ستاره | سرویس گردشگری – سوئیس یکی از مهمترین و پیشرفتهترین کشورهای غرب اروپا است که با آلمان، ایتالیا، اتریش، لیختناشتاین و فرانسه همسایه بوده و با مساحتی حدود ۴۱ هزار کیلومتر مربع جمعیتی در حدود ۷ میلیون نفر را در خود جای داده است. این کشور از ۲۶ ایالت تشکیل شده که زیر نظر شهر برن به عنوان پایتخت این کشور اداره میشوند.
سوئیس
سوئیس را میتوان یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان دانست؛ زیرا حداقل درآمد برای هر نفر در این کشور چیزی حدود ۴۰ هزار دلار است و از این لحاظ یکی از بهشتهای کار در جهان به شمار میآید. این کشور بیطرفترین کشور جهان بوده و به همین دلیل بیشتر سازمانهای بین المللی در آن واقع شدهاند. بیش از ۶۰% مردم سوئیس به زبان آلمانی صحبت میکنند و حدود ۲۰% نیز به زبان فرانسوی، ۱۰% نیز ایتالیایی و ۱۰% باقیمانده نیز به چند زبان دیگر حرف میزنند. نکته جالب اینجاست که بیش از ۲۵% جمعیت این کشور اروپایی را مهاجران تشکیل میدهند که بیشتر آنها افراد متخصصی هستند که در پی دستیابی به شغل و موقعیت بهتر زندگی، راهی سوئیس شدهاند. اگر شما هم میخواهید با روشهای مهاجرت به سوئیس آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید.
توجه: خواننده محترم این نکته را به خاطر داشته باشید که این مطلب بر اساس آخرین اطلاعات سال ۲۰۱۷ جمعآوریشده، پس امکان آن وجود دارد که دولت سوئیس در هرلحظه برخی شرایط پذیرش مهاجر بخصوص در قبال شهروندان ایرانی را به هر نحوی تغییر دهد. بنابراین این تنها یک راهنمایی کلی است و برای به دست آوردن اطلاعات دقیقتر حتماً باید از طریق وکلای معتبر و سفارت سوئیس، از آخرین جزئیات مطلع شوید. همچنین ممکن است راههای دیگری نیز برای مهاجرت به سوئیس وجود داشته باشد که در این مطلب نیامده است.
راهنمای مهاجرت به سوئیس و اخذ پاسپورت سوئیسی
گذرنامه سویسی دومین گذرنامه معتبر در جهان است و از همین عنوان پیدا است که هر کسی به راحتی قادر به دریافت آن نخواهد بود. در واقع اینکه شما بتوانید اقامت سوئیس را بگیرید کاری بسیار دشوار است، مخصوصاً این قضیه برای شهروندان غیر اروپایی نیز سختتر است. شما باید حداقل بالای ۱۰ سال در این کشور اقامت داشته باشید تا بتوانید برای دریافت اقامت دائم سوئیس اقدام کنید. همچنین یکی دیگر از شرایطی که میتواند به گرفتن تابعیت سوئیسی کمک کند مسلط بودن به یکی از زبانهای آلمانی، فرانسوی و ایتالیایی است که بسته به محلی که در آن زندگی میکنید و مردم آن منطقه صحبت میکنند، بتوانید یکی از این زبان ها را یاد بگیرید. همچنین داشتن شرایط زیر هنگام درخواست تابعیت لازم است:
- مطیع قانون بودن و نداشتن جرم خاص کیفری
- نداشتن خطر برای امنیت داخلی و خارجی سوئیس
- آشنایی با شیوه زندگی مردم سوئیس
- هم چنین داشتن شرایطی که برخی ایالت های خاص سوئیس برای خود وضع کرده اند.
مهاجرت به سوئیس و اقامت از طریق ازدواج
اگر شما با یک فرد سوئیسی ازدواج کنید و حدود ۳ سال از اقامت و ازدواج شما گذشته باشد، میتوانید درخواست اقامت دائم خود را ارائه دهید و معمولاً اگر مشکلی در سابقه شما وجود نداشته باشد میتوانید این اقامت را دریافت کنید. هرچند باید چند مرحله مهم را بگذرانید و دائم با اداره مهاجرت در تماس باشید، آنها بعد از گذشت این مدت شرایط زندگی شما را بررسی میکنند و اگر ازدواج شما واقعی بوده باشد تابعیت سوئد را به شما خواهند داد. شما پس از ازدواج برای دادن درخواست تابعیت باید شرایط زیر را داشته باشید:
- به شیوه زندگی سوئیسی عادت کرده باشید و با فرهنگ آنجا راحت باشید
- قوانین را رعایت کرده باشید و جرم کیفری را مرتکب نشده باشید
- در ضمن اگر شما باید فرد سوئیسی ازدواج کردهاید اما در خارج از سوئیس زندگی میکنید، برای دریافت اقامت سوئیس باید بیش از ۶ سال از ازدواج شما گذشته باشد و علاقه خود را برای زندگی در سوئیس نشان داده باشید.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که اصل خاک در سوئیس پذیرفته نشده است، یعنی تولد فرزند در خاک سوئیس نه موجب اقامت او خواهد شد و نه کمکی به پدر و مادرش میکند. مگر آنکه یکی از والدین او اصالتاً سوئیسی باشند. اگر هم هر دو والدین خارجی باشند اما اقامت سوئیس را کسب کرده باشند، فرزند متولد شده آنها میتواند پس از ۸ سال زندگی در سوئیس برای اخذ اقامت اقدام کند و به راحتی آن را دریافت کند.
