ستاره | سرویس سلامت – شاید هر کدام از ما در زندگی خود با تبخال لب مواجه شده باشیم و ار بروز مجدد آن احساس ناخوشایندی داشته باشم. تبخالها معمولا در نقاط خاصی از بدن ایجاد میشوند. در خانمها نوع دیگری از تبخال با نام تبخال تناسلی زنان وجود دارد که در اثر بیماریهای جنسی ایجاد میشود و لازم است برای درمان ان حتما به پزشک متخصص مراجعه شود. تبخال تناسلی در زنان علائم و روشهای درمان خاصی دارد که در ادامه این مقاله از مجله “ستاره” با آن آشنا میشوید.
تبخال تناسلی زنان چیست و چگونه ایجاد میشود؟
تبخال تناسلی زنان عفونتی مقاربتی بوده که در پی آلوده شدن با ویروس تبخال تناسلی رخ میدهد. درواقع تبخال تناسلی یک بیماری منتقل شونده از راه جنسی است که باعث زخمهای کوچک دردناک در ناحیه تناسلی میشود. ظهور بیماری معمولا با التهاب و به دنبال آن بروز خوشه کوچکی از تاولها همراه است که پس از چند روز پاره میشوند و ترشحات آنها بیرون میریزد و زخمهای اغلب دردناکی را به جای میگذارد.
تبخال تناسلی زنان از راه آمیزش جنسی منتقل میشود و نمیتوان آن را ریشهکن کرد. اغلب موارد تبخال تناسلی ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس (این ویروس با رابطه جنسی دهانی و معمولی و مقعدی به سایر افراد منتقل میشود) که باعث تبخال معمولی هم میشود. گرچه دقیقا معلوم نیست که چه عواملی عود ویروس را باعث میشود اما عود ویروس با عوامل متعددی از جمله قاعدگی، خستگی، استرس، بیماری و قرارگیری در معرض نور خورشید ارتباط دارد.
توجه: از آنجاییکه این ویروس خارج از بدن زنده نمیماند، بنابراین آلوده شدن از طریق ارتباط با وسایل استفاده شده توسط فرد آلوده تقریبا غیرممکن میباشد.
علائم این بیماری چیست؟
اگرچه این بیماری در برخی از موارد ممکن است کاملا بدون نشانه باشد اما به طور کلی میتوان گفت بعد از ۲ روز تا ۲ هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی میکند و تدریجا تاولهای پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد میشوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد. این بیماری واگیردار بوده و هرگونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد.
چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند؟
زنان بیشتر از مردان در خطر ابتلا به این بیماری هستند چراکه ویروس از مرد به زن راحتتر از زن به مرد منتقل میشود. همچنین کسانی که رابطه جنسی بیبند و بار دارند نیز در خطر بسیار بیشتری برای ابتلا به این بیماری میباشند. این بیماری ممکن است نشانهای نداشته و حتی افرادی که هیچگونه تبخال و یا زخمی در نواحی تناسلی و دهان خود ندارند نیز میتوانند به این بیماری آلوده شوند.
روشهای درمان کدامند؟
درمان دارویی
هنوز روش قطعی برای درمان تبخال تناسلی زنان و مردان وجود ندارد و لذا در صورت ابتلای فرد در حالت حاد بهتر است از مسکن و ضد درد و مصرف مایعات زیاد استفاده شود. پماد و قرصهای آسیکلوویر طبق دستور و مجوز پزشک جهت جلوگیری و عود آن دومین راه درمان تسکین میباشد. برای آگاهی بیشتر در زمینه مصرف این دارو به مطلب درمان تبخال با پماد آسیکلوویر رجوع کنید.
درمان خانگی
درمان خانگی این بیماری شامل اجتناب از پوشیدن لباس زیرهای نایلونی و یا ساخته شده از مواد مصنوعی، اجتناب از لباس زیرهای تنگ، آرام تمیز کردن زخم با آب و صابون و دوش آب گرم میباشد. این درمانهای خانگی میتوانند، باعث کاهش درد و اذیت این بیماری شوند.
توصیهها و نکاتی در ارتباط با تبخالهای ناحیه تناسلی
- تبخال تناسلی در زنان باردار خطرناک است زیرا ممکن است در حین زایمان عفونت را به نوزادشان منتقل کنند. عفونت هرپس سیمپلکس میتواند به معلولیتهای شدید و حتی مرگ نوزاد ختم شود. بنابراین بهتر است زنان باردار به محض ابتلا به پزشک مراجعه کنند.
- اجتناب از رابطه جنسی پرخطر، استفاده از کاندم و اجتناب از رابطه جنسی با فرد آلوده از راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری میباشد.
- در مورد زخمهای ناحیه تناسلی نیز مانند بقیه زخمها، احتمال بروز عفونت ثانویه وجود دارد و تنها چیزی که برای پاکیزه نگهداشتن موضع از باکتریها نیاز است مقداری آب و صابون است.
- از آنجایی که بیماریها با ضعف سیستم ایمنی بدن در ارتباط مستقیم هستند برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری بهتر است سیستم ایمنی بدن خود را با مصرف غذاهای مناسب، آرامش، استراحت و ورزش منظم، قوی نگه دارید. در مطلب سیستم ایمنی بدن را با مصرف این خوراکیها تقویت کنید به معرفی بهترین خوراکیها برای تقویت سیستم ایمنی بدن پرداختهایم.
شما چه تجربه ای در این زمینه دارید؟ خوشحال میشویم تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.