ستاره | سرویس گردشگری – تهران یکی از ویژهترین استانهای کشور است. استانی که دارای طبیعت بینظیری بوده؛ در این گزارش نگاهی گذرا به جاذبههای گردشگری آن داریم. اگر ساکن تهران هستید و هنوز برای سفر رفتن تصمیم نگرفتید، به شما توصیه می کنیم که این گزارش را حتما بخوانید. چون با جاذبه های گردشگری استان تهران و مجاور این استان آشنا خواهید شد، که با شناخت آنها می توانید یک روز به یادماندنی را برای خودتان و همسفرانتان ایجاد کنید.
روستای آبگرم لاریجان
روستای آبگرم شاید توریستیترین روستای این منطقه باشد که این موقعیت را مدیون چشمه آب گرم لاریجان است. در این روستا حمامهای آب گرم فراوانی وجود دارد که جمعیت زیادی را در فصلهای مختلف به سمت خود جلب میکند. این روستا شامل یک خیابان اصلی است که در هر دو سمت آن تعداد زیادی مغازه، برای رفع نیازهای گردشگران وجود دارد.از چشمه آبگرم لاریجان در هر دقیقه حدود ۱۰۰۰ لیتر آب خارج میشود. درجه حرارت آن بین ۶۵ تا ۷۰ درجه سانتیگراد است. مزه این آب نامطبوع و بوی هیدروژن سولفور دارد و رنگ آن زلال است. این چشمه دارای املاح بیکربنات منیزیم است و برای بیماریهای پوستی، زخمهای کهنه، رماتیسم، بیماریهای مجرای تنفسی و ناراحتیهای عصبی سودمند است.از بناهای معروف این روستا حمام شاه عباسی مربوط به دوره صفوی است.
پارک ملی خجیر و سرخه حصار
پارک ملی خجیر و سرخه حصار در ارتفاع ۱۵۴۷متری از سطح دریا قرار دارد. میانگین حداکثر ارتفاع آن ۲۶۰۰ متر و حداقل آن ۱۴۵۰ متر است. تمام این ناحیه به غیر از بخش شمال شرقی آن، جزو مناطق حفاظت شده هستند. مساحت پارک ملی سرخه حصار ۹۳۸۰ هکتار است که تحت کنترل و حفاظت سازمان محیط زیست قرار دارد.
آبشار گزو
این آبشار با ارتفاع ۷۵ متر در میان جنگل زیبای لفور واقع شده است. برای رسیدن به آنجا باید از جاده فیروزکوه تا شیرگاه رفته، سپس از شیرگاه از طریق جاده لفور در پشت سد در حال ساخت البرز وارد جنگل زیبا و بکر لفور شویم. پس از طی ۲۸ کیلومتر جاده خاکی در این جنگل زیبا به امامزاده برادران گزو میرسیم. البته در طول مسير به دو راهيهاي زيادي ميرسيم كه با تابلوي به طرف امامزاده گزو راه كاملا مشخص ميشود. از امامزاده تا آبشار بهمدت نیم ساعت پیادهروی بهسمت پایین جنگل با یک شیب نسبتا تند فاصله داریم. به تمامیدوستداران طبیعت سفارش میکنم که برای یکبار هم که شده از این آبشار دیدن کنند باور کنید که پشیمان نمیشوید.
منطقه حفاظت شده لار
این منطقه در شمال و شمال شرقی تهران و در فاصله ۹۰ کیلومتری آن قرار دارد و به دلیل وجود رودهای پر آب، از مناطق آب خیز ایران به شمار میرود. منطقه لار به علت غنای ساختارهای طبیعی، گونههای مختلفی از حیات وحش مانند قوچ، میش، پلنگ، گراز، روباه، شغال و ۹۷ گونه پرنده و انواع خزندگان را در خود جای داده و از گستره بسیار متنوع گیاهی نیز برخوردار است. عقاب طلایی، گونهای بیهمتا، تنها در این حوزه از ایران زیست میکند و بومیاین منطقه است.
پارک ملی کویر
پارک ملی کویر در ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی تهران و در غرب کویر مرکزی ایران و شرق دریاچه نمک قرار دارد. اراضی مسطح این پارک با پوشش گیاهی کویری و نیمه کویری، زیستگاه پستاندارانی چون جبیر، آهو و گونههای با ارزشی چون یوزپلنگ و گورخر است. در ناحیه کوهستانی بخش شمالی پارک، کل و بز و قوچ و میش به سر میبرند. پرندگانی چون کبک و تیهو بومیاین منطقه هستند ولی هر سال پرندگان مهاجری چون فلامینگو، آنقوت، سرسبز و خوتکا به آب بندهای این منطقه میآیند.علاوه بر آن در این پارک آثار فرهنگی و تاریخی مانند کاروانسرای قصر بهرام و باقی مانده آثار کاروانسرای عین الرشید نیز به چشم میخورد.
آبشار شاهاندشت و قلعه ملک بهمن
آبشار زیبای شاهاندشت در قسمت شرقی جاده هراز و در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شهر تهران، در کنار روستای شاهاندشت (شونادشت) واقع شده است. این آبشار بلند حدود ۵۰ متر ارتفاع دارد که از کنار قلعه ملک بهمن عبور کرده و به سمت پایین سرازیر میشود. قلعه ملک بهمن در جنوب آبشار قرار دارد و قدمت آن دست کم به دوره ساسانی باز میگردد که یکی از بزرگترین قلعههای کوهستانی رشته کوه البرز به شمار میرود.
ظاهرا این قلعه به نام ملک بهمن (ملک قلا)، آخرین امیر سلسله استندر لاریجان نامیده شده است. سلسله استندر متعلق به زمان حکومت شاه طهماسب صفوی بوده. این قلعه بنا به فرمان شاه عباس صفوی در سال ۱۰۰۵ هجری تسخیر گردید.قلعه ملک بهمن به شماره ۲۷۸۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
عمارت مسعودیه
عمارت مسعودیه مربوط به دوره قاجار است و در تهران، میدان بهارستان واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۹۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. عمارت مسعودیه مربوط به دوره قاجار است و در تهران، میدان بهارستان واقع شده است. باغ عمارت مسعودیه بادستور مسعود میرزا حاکم اصفهان، ملقب به ظلالسلطان فرزند ناصرالدین شاه پس از آقامحمد در ۱۲۹۵ ق، به سرکارگری رضا قلی خان (ملقب به سراج الملک) در زمینی به وسعت حدود ۴۰۰۰ مترمربع و مرکب از بیرونی (دیوان خانه) و اندرونی و دیگر ملحقات بنا شده است.
در واقع نام این عمارت نیز برگرفته از نام مسعود میرزا به مسعودیه شهرت یافته است. معمار این بنا استاد شعبان معمار باشی و ناظر آن میرزا رضا قلی خانی ملقب به سراج الملک است. عمارت مسعودیه در طول سالهای عمر خود شاهد وقایع بسیار زیادی بود. در جریان جنبش مشروطه با توجه به نزدیکی آن به میدان بهارستان و اختلاف ظل السلطان با برادرش مظفر الدین شاه و فرزند او، یکی از پایگاههای مشروطه خواهان و مخالفان محمد علی شاه بود. در سال ۱۲۸۷ در نزدیکی این عمارت بمبی دست ساز زیر کالسکه محمد علی شاه منفجر شد که بهانه لازم را برای به توپ بستن مجلس دست او داد. پس از واقعه بهارستان، عمارت مسعودیه نیز به همراه خانه ظهیرالدوله و سایر مشروطه خواهان به رگبار بسته شد. بنای بسیاری از ساختمانهای فرهنگی کشور در این عمارت گذاشته شد. نخستین کتابخانه و موزه ملی ایران جایی در گوشه این عمارت برپا شدند.
در حدود سالهای ۱۳۰۴ انجمن معارف با استفاده از یکی از اتاقهای آن نخستین کتابخانه رسمی کشور را که پایه اصلی و اولیه کتابخانه ملی بود را گذاشت. چند سال بعد نیز یکی دیگر از اتاقهای آن به عتیقههای باستانی که از گوشه و کنار ایران به دست آمده بود اختصاص یافت و در حقیقت نخستین موزه ایران در آن پایهگذاری شد. اشیای عتیقه همین جا در سال ۱۳۱۸ به موزه ملی منتقل شد.
سافاری پارک وحشت چیتگر
“سافاری پارک وحشت شامل فضایی ماژولار است که در هر کریدور از تعدادی ژانرهای وحشت انگیز برخوردار است و مراجعهکنندگان در مسیری که طی میکنند چندین صحنه وحشتناک را تجربه میکنند . تونل متحرک، اتاق سوسکی و حشرات موزی، شکنجهگاه بدکاران، سرزمین مردگان ، گذرگاه جهنم، اتاق گاز و… از جمله فضاهایی است که بازدیدکنندگان را متحیر و ترسان خواهند ساخت. سافاری پارک وحشت شامل فضایی ماژولار است که از تعدادی ژانرهای وحشت انگیز برخوردار است.
باغ فردوس
باغ فردوس محلهای از شمیران که در نزدیکی خیابان ولیعصر و میدان تجریش واقع شدهاست. اکنون موزه سینمای ایران در این مکان واقع است. باغ فردوس نه تنها یک قصر تاریخی قجری در شمال تهران است بلکه امروز نگینی ماندگار و دیرینه در پیشانی تهران نیز می باشد. گچ بری های کم نظیر دوره قاجاریه و توخالی بودن آویزهایی که از سقف پایین اومدن، از جذاب ترین بخش های این عمارت زیباست. در سال ۱۳۵۰ ساختمان موجود در باغ به مرکز فرهنگی و هنری و نمایشگاهی تبدیل شد و بعد از انقلاب هم در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.
پل طبیعت
پل طبیعت یکی دیگر از مکان هایی است که به تازگی به یکی از نمادهای تهران تبدیل شده است. این پل سه طبقه در عباس آباد تهران قرار دارد و امکان عبور خودرو از آن وجود ندارد؛ طبقه ی اول ۱۴۵۰، طبقه ی دوم ۲۸۷۰ و طبقه ی سوم ۵۷۱ متر مربع است. پل طبیعت بوستان آب و آتش را به پارک جنگلی طالقانی وصل می کند. این پل در محل تلاقی شریان های اصلی تهران مثل بزرگراه های مدرس، همت، حقانی و رسالت واقع شده و می توان گفت که در خاورمیانه بی نظیر است. مساحت پل طبیعت ۷ هزار متر مربع، طول آن ۳۰۰ متر و وزن سازه ی آن ۲ هزار تن است. در سال ۱۳۸۷ مسابقه ای برای طراحی پل طبیعت برگزار و در سال ۱۳۸۸ طرح یکی از طراحان برگزیده شد. این پل سرانجام در سال ۱۳۹۳ به بهره برداری رسید و امروزه به یکی از دیدنی ترین جاذبه های گردشگری و تفریحی تهران تبدیل شده است.