آشنایی با جاذبه های گردشگری ترکیه

جاذبه های گردشگری ترکیه در میان مردم دنیا زبانزد می‌باشند. ترکیه ترکیبی از دو فرهنگ آسیا و اروپا را در خود دارد که یگانه بودنش را ثابت می‌کند.

جاذبه های گردشگری ترکیه

ستاره | سرویس گردشگری – جاذبه های گردشگری ترکیه می‌تواند هر مسافری را به سوی خود جلب کند. در این کشور مساجد، کاخ‌ها، موزه‌ها، بازار تاریخی و کلیساهای فراوانی برای گردشگران مذهبی و تاریخی وجود دارد، از سوی دیگر چشمه‌ها، آبشارها، کوه‌ها، سواحل دریایی و غارهای متعدد باعث جذب طبیعت گردان از هر گوشه و کنار جهان به خود شده است. بهترین زمان مسافرت برای دیدن این کشور زیبا بهار و تابستان می‌باشد ولی بعضی از توریست‌ها معتقدند تمام سال مناسب برای دیدن ترکیه است.

 

آشنایی با جاذبه های گردشگری ترکیه

در این مطلب ما نگاهی به ده جاذبه گردشگری ترکیه انداخته‌ایم، بنابراین برای آشنایی بیشتر با جاذبه‌ های این کشور همراه ما باشید.

 

کوه نمرود

کوه نمرود، یکی از مقاصد تاریخی در ترکیه است.  این کوه، در ۴۰ کیلومتری شمال “کاهتا” Kahta نزدیک “آدیلیامان” Adıyaman واقع شده است. این کوه نشان دهنده تمدنی از امپراطوری کومانژ است و در ارتفاع ۵۰ متری این کوه، مجسمه هایی غول پیکر به شکل چهره انسان می بینیم. البته اشکالی به شکل حیوانات هم می بینیم. مجسمه هایی که در این کوه ها وجود دارد نمادی از شخصیت هایی مانند آپولو، فورتونا، زئوس، هراکلس، و آنتیوخوس هستند. در اصل می گویند آنتیوخوس این مجسمه ها را برای محافظت از مقبره اش در این مکان ساخته است.

 

کوه نمرود

 

آمفی تئاتر آسپندوس

 

آمفی تئاتر آسپندوس ترکیه از مرکزهای حفاظت شده تئاترهای باستانی عهد باستان می باشد. آمفی تئاتر آسپندوس ترکیه در سال ۱۵۵ بعد از میلاد و در زمان پادشاهی امپراتور رومی، مارکوس اورلیوس ساخته شده است و ظرفیت تماشگران آمفی تئاتر آن ۱۵۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ نفر می باشد. زیرا بعدها از این آمفی تئاتر به عنوان کاروانسرا مورد استفاده می شده است وهمیشه مرمت و مراقبت شده است. در نتیجه آمفی تئاتر آسپندوس بدون از دست دادن ویژگی هایش، تا به الان پا برجا مانده است. این شهر در ۴۰ کیلومتری آنتالیا و در ۸ کیلومتری شهر سریک واقع شده است و با تئاترباستانی خود یکی از جاذبه های تاریخی آنتالیا در تور ارزان ترکیه می باشد.آسپندوس یکی از ثروتمندترین شهرهای زمان خود بوده است که توسط رومی ها ۲۰۰ سال بعد از میلاد ساخته شده است.سالن تئاتر ۲۰۰ ساله آسپندوس یکی از تحسین برانگیزترین سالن های تئاتر در دنیاست که به خوبی حفظ شده است و یکی از آمفی تئاترهای روباز دنیا محسوب می شود.در ترکیه باقیمانده هایی ازساختمانهای رومی در این محل دیده می شود، زمانی این مکان مهمترین مرکز تجاری شهر به شمار میرفته که به پرورش بهترین اسبهای دنیا شهرت داشته است.

 

آمفی تئاتر آسپندوس

 

پاموکاله

پاموکاله که در زبان ترکی به معنای “قلعه‌ی پنبه‌ای” است، منطقه‌ای طبیعی در ایالت دنیزلی در جنوب غربی ترکیه است. در این منطقه چشمه‌های آب گرم طبیعی وجود دارند و آب جاری پس از عبور، از خود کربنات به جا می‌گذارد. پاموکاله در منطقه‌ی دریای اژه و در رودخانه‌ی مندرس واقع شده است و در اکثر فصل‌های سال آب‌وهوایی معتدل دارد. شهر باستانی هیراپولیس که تحت تاثیر فرهنگ و نفوذ امپراطوری روم شرقی بوده، بر بالای قلعه‌ی سفیدی با ارتفاعی نزدیک به ۲۷۰۰ متر و عرضی در حدود ۶۰۰ متر قرار گرفته بود و از تپه‌های شهر دنیزیلی در فاصله‌ی ۲۰ کیلومتری‌اش نیز قابل مشاهده بود.

 

پاموکاله- پاموکاله ترکیه

 

مسجد آبی

 

مسجد سلطان احمد که در زبان ترکیSultanahmet Camii) ) نام دارد، مسجدی است که در شهر استانبول واقع شده و یکی از زیباترین شاهکارهای معماری اسلامی است. این مسجد به علت وجود کاشی‌های آبی رنگ در طراحی داخلی به «مسجد آبی» شهرت دارد. این مسجد طی سال‌های ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۹ به دستور سلطان احمد اول بنا شد و به همین دلیل پس از مرگ وی مسجد را مسجد سلطان احمد نامیدند و وی نیز در همین مسجد دفن شده‌ است. این مسجد در قدیمی‌ترین بخش استانبول واقع شده که این منطقه در قبل از سالهای ۱۴۵۳ میلادی مرکز قسطنطنیه، پایتخت امپراطوری بیزانس، محسوب می‌شده‌ است.

 

مسجد سلطان احمد-مسجد آبی

 

کتابخانه سلسوس

از شهر افسوس که یکی از زیباترین و محبوب ترین و دیدنی ترین جاذبه های ساحل غربی ترکیه است جز ویرانه ای چیزی نمانده است  و در عین حال باز هم بسیاری از افراد از آن هر ساله دیدن می کنند. معبد آرتمیس در این شهر بود و یکی از عجایب هفتگانه جهان. این معبد در سال ۴۰۱ بعد از میلاد تخریب شد. اما هنوز هم کتابخانه و سالن تئاتر آن هنوز هم که هنوز است قابل بازدید و مشاهده است. این کتاب خانه که ۱۲ هزار تومار در آن زمان در آن نگهداری می شد ساخته و پرداخته ۱۲۵ سال بعد میلاد بود. مقبره سلسوس فرماندار آسیا نیز در آن جا بود. 

 

کتابخانه سلسوس ترکیه

 

ایاصوفیه

مسجد ایاصوفیه که در منطقه سلطان احمد (مرکز شهر) استانبول قرار دارد، با قبه ها و مناره های بلندش، در تمام روزهای سال گردشگران و توریستها را به خود جذب می کند. ایاصوفیه که ۱۵۰۰ سال پیش به عنوان کلیسای بزرگ امپراتوری بیزانس ساخته شد و کلیسای هاجیا صوفیا نام گرفت، ۹۰۰ سال بعد، با فتح استانبول توسط نیروهای عثمانی، به دستور پادشاه عثمانی به مسجد تبدیل شد. اما این پایان کار نبود و با روی کار آمدن آتاتورک در ترکیه و اعلام رسمیت کشور جمهوری ترکیه به جای امپراتوری عثمانی، مسجد ایاصوفیه به موزه ایاصوفیه تبدیل شد.

 

ایاصوفیه- مسجد ایاصوفیه

 

بازار بزرگ استانبول

یکی از جاذبه های مهم این شهر بازار بزرگ استانبول می باشد که نام دیگر این بازار به ترکی کاپالی چارشی یعنی بازار سرپوشیده است.این بازار به عنوان یکی از مرکز خرید های سرپوشیده شناخته شده در یک مایلی غرب سلطان احمد است و محصولاتی نظیر فروش فرش وقالی و پوشاک و کارهای دستی و هنری و شطرنجی،رستوران ها،کافه ها و مساجد زیادی در این بازار دیده می شود. بازار سنتی کاپالی چارشی که دومین مرکز خرید مهم ترکیه و قدیمی ترین بازار سنتی ترکیه میباشد تماما سرپوشده می باشد از لحاظ معماری در نوع خود بی نظیر است. این بازار همانند یک حلزون بزرگ با حدود ۵۸ خیابان و بیش از ۶۱۱۱ مغازه قدیمی ترین و یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان است که در مرکز استانبول واقع شده است . این بازار سرپوشیده در طی زمان بزرگ و بزرگتر شده است.

