۱۰ مورد باورنکردنی در رابطه با خواب نوزاد

خواب نوزاد از مسائلی است که پدر و مادر‌ها پس از تولد نوزاد به آن توجه می‌کنند و چون اطلاعات کمی در مورد خواب نوزاد دارند، نگران خواب کم یا خواب زیاد نوزاد خود می‌شوند. در این مقاله ۱۰ نکته مهم درباره خواب نوزادان که والدین باید بدانند، آورده شده است.

خواب نوزاد
ستاره | سرویس مادر و کودک – همه ما از خواب و استراحت شبانه لذت می‌بریم، اما گاهی پدر و مادرهای جوان از زیاد خوابیدن یا بیدار شدن نوزاد خود در طول شب، هراس دارند. داشتن یک درک خوب، از خواب نوزاد خود، کلید آرامش شما خواهد بود. در ادامه ۱۰ مورد از سوالاتی که بیشتر مردم در  مورد خواب نوزاد دارند را تشریح کرده‌ایم.

10 مورد در رابطه با خواب نوزاد که نمی دانید!

 

۱- کودکان حتی در رحم مادر هم رویا می‌بینند.  

در سه ماهه سوم، جنین بیشتر وقت خود را صرف خواب می‌کند و حداقل ۵۰ درصد از آن در خواب REM (خواب فعال؛ خواب REM با حرکت چشم‌ها، تندتر شدن تنفس و افزایش فعالیت مغز همراه می‌باشد) است، مرحله‌ای که در آن رویا‌ها رخ می‌دهد. نیمی از زمان خواب نوزدان نیز خواب REM است (در حالی که بزرگسالان تقریبا ۲۵ درصد خوابشان در رویا می‌گذرد). بیشتر کارشناسان بر این باورند که کودکان در خواب، رویا‌های بسیار می‌بینند. اما آنچه در مورد خواب نوزاد متفاوت است؛ اشکال رویا است که هنوز به صورت یک راز است.

 

۲- تمام کودکان هنگام رویا، از خواب بیدار می‌شوند.

حتی هنگامی که رویای نوزاد خوب باشد، کودک از خواب بیدار می‌شود. در واقع، تمام نوزادان (و همچنین همه بچه‌ها و بزرگسالان) با دیدن رویا در طول شب، بیدار می‌شوند و معمولاً پس از آن دوباره به خواب می‌روند. تفاوتی که بین نوزادان و بزرگسالان وجود دارد این است که نوزادان پس از بیدار شدن نمی‌توانند موقعیت خود را عوض کنند و خود را به عقب و جلو حرکت دهند اما بزرگسالان موقعیت خود را تغییر می‌دهند و دوباره به خواب می‌روند. 

 

۳- چرخه‌ی خواب کوتاه‌تر

در چرخه خواب دو نوع خواب (خواب REM و خواب غیر REM) وجود دارد که دارای مراحلی است. چرخه خواب در بزرگسالان هر ۹۰ دقیقه و در نوزادان هر ۶۰ دقیقه انجام می‌شود.

پیشرفت مراحل خواب نوزادان نیز متفاوت است. آن‌ها می‌توانند به طور مستقیم به خواب REM بروند (که در این حالت، شما ممکن است لبخند کودک خود را ببینید و یا حرکات دست یا پای او را مشاهده کنید) و یا می‌توانند، از یک خواب آرام، عبور کنند و سپس به REM برسند. هر چه سن نوزاد کمتر باشد این چرخه کوتاه‌تر خواهد بود. 

 

۴- خواب، خواب می‌آورد.

این ضرب المثل قدیمی صحیح است. این درست نیست که شما کودک را در طول روز مدت زمان زیادی نگه دارید تا بیدار بماند و یا عصر آن را مجبور به بیدار ماندن کنید تا شب بخوابد. برخی از نوزادان هنگامی که از خواب محروم می‌شوند بسیار گریه می‌کنند و یا بیش از اندازه فعال می‌شوند و یا احساس خستگی شدیدی می‌کنند. اگر اجازه خواب به نوزاد ندهیم و او را از خواب محروم کنیم، ممکن است سطح هورمون استرس در او افزایش پیدا کند و خوابیدن نوزاد در شب مشکل‌تر شود. اما استثنایی در اینجا وجود دارد و آن این است که نوزاد شما در طول روز بیش از حد چرت نزند، مثلاً زمانی که او ساعت ۴ عصر چرت می‌زند، برای ساعت ۷ عصر آمادگی دارد که به راحتی بخوابد. 

 

۵- چرت زدن نوزاد، طبیعی است.

این بسیار شایع است که نوزادان در طول روز به مدت ۲۰ تا ۴۰ دقیقه به خواب بروند. به خصوص اگر آن‌ها در تخت خواب خود و بالش خود بخوابند. (جایی که نوزاد در آن همیشه می‌خوابد و احساس امنیت می‌کند.) در این مدت کوتاهی که نوزاد می‌خوابد، ممکن است حرکت و یا سر و صدا، خواب نوزاد را عمیق نکند و کودک بیدار شود. هنگامی که نوزاد در محیطی آرام قرار می‌گیرد، خواب کودک عمیق‌تر می‌شود.

 

10 مورد در رابطه با خواب نوزاد که نمی دانید!

 

۶- قبل از اینکه خواب نوزاد عمیق شود، نوزاد رویا می‌بیند.

در اواسط سال اول، اکثر نوزادان به طور ناگهانی از خواب بیدار می‌شوند. حتی یک کودکی که در نیمه شب خواب عمیق دارد، شروع به فریاد زدن و گریه کردن می‌کند. اکثر والدین این را در نظر می‌گیرند که کودک آن‌ها گرسنه است، اما این به علت تغییراتی است که در رشد مهارت‌های شناختی و حرکتی (به عبارت دیگر مغز آن‌ها) نوزاد انجام می‌گیرد؛ که موجب بیداری شبانه نوزاد می‌شود. در صورتی که این اتفاق بیفتد، آرامش خود را حفظ کنید و با روش‌هایی مانند شششش کردن در گوش نوزاد، قرار دادن پستانک در دهان او و ماساژ نوزاد، کودک را آرام کنید.

 

۷- تغذیه کودک در شب، بعد از شش ماه

پزشکان و کارشناسان خواب بر این باورند که اکثر نوزادان در سن شش ماهگی، از لحاظ فیزیولوژیکی قادر به طی کردن ۱۱-۱۲ ساعت در شب، بدون تغذیه هستند. البته اگر در طول شب کودک گریه کند و شما او را تغذیه کنید، کودک نیاز‌های روزانه خود را جبران می‌کند. در صورتی که کودک شما از لحاظ سلامتی دچار مشکل شده است، بهتر است به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید. برخی از مادران قبل از اینکه به رخت خواب بروند، مقداری از شیر خود را پمپاژ می‌کنند و درون شیشه شیر می‌ریزند تا در هنگام بیدار شدن نوزاد از خواب در نیمه شب، به او بدهند و آرام شود. یکی از مزیت‌های این کار، افزایش تولید شیر مادر است که باعث می‌شود کودک در طول روز شیر بیشتری مصرف کند.

۸- نوزدان صبح زود را دوست دارند.

کودکان به نور خورشید در هنگام صبح پاسخ می‌دهند و بیدار شدن نوزاد در ساعت ۶ صبح کاملاً منطقی است. کودک در این ساعت، روز خود را شروع می‌کند، در ساعت ۷ صبح بسیار شاداب است و در ساعت ۸ صبح شروع به چرت زدن می‌کند. هنگامی که نوزاد صبح زود از خواب بیدار می‌شود به شما کمک می‌کند تا مدت زمان بیشتری را صرف رسیدگی به امور خانه و نوزاد خود کنید. پس در واقع نوزاد به نفع شما کار می‌کند.

 

۹- به کودک خود کمی فضا و زمان بدهید.

یکی از بهترین کار‌هایی که می‌توانید برای نوزاد خود انجام دهید خواباندن او است. درحالی که هنوز بیدار است. بچه‌ها عادت ندارند که به زور به خواب بروند و هیچ کسی نمی‌تواند آن‌ها را به اجبار بخواباند. نوزادان در طول سال اول برای رسیدن به آرامش نیاز به تمرین دارند. اگر کودکتان به شدت دست و پا می‌زند سعی کنید تنها او را نگاه کرده و از دیدنش لذت ببرید و تا زمانی که گریه نکرده است او را بغل نکنید. 

 

۱۰- اکثر نوزادان مشکلات خواب دارند.

مطالعات نشان می‌دهد که نوزادان سالم نیز به خوبی به خواب نمی‌روند و در سال‌های بعد خواب آنها بهتر می‌شود. این احتمالاً به این دلیل است که  نوزاد عاداتی برای خود ایجاد می‌کند و همچنین به خاطر کار‌هایی است که شما در سال‌های ابتدایی در خانه برای نوزاد خود انجام می‌دهید، که هر دوی این‌ها بر روی خواب نوزاد تاثیر می‌گذارد. یک ایده‌ی مناسب این است که کودک را در طول روز بیدار نگه دارید تا در مدت شب به خوبی بخوابد و بی تابی نکند. اما این نکته را نیز در نظر داشته باشید که نوزاد باید در طول روز حدود ۱۱ تا ۱۲ ساعت بخوابد، در حالی که شما حدود ۷ تا ۸ ساعت می‌خوابید. بنابراین نباید در مورد خواب زیاد نوزاد خود نگران شوید.

برگرفته از: babble 

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید