ستاره | سرویس تکنولوژی – در این مطلب با شما خواهیم بود با سایت بالاترین و حاشیههای آن!!!
اطلاعات کلی در رابطه با سایت بالاترین:
نشانی | http://balatarin.com |
نوع: | اشتراکگذاری پیوندها (به طور عمده خبرهای اجتماعی و سیاسی) |
عضویت: | فعال (قابل ثبتنام) |
مالک: | مهدی یحیی نژاد و عزیز آشفته |
پایهگذار: | مهدی یحیی نژاد و عزیز آشفته |
راهاندازی: | ۱۶ اوت ۲۰۰۶ |
بالاترین یک سایت مشارکت عمومی و بر اساس رأی کاربران است که توسط مهدی یحیی نژاد در تاریخ۱۶ اوت ۲۰۰۶شکل گرفت. سایت بالاترین که با هدف عرضه، پیدا کردن و جداکردن لینکهای جدید توسط کاربران بر اساس ساختار وب سایت معروف دیگ (Digg) ایجاد شده، از ساختار رأیگیری برای هر لینک استفاده میکند. در بالاترین تنها کاربران عضو شده حق رأی و اظهار نظر(کامنت) دارند. در زمان شروع به کار سایت بالاترین، عضویت برای همه آزاد بود اما پس از مدتی این امر فقط در صورتی تحقق مییافت که یکی از کاربران عضو، شخص جدید را دعوت میکرد. در حال حاضر سایت بالاترین بصورت موقت عضوگیری را متوقف کرده است. در سایت بالاترین لینکهای تازه اضافهشدهای که بیشترین آرای کاربران را کسب کنند در صفحه اول قرار میگیرند.
حمله هکرها و اتهامها:
در تاریخ ۳ فوریه ۲۰۰۹ پس از حملات هکرها، این سایت از دسترس خارج گردید. بنابر به گفته عزیز آشفته یکی از موسسان این وب سایت، هکرها در تلاش برای هک نمودن سرور و حساب paypal بالاترین بودهاند. به طور ضمنی سایت بالاترین را به حمایت از اسرائیل و عدم حمایت از مردم غزه در جریان نبرد اسرائیل و غزه متهم و این حمله را در راستای حمایت از مردم غزه در جریان جنگ سایبری هکرها با اسرائیل قلمداد نمود.
انتقادها:
قوانین جدید سایت بالاترین موجب نارضایتی کاربران شده است. بالاترین در اواخر سال۲۰۱۰ با تصویب قوانینی، پیوندهایی را که به مذاهب مختلف توهین میکردند حذف کرد. این حذف با سلیقه مدیر یا ادارهکنندگان سایت صورت میگرفت. پس از این اتفاقات تعدادی از کاربران در بالاترین به اعتراض پرداختند و خواستار توضیح در این زمینه شدند. بالاترین نیز شروع به یک نظر خواهی عمومی در این زمینه کرد و نتایج آن را منتشر نمود. بر اساس این نظرخواهی ۵۷٪ کاربران و بازدیدکنندگان با این کار بالاترین مخالفت کردند. پس از اعلام نتایج، بالاترین توضیح داد که تشخیص توهین آمیز بودن یک مطلب را بر عهده خود کاربران میگذارند و در این کار دخالت نخواهند کرد. این امر دیری نپایید و مدیران دوباره شروع به حذف کاربران (حدود ۲۰۰ کاربر) و پیوندهای آنها نمودند. در این بین بالاترین اعلام کرد که از نظر منابع مالی و سختافزاری با مشکل روبرو است و تغییراتی را در سایت به وجود آورد که یکی از آنها حذف رای منفی برای از دست دادن اعتبار یک لینک و دیگری بازپس گیری امکان ارسال دعوتنامه بود.
“يحيی نژاد” مدير وب سايت “بالاترين” كه در كنار وب سايتهای “توييتر” و “فيس بوک” در زمان برگزاري انتخابات رياست جمهوري سال گذشته در ايران و در جريان حوادث پس از آن يكي از حاميان اصلي جريان فتنه محسوب شده و به انعكاس گسترده صبحتهای سران فتنه میپرداخت، در مصاحبهای هدف اصلی وب سايت خود را حمايت از سران فتنه اعلام كرد. بر اساس اين گزارش، وی در پاسخ به اين سوال خبرنگاران كه نقش وب سايتش را در تقويت اغتشاشات در ايران بعد از انتخابات چگونه میبيند، پاسخ داد: “اغتشاشات پس از انتخابات سال گذشته در ايران به ما اين ايده را داد كه از سايت خود به عنوان وسيلهای برای تقويت آشوب ها برای ياری رسانی به فتنه گران استفاده كنيم و به آن دامن بزنيم. يحيی نژاد در پاسخ به اين سوال كه وب سايتش متهم به همكاری با سرويسهای امنيتی كشورهای دشمن با ايران است گفت: كاربران سايت وی كاملا آزادند كه هر مطلبی را در آن منتشر كنند و اين اخبار را در وب سايتهای ديگری مانند فيس بوک و توييتر به اشتراک بگذارند. وی افزود: به بهانه آزادی و دموكراسی بيان اجازه استفاده از وب سايتش را به عاملان اغتشاشات در ايران میدهد. در سال ۲۰۱۰ حاج مهدی یحیی نژاد حساب کاربری سیصد نفر از کاربران قدیمی و اصلی سایت را مسدود کرد، چرا که به محدود کردن آزادی بیان و حذف اندیشه در آن سایت اعتراض داشتند.