 

بازار بزرگ استانبول

 

کاپادوکیه

کاپادوکیه  Kapadoukia یا با نام قدیمی و پارسی  کَتپَتوکه یا کاپادوسیه در پارسی باستان : Katpatuka و  Cappadocia به معنای سرزمین اسبهای زیبا است، بخش باستانی و پهناوری است که امروز در ترکیه مرکزی قرار گرفته و به دلیل ارزش های تاریخی و باستانی، توریستی ترین بخش استان نوشهیر؛ ترکیه کنونی را در بر می گیرد. بازمانده های آتشفشانی منظره عجیب و شگفت آوری به وجود آورده که جاذبه های طبیعی این شهر بشمار میرود، این محوطۀ باستانی از سال ۱۹۸۵ از طرف یونسکو جزو میراث فرهنگی جهان شناخته و ثبت شده است.

 

کاپادوکیه

 

شهر افسانه‌ای اسب تروی

شهر تروا به انگلیسی Troy، قبلاً شهری افسانه ای شناخته می شد. اما بعد از کشف خرابه های آن در سال ۱۸۷۰، در تپه حصارلیغ آناتولی واقع در شمال شرقی ترکیه، جنوب غربی داردانل و در نزدیکی ساحل دریا، واقعیت آن اثبات شد. به این ترتیب تروا شهری است که هم ریشه در واقعیت دارد و هم افسانه های زیادی حول آن شکل گرفته. این شهر در ایلیاد یکی از کتاب های شعر متعلق به هومر، توصیف شده است.

 

شهر افسانه اسب تروا- اسب تروا

 

قلعه روملی حصار

قلعه ی روملی حصار یا  قلعه ی بوازکِسِن در منطقه ی ساری یِر استانبول، بر تپه ای در بخش اروپایی تنگه ی بسفر قرار گرفته است. پیش از ساخت پل “فاتح سلطان محمد”، این قلعه ی عظیم برجسته ترین جاذبه ی این بخش از تنگه ی بسفر به شمار می رفت. این بنا در سال ۱۴۲۵ به دستور محمد فاتح در باریک ترین نقطه ی تنگه ساخته شده است. روملی حصار به همراه آنادولو حصار Anadoluhisarı، قلعه ی آناتولی، قلعه ای که در طی دو سال در سمت دیگر تنگه ساخته شده بود، عثمانی ها را قادر به کنترل ترافیک آبی ساخته و با محروم ساختن شهر از تامین آذوقه از طریق دریا، به عثمانی ها در فتح قسطنطنیه کمک بزرگی کردند. به نقل از افسانه ها، جهت سرعت بخشیدن به فرآیند ساخت روملی حصار، سلطان محمد مسئولیت هر کدام از سه برج اصلی قلعه را به هر یک از سه وزیرش سپرد. اگر هر یک از وزیر ها طبق برنامه ی زمانی فشرده ی چهار ماهه موفق به تکمیل ساخت برجشان نمی شدند، بهای این شکست را با جانشان می دادند. نیازی به ذکر نیست که قلعه به موقع آماده شد و استفاده ی مفید نظامی از آن کمتر از یک سال طول کشید.

 

قلعه روملی حصار

 

کلام آخر

جاذبه های گردشگری ترکیه بسیار متنوع هستند، در نتیجه برای دیدن کامل این جاذبه ها باید چندین بار به این منطقه سفر کرد. از لحاظ فرهنگی، ترکیه شباهت بسیار زیادی به ایران و مردمان ما دارد. از این رو در سفر به ترکیه متوجه نزدیکی بسیار زیاد به مردم و این آب و بوم خواهید شد. بهتر است قبل از سفر به ترکیه حتما دوربین عکاسی خود را کنترل و بررسی کنید وغذاهای خوشمزه این کشور را از دست ندهید.
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید