ستاره | سرویس سلامت – برخی از افراد به ویژه کسانی که پوست سفیدی دارند خالهای کوچک و رنگی در صورت خود دارند که به طور طبیعی اتفاق افتاده و در اثر عفونت ایجاد نشده است. پوست ما زمانی که در معرض عوامل محیطی مثل هوای خشک، باد، باران، نور خورشید و غیره قرار میگیرد، تحت تاثیر قرار گرفته و آسیب میبیند. یکی از آسیبهای پوستی در برابر عوامل محیطی و افزایش سن که از آن گریزی نیست کک مکها و ایجاد لکههای پوستی است که به رنگهای سفید، قهوهای روشن و قهوهای تیره مشاهد میشود. در این مطلب راهکارهای طب سنتی برای درمان خانگی کک مک صورت و برطرف کردن لکههای پوست صورت با استفاده از ماسکهای گیاهی گرداوری شده است.
علت ایجاد کک مک چیست؟
کک و مکها به دلیل رسوب مقدار زیاد رنگدانه ملانین در نقاط مختلف پوست ایجاد میشوند و اغلب با قرار گرفتن در معرض نور افتاب تشدید میگردند. برخی افراد با افزایش سن با آن مواجه میشوند اما در بین خانمها اغلب در دهه چهل سالگی و قبل از یائسگی مشاهده میگردد و در برخی موارد نیز در دوران بارداری ایجاد میشود و تا پایان عمر همراه فرد باقی می ماند. این لکههای تیره که به آنها کک مک گفته میشود با خال تفاوت داشته و ناشی از تغییر رنگ پوست هستند.
شیوههای درمان خانگی کک مک و لک صورت با ماسکهای گیاهی
برخی از ماسکهای گیاهی مفید برای برطرف نمودن لک های صورت و کک مک عبارتند از:
- پوست درخت زیتون تلخ
یکی از راهکارهای توصیه شده در طب سنتی به منظور درمان خانگی کک مک استفاده از شیره گیاهی تازه حاصل از پوست درخت زیتون است. به این منظور یک قاشق چایخوری از این شیره را هر روز به مدت یک هفته بر روی محل کک مک قرار داده و به عنوان ماسک صورت از آن استفاده کنید و زمانی که خشک شد صورت خود را بشویید.
- عدس
برای از بین بردن کک مک میتوانید یک قاشق غذاخوری عدس را چند ساعت خیس کنید. سپس آب آن را بگیرید و عدسها را آسیاب نمایید تا خمیری غلیظ به دست آید. چند قطره آبلیموی تازه را به این خمیر اضافه کنید و آن را بر روی پوست صورت خود و روی محل کک و مک و لکهها قرار دهید. در صورتی که پوست شما خشک است میتوانید به جای آبلیمو از ماست استفاد کنید.
- پوست پرتقال + گلاب
یکی دیگر از شیوه های درمان کک و مک صورت استفاده از ماسک پوست پرتقال و گلاب است. به این منظور پوست پرتقال را خشک کرده و آسیاب کنید. سپس به آن کمی گلاب اضافه کرده تا به صورت خمیر در آید. این ماسک برای برطرف کردن کک مک مفید بوده و پوست را نیز تمیز میکند.
- تمشک سیاه
یک دانه تمشک سیاه هندی را در آب بخیسانید و آن را با حرکت دایره ای روی یک سنگ صاف و تمیز بمالید. آب خارج شده از تمشک را را جمع آوری و آن را روی تک تک لکه ها، کک مکها و جوشها بمالید و اجازه دهید تا خشک شود و سپس با آب ولرم صورت خود را بشویید. این کار را چند روز ادامه دهید.
- بادام + شیر
یکی دیگر از بهترین و مفیدترین راههای درمان خانگی کک مک صورت به ویژه برای کسانی که با افزایش سن کک مکهای صورتشان رو به افزایش است، استفاده از ماسک بادام است. به این منظور ۴ تا ۵ عدد بادام را شب تا صبح خیس کنید. آنها را پوست بکنید و آسیاب کنید. با کمی شیر مخلوط کرده و به صورت ماسک بر روی صورت خود قرار دهید
- ماش + ماست + زردچوبه
استفاده از ماسک تهیه شده با آرد ماش، ماست و کمی زردچوبه نیز برای برطرف کردن کک مک ها مفید است. چنانچه پوست شما خشک است، به جای ماست میتوانید از خامه تازه استفاده کنید.
- روغن کنجد
ماساز صورت با روغن کنجد بسیار مفید بوده خشکی پوست را کاهش میدهد و برای از بین بردن انواع لک های پوستی مفید است.
- تخم کدو + روغن زیتون
استفاده از ترکیب تخم کدو و روغن زیتون نیز از شیوه های درمان خانگی کک مک و برطرف نمودن لکههای پوستی صورت است. این ماسک برای پوستهای خشک مفید است. برای تهیه این ماسک یک قاشق غذاخوری تخم کدو و کمی روغن زیتون را با یکدیگر مخلوط کرده و بر روی پوست استعمال کنید.
- حنا + سدر + سرکه
از راهکارهای توصیه شده طب سنتی برای درمان خانگی کک مکها استفاده از ماسک تهیه شده با حنای سدر به همراه سرکه است. بهتر است این ماسک را شبها به مدت دو ساعت بر روی لک های صورت قرار دهید.
نکاتی درباره درمان خانگی کک مک صورت با استفاده از ماسکها
لازم به ذکر است از این ماسکها نباید هر روز استفاده کرد و بهتر است آنها را یک تا دو بار در هفته استفاده نمایید. برخی از پوستها ممکن است به بعضی مواد بالا حساسیت داشته باشند، بنابراین لازم است قبل از استفاده از هریک از آنها تست حساسیت انجام دهید.