آشنایی با رشته تربیت بدنی، بازار کار و گرایش‌های آن

رشته تربیت بدنی از جمله رشته‌های درسی است که در دانشگاه‌های ایران تدریس می‌شود. در مطلب پیش رو به نکات مهم مربوط به گرایش ها و بازار کار رشته تربیت بدنی خواهیم پرداخت.

رشته تربیت بدنی

ستاره | سرویس علوم – رشته تربیت بدنی را می‌توان یکی از رشته‌های مرتبط با علوم انسانی قلمداد کرد. البته برخلاف سایر رشته‌های وابسته به علوم انسانی که تنها بر هوش و توانایی‌های ذهنی دانشجویان خود تکیه دارند، در رشته تربیت بدنی برخورداری از آمادگی جسمانی و شرایط مناسب بدنی نیز جزو شروط اصلی تحصیل محسوب می‌شود.

رشته تربیت بدنی علاوه بر تکیه بر تحرکات جسمانی که از وجود آنها برای تقویت قوای جسمانی دانشجویان خود بهره می‌برد، به منظور تقویت قوای ذهنی و فکری آنها از علوم مختلفی نظیر روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، مدیریت و فیزیولوژی هم کمک می‌گیرد.

آشنایی با رشته تربیت بدنی و جزییات آن

 

در عمل این رشته‌ی تحصیلی اگر با آموزش مناسب همراه باشد دانشجویان را در حد یک پزشک‌یار با جسم انسان و خصوصیات مختلف آن آشنا خواهد کرد. با این هدف که آنها بتوانند به عنوان یک مربی حرفه‌ای با ورزشکاران و دانش آموزان در در حوزه‌های مختلف ورزشی ارتباط برقرار کنند. این رشته‌ی تحصیلی همچنین در زمینه‌ی توان‌بخشی و بهینه‌سازی جسمی و روانی افراد جامعه نیز نقش مهمی بر عهده دارد. از همین رو باید افرادی با مهارت بالا و دانش لازم در این رشته پرورش یابند و آموزش ببینند.

 

رشته تربیت بدنی در مقطع کارشناسی

 

رشته تربیت بدنی در مقطع کارشناسی

با توجه به پیشرفت‌ رشته تربیت بدنی طی سال‌های اخیر و گسترده‌تر شدن مفاهیم موجود در آن، شاید بتوان بتوان به نوعی این رشته را به عنوان یک مکمل برای رشته پزشکی قلمداد کرد. در واقع می‌توان گفت که هدف اصلی از تحصیل دانشجویان در رشته‌ی پزشکی مقابله با بیماری‌هایی نظیر نارسایی قلبی یا مرض قند و آسیب مفاصل و درمان آنها است. این در حالی است که دانشجویان رشته تربیت بدنی برای پیشگیری از این بیماری‌ها آموزش می‌بینند.

اکنون مدتی است که رشته‌ی تربیت بدنی در کشور ما با نام علوم ورزشی شناخته می‌شود. گذشته از آن گرایش‌های این رشته نیز کم‌کم در حال یافتن هویت مستقلی برای خود هستند.

تعداد کل واحدهای درسی در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی در مقطع کارشناسی ۱۳۳ عدد است. از میان این واحدهای درسی ۱۹ واحد به دروس عمومی اختصاص دارد. تعداد واحدهای دروس پایه، دروس نظری، دروس عملی و دروس اختیاری نیز به ترتیب ۱۴ واحد، ۳۸، ۳۶ واحد و ۲۶ واحد درسی است.

رشته‌ تربیت بدنی کماکان در مقاطع تکمیلی به شش گرایش مختلف به نام‌های فیزیولوژی ورزشی، رفتار حرکتی، آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، روان‌شناسی ورزشی، بیومکانیک ورزشی و مدیریت ورزشی دسته‌بندی می‌شود. گرایش‌هایی که اکنون در حال تبدیل شدن به شاخه‌های مستقلی از رشته‌ی علوم ورزشی در کشور ما هستند. در ادامه‌ی متن پیش رو به هر کدام از این گرایش‌ها که اکنون خود به عنوان یک رشته‌ در مقطع کارشناسی ارشد شناخته می‌شوند به شکل جداگانه‌ای خواهیم پرداخت.

 

رشته تربیت بدنی شاخه فیزیولوژی ورزشی

 

۱. رشته تربیت بدنی شاخه فیزیولوژی ورزشی

فیزیولوژی ورزشی را می‌توان یکی از شاخه‌های قدیمی رشته تربیت بدنی به شمار آورد. دانش آموختگان این شاخه از علوم ورزشی با تاثیر پروتکل‌ها و برنامه‌های مختلف ورزشی در عملکرد ورزشی افراد جامعه آشنا می‌شوند. همچنین تاثیرات این امر را در بدن ورزشکاران نیز مورد بررسی قرار می‌دهند. می‌توان این شاخه از علوم ورزشی را به عنوان پایه و اساس علم تمرین قلمداد کرد. افزون بر آن که افراد علاقه‌مند می‌توانند در شاخه‌ی فیزیولوژی ورزشی با معلوماتی در زمینه‌ی تغذیه ورزشی نیز آشنا شوند.

در این شاخه از علوم ورزشی دانشجویان از این توانایی برخوردار خواهند بود که پژوهش‌های بنیادینی را در نمونه‌های انسانی و حیوانی به انجام برسانند و تاثیرات ورزش را در سطح بافت‌ها، سلول‌ها و مولکول‌های آنها بررسی نمایند. در مجموع گرایش فیزیولوژی ورزشی در بهبود بیماری‌هایی نظیر امراض قلبی و عروقی یا متابولیک تاثیر و کاربرد فراوانی دارد. تا جایی که در کشورهای توسعه یافته کارشناسان فیزیولوژی ورزشی به عنوان همکاران تیم‌های پزشکی در مراکز درمانی گوناگون به فعالیت مشغول هستند و همواره در کنار تیم‌های ورزشی از رشته‌های مختلف حضور دارند.

۱-۱. فرصت‌های شغلی

مسلما در کشور ما کاربردهای رشته فیزیولوژی ورزشی در جامعه در حد کشورهای پیشرفته‌ی جهان نیست. با این حال دانش آموختگان این رشته می‌توانند در برخی از شغل‌های مرتبط با رشته‌ی تحصیلی خود به فعالیت بپردازند. البته زمزمه‌هایی شنیده می‌شود مبنی بر آن که شاید امکان دریافت مجوز برای دادن مشاوره‌های ورزشی در زمینه‌های سلامت و ورزش برای دانش آموختگان این رشته در مقطع کارشناسی ارشد فراهم شود. در حال حاضر افراد فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی قادر به انجام کارهای پژوهشی و تدریس در مراکز ورزشی خواهند بود.

۱-۲. گرایش‌ها و دروس

این شاخه از علوم ورزشی خود به پنج گرایش مجزا تقسیم می‌شود که مواردی نظیر فیزیولوژی فعالیت بدنی و تندرستی، فیزیولوژی ورزشی کاربردی، فیزیولوژی فعالیت بدنی محض، فیزیولوژی فعالیت بدنی بالینی و در نهایت تغذیه ورزشی را در بر می‌گیرد. در هر کدام از این گرایش‌ها دروس تخصصی مربوط به همان گرایش تدریس می‌شود.

در مجموع دوره کارشناسی ارشد تمام گرایش‌ها و شاخه‌های مختلف رشته‌ی علوم ورزشی شامل ۳۲ واحد درسی است. اگرچه نوع این واحدها با توجه به نوع رشته و گرایش تحصیلی انتخابی متفاوت خواهد بود، اما در حالت کلی به ۶ واحد درس پایه، ۱۴ واحد درس تخصصی، ۶ واحد درس انتخابی و ۶ واحد پایان نامه تقسیم می‌شود.

