اصول نوشتن رزومه کاری؛ ۱۷ اصلی که باید در نوشتن رزومه رعایت کرد

نوشتن رزومه کاری یکی از اصول مهم در موفقیت کاری و تحصیلی می باشد. رزومه کاری می‌بایست جامع و کامل باشد ولی عنوان کردن برخی از موارد در آن کارکرد منفی دارد.

اصول نوشتن رزومه کاری

ستاره | سرویس عمومی – اصول نوشتن رزومه کاری چیست؟  بعد از انتشار یک آگهی استخدام، صدها و یا هزاران رزومه مختلف به دست مدیران استخدام می‌رسد. آن‌ها برای خواندن همه رزومه‌ها فرصت کافی ندارند بنابراین به طور میانگین برای مرور اولیه هر کدام از آن‌ها حدود ۶ ثانیه وقت می‌گذارند. ممکن است شما بهترین فرد برای کسب آن فرصت شغلی باشید اما داشتن یک اشتباه تایپی و یا استفاده از فونت نامناسب، رزومه شما را به توده عظیم رزومه‌های رد شده می‌فرستد. برای این‌ که بدانید در رزومه خود چه چیزهایی را نباید بنویسید مطلب زیر را دنبال کنید.

 

نوشتن رزومه، مدیر، استخدام

 

اصول نوشتن رزومه کاری

باهم مقدمات و اصول نوشتن رزومه کاری را مرور می کنیم.

 

۱. نوشتن هدف از ارسال رزومه کاری

اگر درخواست کار داده‌اید، پس یعنی آن شغل را می‌خواهید. پس نیازی نیست راجع به هدفتان از ارسال رزومه چیزی بنویسید.

استثناء: فقط اگر در موقعیت خاصی مانند تغییر شغل هستید مختصری درباره شغل فعلی خود بنویسید.

 

۲. تجربات کاری نامرتبط را در رزومه کاری خود ننویسید

ممکن است در رستورانی که در دوران دبیرستان در آن مشغول به کار بوده‌اید، استاد درست‌کردن معجون و آبمیوه بوده باشید اما حالا که قصد تغییر در مسیر زندگی خود را دارید، دیگر باید تجربیات آن زمان را پشت سر گذاشته و فراموش کنید. کسی که رزومه شما را می‌خواند در پی داشتن سوابق مرتبط شماست.

 

کار در رستوران، مشاغل، گذشته

 

۳. نوشتن مسائل شخصی ممنوع

درباره مشکلات زناشویی، اعتقادات مذهبی و مسائل خصوصی خود چیزی ننویسید. ممکن است در گذشته نوشتن این موارد در رزومه کاری ضروری بوده باشد اما امروزه استاندارهای رزومه‌نویسی تغییر کرده و مدیر شما حق پرسیدن چنین مواردی را ندارد پس نیازی به نوشتن آن‌ها نیست.

 

مشکلات شخصی، جر و بحث، درگیری‌های خانوادگی، شغل

 

۴. درمورد تفریحات و سرگرمی‌های خود چیزی ننویسید

تفریحات و سرگرمی‌های مورد علاقه شما برای کسی اهمیتی ندارد. پس اگر نوشتن آن‌ها ارتباطی با شغل درخواستی‌تان ندارد، این کار را نکنید چون هم وقت خود و هم وقت شرکت و مدیران آن را تلف خواهید کرد و شاید حتی با دیدن اولین مطلب نامربوط رزومه کاری شما به طور کلی کنار گذاشته شود.

 

علایق فردی، سرگرمی، تفریحات شخصی، تلویزیون، هنر

 

۵. نوشتن سن در رزومه کاری

اگر نمی‌خواهید به خاطر سن و سال‌تان مورد تبعیض قرار بگیرید، درباره سن و تاریخ فارغ‌التحصیلی خود چیزی ننویسید.

 

۶. درباره معرف خود چیزی ننویسید

اگر مدیر لازم بداند، درباره معرف از شما سوال خواهد پرسید. با نوشتن نام معرف فقط فرصت نوشتن مسائل مهم‌تر را از خود خواهید گرفت.

 

۷. در رزومه کاری خود از ضمایر شخصی استفاده نکنید

در رزومه، ضمایری مثل: من، او، آن‌ها و… نباید نوشته شود و این‌که هرگز در رزومه خود از زبان اول‌شخص یا سوم‌شخص صحبت نکنید. کسی که رزومه کاری شما را می‌خواند متوجه هست که همه چیز در آن رزومه درباره شما و تجربیات گذشته شماست.

 

۸. یک ایمیل مخصوص برای کار داشته باشید.

اگر در گذشته از ایمیلی با آدرس “BeerLover123@gmail.com ” یا چیزی شبیه به این استفاده می‌کردید، زمان آن رسیده که یک ایمیل جدید و حرفه‌ای داشته باشید. ساختن یک حساب کاربری جدید فقط ۲ یا ۳ دقیقه زمان می‌برد و رایگان هم هست.

 

ایمیل کاری، حرفه‌ای، برخورد حرفه‌ای، تجارت

 

۹. نوشتن کلمات غیر ضروری اصلا کار درستی نیست

وقتی شماره تلفن خود را درج می‌کنید نیازی نیست روبروی آن بنویسید “تلفن: ۰۹۸….. “. این کار کمی احمقانه به نظر می‌رسد چون کسی که رزومه کاری شما را می‌خواند قطعا متوجه خواهد شد که آن شماره، یک شماره تلفن است! درمورد آدرس ایمیل هم همینطور.

 

۱۰. نوشتن اطلاعات تماس شغل فعلی ممنوع

این کار نه تنها خطرناک، که احمقانه نیز هست. شما که نمی‌خواهید وقتی مشغول کار هستید از طرف شرکت جدید با شما تماس گرفته شود؟ در ضمن رئیس فعلی شما اجازه دسترسی به تماس‌های تلفنی و ایمیل‌های شما را دارد پس اگر نمی‌خواهید از محل کار فعلی خود اخراج شوید و یا به اتهام سرقت اطلاعات محرمانه دستگیر شوید، اطلاعات تماس شغل فعلی خود را در رزومه جدید ننویسید.

 

کارت ویزیت، شغل قبلی، اطلاعات تماس، مدیر و کارفرما

 

۱۱. آدرس وبلاگ شخصی، فیس بوک و… را ننویسید

نوشتن آدرس وبلاگ شخصی، صفحه Pinterest، اینستاگرام و سایر رسانه‌های اجتماعی که مرتبط با شغل درخواستی شما نیست کار درستی نیست. اما اگر در ارتباط با شغل درخواستی، صفحه‌ای در دنیای مجازی دارید که می‌تواند فعالیت‌های حرفه‌ای شما را بازگو کند، نوشتن آدرس آن‌ها ایده خوبی خواهد بود.

 

۱۲. مقدار دستمزد شغل فعلی یا مشاغل قبلی خود را ننویسید

نوشتن مقدار دستمزد یا حقوقی که در حال حاضر و یا در گذشته دریافت می‌کرده‌اید، ضروری نیست و حتی ممکن است تصور غلطی برای مخاطب شما ایجاد کند. نوشتن حقوق درخواستی هم در رزومه کاری ضرورتی ندارد. اگر کار به مصاحبه رسید در آن مرحله می‌توانید در این مورد صحبت کنید.

 

۱۳. از فونت‌های نوشتاری قدیمی و منسوخ شده استفاده نکنید

در تایپ رزومه از فونت‌هایی مانند Times New Romanو فونت‌های نستعلیق استفاده نکنید چون این مدل فونت‌ها قدیمی و از رده‌خارج هستند. از یک فونت ساده و استاندارد مثل Arial استفاده کنید. در انتخاب سایز فونت هم دقت کنید. هدف خوانا و زیبا بودن متن است پس از یک سایز فونت مناسب برای تایپ رزومه خود استفاده کنید.

 

فونت نستعلیق، قدیمی، از رده خارج، فونت، Arial

 

۱۴. از نوشتن کلمات آزاردهنده خود داری کنید

در رزومه کاری خود هرگز از کلمات و یا عبارات آزاردهنده‌ای مانند: “نژاد برتر”، “فعال و زرنگ”، “خاص” و … برای معرفی خود استفاده نکنید. مدیران ترجیح می‌دهند عبارات زیباتری را ببینند.

 

۱۵. دلایل ترک شغل قبلی

بعضی از افراد تصور می‌کنند که اگر دلیل اخراج و یا ترک شغل قبلی خود را توضیح دهند شانس بیشتری برای کسب شغل جدید خواهند داشت. اما این طرز فکر اشتباه است. این مسائل هیچ ارتباطی با شغل جدیدی که برای آن درخواست داده‌اید ندارد، پس مشکلات و مسائل مربوط به شرکت قبلی را با خود به محل جدید منتقل نکنید. بعدها اگر فرصت مناسبی پیش آمد دلایل ترک محل کار قبلی خود را توضیح دهید.

 

اخراج، ترک شغل، موقعیت جدید

 

۱۶. معدل دوران تحصیل خود را ننویسید

دوران مدرسه تمام شده پس نوشتن معدل آن دوران ضرورتی ندارد. اگر تازه فارغ‌التحصیل شده‌اید و معدل شما بالا بوده، نوشتن آن اشکالی ندارد اما اگر حداقل ۳ سال از آن زمان گذشته و معدل افتخارآمیزی هم نداشته‌اید نوشتن آن کار جالب و ضروری نیست.

 

۱۷. عکس شخصی خود را به رزومه پیوست نکنید

ممکن است در آینده انجام این کار نرمال و عادی باشد اما در حال حاضر انجام چنین کاری کمی عجیب و غیرعادی است.

 

سلفی، عکس خصوصی، رزومه کاری حرفه‌ای

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید