ستاره | سرویس سلامت – یکی از گیاهان زینتی – دارویی گیاه گل مغربی است. این گیاه دارای گلهای بسیار زیبا، معطر و به رنگ سفید، زرد و یا صورتی بوده و برای مرز بندی کردن باغات کشت میشود. گلهای این گیاه معمولا پس از غروب آفتاب شکفته میشوند و از اینرو آنرا گل مغربی نامیدهاند. در حال حاضر بزرگترین تولید کننده این گل زیبا و سودمند کشور چین است. قسمتهای مورد استفاده دارویی این گیاه، بیشتر ریشه و دانه این گل بوده، ترکیب اصلی دانههای این گیاه حاوی نوعی روغن است که به روغن گل مغربی مشهور است و از آن در فراوردهای دارویی مختلف استفاده میشود. میوه گل مغربی به شکل کپسول بوده، بسیار ریز هستند، به طوریکه وزن هزار دانه در این گیاه حدود ۴/۰ تا ۸/۰ گرم است. این گیاه در ایران چندان کشت نشده، با این وجود از نظر شرایط آب و هوایی بسیار مساعد برای کشت و پرورش این گیاه مفید است. در ادامه این مطلب با خواص گل مغربی و عوارض ریادهروی در مصرف آن آشنا شوید.
گل مغربی (Evening-primroses) | |
طریقه مصرف |
|
خواص درمانی |
|
مضرات |
|
تداخل دارویی |
|
خواص گل مغربی
گل مغربی حاوی ترکیبات شیمیایی مختف بوده که به دلیل وجود این ترکیبات، از خواص درمانی بیشماری برخورد است. دانههای این گیاه، حاوی ۲۰-۱۴ درصد روغن است و ترکیبات دیگر این گیاه شامل مقادیر کمی اولئیک، پالمتیک و استئاریک اسید، استروئیدها، کامپسترول و بتاسیتوسترول می باشد. برخی خواص دارویی این گیاه عبارتند از:
- مصرف این گیاه باعث کاهش کلسترول خون شده و از اینرو برای بیماران قلبی عروقی مفید است.
- نتایج مطالعات نشان داده، گل مغربی بر درمان بیماری ام اس تاثیر مثبت داشته و به دلیل برخی ترکیبات شیمیایی موجود در آن، ناهنجاریهای متابولیسمی که در اثر بروز این بیماری در بدن فرد ایجاد میشود را کنترل میکند.
- از دیگر خواص گل مغربی، تأثیر در بهبود و معالجه بیماری آرتریت روماتوئید است، همچنین استفاده از این گیاه، سفتی عضلات را در هنگام صبح کاهش می دهد و در بعضی موارد مصرف همزمان آن با داروهای ضدالتهاب، باعث کاهش نیاز به مصرف این داروها شده است. به طور کلی استفاده از روغن گل مغربی برای تسکین درد مفاصل و کاهش التهاب مفاصل بسیار مفید است.
- استفاده از این گیاه منجر به کاهش مشکلات قبل از قاعدگی برای زنان شده در درمان سندرم بیماری پیش از قاعدگی یا PMS موثر است. در حقیقت بدن زنان برای عملکرد بهتر اندام زنانه، به اسید چرب ضروری نیاز دارد و در صورتی که اسید چرب ضروری به مقدار مناسب در بدن وجود نداشته باشد فرد با مشکلات زیادی مواجه می شود. اگر اسید چرب ضروری به مقدار کافی در بدن وجود نداشته یا از بین رفته باشد، فرد با مشکلات سندروم پیش از قاعدگی مواجه شده یا اینکه مشکلات سندروم پیش از قاعدگی تشدید می شود برای رفع این مشکل و تامین اسید چرب ضروری می توان از گل مغربی و روغن آن استفاده نمود.
- استفاده از فرادههای این گیاه مانند کپسول و روغن گل مغربی در کاهش ابتلا به سرطان پستان مفید است.
- تصفیه خون یکی دیگر از خواص گل مغربی است به این منظور، ریشه گیاه را تمیز نموده به صورت خام یا پخته میل شود.
- یکی دیگر از مهمترین خواص گل مغربی، تاثیر آن بر بیماریهای پوست است، بهبود اگزمای حساسيتی، کاهش خارش، برطرف کردن پوسته پوسته شدن و از بین بردن قرمزی و خشکی پوست از خواص دارویی این گیاه بر پوست است.
- این گیاه خاصیت ملین داشته و برای رفع یبوست مفید است.
- استفاده از این گیاه برای تنظیم فشار خون مفید بوده، کاهش دهنده پر فشاری خون است.
- مصرف این گیاه تامین کننده انواع اسیدهای چرب ضرور بدن بوده که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت ضروری هستند.
- استفاده از این گیاه برای بیماران قلبی مفید بوده، گشاد کننده رگها و باز کننده تصلب شرایین میباشد.
- سایر خواص گل مغربی شامل خاصیت ضد التهاب، ضد سرطان و ضد آلرژی آن است.
میزان و طریقه مصرف گل مغربی
به دلیل فراوان بودن خواص گل مغربی، امروزه در صنعت داروسازی فراوردههای مختلفی از آن مانند کپسول و روغن تهیه شده است که با توجه به نوع دارو و راهنمای موجود در آن میتوان استفاده نمود. محصولات گل مغربی بیشتر جنبه مکمل برای سایر داروها داشته و استفاده روزانه از آنها با تجویز پزشک بلا مانع است. همچنین فراوردههای موضعی این گیاه مانند روغن، لوسیون و پماد نیز وجود دارد.
مضرات و عوارض جانبی گل مغربی
تا کنون عوارض جانبی خاصی برای این گیاه گزارش نشده است. با این وجود زیادهروی در مصرف این گیاه و فراوردههای تهیه شده از آن ممکن است باعث کاهش انعقاد خون و افزایش خونریزی شود، همچنین از دیگر عوارض اسراف در مصرف این گیاه دارویی، سر درد، سوء هاضمه و ایجاد حالت تهوع میباشد.
faeze
گل مغربی خیلی خوبه تو شفاف سازی پوستعالی عمل میکنه.جوش رو از بین میبره