ستاره | سرویس تکنولوژی – فیس بوک فارسی در اشکال مختلف را در این مطلب بشناسید.
فیس بوک
پس از نامنویسی، امکان ایجاد نمایه شخصی، افزودن دیگر کاربران به فهرست دوستان، فرستادن و دریافت پیام و دریافت آگاهسازی از تغییرات دوستان خود فراهم میگردد. علاوه بر این موارد، پیوستن به گروههای مورد علاقه، یافتن همکاران، همکلاسیها، پسندیدن پستها، بیان دیدگاه و دستهبندی دوستان از امکانات دیگر این سیستم است. در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۲ میلادی تعداد اعضای این وبسایت از مرز ۱ میلیارد نفر گذشت که به گفته خود فیسبوک ۸٬۷٪ آنها کاربران جعلی هستند. وبسایت فیسبوک سالیانه ۱۸۰ پتابایت (معادل نیم پتابایت در روز) اطلاعات در سرورهای خود ذخیره میکند. این وبسایت به ۴۰ زبان دنیا قابل دسترس بوده و ۷۰ درصد از کاربران آن در خارج از ایالات متحده هستند. اما حالا بشنوید از فیس بوک فارسی و سایتهایی که مشابه فیس بوک در ایران ایجاد شدهاند:
فیس بوک فارسی چیست؟
وبسايت فیس بوک فارسی (به آدرس اینترنتی: www.FaceFarsi.com) در ۱۵ بهمن ۱۳۸۸ (۴ فوریه ۲۰۱۰) به وجود آمد. این وبسايت از شبکههای اجتماعی مجازی است که افراد آشنا به زبان فارسی میتوانند در آن ثبت نام نموده، دوستان قدیمی خود را در آن پیدا کرده یا دوستان جدیدی یافته، برای آنها پیغام ارسال نموده و یا مطلب، عکس، موسیقی، ویدئو و لینک به اشتراک بگذارند. محیط فیس بوک فارسی در واقع مجلسی از دوستان و آشنایان یک کاربر به شمار میآید. فیس بوک فارسی با ارائه امکان عضوگیری در تعداد بالا، به کاربران اجازه میدهد تا در هر لحظه دوستان جدیدی را به مجموعه خود اضافه کنند.
کاربران در فیس بوک فارسی دارای یک صفحه شخصی هستند. میتوانند وبلاگ، نظر سنجی، صفحه تجاری و انجمن تاسیس کنند و یا در انجمن های دیگر عضو شوند. کاربران میتوانند برای خود آلبوم عکس بسازند و دوستانشان را انتخاب کنند و به لیست دوستان خود اضافه کنند. کاربران فیس بوک فارسی در رابطه با شما به چهار گروه طبقهبندی میشوند: دوستان، دوستان دوستان، غریبهها و کاربرانی که احیاناً مسدود نمودهاید. فیس بوک فارسی نرمافزارها و ابزارهای جانبی گوناگونی دارد که کاربر میتواند با توجه به نیاز خود از آنها استفاده کند. بیش از ۹۰ درصد کاربران فیس بوک فارسی ایرانی و بقیه از افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان، پاکستان و سایر کشورهای جهان هستند.
سازنده فیس بوک فارسی یک مهندس ایرانی است که آن را در پانزدهم بهمن سال ۱۳۸۸ (چهارم فوریه سال ۲۰۱۰) راه اندازی کرد. این مهندس ایرانی وبسايت فیس بوک فارسی را از اتاق کوچک خود طراحی کرد و آن را به عنوان یک وب سایت اجتماعی برای افراد آشنا به زبان فارسی راه اندازی نمود و خیلی سریع مورد توجه قرار گرفت و در کوتاه مدت، بسیاری از سراسر ایران درآن نام نویسی کرده و از آن به عنوان راهی برای ارتباط با یکدیگر استفاده کردند. لازم به ذکر است که بيشتر مطالب و کليه تصاوير وبسايت فیس بوک فارسی (پروفایلها، وبلاگها، آلبومها و انجمنها) در جهت تطابق با قوانين کشور جمهوري اسلامي ايران و قانون جرائم رایانهای توسط تيم مديريت فیس بوک فارسی کنترل میشود. همچنین وب سایت فیس بوک فارسی در سایت www.samandehi.ir (ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی – وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) به ثبت رسیده و مجوز فعالیت خود را از این وزارتخانه دریافت نموده است.
فیس بوک فارسی و کاربران آن
سایت فیسبوک فارسی مدتی است که رسما در ایران اعلام موجودیت کرده و فعال و پرمخاطب است! هر چند این سایت هیچ ارتباطی با کمپانی شبکه جهانی فیسبوک ندارد اما ویژهگیهایی مشابه زیادی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد. به دنبال محدودیتها در دسترسی به شبکه اصلی و جهانی فیسبوک و فیلتر شدن آن در ایران، چندی پیش شبکهای در داخل کشور با نام فیسبوکایرانی ایجاد شد که اگر چه برروی صفحه اصلی این سایت تاکید شده که ماهانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار بازدیدکننده به آن مراجعه می کنند اما با این حال به نظر میرسد که همچنان این سایت خیلی شناخته شده نیست.
همانطور که گفتیم این صفحه که با آدرس www.FaceFarsi.com فعالیت دارد. فیس بوک فارسی برای کاربران خود تعرفههای متعددی در نظر گرفته و ثبت نام را با پرداخت ۳۰ هزار تومان برای کاربران ویژه و ۵۰ هزار تومان برای کاربران طلایی همراه کرده است. البته این سایت برای کاربران عادی خود رایگان بوده و تعرفهای در نظر نگرفته اما کاربران این گروه به دلیل عدم پرداخت پول، از بهرهمندی از برخی امکانات محروم شدهاند و با محدودیتهای متعددی مواجهند.
مجوز فعالیت فیس بوک فارسی
سایت فیس بوک فارسی در راستای اهداف خود و رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران، محیطی سالم و دور از مسائل سیاسی و غیر اخلاقی را برای کاربران خود ایجاد کرده است و خود را موظف به مدیریت و ادامه این روند میداند. بدین منظور این سایت در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی، وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ثبت گردیده و مجوز فعالیت خود را از این وزارتخانه اخذ نموده است.
نحوه عضویت در فیس بوک فارسی
۱. ابتدا با وارد کردن آدرس www.FaceFarsi.com در نوار آدرس مرورگر به سایت فیس بوک فارسی وارد شوید. سپس دکمه ثبت نام را کلیک کنید تا مراحل ثبت نام شروع شود.
۲. با زدن دکمه ثبت نام به صفحهای مشابه تصویر زیر منتقل میشوید. در این صفحه باید آدرس ایمیل، کلمه عبور و تکرار کلمه عبور خود را وارد نمایید و دکمه ادامه را بزنید.
۳. سپس به صفحه زیر منتقل میشوید و در اینجا باید اطلاعاتی مانند نام، نام خانوادگی، جنسیت، تاریخ تولد، وضعیت تاهل و محل سکونت خود را وارد نمایید. بعد از وارد کردن اطلاعات دکمه ذخیره را بزنید تا اطلاعاتتان ثبت شود.
۴. حال به صفحه اصلی سایت فیس بوک فارسی وارد شدهاید. همانطور که در تصویر میبینید، پروفایل شما بدون تصویر در سمت راست بالای صفحه وجود دارد. بر روی پروفایل خود کلیک کنید.
۵. صفحه مربوط به حساب کاربری شما باز شده است و در آن امکاناتی مشابه فیس بوک اصلی را خواهید داشت.
البته خوب است بدانید که سایتهای مشابه فیس بوک فارسی دیگری نیز ایجاد شدهاند که به شرح زیر میباشند:
۱. سایت facebookfarsi.ir
۲. سایت facebooki.ir