آیا تفاوت فرهنگی مانعی برای ازدواج موفق است؟

تفاوت فرهنگی و اختلافات قومی و فرهنگی موجب کاهش میزان تفاهم در زندگی زوج شده و در صورتی که حل نشود می‌تواند دامنه اختلافات را وسیع گرداند.

تفاوت فرهنگی

ستاره | سرویس روانشناسی – ازدواج وقتی می‌تواند رضایت‌بخش باشد که علاوه بر عشق، تفاهم نیز وجود داشته باشد. وجود تفاهم در زندگی مشترک به نزدیک بودن تفکر و ارزش‌های فرهنگی بازمی‌گردد. تفاوت فرهنگی اگر به درستی بررسی و حل نشود می‌تواند مانعی برای یک ازدواج موفق باشد. بنابراین پیش از تصمیم برای ازدواج و انتخاب همسر بهتر است به این موضوع توجه کرده و راهکارهای حل آن را بشناسیم.

 

اهمیت تفاوت فرهنگی

اختلافات فرهنگی همیشه مهم هستند اما نکته مهم این است که این اختلافات چقدر هستند و تا چه حد می‌توانند در رابطه مشکل ایجاد کنند.

تفاوت فرهنگی به این معنا نیست که شما در دو جای مختلف به دنیا آمد‌اید، بلکه این اختلاف ابعاد بیشتری دارد. این اختلافات در همه ابعاد زندگیتان رخنه می‌کند؛ از عقاید مذهبی گرفته تا مسایل اجتماعی، فکری، سبک روحی – عاطفی‌تان، ارزش‌ها، نحوه پرورش و بزرگ کردن فرزندانتان، سنت‌ها و غیره.

البته این به این معنا نیست که یک زوج باید در مورد هرچیزی با هم اتفاق نظر داشته باشند و تجاربشان در زندگی هم مانند هم باشد. اما برای این اختلافات حد و مرزی وجود دارد که اگر از این حد و حدود فراتر برود باعث به وجود آمدن تنش‌های زیادی می‌شود و دیگر داشتن رابطه هماهنگ تا حدودی ناممکن خواهد بود.

فراموش نکنیم شخصیت هر فرد در محیط خانواده شکل می‌گیرد، بنابراین هر خانواده با توجه به زمینه‌های فرهنگی و تربیتی خود تاثیر متفاوتی روی فرزندان و در نتیجه چهارچوب شخصیتی آنها می‌گذارد. محیط زندگی، قوم و قبیله، عقاید و باورها، آداب و رسوم و توقعات و انتظارات فرد، از مسائلی است که می‌تواند زندگی مشترک هر عروس و دامادی را با مشکل روبه‌رو کند.

ویژگی‌های فرهنگی در تمام مراحل اجرا و برگزاری مراسم ازدواج و آداب و رسوم مربوط به آن تاثیرگذار است؛ اما نقش آن در طول زندگی بیشتر نمایان می‌شود و تفاوت فرهنگی موجود هر روز بیش از پیش باعث درگیری و بحث در مورد مسائل مختلف زندگی می‌شود.

باید توجه کرد که در حال حاضر علیرغم تحولات فرهنگی اتفاق افتاده، هنوز خانواده و فرهنگهای خا‌نوادگی نقش مهمی را در زندگی هر فردی بازی می‌کنند و بی‌توجهی به این عناصر مهم آن هم در امر خطیری مانند ازدواج باعث بروز مشکلات زیادی در زندگی زوجین و در نهایت از هم پاشیدگی زندگی آنان خواهد گردید.

 

تفاوت فرهنگی ، اختلافات فرهنگی ، مشاوره ازدواج ، تفاهم

 

با تفاوت فرهنگی چگونه برخورد کنیم؟

در دوران نامزدی نگاهی صادقانه به این مسایل بیندازید و امید بر این است که در این دوران به توافق‌هایی برسید که چگونه سوابق و پیشینه فرهنگی‌تان را در هم بیامیزید که هر دو از توافق حاصل شده رضایت داشته باشید. چیزی که شما را می‌ترساند این است که ممکن است به موضوعاتی بربخورید و بفهمید که ارزش‌ها و اعتقادات بسیار متفاوتی دارید و این تفاوت‌ها چنان زیاد هستند که در عمل نمی‌توانید رابطه و زندگی آرام و سرشار از تفاهمی با یکدیگر داشته باشید.

  • نظرات و دیدگاه خود و همسر آینده‌تان را بررسی کنید و ببینید که تفاوت‌ها در چه حدی است؟
  • ببینید که شما و یا او حاضر به پذیرش دیدگاه طرف مقابل هستید یا خیر؟ البته پذیرش به معنی آن نیست که عقیده خود را نادیده بگیرید، به ویژه عقایدی که هویت تان را نشانه می‌رود. تغییرات جزیی می‌تواند کمک کننده باشد و البته لازم است ایشان هم چنین دیدگاهی داشته باشند.
  • شما تا چه حد تمایل دارید به دیدگاه‌های همدیگر احترام بگذارید؟ در صورت تمایل به پذیرش (هم از سوی شما و هم از سوی همسر آینده تان) تا چه حد قادر به قبول کردن دیدگاه‌های او هستید؟ او تا چه میزان می‌تواند دیدگاه‌های شما را بپذیرد؟
  • مواردی را که با هم به توافق نمی‌رسید، چک کنید و ببینید تا چه حد برایتان اهمیت دارد؟ یعنی پذیرش دیدگاه طرف مقابل در این خصوص به همین صورتی که او مطرح می‌کند، برایتان قابل قبول است؟ می‌توانید از خواسته‌تان چشم بپوشید و تابع نظر و ارزش‌های او شوید، بدون آن که متحمل رنجی طولانی در زندگی‌تان شوید؟
  • با اینکه خیلی سخت است راجع به چیزهایی که ناراحتتان می‌کند صحبت کنید، شهامت این را پیدا کنید که درباره آنها با نامزدتان صحبت کنید و چنانچه بعد از صحبت کردن متوجه شدید که نمی‌توانید از پس این همه تفاوت فرهنگی بربیایید و باهم به توافق برسید، چه بهتر که همین حالا متوجه آن بشوید نه بعد از ازدواج و به دنیا آوردن چند فرزند.

 

چند توصیه به آنان که ازدواج کرده‌اند

  • زوجین بیش از توجه به تفاوت‌ها به روی شباهت‌ها و نقاط مشترک یکدیگر در روابط‌‌شان تاکید ‌کنند.
  • در مورد تفاوت‌های فرهنگی شوخ طبع باشید. معمولا خنده و ایجاد موقعیت‌های خنده‌دار به صورت بالقوه موجب خاموش شدن آتش شرایط استرس‌زا می‌شود.
  • زن و شوهر باید در مورد سطح توقعات خود در خصوص انجام کارهای منزل که در بعضی از فرهنگ‌ها بر عهده زن خانواده است با یکدیگر صحبت و گفتگو کنند تا مشخص شود هر کس چه وظایفی دارد.
  • پذیرفتن فردی متفاوت هیچ وقت کار آسانی نبوده و نخواهد بود. با توجه به این موضوع شاید بهتر باشد برای کسب محبوبیت اقداماتی انجام دهید. دادن هدیه یکی از ساده‌ترین کارهاست و البته نمایش احترام به فرهنگ متفاوت آنها.
  • انتظار زیادی از خانواده همسرتان و به ویژه والدین او نداشته باشید البته چندین برابر هر تغییری که تصور می‌کنید لازم است آنها داشته باشند، باید از خودتان انتظار تغییر داشته باشید.
  • شما امکان برطرف کردن اصل ماجرای تفاوت فرهنگی را ندارید اما به طور قطع می‌توانید تنش خود را طوری مدیریت کنید که آسیب کمتری ببیند.
  • ‌از بدگویی زیاد پشت سر اقوام همسر به بهانه درددل تا حد امکان دوری کنید.
  • اگر وضعیت ارتباطی بین شما و خانواده همسرتان به خاطر تفاوت‌های فرهنگی حاد است، شاید بهتر باشد حداقل تا مدتی بچه‌دار شدن را عقب بیندازید و زمانی اقدام کنید که حداقل شما و همسرتان به باور اینکه دیگر «ما» هستید، رسیده باشید.
  • از ارزش‌ها در فرهنگ طرف مقابل قدردانی کرده و به نقاط قوت آنها احترام بگذارید.
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید