معرفی بهترین کتاب های زندگی نامه پیامبر اکرم (ص)

نوشته‌های زیادی در زمینه زندگی پیامبر (ص) وجود دارد.یکی از بهترین کتاب های زندگی نامه پیامبر اکرم (ص) کتاب الرحیق‌المختوم (خورشید نبوت) است.

کتاب های زندگی نامه پیامبر

ستاره | سرویس فرهنگ و هنر – مطالعه کتاب های زندگی نامه پیامبر و ائمه معصومین یکی از نزدیک‌ترین راه‌های رسیدن به شناخت و آگاهی از بینش و خلق و خوی آن‌هاست. با آگاهی یافتن از زندگی آنان می‌توان به خوبی حق را از باطل شناخت و آن‌ها را در زندگی الگوی خویش قرار داد. قطعا درباره زندگانی پیامبر اکرم (ص) که آخرین فرستاده خداوند است مطالب زیادی نگاشته شده است که نمایانگر نحوه زندگی و ویژگی های اخلاقی پیامبر است. در این مقاله علاوه بر ارائه خلاصه‌هایی از کتاب خورشید نبوت به معرفی بهترین کتاب های زندگی نامه پیامبر اسلام صلوات الله علیه می‌پردازیم.

 

کتاب های زندگی نامه پیامبر - زندگینامه پیامبر (ص)

 

کتاب الرحیق‌المختوم (خورشید نبوت)

کتاب الرحیق‌المختوم کتابی در مورد زندگی پیامبر اسلام می‌باشد. ترجمه این کتاب خورشید نبوت نام دارد. نویسنده آن شیخ صفی‌الرحمن مبارکپوری (مبارکفوری) است و توسط دکتر محمد علی لسانی فشارکی ترجمه شده است. شاید بتوان این کتاب را زیباترین کتاب حال حاضر در زمینه کتاب های زندگی نامه پیامبر اسلام حضرت محمد صلی الله علیه وسلم دانست. روایت ماجراها و داستان‌ها بسیار شیوا و به هم پیوسته هستند و از کش‌دادن و کوتاه‌کردن‌های زیادی خبری نیست و جای جای کتاب انسان احساس می‌کند در آن موقعیت حضور دارد و نظاره‌گر آن است. در هر حال اگر مایل به مطالعه کتابی در این زمینه باشید شیرینی خواندن زندگی پیامبر را در این کتاب حس خواهید نمود.

 

بخش‌هایی از کتاب خورشید نبوت

خلاصه‌ای از ولادت و دوران کودکی پیامبر اکرم (ص)
حضرت سیدالمرسلین -صلى الله علیه وسلم- بامداد روز دوشنبه نهم ربیع‌الاول، سال عام‌الفیل، چهلمین سال فرمانروایی خسرو انوشیروان، برابر با بیستم یا بیست و دوم آوریل ۵۷۱ میلادی ، بنابر تحقیقات دانشمند بزرگ، محمد سلیمان منصور پوری (ره)، در شعب بنی هاشم، در شهر مکه، به دنیا آمد. مادر رسول خدا -صلى الله علیه وسلم- وقتی آن حضرت را به دنیا آورد، نزد نیای ایشان عبدالمطلب فرستاد و ولادت نواده‌اش را به وی مژده داد.
شهرنشینان عرب را در آن روزگار، مرسوم چنان بود که که برای فرزندانشان دایه‌های بادیه‌نشین می‌گرفتند تا بدین‌ وسیله آنان را از بیماری‌های زنان شهری دور نگه دارند و پیکرهایشان نیرومند، و اعصابشان توانمند گردد و از همان اوان کودکی زبان عربی را به خوبی و درستی فراگیرند. عبدالمطلب نیز برای رسول‌خدا -صلى الله علیه وسلم- در جستجوی دایه بود، تا آنکه وی را به زنی شیرده از قبیلة بنی‌سعدبن‌بکر سپرد. وی حلیمه بنت ابی ذؤیب و همسرش حارث‌بن عبدالعزی، با کنیة ابوکبشه، از همان قبیله بود.

رسول خدا -صلى الله علیه وسلم- هشت سال و دو ماه و ده روز از عمر شریفشان می‌گذشت که عبدالمطلب، نیای گران‌قدرشان، در مکه از دنیا رفت و پیش از وفات، مصلحت چنان دید که سرپرستی نواده‌اش را به عموی وی ابوطالب -که از هر جهت هم‌شأن پدرش بود- واگذار کند. ابوطالب به نیکوترین وجه کفالت و سرپرستی برادرزاده‌اش را بر عهده گرفت. محمد را به خانه خویش برد و بر فرزندان خویش افزود و او را بر همه آنان مقدم داشت و حرمت و رعایت ویژه برای او در نظر گرفت و از آن زمان تا چهل سال بعد، همواره پشتیبان وی بود و از هیچ حمایت و مواظبتی نسبت به او دریغ نمی‌کرد.

