ستاره | سرویس اخبار – وزیر خارجه آمریکا با دعوت از وزیر خارجه رژیم صهیونیستی برای سفر به واشنگتن، خواستار گفتگو با وی درباره مسائل منطقهای از جمله ایران و افغانستان شد.
به گزارش فارس، در ادامه همکاریهای واشنگتن و تلآویو علیه کشورهای منطقه غرب آسیا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده از «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی دعوت کرد به کاخ سفید سفر کند.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه سهشنبه طی نشست خبری گفت بلینکن در تماس تلفنی که روز دوشنبه با لاپید داشته، از او برای سفر به واشنگتن دعوت کرده تا درباره مسائل منطقهای گفتگو کنند.
به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل»، پرایس درباره این دعوت توضیح داد: «[هدف از این سفر] ادامه دادن گفتگوها با نخستوزیر [نفتالی] بنت در جریان سفیر اخیر وی [به واشنگتن] است. آنها بر اهمیت مباحثه درباره موضوعات مهم منطقهای و امنیتی از جمله ایران، افغانستان و چین تاکید دارند».
رسانههای آمریکایی بیانیه روز دوشنبه وزارت خارجه رژیم صهیونیستی درباره تقدیر لاپید از عملکرد دولت دموکرات آمریکا برای خارج کردن اتباع بیگانه از افغانستان را تلاشی برای لاپوشانی کردن انتقاد هفته قبل وی از این خروج توصیف کردند.
پرایس همچنین گفت که وزرای خارجه آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره تلاشها برای مهار کردن نوار غزه و همچنین محدودیت برنامه هستهای ایران رایزنی کردند.
پیش از این، «زِوی هاوزِر» نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی با بیان اینکه منطقه غرب آسیا در حال حاضر با وضعیت ده سال پیش آن متفاوت است، گفت صحبتهای آمریکا درباره ایران کافی نیست و واشنگتن باید تهدیدی معتبر در مسئله هستهای به تهران نشان دهد.
کابینه جدید رژیم صهیونیستی از زمان آغاز به کار در ماههای اخیر، تلاش خود را به کار گرفته تا با فرستادن مقامهای رژیم صهیونیستی به ایالات متحده و دیدار با مقامهای آمریکایی و کشورهای امضاکننده برجام، از احیای توافق هستهای ایران جلوگیری کنند.
روز گذشته نیز «آویو کوخاوی» رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی با ادعای اینکه هدف آنها حداقلیکردن حضور ایران در منطقه غرب آسیا است، مدعی شده بود که برای این منظور اقداماتی را علیه حزبالله و حماس نیز انجام خواهند داد.
ادعای بایدن درباره ایران، چین و روسیه
رئیسجمهور آمریکا میگوید ایران، روسیه، چین و پاکستان در تلاشند دریابند اکنون باید با طالبان چه کنند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا میگوید مطمئن است که چین برای رسیدن به معاملهای با طالبان بعد از به قدرت رسیدن این گروه در پانزده اوت تلاش خواهد کرد.
او روز سه شنبه در پاسخ به این سوال که آیا نگران است چین به طالبان کمک مالی کند گفت: “چین مشکلی واقعی با طالبان دارد. برای همین مطمئنم سعی خواهد کرد به هماهنگی با طالبان برسد. همین موضوع در مورد پاکستان، در مورد روسیه، در مورد ایران صادق است. همه آنها سعی دارند بفهمند حالا چه باید بکنند.”
بسیاری از ناظرن، پاکستان، چین و روسیه را برندگان بزرگ به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان میدانند.
نیروهای آمریکایی با دستور بایدن ۳۰ اوت ۲۰۲۱ از افغانستان خارج شدند و به حضور ۲۰ ساله در این کشور پایان دادند و طالبان به قدرت رسیدند.
بایدن و دولت او به دلیل نحوه اجرای تصمیم خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و پیامدهای آن به شدت مورد انتقاد قرار دارند. همچنان شماری از افغانها یا دوتابعیتیها و همکارن افغان نیروهای خارجی که نمیخواهند در افغانستان تحت حکمرانی طالبان زندگی کنند، در تله این گروه افراطی گیر افتادهاند.
هنوز هیچ کشوری دولت طالبان را به رسمیت نشناخته است اما پیش بینی می شود دستکم پاکستان این دولت را به رسمیت بشناسد. روسیه و چین نیز این اقدام مشروط به رفتار طالبان کرده اند.
آمریکا و سایر اعضای گروه هفت موافقت کردهاند سیاست خود نسبت به حکومت طالبان را هماهنگ کنند و دسترسی این گروه به ذخایر مالی افغانستان که بیشتر آن در آمریکاست را مسدود کردهاند.
منبع: فرارو