفاده کرد که هسته اش سفید می باشد به عنوان کاشت؟

  • مینا عرب خانی

    با تشکر از زحمات شما عزیزان
    درخت زردآلویی در باغچه دارم که چند سال پیش در اثر افتادن هسته زردآلو خودش سبز شده و الان حدود 8 سال دارد ولی اصلا میوه نداده است. چاره چیست؟ چند بار فکر کردم که آنرا از باغچه دربیاورم
    با سپاس منتظر راهنمایی شما هستم

    • ناشناس

      با سلام یکی از دوستان ما یک درخت انگور در خانه داشت که میوه نمی داد .
      دوستی به او گفت به درخت بگو که اگر امسال ثمره یا میوه نداشته باشی ترا خواهم برید
      و ایشان همین کار را کرد و سال بعد این درخت شروع به انگور دادن کرد
      سلامت باشید

نظر خود را بنویسید