اخذ ویزای کار سوئیس
شما به چند روش میتوانید ویزای کاری چند ساله که قابل تمدید میباشد را برای کار در سویس دریافت کنید. یکی از این روشها این است که یک شرکت معتبر اسپانسر شما باشد، برای شما دعوتنامه ارسال کرده و کلیه کارهای حقوقی آن را انجام دهد تا دولت سویس اجازه کار شما را صادر کند. دومین راه این است که شما به صورت دانشجو وارد این کشور شوید و چون اجازه کار نیمه وقت به شما داده میشود مشغول به کار شده و تا پایان دوران فارغالتحصیلیتان بتوانید یک کارفرمای مناسب برای خود پیدا کنید که به شما نیاز داشته باشد و اسپانسر شما شود.
البته به خاطر داشته باشید که بازار کار در سوئیس بسیار کوچک است و رقابت برای دریافت شغل بسیار شدید است، میزان افراد خارجی بیکار در این کشور کم نیستند که البته اگر دارای اقامت دائم باشند میتوانند از بیمه بیکاری استفاده کنند. اما کسانی که دارای تخصصهای بالای مهندسی، پزشکی و … باشند میتوانند وارد بازار کار شوند. زمان کار در این کشور حدود هفتهای ۴۰ تا ۴۵ ساعت است، فرهنگ کاری بسیار سختگیرانه و دقیقی دارند و کار کردن در این کشور با کار کردن در سایر کشورهای اروپایی متفاوت است.
برای پیدا کردن کار نیز ابتدا باید به فهرست مشاغل مورد نیاز آن کشور سر بزنید، اگر در اتحادیه اروپا زندگی میکنید میتوانید از طریق EURES کار مورد نظرتان را در سوئیس پیدا کنید
فهرست برخی سایتهای کاریابی در سوئیس:
- Jobscout 24
- Jobsuchmaschine
- JobUp
- Jobwinner
- Monster
- Seasonworkers
- StepStone
روش دیگر برای کلیه افرادی که به دنبال پیدا کردن کار در سوئیس هستند این است که از یکی از شرکتهای کاریابی این کشور کمک بگیرند. این سازمانها دارای مجوز رسمی هستند و میتوانند برای شما شغل مناسب با مهارت و مدارکتان پیدا کنند. میتوانید اطلاعات بیشتر را درباره ویزای کار از اینجا کسب کنید: اداره فدرال مهاجرت سوئیس
اجازه خرید خانه در سوئیس
اگر قصد مهاجرت به سوئیس را دارید بهتر است با شرایط خرید یا اجاره خانه در این کشور آشنا شوید. در ابتدا باید گفت که به خاطر گران بودن قیمت خانه در این کشور بیشتر از ۶۰% مردم این کشور ترجیح میدهند در خانههای اجارهای زندگی کنند، اما اگر شما میخواهید در این کشور یک خانه تهیه کنید و خارجی هستید باید قوانین مربوط به آن را خوب بدانید. کسانی میتوانند در سوئیس خانه بخرند که یا عضوی از اتحادیه اروپا باشند، یا اینکه توانسته باشند تابعیت سوئیس را دریافت کنند. اگر شما دارای مجوز C حضور در سوئیس را داشته باشید نیز میتوانید در این کشور خانه بخرید و به کار مشغول شوید. اما اگر مجوز اقامت شما فعلاً از نوع B باشد ممکن است بتوانید در سوئیس خانه بخرید اما امکان کار کردن در این کشور را نخواهید داشت. پس خرید خانه تاثیری در دریافت اقامت نخواهد داشت و امری جدا تلقی میشود.
هزینه زندگی در سوئیس
- اجاره آپارتمان ۱ خوابه در مرکز شهر: ۱۵۴۹ فرانک
- اجاره آپارتمان ۱ خوابه در حومه شهر: ۲۰۴ ۱ فرانک
- قیمت هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر: ۰۸۹.۱۹ ۱۱ فرانک
- قیمت هر متر مربع آپارتمان در حومه شهر: ۴۵۱.۱۹ ۸ فرانک
- هزینه یک وعده خوراک در رستوران ارزان قیمت: ۲۰ فرانک
- هزینه یک وعده خوراک در رستوران معمولی (دو نفر): ۱۰۰ فرانک
- هزینه یک لیتر شیر ۱.۴۸ فرانک
- هزینه یک قرص نان فرانسوی: ۲.۴۱ فرانک
- هزینه یک کیلو برنج: ۲.۴۶ فرانک
- هزینه یک شانه تخم مرغ: ۵.۲۷ فرانک
- هزینه یک کیلو پنیر محلی: ۳۰ فرانک
- هزینه یکی کیلو گوشت سینه: ۲۲.۵ فرانک
- هزینه یک کیلو گوشت ران: ۴۵.۷۸ فرانک
- هزینه یک بسته سیگار: ۸ فرانک
میوه و سبزیجات
- هزینه یک کیلو سیب: ۳.۶۰ فرانک
- هزینه یک کیلو موز: ۲.۸۶ فرانک
- هزینه یک کیلو پرتقال: ۳.۲۲ فرانک
- هزینه یک کیلو گوجه: ۳.۸۵ فرانک
- هزینه یک کیلو سیب زمینی: ۲.۵۱ فرانک
- هزینه یک کیلو پیاز: ۲.۴۳ فرانک