ستاره | سرویس خودرو – مزدا ۲ یک خودروی کامپکت هاچ بک محسوب میشود که از جثهای کوچک و جمع و جور برخوردار بوده و در ریف خودروهای اقتصادی و ارزان قیمت طبقهبندی میگردد. البته همان گونه که بارها در مطالب مختلف خود به آن اشاره کردهایم، خودروهای اقتصادی و ارزان قیمت بازارهای جهانی در بازار خودروی ایران چندان هم اقتصادی و ارزان قیمت نیستند. قاعدهای که در مورد خودروی سواری کامپکت شرکت مزدا نیز صادق است.
نسخهی موجود از خودروی Mazda 2 در ایران به نسل سوم این محصول تعلق دارد و تا مدتی قبل توسط شرکت بهمن در داخل کشور مونتاژ میشد. از رقبای این خودرو در بازار ایران میتوان به محصولاتی نظیر هیوندای i20 و تویوتا یاریس اشاره کرد. البته باید اعتراف کرد که محصول کامپکت مزدا علاوه بر آن که از اکثر رقبای خود در بازار خودروی ایران کوچکتر و سبک وزنتر است، در قیاس با آنها به همان نسبت محصول چابکتر و تند و تیزتری هم محسوب میشود.
به هر حال با توجه به این که خودروهای کوچک و جمع و جور اکنون چند سالی است که در بازار خودروی ایران با اقبال نسبی از سوی بانوان و جوانان مواجه شدهاند، بد نیست به سراغ نمایندهی شرکت مزدا در این بخش برویم و با قابلیتهای فنی آن بیشتر آشنا شویم.
مشخصات فنی خودروی مزدا ۲
خودروی مزدا ۲ به یک موتور چهار سیلندر بنزینی خطی مدل ZY مجهز است. موتوری مبتنی بر سیستم سوخترسانی انژکتوری با بهرهمندی از گنجایش ۱۴۹۸ سیسی که نسبت تراکم یک به ده را به نمایش میگذارد.
حداکثر توان خروجی موتور به کار رفته در این خودرو معادل ۱۰۲ اسب بخار با احتساب ۶۰۰۰ دور در دقیقه است. حداکثر گشتاور تولید شده توسط موتور این خودرو نیز معادل ۱۳۵ نیوتنمتر با احتساب ۴۰۰۰ دور در دقیقه براورد میشود.
نوع سیستم انتقال قدرت خودروی مزدا ۲ یک سیستم چهار سرعتهی خودکار و مجهز به کنترل الکترونیکی است. اگرچه در این خودرو از جعبه دندهی تیپترونیک استفاده نشده است اما جعبه دندهی به کار رفته در آن از کیفیت مناسبی برخوردار بوده و سرعت عکسالعمل قابل توجهی را به نمایش میگذارد. اگرچه توان فنی این خودرو در ظاهر چندان بالا جلوه نمیکند اما اندازهی کوچک و وزن پایین آن موجب میشود که محصول کامپکت شرکت مزدا از شتاب نسبتا مناسبی برخوردار باشد و یک خودروی چالاک و تر و فرز لقب بگیرد.
به طور کل میتوان به سیستم ترمز و تعلیق خودروی مزدا ۲ از نظر کیفیت و کارکرد نمرهی قبولی داد. به خصوص سیستم ترمز این خودرو که عملکرد بسیار چشمگیری را از خود نشان میدهد.
البته با توجه به ذات اقتصادی خودروی جمع و جور مزدا در نوع کنترل و سیستم تعلیق این محصول نوعی تیزی و خشکی محسوس مشاهده میشود. هر چند که باید اعتراف کرد خصلت یاد شده تا حدی بر جنبههای اسپورت این خودرو میافزاید. در واقع با وجود آن که محصول کوچک جثهی شرکت مزدا یک خودروی اسپورت محسوب نمیشود اما به دلیل بهره بردن از قابلیتهایی که به آنها اشاره شد میتواند تا حدی مورد توجه هواداران محصولات اسپورت قرار بگیرد.
علاوه بر ویژگیهای مثبتی نظیر چالاک بودن نسبی، خودروی کامپکت و هاچ بک شرکت مزدا از نظر میزان مصرف سوخت نیز عملکرد کم و بیش مناسبی دارد. متوسط میزان مصرف سوخت این خودرو در حالت چرخهی ترکیبی حدود ۷.۵ لیتر به ازای پیمودن هر ۱۰۰ کیلومتر مسافت است. رقمی که در حالت برون شهری و درون شهری به ترتیب حدود ۶.۷ لیتر و ۸.۳ لیتر به ازای پیمودن هر ۱۰۰ کیلومتر مسافت براورد میشود.
به این ترتیب میتوان خودروی مزدا ۲ را یک محصول کوچک جثه و تر و فرز لقب داد که بیش از هر فعالیتی برای پیمودن مسیرهای شهری طراحی شده است. در ادامه میتوانید مهمترین ویژگیهای فنی این خودرو را در قالب جدول زیر مشاهده کنید.
مشخصات فنی خودروی مزدا ۲ | |
طول خودرو | ۳۸۸۵ ميلي متر |
عرض خودرو | ۱۶۹۵ ميلي متر |
ارتفاع خودرو | ۱۴۷۵ ميلي متر |
فاصلهی موجود میان دو محور خودرو | ۲۴۹۰ ميلي متر |
فاصلهی چرخهای جلوی خودرو از یکدیگر | ۱۴۷۵ ميلي متر |
فاصلهی چرخهای عقب خودرو از یکدیگر | ۱۴۶۵ ميلي متر |
وزن خودرو | ۱۰۵۵ كيلوگرم (بدون سرنشين) – ۱۴۹۵ كيلوگرم (با سرنشين) |
نوع و اندازه لاستیک خودرو | ۱۸۵.۵۵ R15 |
نوع موتور خودرو | چهار سیلندر بنزینسوز خطی از نوع ZY |
گنجایش موتور خودرو | ۱۴۹۸ سی سی |
حداكثر توان خروجی موتور خودرو | ۱۰۲ اسب بخار با احتساب شش هزار دور در دقیقه |
حداكثر گشتاور تولیدی موتور خودرو | ۱۳۵ نیوتن متر با احتساب چهار هزار دور در دقیقه |
گنجایش مخزن سوخت خودرو | ۴۳ ليتر |
نوع سيستم انتقال قدرت خودرو | چهار سرعتهی خودکار با كنترل الكترونيكی |
نوع سيستم تعليق خودرو در بخش جلو | استرات به همراه ميل تعادل و فنر لول |
نوع سيستم تعليق خودرو در بخش عقب | ميله پيچشی |
نوع سيستم ترمز بخش جلوی خودرو | ديسكی خنک شونده |
نوع سیستم ترمز بخش عقب خودرو | كاسهای |
امکانات و قابلیتهای خودروی مزدا ۲
معمولا محصولاتی که تحت نام خودروهای کوچک و اقتصادی به بازارهای جهانی عرضه میشوند امکانات چندان متنوعی را در اختیار خریداران خود قرار نمیدهند. اما خودروی مزدا ۲ به عنوان یک محصول ارزان قیمت و کم ادعا از وجود امکانات قابل قبولی بهره میبرد. مواردی که میتوانید مهمترین نمونههای آنها را به صورت فهرستوار مشاهده کنید.
- برخورداری خودرو از شيشههای برقی
- وجود آینه برقی در خودرو
- بهرهمندی از امکان تنظيم نور چراغهای موجود در صفحهی کيلومتر شمار خودرو
- وجود سيستم ضد سرقت در خودرو
- برخورداری خودرو از فرمان الکتریکی که به کنترلرهای چند رسانهای سیستم صوتی مجهز است
- مجهز بودن خودرو به سيستم صوتی برخوردار از قابلیت پخش فایلهای ام پی تری که از وجود ورودی AUX بهره میبرد
- وجود سيستم تهویه مطبوع اتوماتیک در خودرو
- بهرهمندی از چراغ مهشکن در بخش جلوی خودرو
- مجهز بودن خودرو به قابلیتهای ABS و EBD
- برخورداری از امکان تنظيم زاویه چراغهای جلوی خودرو
- بهرهمندی خودرو از فرمان چرمی
- وجود کامپيوتر سفری و نشانگر دمای خارج از خودرو
البته خودروی مزدا ۲ در مقایسه با برخی از محصولات کرهای نظیر خودروی هیوندای i20 کاستیهایی را هم در زمینهی برخورداری از برخی امکانات و قابلیتهای کاربردی یا رفاهی به نمایش میگذارد. به عنوان مثال در نمونههای پایه این محصول هیچ نشانهای از وجود سانروف یا قابلیت ESP مشاهده نمیشود.
علاوه بر آن تعداد کیسههای هوای ایمنی این خودرو نیز تنها به عدد دو محدود میشود که به دو سرنشین صندلی جلی این خودرو اختصاص دارد. در حالی که محصولات کامپکت کرهای معمولا به چهار کیسه هوای ایمنی مجهز هستند و علاوه بر دو کیسه هوای اصلی بخش جلو کیسههای هوای جانبی و پردهای را نیز شامل میشوند.
گذشته از این موضوع یکی دیگر از کاستیهای خودروی مزدا دو آن است که ترمز بخش عقب این خودرو به شکل کاسهای طراحی شده است. این در حالی است که این روزها حتی برخی از خودروهای ارزان قیمت و اقتصادی حاضر در بازار نیز از وجود ترمز دیسکی در هر دو بخش جلو و عقب خود بهره میبرند.
با این حال امنیت خودروی کامپکت و هاچ بک شرکت مزدا در سطح مناسبی قرار دارد. به گونهای که این خودرو توانسته است از موسسهی ایمنی یورو ان سی ای پی پنج ستاره دریافت کند و نمرات قابل قبولی را در بخشهای مختلف کنترل کیفیت کسب نماید. حتی میتوان ادعا کرد که میزان ایمنی این خودرو تا حدی از تویوتا یاریس هم بیشتر است.
در مجموع اگرچه خودروی مزدا دو از نظر امکانات و قابلیتهایی که از وجود آنها بهره میبرد کاستیهایی نسبت به برخی از رقبای خود دارد، اما در قیاس با آنها از نظر پارهای ویژگیها سرتر است. بنابراین میتوان گفت که محصول کامپکت و هاچ بک شرکت مزدا در این بخش نمرهی قبولی دریافت میکند.
مشخصات ظاهری خودروی مزدا ۲
نمای جلو
در نمای جلوی خودروی مزدا ۲ شاهد وجود جلو پنجرهای کوچک و باریک هستیم که تنها بخش محدودی از فضای پیشانی این خودرو را به خود اختصاص داده است. چراغهای جلوی محصول کوچک قامت مزدا اندازهای نسبتا بزرگ دارند و ظاهر مناسبی را به چهرهی این خودرو بخشیدهاند. در بالای آنها دو خط حجم دهندهی تقریبا واضح مشاهده میشود که قسمت پایینی شیشهی جلوی این محصول را به کنارههای بخش جلو پنجرهی آن متصل میسازد.
سپر جلوی خودروی کامپکت مزدا هم شمایلی نسبتا پهن دارد که حالت مذکور در بخش وسط و مشبک آن واضحتر از کنارهها جلوه میکند. در مجموع میتوان گفت که رگههای مشخصی از خصوصیات اسپورت در چهرهی این خودرو قابل مشاهده است. موضوعی که میتواند برای مشتریان جوان این محصول جذاب به نظر برسد.
نمای کنار
در نمای کناری خودروی مزدا ۲ شاهد وجود خط حجم دهندهای در بخش پایین بدنه هستیم. در بخش بالایی بدنه نیز خط حجم دهندهی دیگری که از طول بیشتری برخوردار است مشاهده می شود. خطی که حالتی نسبتا اریب دارد و از دستگیرههای در این خودرو عبور میکند. البته این خط حجم دهنده از وضوح کمتری نسبت به نمونهی مشابه پایینی بهره میبرد. وجود این دو خط نوعی فرو رفتگی را در بخش میانی نمای کناری خودروی مزدا دو ایجاد کرده است که در ورزیده جلوه دادن این بخش از خودرو عملکرد موثری دارد.
نکتهی دیگری که در نمای کناری این محصول میتوان به آن اشاره کرد کوچکتر طراحی شدن درهای عقب این خودرو در مقایسه با درهای جلوی آن است. در واقع درهای جلوی این خودرو از نظر اندازه تقریبا دو برابر درهای عقب آن هستند. این موضوع را نیز شاید بتوان به حساب پر رنگ جلوه دادن خصلتهای ظاهری اسپورت این خودرو گذاشت.
نمای عقب
نمای عقب خودروی مزدا ۲ از حالتی خندان برخوردار است. حالتی که به وجود آمدن آن را میتوان ترکیبی از در هم آمیختگی چراغهای عقب این خودرو با خط واضح مربوط به در پشتی آن یا همان در صندوق عقب دانست. سپر عقب این محصول نیز مانند سپر جلوی آن نسبتا پهن طراحی شده است. در کنار این موضوع نوع طراحی شیشهی عقب این خودرو فضای دید نسبتا مناسبی را در اختیار سرنشینان آن قرار میدهد. هر چند که این فضا میتوانست اندکی بیشتر از حالت فعلی باشد.
به طور کل اگرچه خودروی کوچک جثهی شرکت مزدا از نظر کیفیت طراحی نمای بیرونی خود عملکرد خارقالعاده ای ندارد اما در عین حال از تاثیرگذاری لازم بر بیننده برخوردار است. در این میان حالت هاچ بک خودروی کامپکت مزدا هم توانسته است بر خصلتهای اسپورت ظاهری آن بیافزاید. البته این روزها اکثر خودروهای کوچک جثهی مشابه با این محصول به شکل هاچ بک طراحی میشوند. بنابراین نمیتوان این موضوع را یک نوآوری ویژه قلمداد کرد.
نمای داخلی
داشبورد خودروی مزدا ۲ از طراحی نسبتا سادهای بهره میبرد. با این حال نوع طراحی بخش وسط داشبورد و کنسول میانی این خودرو تا حد قابل توجهی از ویژگیهای اسپورت برخوردار است. در مجموع اکثر اجزای داشبورد خودروی کوچک جثهی مزدا به شکل دایره مانند طراحی شدهاند و ترکیب همگونی با یکدیگر ایجاد مینمایند. جنس مواد به کار رفته در طراحی اجزای داخلی این خودرو نیز تقریبا متوسط بوده و برخلاف برخی از خودروهای همرده (به خصوص محصولات چینی) کاملا ضعیف و بیکیفیت به نظر نمیرسد.
البته خودروی مزدا دو از نظر فراخ بودن فضای داخلی به پای محصولاتی نظیر تویوتا یاریس نمیرسد. با این حال وضعیت مذکور در کابین خودروی کامپکت مزدا به ترتیبی نیست که سرنشینان این خودرو احساس ناراحتی یا تنگ بودن جا نمایند. البته فضای مختص به حمل بار این خودرو تا حدی بیشتر از خودروی تویوتا یاریس به نظر میرسد. علاوه بر آن میتوان با خواباندن صندلیهای عقب این خودرو فضای بیشتری را برای حمل بار در نظر گرفت.
به طور کل نوع طراحی نمای داخلی خودروی کامپکت مزدا و گستردگی فضای درون کابین آن را میتوان در حد متوسط توصیف کرد. هر چند که این خودرو از نظر میزان راحتی سرنشینان عملکرد کاملا مثبت و قابل قبولی دارد.
قیمت خودروی مزدا ۲
در حال حاضر نسخهی صفر کیلومتر و کار نکردهی خودروی مزدا ۲ در بازار ایران به ندرت یافت میشود. بنابراین کسانی که قصد خرید این خودرو را دارند به ناچار باید به سراغ نسخههای کار کرده و دست دوم آن بروند.
در حال حاضر یعنی در روزهای آغازین دی ماه ۹۷ قیمت نمونههای کار کردهی این خودرو با توجه به تیپ، کیفیت و سال ساخت آنها به طور متوسط رقمی مابین ۹۰ میلیون تومان تا ۱۵۰ میلیون تومان است. به هر حال هر چقدر که جلوتر میرویم حضور خودروهای اروپایی و ژاپنی در ایران محدودتر شده و جای آنها در بازار را محصولات چینی پر میکند.
در مجموع اگر به دنبال یک خودروی کامپکت هاچ بک و نسبتا چابک میگردید که از امکانات مناسبی هم برخوردار است، خودروی مزدا ۲ میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. در پایان این مطلب شما را به مشاهدهی ویدیویی از این خودرو دعوت میکنیم.