 

رشته تربیت بدنی شاخه رفتار حرکتی

 

۲. رشته تربیت بدنی شاخه رفتار حرکتی

گرایش رفتار حرکتی نیز از نظر سابقه و قدمت دست کمی از گرایش فیزیولوژی ورزشی ندارد و یکی از زیرشاخه‌های پر سابقه‌ در علوم ورزشی محسوب می‌شود. این رشته یا گرایش تحصیلی رفتار حرکتی انسان را در طول زندگی مورد بررسی قرار می‌دهد و مباحث آن به طور عمده پیرامون این موضوع تعریف شده است. گذشته از آن برای یافتن استعدادهای ورزشی باید حتما بر مباحث مطرح شده در علوم ورزشی و رفتار حرکتی اشراف کامل داشت. این شاخه‌ی مهم از علوم ورزشی خود به سه گرایش مختلف به نام‌‌های یادگیری و کنترل حرکتی، رشد حرکتی و آموزش تربیت بدنی دسته‌بندی می‌شود. مواردی که در ادامه به توضیح هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.   

۲-۱. فرصت‌های شغلی

 آن دسته از کسانی که تحصیلات خود را در گرایش یادگیری و کنترل حرکتی از شاخه رفتار حرکتی به پایان رسانده‌اند می‌توانند در کلینیک‌های کار درمانی به عنوان دستیار مشغول به کار شوند.

دانشجویان فارغ‌التحصیل از شاخه رفتار حرکتی و گرایش رشد حرکتی نیز از این امکان برخوردار خواهند بود تا در کلینیک‌های مخصوص درمان اختلالات رشد به عنوان دستیار به فعالیت بپردازند. البته این دسته از افراد می‌توانند در بخش‌های دیگری نظیر باشگاه‌های ورزشی، مراکز عمومی مانند پارک‌ها و خانه‌های سلامت یا در شهرداری‌ها نیز به ارائه‌ی خدمات مشاوره‌ای در حوزه‌ی رشد حرکتی مشغول شوند.

برای دانش آموختگان گرایش آموزش تربیت بدنی هم فرصت‌های شغلی نسبتا متفاوتی نسبت به دو گرایش دیگر فراهم خواهد بود. آنها می‌توانند در تدوین برنامه‌های درسی مدارس در رشته تربیت بدنی و ارزیابی برنامه‌های مختلف مراکز ورزشی همکاری کنند. علاوه بر آن امکان فعالیت به منظور توسعه و بهبود برنامه‌های درسی تربیت بدنی در مدارس و مراکز ورزشی نیز برای این دسته از افزاد فراهم خواهد بود. به منظور انجام این کار آنها می‌توانند به مدیران و معلمان مدارس یا موسسات آموزشی خدمات مشاوره‌ای ارائه دهند و به آموزش موثر مهارت‌های ورزشی و حرکتی در مدارس و مراکز ورزشی بپردازند.

 

رشته تربیت بدنی رفتار حرکتی

 

۲-۲. گرایش‌ها و دروس‌

گرایش یادگیری و کنترل حرکتی به منظور برنامه‌ریزی و اجرای مهارت‌های مورد نیاز در رشته‌های ورزشی مختلف مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. افرادی که به علوم مطرح شده در این گرایش مسلط هستند قادر به طراحی تمرینات مختلفی خواهند بود که ورزشکاران می‌توانند با اجرای آنها در طول مسابقات مهارت‌های خود را افرایش داده و کیفیت نمایش نهایی خود در حین مسابقه را ارتقا بخشند. در واقع این تمرینات به موجب آشنایی با نقاط قوت و ضعف ورزشکاران طراحی می شوند.

در گرایش رشد حرکتی دانشجویان امکان ارزیابی شاخص‌های رشد انسان‌ها در طول زندگی را خواهند داشت. در این گرایش همچنین نوع حرکات بدنی انسان‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد و رفتارهای ناهنجار مربوط به آن نیز ارزیابی می‌شود. با فرا گرفتن مباحث گرایش رشد حرکتی می‌توان به طراحی فعالیت‌های بدنی مختلف بر اساس توانایی‌های گوناگون افراد و همچنین میزان سن و نوع جنسیت آنها پرداخت تا شرایط بهتری را برای زندگی فراهم نمود.

گرایش آموزش تربیت بدنی نیز بیش از هر مبحثی امکان آموزش در محیط‌های آموزشی مختلف را مد نظر قرار داده است. همان گونه که در سطور پیشین این متن به آن اشاره شد تمام این گرایش‌ها مشتمل بر ۳۲ واحد درسی هستند که در حالت عادی طی دو سال یا چهار ترم ارائه می شوند.

