داور جشنواره: بهروز افخمی وارد بازی خطرناکی شد

امسال هم مثل هر سال اعتراضاتی به داوری های جشنواره فیلم فجر وجود داشت اما به جرات می توان گفت امسال این اعتراضات لحن تند تری داشت.

داور جشنواره:بهروز افخمی وارد بازی خطر ناکی شد
سوره سينما/ سي‌ و پنجمين جشنواره فيلم فجر، از همان ابتدا و با اعلام ليست فيلم‌ها انتخاب شده وارد حاشيه شد؛ پس از آن نيز با اعتراض به داوري‌ها در دو روز پاياني جشنواره، سه انصراف از نامزدي سيمرغ و حرف و حديث‌هاي پيش از اختتاميه، حاشيه‌هاي جشنواره به اوج خود رسيد و اين ميان برنامه «هفت» نيز سعي کرد با اتهام زدن به داوران جشنواره و پيش کشيدن بحث دو تابعيتي بودن آن‌ها بر آتش جنجال‌ها بيافزايد. محمدرضا هنرمند يکي از اعضاي هيات داوران، سه روز پس از پايان جشنواره فجر به موضعي که هنرمند در بخش ديگري از اين گفت‌وگو نسبت به بهروز افخمي و برنامه «هفت» مي‌گيرد به نظر تندترين واکنش او نسبت به حواشي ايجاد شده در اين دوره از جشنواره است، او درباره مطرح شدن دو تابعيتي‌ بودن داوران جشنواره در برنامه «هفت» مي‌گويد: «بهروز افخمي وارد بازي خطرناکي شد. بعيد است توان ادامه اين بازي کثيف را داشته باشد. او نه تنها بر روي آنتن رسانه‌ به اصطلاح ملي وارد حريم خصوصي ديگران شد بلکه با وارد کردن اتهامات بي‌پايه و اساس و سراسر دروغ خود آسيب جدي به استقلال داوران وارد کرد. من قاطعانه مي‌گويم که اتهامات افخمي را از طريق مراجع قانوني پيگيري خواهيم کرد.»
او درباره انتقاد ديگري که به هيات داوران درباره سال‌ها دوري و کار نکردن آن‌ها در سينما وارد بود نيز همچنان سويه واکنشش را به سوي افخمي مي‌برد و مي‌گويد: «کار کردن اشکال مختلف دارد. يکي مثل آقاي افخمي کار مي‌کند، يکي هم مثل من ترجيح مي‌دهد تا حساب شده و محتاط تر کار کند. فرقش به نفع بيت المال و پول مردم است. آقاي افخمي براي اينکه کار کند از جيب بيت المال ميلياردها تومان برمي‌دارد، به بهانه‌ ساختن زندگي حضرت امام خميني(ره) فيلمي مي‌سازد و روي جعبه‌هاي آن مي‌نويسد «فرزند صبح» بعد آن‌را در انبار مي‌گذارد و به سرعت به کانادا مي‌رود. اگر اسم اين کار است و فيلمسازي، من ترجيح مي‌دهم نه کار کنم و نه فيلمساز باشم. در اين صورت لااقل آسيبي به چهره و شخصيت بزرگترين مرد دوران معاصرم نمي‌زنم و پول بيت المال را هم مي‌گذارم تا در جيب مردم فقيرم بماند.»
هنرمند در بخش ديگري از صحبت‌هايش به غير از مورد ««ماجراي نيمروز»، درباره متفاوت بودن نظر مردم و داوران جشنواره نيز درباره فيلم‌هايي مثل «آباجان»، «خوب بد جلف» و «بيست و يک‌روز بعد»، اين‌طور توضيح مي‌دهد: «ديدن و لذت بردن از کليت يک فيلم در سالن سينما با داوري و کارشناسي کردن در اجزاي آن کاملاً متفاوت است، بخصوص وقتي که بايد در امر مقايسه وارد شويد و سليقه‌ خودتان را هم داشته باشيد و در عين حال نبايد آن‌را به ديگران حقنه کنيد. چه بسا که من فارغ از امر داوري از ديدن فيلمي که در ليست نامزدها يا برندگان نيست لذت ببرم. گاهي انتخاب داوران با انتخاب مردمي يکي نمي‌شود و به نظرم الزامي براي اين يکي شدن هم نيست.»
مجله اینترنتی ستاره
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید