ستاره | سرویس تکنولوژی – داغ شدن گوشی موبایل یکی از آن موارد آزار دهندهای است که نباید به سادگی از کنار آن عبور کنید. دلیل این مسئله این است که حرارت بیش از حد معمول نه تنها میتواند عمر قطعات گوشی شما را به شدت کاهش دهد، بلکه میتواند به راحتی عملکرد گوشی شما را هم دچار اختلال کند. بهتر است بدانید که بیشتر گوشیهای موبایل برای محافظت از قطعات داخلی خود در مواقعی که دمای قطعات بالا رفته است، با کاهش عملکرد آنان، حرارت کمتری تولید کرده و دمای گوشی موبایل را کاهش میدهند.
منبع تولید حرارت کجاست؟
به طور کلی دو قطعهی باتری و پردازندهی گوشی شما منابع اصلی تولید حرارت هستند. مهم نیست که شما در حال انجام چه کاری با گوشی موبایل خود هستید، دلیل داغ شدن گوشی شما یا به خاطر فشار بیش از حد روی پردازندهی آن است و یا به خاطر این است که گوشی در حال مصرف انرژی بسیار زیادی است که این مسئله منجر به فشار آمدن به باتری و بالا رفتن دمای آن میشود.
علت داغ شدن گوشی موبایل
اگر از مواردی همچون عیب کارخانهای (چه نرمافزاری و چه سختافزاری) گوشی موبایل همانند آن چه برای یکسری از گوشیهای موبایل سامسونگ پیش آمد صرف نظر کنیم، میتوانیم دلایل داغ شدن گوشی را در چند مورد زیر خلاصه کنیم.
مشکلات نرمافزاری
شاید مهمترین دلیل داغ شدن گوشیهای موبایل به خاطر همین مسئله باشد. تعدادی از نرمافزارها به خاطر این که به درستی طراحی و تولید نشدهاند، بیش از مقداری که به آن احتیاج دارند، از منابع سختافزاری گوشی شما همچون پردازنده استفاده کرده و منجر به این میشوند که پردازندهی گوشی شما در بالاترین سطح خود و بدون توقف فعالیت کند. این مسئله در کنار افزایش دمای خود پردازنده، منجر به افزایش فشار روی باتری هم شده و دمای آن را نیز بالا میبرد. شناسایی چنین نرمافزارهایی بسیار ساده است و کافی است همانند تصاویر زیر وارد بخش تنظیمات گوشی خود شده و از بخش باتری میزان مصرف اخیر برنامههای خود را مشاهده کنید.
- در چنین حالتی اگر از آخرین باری که گوشی خود را شارژ کردهاید بازی سنگینی انجام نداده باشید نباید هیچ برنامهای به غیر از برنامههای خود گوشی همانند حالت آماده به کار و یا صفحهی نمایش در ابتدای فهرست باشد. اگر این گونه است برنامهای که در ابتدای فهرست قرار داشته و مصرف آن بیش از موارد دیگر است را پاک کرده و سپس دقت کنید که آیا گوشی شما دوباره داغ میشود یا خیر.
کاربردهای پرمصرف
همیشه نباید هر گرمشدنی را دلیل بر وجود مشکل بدانیم. بعضی از قابلیتهای درون گوشیهای موبایل همچون استفاده از اینترنت ۳G/4G و یا اتصالهای وایفای و GPS مصرف باتری گوشی شما را به مقدار زیادی افزایش میدهند و برای همین حرارتی که احساس میکنید به خاطر فشاری است که روی باتری گوشی میآید. برای همین همیشه سعی کنید در مواقعی که از این قابلیتهای استفاده نمیکنید، آنان را خاموش کنید. البته حرارتی که از طریق چنین قابلیتهایی تولید میشود هیچ گاه به مرز سوزاندن انگشت و یا غیرقابل استفاده کردن گوشی نمیرسد و اگر این گونه است باید به دنبال حل مشکل در جای دیگری باشید.
در کنار این ویژگیها معمولا بازیهای موبایلی بیشتر مصرف سختافزاری و همچنین انرژی را در گوشیها موبایل دارند و به طور همزمان روی پردازنده و باتری گوشی فشار وارد میکنند. برای همین به نسبت قابلیتهای گفته شده طبیعی است که مقدار حرارت بیشتری از این طریق تولید شود و دمای گوشی یا تبلت شما بالا رود ولی همان گونه قبلا هم اشاره کردیم هیچگاه نباید این مقدار هم از حدود گفته شده تجاوز کند.
آخرین کاربرد پرمصرفی که معمولا منجر به داغ شدن گوشیهای موبایل میشود، روشنایی بالای صفحات چنین گوشیهایی است که دلیل آن فشار بالایی است که از این طریق به باتری گوشی شما میآید. برای همین اگر بیشترین استفادهی شما از یک گوشی در فضای روشن بیرون است سعی کنید به جای افزایش میزان روشنایی صفحهی نمایش، از محافظ صفحههای مات استفاده کنید که با جلوگیری از انعکاس نور خورشید زمینه را برای استفاده از میزان روشنایی پایینتر در فضای بیرون فراهم میکنند.
قطعات غیر اصل
در مواردی استفاده از شارژرها و همچنین قطعات غیر اصل در شارژ و تعمیر گوشیهای موبایل میتواند منجر به بهم ریختن چرخهی طبیعی شارژ و خالی شدن باتریهای آنان شود. در این زمینه استفاده از شارژهای جانبی غیر اصل شایعترین حالت ممکن است و در صورت بالاتر بودن آمپر شارژر به نسبت حالت عادی به راحتی میتواند فشار زیاد را به باتری شما آورده و منجر به داغ شدن آن و یا حتی دیگر قطعات درگیر فرآیند شارژ گوشی شود.
جلوگیری از داغ شدن گوشی موبایل
همان گونه که در میان بیان دلایل داغ شدن گوشیها چندین راهحل برای شما بیان کردیم باید در ادامه هم بگوییم که مدیریت میزان مصرف برنامههای گوشی شما میتواند تاثیر بالایی در داغ نشدن گوشی و همچنین عمر بیشتر باتری شما داشته باشد. اما برای دستیابی به چنین مسئلهای توصیه ما به شما این است که همواره سعی کنید گوشیهایی را تهیه کنید که از نسخههای بالاتر سیستم عاملهای اندروید و یا آیاواس بهره میبرند. دلیل این مسئله مدیریت بهتر این نسخهها روی مصرف برنامهها است. در چنین نسخههایی شما به راحتی میتوانید فهرستی از برنامههایی را مشخص کنید که به محض بسته شدن به حالت خواب بروند و این گونه دیگر منابع سختافزاری را در پسزمینه مصرف نکرده و منجر به افزایش دمای گوشی شما نشوند.
همچنین همیشه سعی کنید جدای از این که برنامههای خود را از طریق یک منبع معتبر نصب میکنید، همواره نرمافزارهای نصب شدهی خود را هم بروز نگهداشته و آخرین نسخههای منتشر شدهی آنان را روی گوشی خود داشته باشید. بسیار پیش آمده که یک نرمافزار در نسخههای ابتدایی دچار مشکلات نرمافزاری و مصرف بیش از حد منابع سختافزاری بوده ولی در نسخههای جدید این مشکل را به کلی برطرف کرده است.
به عنوان نکتهی آخر این را هم درنظر داشته باشید که گوشیهای موبایل به گونهای طراحی شدهاند که حرارت تولید شده قطعات خود را از طریق بدنهی خود دفع کنند. برای همین معمولا کاورهای پلاستیکی و چرمی که عایق حرارت هستند، در این عملکرد گوشیها مشکل ایجاد میکنند و منجر به حبس شدن حرارت درون گوشی میشوند. برای همین اگر احتیاجی به محافظ گوشی ندارید و میخواهید کار سنگینی با آن انجام دهید، بهتر است محافظ آن را خارج کرده و سپس بعد از استفاده آن را دوباره در جای خودش قرار دهید.
اگر با رعایت تمامی این موارد باز هم گوشی شما داغ میشود توصیه میکنیم حتما آن را به یک مرکز معتبر نشان داده و شرایط داغ شدن گوشی را برای آنان شرح دهید. شما میتوانید سوالات خود در این زمینه را در بخش نظرات همین مقاله با ما درمیان بگذارید.
حسین
سلام چرا بالای گوشی سامسونگ گرند پریم پلاس داغ میکند.در ضمن تازه خریدم گوشیرا.
مهدی
سلام من گوشیه نوت ۴ دارم ک ۱ ساله خریدمش ولی چن روزه ک داره داغ میکنه چن بار هم فلشش کردم (۲ بار پشت سر هم در فاصله ۱ روز