در میان وسایل اتاق کودک تخت و کمد کودک بیش از هر چیزی نظرها را به خود جلب میکند. این را نگفتیم که به هنگام خرید تخت برای کودکتان تنها به فاکتور زیبایی توجه داشته باشید. تخت کودک علاوه بر ظاهر و رنگبندی مناسب باید دوام و استحکام کافی داشته و برای سن فرزند شما مناسب باشد. اگر قصد خرید یک تخت خواب برای کودکتان دارید با ما همراه باشید . قطعا این مقال کمک شایانی به شما در یک انتخاب خوب و مناسب خواهد کرد.
قبل از هر اقدامی برای خرید سرویس نوزاد و مخصوصا تخت کودک باید محل تخت و کمد نوزاد پسر و دختر را مشخص کنید سپس لوازم دیگر را بر اساس آنها بچینید. فروشگاههای بزرگی که از انواع تختها پر شدهاند، انتخاب تختخواب را مشکلتر کرده است.
تخت خواب کودک قرار نیست فقط خوشگل باشد. یک سری ضوابط و استانداردهایی هم وجود دارند که با رعایت آنها کودک دلبندتان خوابی راحتتر را تجربه خواهد کرد و صد البته که رویاهای شیرینتری هم خواهد دید.
راهنمای انتخاب تخت کودک
۱. رنگهای نسبتا شاد را انتخاب کنید
بهترین رنگ برای تخت نوزاد، طیف رنگی کرم تا استخوانی است. این رنگ، هم فضای اتاق را روشن میکند و هم در صورت کثیف شدن، لکها را بهتر نشان میدهد. البته توجه کنید که باید بدون در نظر گرفتن رنگ تخت کودک مخصوصا در نوزادی هر روز آن را تمیز کنید. سعی کنید رنگی را برای تختخواب کودکتان انتخاب کنید که با سایر وسایل او در اتاقش هماهنگی خاصی داشته باشد.
۲. بهترین جنس برای تخت کودک کدام است؟
از آن جایی که بیشتر بچهها تا رسیدن به سن مناسب برای نقل مکان به تخت واقعی در همان تخت کوچک میخوابند باید یک تخت محکم و بادوام انتخاب کنید. بهتر است تختی از جنس چوب، MDF یا نئوپان برای کودک انتخاب کنید. تختهای فرفورژه برای کودکان مناسب نیست و حتی بزرگسالان هم بهتر است تختی را که لبههای تیزی دارد انتخاب نکنند.
اگر نمیخواهید جنس غالب تخت کودک شما چوبی باشد، ترکیبهای زیبایی از تختهای فلزی و چوبی هم در بازار موجود است. مصالحی مثل چوب همیشه با دکوراسیون اتاق راحتتر هماهنگ میشوند. درواقع چوب محصولی است برای تمام فصول! همیشه هم شیک و زیبا به نظر میرسد.
فضای زیر تختهایی که به صورت کشویی است، بسیار به منظمتر بودن اتاق کودک یا نوجوان شما کمک میکند. کشوی زیر تخت محل مناسبی برای قرار دادن وسایل اضافی است.
۳. در انتخاب مدل تخت کودک امنیت را فدای زیبایی نکنید
بهتر است مدل تختخوابی را برای کودتان انتخاب کنید که از امنیت کافی برخوردار باشد. شاید در نگاه اول زیبایی تخت نوزاد بسیار اهمیت داشته باشد اما این را نیز از یاد نبرید که نوزاد شما ساعتها و روزها باید در این تخت لحظههای خود را سپری کند. وجود نداشتن نقاط تیز و برنده ، ایمن بودن حفاظ تخت نوزاد ، عدم استفاده از مواد حساسیتزا در مواد تشکیلدهنده بدنه تخت از جمله مواردی است که باید به آنها توجه نمایید. این ایمنسازی میتواند با افزایش ایمنی در دکوراسیون اتاق نوزاد شما کاملتر شود. وجود یک پشهبند دور این تخت، نوزاد شما را از گزند حشرات دور نگه میدارد. لبههای بلند دور این تختها برای جلوگیری از سقوط نوزاد به روی زمین است.
تخت خواب کودک باید دارای میلههای نزدیک به هم باشد تا از رد شدن سر نوزاد از میان میلهها یا گیر کردن سر او جلوگیری شود. همچنین برخی از تختها به راحتی از هم جدا میشوند یا فاصلهای میان چهارچوب تخت و تشک آن وجود دارد و همین مسائل برای نوزاد خطرناک هستند. بنابراین دقت کنید که فاصله میان میلههای تخت بیشتر از ۶ سانتیمتر نباشد.
۴. فاکتور زیبایی را هم در نظر داشته باشید
برای زیبا ساختن تخت نوزاد بهتر است خودتان دست به کار شوید. استفاده از پارچههای رنگی، قرار دادن عروسکهای نرم و شاد و حتی طراحی روی دیوار مجاور تخت نوزاد میتواند نوزاد شما را با نکات مثبت فوقالعادهای رو به رو نماید و حس خلاقیت را از همان لحظههای ابتدایی زندگی در او رشد دهد.
۵. ارتفاع مناسب تخت از سطح زمین چقدر است؟
ابعاد تخت بر اساس وزن، قد و ابعاد بدن کودک متغیر است. تختخواب یک نوزاد و شیرخوار باید لبههای بلندی داشته باشد. البته اگر کودک شما شیرخوار نیست، ارتفاع ۲۰ الی ۳۰ سانتیمتری تخت از سطح زمین مناسب به نظر میرسد. برای سنهای بالاتر که قد کودک بلندتر میشود فاصله ۳۰ الی ۴۰ سانتیمتر هم استاندارد است. اگر قد کودکی بلندتر و یا کوتاهتر از میانگین سنیاش باشد این ارتفاع میتواند تغییر کند. بهتر است فاصله تخت از سطح زمین نه خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد. یک تخت استاندارد با طرحی ساده همیشه قابل استفاده است و هیچ وقت هم از مد نمیافتد! اگر قصد دارید تختی انتخاب کنید تا کودکتان چند سال از آن استفاده کند، از انتخاب طرحهای فانتزی بپرهیزید.
توجه: تخت نوزاد را به هیچ عنوان زیر پنجره قرار ندهید.
۶. استفاده از یک تشک نرم و راحت خرید شما را تکمیل میکند
تشکهای فومی معمولا ارزانترین و سبکترین گزینه هستند. این تشکها در ضخامتهای مختلفی در بازار موجود هستند و معمولا ضخامت آنها بین ۳ تا ۶ اینچ (۷.۶۲ تا ۱۵.۲۴ سانتیمتر) است. مسئلهای که از ضخامت تشک مهمتر است، تراکم آن است. تشکهای فومی بهتر، آنهایی هستند که تراکم بالاتری دارند. متاسفانه، روی بستهبندی بیشتر تشکهای فومی، به تراکم آنها اشارهای نمیشود؛ بنابراین دسترسی به اطلاعات دقیق، مشکل است.
انواع مدل تخت خواب کودک