 

رشته تربیت بدنی شاخه آسیب شناسی و حرکات اصلاحی

 

۳. رشته تربیت بدنی شاخه آسیب شناسی و حرکات اصلاحی

کسانی که رشته‌ی تربیت بدنی را به عنوان رشته‌ی تحصیلی خود انتخاب کرده‌اند می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد علاوه بر دو شاخه‌ی یاد شده و گرایش‌هایشان شاخه‌ی دیگری به نام آسیب شناسی و حرکات اصلاحی را هم انتخاب کنند. این شاخه از علوم ورزشی خود به سه گرایش متفاوت با نام‌های حرکات اصلاحی، امدادگر ورزشی و تربیت بدنی مختص به معلولین تقسیم‌بندی می‌شود.  

۳-۱. فرصت‌های شغلی

کسانی که تحصیلات تکمیلی خود را در گرایش حرکات اصلاحی به پایان رسانده‌اند می‌توانند اقدام به تاسیس باشگاه ورزشی در زمینه‌ی آموزش حرکات اصلاحی نمایند. علاوه بر آن دانش آموختگان این گرایش می‌توانند به عنوان مربی خصوصی نیز به فعالیت بپردازند و به ورزشکاران حرفه‌ای در رشته‌های مختلف تعلیم دهند. ضمن آن که دانش آموختگان این گرایش از این قابلیت برخوردارند تا در نقش مشاور برای طراحی حرکات اصلاحی مختص به کودکان، بزرگسالان یا سالمندان ظاهر شوند.

فارغ‌التحصیلان گرایش امدادگر ورزشی پس از پایان تحصیلات خود در مقطع کارشناسی ارشد این فرصت را خواهند یافت تا در کادر پزشکی تیم‌های مختلف ورزشی به فعالیت مشغول شوند. همچنین آنها می‌توانند مانند دانش آموختگان گرایش حرکات اصلاحی ضمن کسب دریافت مجوزهای لازم اقدام به تاسیس باشگاه ورزشی اختصاصی خود نمایند. علاوه بر آن دانش آموختگان این گرایش توانایی آن را خواهند داشت که برای آگاهی از روش‌های کنترل آسیب‌های ورزشی به عنوان راهنما و برنامه‌ریز به فعالیت بپردازند.

پس از موارد فوق به گرایش تربیت بدنی مختص به معلولین می‌رسیم. دانش آموختگان این گرایش می‌توانند در مراکز آموزشی و پژوهشی یا خدماتی به فعالیت بپردازند و  به تدریس دروس کارگاهی، نظری و عملی در زمینه‌ی معلولین مشغول شوند. البته حوزه‌ی فعالیت این افراد گسترده‌تر از بخش‌های یاد شده است و نهادهایی نظیر آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، فدراسیون‌های ورزشی مختص به معلولین و مراکز توان‌بخشی و بهزیستی را نیز در بر می‌گیرد. علاوه بر آن فارغ‌التحصیبان این گرایش از علوم ورزشی می‌توانند به عنوان مربی تیم‌های ورزشی معلولین نیز به فعالیت بپردازند. ‌

 

رشته تربیت بدنی آسیب شناسی و حرکات اصلاحی

 

۳-۲. گرایش‌ها و دروس‌

همان گونه که به آن اشاره شد شاخه آسیب شناسی و حرکات اصلاحی خود به سه گرایش مختلف در مقطع کارشناسی ارشد تقسیم می‌شود. دانشجویان گرایش حرکات اصلاحی به طور مستقیم با سلامت جامعه در ارتباط خواهند بود. به این ترتیب آنها می توانند انواع و اقسام ناهنجاری‌های حرکتی را شناسایی کرده و راه و روش‌های مختلفی برای اصلاح این ناهنجاری‌ها و مهم‌تر از آن برای پیشگیری از آنها ارائه دهند. علاوه بر آن دانش آموختگان این رشته از توان طراحی حرکات اصلاحی مناسب با قابلیت‌های حرکتی افراد گوناگون نیز برخوردار خواهند بود.

در گرایش امدادگر ورزشی آموزش‌های مختلفی ارائه می شود تا افراد علاقه‌مند بتوانند توانایی شناسایی آسیب‌های ورزشی و امکان پیش‌گیری از آنها را کسب کنند. یکی از فعالیت‌های مهم مرتبط با این گرایش بازگرداندن ورزشکاران مصدوم رشته‌های مختلف ورزشی به شرایط مسابقه است.

در گرایش تربیت بدنی مختص به معلولین تمرکز عمده روی افرادی است که با معلولیت دسته و پنجه نرم می‌کنند. در واقع با تحصیل در این گرایش می‌توان نیازهای ویژه‌ی افراد معلول را شناخت و برای آنها فعالیت‌های حرکتی و ورزشی مناسبی را طراحی یا تجویز نمود.

 

رشته تربیت بدنی شاخه روان‌شناسی ورزشی

 

۴. رشته تربیت بدنی شاخه روان‌شناسی ورزشی

شاخه‌ی روان‌شناسی ورزشی یکی از جدیدترین رشته‌های کارشناسی ارشد علوم ورزشی به شمار می‌رود. در این رشته‌ی تحصیلی تمرکز اصلی بر شناخت پارامترهای روانی تاثیرگذار بر فعالیت حرفه‌ای ورزشکاران قرار دارد و اثرات روانی ناشی از حضور آنان در یک فعالیت ورزشی مورد بررسی و مطالعه قرار می‌گیرد.

در روان‌شناسی ورزشی شرایط روانی ورزشکاران موضوع اصلی مطالعه است تا الگوهای مختلف مربوط به آن کشف شود. به این ترتیب می‌توان در کنار آموزش مهارت‌های مختلف ورزشی به ورزشکاران، روش‌های متعدد و متنوع روان‌شناسی را نیز به آنان آموزش داد تا عملکرد حرفه‌ای بهتری ارائه دهند. علاوه بر آن یادگیری دانش روان‌شناسی ورزشی کمک فراوانی به تمرین عملی مهارت‌های روانی توسط مربیان می‌کند. در کنار موارد یاد شده می‌توان به کمک فراگیری این شاخه‌ی نوین از رشته تربیت بدنی برنامه‌های تمرینی متعدد و گوناگونی را هم برای تامین سلامت و بهداشت روانی ورزشکاران تدوین نمود.

۴-۱. فرصت‌های شغلی

در حال حاضر این رشته‌ی تحصیلی آن‌چنان که باید در کشور ما مورد توجه قرار نمی‌گیرد و دانش آموختگان آن ناگزیر از فعالیت در حوزه‌های نامرتبط با رشته‌ی تحصیلی خود هستند. با این حال در صورتی که استفاده از تیم‌ها و گروه‌های روان‌شناس در کنار تیم‌های ورزشی مختلف رواج یابد، فارغ‌التحصیلان این رشته در کشور ما نیز خواهند توانست همچون همتایانشان در سایر نقاط دنیا فرصت بیشتری برای فعالیت در امور مرتبط با رشته‌ی تحصیلی خود داشته باشند.

۴-۲. گرایش‌ها و دروس‌

از آن‌جایی که شاخه‌ی روان‌شناسی ورزشی از رشته تربیت بدنی یک شاخه‌ی تحصیلی جدید محسوب می‌شود، در حال حاضر هنوز گرایش مجزایی برای آن در نظر گرفته نشده است. با این حال تعداد واحدهای درسی این رشته درست مانند سایر گرایش‌ها و شاخه‌های موجود از علوم ورزشی است و تفاوت چندانی با آنها ندارد.

 

رشته تربیت بدنی شاخه بیومکانیک ورزشی

 

۵. رشته تربیت بدنی شاخه بیومکانیک ورزشی

این شاخه از علوم ورزشی آموزه‌های مختلفی در زمینه‌ی علوم زیستی، آناتومی، کنترل حرکتی، فیزیک، حرکت شناسی و اصول مکانیکی ارگان‌های بدن را با یکدیگر ترکیب کرده است. هدف اصلی از این ترکیب نیز داشتن درک درستی از کیفیت مکانیکی و فرایند کنترل حرکتی در دوران زندگی انسان است. همچنین توسط مهارت‌های آموخته شده در این رشته می‌توان تمام حرکات ساده و پیچیده‌ی ورزشی را به صورت توصیفی مورد تحلیل قرار داد. با وجود آن که بیومکانیک ورزشی خود شامل چهار گرایش مختلف در مقطع کارشناسی ارشد است، اما در دانشگاه های ایران تمام آنها در قالب نام واحد بیومکانیک ورزشی تدریس می‌شوند.

۵-۱. فرصت‌های شغلی

فارغ‌التحصیلان بیومکانیک ورزشی قادر به طراحی برنامه‌های بدن‌سازی در رشته‌های مختلف ورزشی هستند. برنامه‌هایی که اصول بیومکانیک در آنها به طور کامل قابل رعایت است تا مهارت‌های ورزشی به شکل بهینه‌تری به کار گرفته شوند. البته گرایش بیومکانیک ورزشی نیز مانند گرایش روان‌شناسی ورزشی نیازمند توجه بیشتری در کشور ما است تا میزان توسعه‌ی بازار کار آن افزایش یابد. چرا که در حال حاضر وضعیت بازار کار این دو گرایش به هیچ وجه مساعد نیست.

۵-۲. گرایش‌ها و دروس‌

همان گونه که به آن اشاره شد مدیریت ورزشی شامل چهار گرایش مختلف است که با نام‌های بیومکانیک پایه ورزشی، بیومکانیک عملکرد ورزشی، بیومکانیک بازتوانی ورزشی و بیومکانیک و مهندسی ورزشی شناخته می‌شوند. اما به دلیل آن که نیروی متخصص کافی برای آموزش هر کدام از این گرایش‌ها به شکل جداگانه در دانشگاه‌های کشور وجود ندارد، تمام این گرایش‌ها در یکدیگر تجمیع شده و با نام بیومکانیک ورزشی شناخته می‌شوند. 

 

رشته تربیت بدنی شاخه مدیریت ورزشی

 

۶. رشته تربیت بدنی شاخه مدیریت ورزشی

همان گونه که از نام شاخه‌ مدیریت ورزشی بر می‌آید در این شاخه‌ی خاص از علوم ورزشی آموزه‌های رشته‌ی مدیریت نقش پر رنگی ایفا می‌کند. در ادامه‌ی متن پیش رو توضیحات بیشتری در رابطه با مدیریت ورزشی و گرایش‌های مختلف این شاخه از رشته تربیت بدنی ارائه خواهد شد.

۶-۱. فرصت‌های شغلی

از آن‌جایی که بخش مهمی از آموزش‌های ارائه شده در این شاخه از تربیت بدنی به مدیریت اختصاص دارد، دانش آموختگان گرایش مدیریت ورزشی پس از پایان تحصیل خوددر حوزه‌های مدیریتی به فعالیت خواهند پرداخت. به این ترتیب نقش اصلی آنها در اداره کردن فدراسیون‌ها و سازمان‌های ورزشی تعریف می‌شود. اگر هم خود نقشی در این کار نداشته باشند می‌توانند به عنوان مشاور مدیران ورزشی به فعالیت بپردازند.

۶-۲. گرایش‌ها و دروس‌

مدیریت ورزشی به شش گرایش مختلف تقسیم می‌شود که شامل مواردی چون مدیریت بازاریابی در ورزش، مدیریت اماکن و تاسیسات ورزشی، مدیریت اوقات فراغت و ورزش‌های تفریحی، مدیریت راهبردی در سازمان‌های ورزشی، مدیریت رسانه‌های ورزشی و مدیریت رویدادهای ورزشی می‌شود.

عمده تمرکز گرایش مدیریت بازاریابی بر برنامه‌ریزی به منظور بازاریابی رویدادهای ورزشی و انجام خدمات بازاریابی ورزشی در باشگاه‌ها قرار دارد. ضمن آن که دانش آموختگان این گرایش امکان توانایی مدیریت شرکت‌های بازاریابی ورزشی را نیز دارا خواهند بود.

آموزش‌های ارائه شده در گرایش مدیریت اماکن و تاسیسات ورزشی به توانایی برنامه‌ریزی برای ساخت، بازسازی و نگهداری اماکن ورزشی اختصاص یافته است. از همین رو دانش آموختگان این گرایش رشته تربیت بدنی از توانایی مدیریت اماکن ورزشی برخوردار خواهند بود یا آن‌که می‌توانند به مدیران چنین اماکنی مشاوره‌های لازم را برای پیش‌برد اهدافشان ارائه دهند.