ازدواج پیامبر اکرم (ص)

خدیجه بنت خویلد بانویی بازرگان و شریف و ثروتمند بود و مردان را اجیر می‌گردانید تا با سرمایه او تجارت کنند و بر مبنای مضاربه دستمزدی برای آنان قرار می‌داد. قریش نیز نوعاً بازرگان‌پیشه بودند. وقتی صیت شهرت رسول خدا -صلى الله علیه وسلم- دایر بر راستگویی و امانتداری و مکارم اخلاق آن حضرت به گوش وی رسید، نزد ایشان فرستاد و به ایشان پیشنهاد کرد که با بخشی از سرمایه وی، به اتفاق غلام وی، مسیره، به سفر تجارتی شام بروند و قول داد که بیش از آنچه به دیگر بازرگانان دستمزد می‌داده است به ایشان خواهد داد.
ازدواج آن حضرت با خدیجه خاتون دو ماه پس از باز گشت ایشان از سفر تجارتی شام انجام گرفت. رسول خدا -صلى الله علیه وسلم- مهریه حضرت خدیجه -رضی‌الله عنها- را بیست ماده شتر جوان قرار دادند. سن حضرت خدیجه -رضی‌الله عنها- در هنگام ازدواج [بنا بر مشهور] چهل سال بود، و در آن اوان، وی از حیث اصل و نسب و دارایی و ثروت و بینش و خرد برترین زن خاندان خویش بود. حضرت خدیجه -رضی‌الله عنها- نخستین زنی بود که حضرت رسول‌اکرم -صلى الله علیه وسلم- به همسری خویش درآوردند و تا هنگام وفات ایشان همسر دیگری اختیار نکردند.

اخلاق و رفتار پیامبر در زندگی

نبی اکرم -صلى الله علیه وسلم- در دوران جوانی و نوجوانی، بهترین ویژگی‌های موجود در طبقات مختلف مردمان را دارا بودند. از نظر اندیشمندی و خردمندی و دقت‌ نظر و عمق بصیرت در سطح بالایی قرار داشتند و از ژرف‌نگری و زیرکی و استقلال فکری و شناخت درست هدف و وسیله برخوردار بودند. با استمداد از سکوت‌های طولانی خویش، به تأملات طولانی و تفکر عمیق و پرداختن به ژرفای حقایق، نائل می‌شدند، در پرتو خرد سرشار و فطرت بی‌آلایش خویش؛ به مطالعه منشور طولانی و پردامنه زندگانی بشر و امور اجتماعی و اوضاع و احوال مردم می‌پرداختند؛ خرافات را به خوبی باز می‌شناختند و از آن‌ها فاصله می‌گرفتند و با بصیرت کامل در کار خویش و در کار دیگران به هم‌زیستی با همنوعان ادامه می‌دادند. اگر راه و رسم نیکویی را مشاهده می‌کردند، در آن شرکت می‌جستند؛ در غیر اینصورت، به همان زاویه عزلتی که برای خویش اختیار کرده بودند، باز می‌گشتند. شراب نمی‌نوشیدند؛ از گوشت حیواناتی که در آستانه بتان قربانی می‌شدند تناول نمی‌کردند و در جشن‌ها و محفل‌هایی که برای بتان تدارک می‌شد، حضور پیدا نمی‌کردند.

نبی اکرم -صلى الله علیه وسلم- در خاندان خویش، از جهت خصلت‌های پسندیده، اخلاق کریمه و سر و وضع برازنده ممتاز بودند. از همه افراد خاندانشان جوانمردتر، خوش‌اخلاق‌تر، نوع‌دوست‌تر، بردبارتر، راستگوی‌تر، نرم‌خوی‌تر، پاکدامان‌تر، نیکوکردارتر، وفادارتر و امانتدارتر بودند، چنانکه خویشاوندان همگی ایشان را «امین» لقب داده بودند؛ زیرا، همه ویژگی‌های برازنده، و خصلت‌های پسندیده، در وجود مبارک ایشان فراهم آمده بود، و آن چنان بودند که حضرت ام‌المؤمنین خدیجه -رضی الله عنها- می‌فرمود: رنج کسب و کار را بر خویشتن تحمیل می‌کردند و به درماندگان و بینوایان رسیدگی می‌کردند و از میهمانان پذیرایی می‌کردند و در راه حق و فضیلت همیاری و همکاری داشتند.

 

بهترین کتاب های زندگی نامه پیامبر اسلام - آشنایی با زندگینامه پیامبر

 

دیگر کتاب های زندگی نامه پیامبر اکرم صلوات الله علیه

  • کتاب “فروغ ابدیت”  تالیف آیت‌الله جعفر سبحانی
  • کتاب “سیره رسول خدا صل الله علیه و آله وسلم” تالیف رسول جعفریان
  • کتاب “آشنایی با سیره اخلاقی پیامبر اعظم صلی‌الله علیه وآله وسلم” تالیف جواد محدثی
  • کتاب “زندگی نامه پیامبر اسلام” تالیف کارن آمسترانگ
  • کتاب “سیری در سیره نبوی” تالیف شهید استاد مطهری
  • کتاب “از کودکی و نوجوانی تا حرا” تالیف میثاق امیر فجر
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید