فراستي در ابتدا بيان داشت: انصراف ها چقدر بامزه است. اين يک حرکت مدني است. در اين سي سال براي اولين بار است که تق همه چيز خورده است؛ تق داوري و کانديداها و جوايز.
قطبي زاده نيز بيان داشت: برايم جالب است کانديدهايي انتخاب شده اند که هم کساني که کانديد شده اند و هم کساني که نشده اند، به اين آرا معترض اند. واقعيت اين است که بيرون از اين استديو و در ميان مردم، راجع به ترکيب داوران حرف زده مي شود. چه معياري براي انتخاب داوري وجود دارد که سالهاست فيلم نساخته، سالهاست ايران نيامده، يا سالهاست خارج زندگي کرده است. نتيجه اين مي شود که او موسيقي اي را شنيده که در فيلم وجود ندارد. يا جلوه هاي ويژه اي را ديده که چند قطره باران است…
وي افزود: يک نفر بايد در ميان اين داوران باشد که دفاع کند و حرف بزند. فيلم پوران درخشنده چرا بايد کانديداي بهترين فيلم باشد؟ حميد نعمت الله چرا کانديداي کارگرداني نشده است؟ چرا حميد فرخ نژاد با بازي بدش در “خوب بد جلف” کانديداي بازيگري شده است؟ چطور مي شود فيلمنامه «ماجراي نيمروز» را نديده گرفت؟ چطور مي شود جواد عزتي و هادي حجازي فر را کانديداي نقش فرعي کرد و مهرداد صديقيان را کانديداي نقش يک! سلامي را براي فيلم «خفه گي» نامزد نمي کنند و براي فيلم «گشت ۲» نامزد مي کنند! طناز طباطبايي واقعا خوب بود و به عنوان ۵ کانديدا بايد مي بود.
در ادامه بهروز افخمي اظهار داشت: مي ترسم از اين داوراني که در خارج زندگي مي کنند. ۵ نفر از داوران تابعيت دوگانه دارند! خب اين چطور مي تواند به فيلمي عليه منافقين راي داد؟ احتمالا چون خارج زندگي يا رفت و آمد دارند از ترس مزاحمت هاي سازمان منافقين جرات نمي کنند به اين فيلم راي دهند. در اين صورت خطر ناديده گرفتن فيلم «ماجراي نيمروز» جدا احساس مي شود! از آن جا که مجاهدين خلق در خارج کشور فعال هستند و چند داور از خارج از کشور تابعيت دارند، اين مسئله جدي است.
مجري «هفت» ادامه داد: فيلم «بيست و يک روز بعد» را در جايي از جدول اکران ها قرار داده اند که ديده نشود. من فيلم را ديده ام قابل ناديده گرفته شدن نيست و قابل توجه است. ضمن اينکه فيلم در آراي مردمي اول است و خطر حذف آن و تقلب در آرا وجود دارد.
فراستي در ادامه افزود: يکي از داوران که در خارج هم زندگي ميکند از من پرسيد کدام فيلم خوب است و من گفتم «ماجراي نيمروز» و «ويلايي ها». او به من گفت که نميتوانند به ماجراي نيمروز جايزه بدهند. به نظر موج انصراف در دو روز آينده ادامه پيدا کند و اين به چالش بزرگي براي اين دوره از جشنواره تبديل مي شود.در ادامه سعيد قطبي زاده خاطرنشان کرد: بله و طبيعتا نتيجه اش اين رسوايي است که خود کانديدا انصراف مي دهد چون نمي خواهد در اين فاجعه حضور يابد.وي ادامه داد: سوالات بزرگي درباره اين شکل برگزاري جشنواره وجود دارد. چرا فيلم ها به شکل کامل ارائه نمي شوند؟ چرا تعداد فيلم هاي بخش مسابقه ثابت و معين نيست؟ چرا اين شايعات بيرون مي آيد که فلان فيلم را تيزرش را ديده اند نه خود فيلم را! نتيجه اينکه حضور در بخش مسابقه بي ارزش شده است و به راحتي سيمرغ مي دهند که امروز در هر خانه اي يک سيمرغ است.
مجله اینترنتی ستاره