 

رشته تربیت بدنی مدیریت ورزشی

 

در گرایش مدیریت اوقات فراغت توجه اصلی بر پرورش توانایی‌های لازم برای مدیریت حوزه‌هایی نظیر فدراسیون‌های همگانی یا پارک‌های تفریحی صورت گرفته است. یعنی حوزه‌هایی که بیش از همه قادر به پر کردن اوقات فراغت افراد جامعه هستند.

گرایش مدیریت راهبردی نیز بر ارائه‌ی آموزش‌های لازم به منظور پرورش افراد فعال در پست‌های ارشد فدراسیون‌های ورزشی اتکا دارد. افرادی که می‌توانند در مقام‌های ارشد فدراسیون‌های ورزشی فعالیت کنند یا به مقامات ارشد سازمان‌های ورزشی مشاوره‌های لازم را در زمینه‌ی مدیریت بهینه ارائه دهند.   

گرایش مدیریت رسانه‌های ورزشی نیز همان گونه که از نام آن پیدا است بر پرورش افراد متخصص برای فعالیت در رسانه‌های مختلف ورزشی تمرکز یافته است. افرادی که علاوه بر فعالیت در هیات تحریریه رسانه‌های دیداری، شنیداری و نوشتاری ورزشی قادر به کار در بخش‌های دیگری نظیر روابط عمومی سازمان‌های مختلف ورزشی نیز خواهند بود. افزون بر آن که این افراد می‌توانند به مدیران فعال در تمام حوزه‌های اشاره شده مشاوره ارائه دهند.

در پایان به گرایش مدیریت رویدادهای ورزشی می‌رسیم که دانش آموختگان آن با توانایی‌های لازم به منظور برگزاری رویدادهای ورزشی آشنا می‌شوند. از این رو می‌توانند در کمیته‌های اجرایی مسابقات مختلف انجام وظیفه کرده یا به عنوان مشاور با برگزار کنندگان رویدادهای ورزشی همکاری کنند.

با اشاره به گرایش فوق مطلب مربوط به رشته تربیت بدنی هم به پایان می‌رسد. به این ترتیب شاید افراد علاقه‌مند توانسته باشند اطلاعات بیشتری از این رشته و گرایش‌های مختلف آن کسب کنند.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

  • مطالبتون خیلی مفید بود فقط یه سوال من دوست دارم که بتونم تمرینات ورزشی و طراحی کنم که تقریبا توی گرایش های بیومکانیکو رفتار حرکتی بهش اشاره کرده بودید اما خب به نظر خودم دوس دارم ک اسیب شناسی و فیزیولوژی رو هم بلد باشم بعد تو دانشگگاه ایناروهم میشه یاد گرفت درکنار شاخه اصلی ک انتخاب کردیم چجوری میشه ؟

    • رضا حسینی

      بله با مطالعه کتاب های مربوطه می توانید آن ها را یاد بگیرید.

  • دانش آموز

    چگونه از طریق رشته تربیت بدنی یک فوتسالیست بشم؟؟؟

  • سلام میخواستم رشتهی تربیت بدنی شغل مربی شنا چه قوانینی دارد

    • رضا حسینی

      سلام
      این رشته معمولا در مقطع کاردانی ارائه می‌شود و دانشگا‌های خاص مانند دانشگاه علمی کاربردی آن را ارائه می‌کنند.

  • سلام خسته نباشید .. من امسال میرم پایه دهم .. میخواستم برم هنرستان تربیت بدنی ولی توی اصفهان فقط یکی بود ک واسه اونم دیر اقدام کردم .. میخواستم ببینم ک اگ برم رشته ی علوم انسانی داخل دانشگاه میتونم برم تربیت بدنی ؟؟

    • رضا حسینی

      بله، رشته تربیت بدنی یکی از رشته‌های شناور است که از طریق کنکور هر یک از این سه رشته تحصیلی، می‌توان در رشته‌ی تربیت بدنی در دانشگاه قبول شد

نظر خود را بنویسید