سهراب مرادی (متولد ۳۱ شهریور ۱۳۶۷ در سده شهرستان لنجان، اصفهان) وزنهبردار اهل ایران و قهرمان وزن ۹۴ بازیهای المپیک ۲۰۱۶ ریو است که در مسابقات قهرمانی آسیا در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ به مدال طلا دست یافتهاست.
بیوگرافی سهراب مرادی
مدال های سهراب مرادی در رقابت های وزنهبرداری مردان
بازیهای المپیک
- مدال طلا ۸۵ kg ریو دو ژانیرو (۲۰۱۶ (
مسابقات قهرمانی وزنهبرداری آسیا
- طلا ۸۵ kg Taldykorgan (۲۰۰۹)
- طلا ۸۵ kg Pyeongtaek (۲۰۱۲)
- برنز ۷۷ kg Kanazawa (۲۰۰۸)
المپیک
سهراب مرادی در المپیک ریو در وزن ۹۴ کیلوگرم توانست مدال طلا را بر گردن آویزد. او پیش از آن به عنوان نماینده ایران در رقابتهای المپیک لندن حضور داشت که در مسابقات هشتاد و پنج کیلوگرم، با سه ضربه ناموفق در مرحله یک ضرب از رقابتها حذف شد. کیانوش رستمی از دیگر مدال آوران رشته وزنه برداری در المپیک ریو است.
دوپینگ و محرومیت دکتر مونیکا اونگار مسئول بخش حقوقی فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری، در مهر ماه ۱۳۹۲ اعلام کرد: یاسین باقری و سهراب مرادی دو وزنهبردار ایرانی هستند که دوپینگشان مثبت اعلام شده و هر دو برای دو سال از حضور در رقابتهای جهانی محروم شدهاند.
سهراب مرادی و کسب مدال طلای المپیک ریو
سهراب مرادی توانست در بازیهای المپیک ۲۰۱۶ ریو دو ژانیرو در وزن ۹۴ کیلوگرم در مجموع با بالابردن وزنه ۴۰۳ کیلوگرم موفق به کسب مدال طلا شود.
شاهکار وزنه برداری در ریو توسط سهراب مرادی قهرمان المپیک
سهراب مرادی توانست مدال طلای دسته ۹۴ کیلوگرم وزنه برداری المپیک ریو را از آن خود کند. در نهمین روز بازیهای المپیک ریو سهراب مرادی و علی هاشمی در دسته ۹۴ کیلوگرم وزنه برداری بر روی تخته رفتند که مرادی توانست مدال طلای المپیک را به دست آورد.
همچنین علی هاشمی با ۱۷۳کیلوگرم در یک ضرب، ۲۱۰ کیلوگرم در دوضرب و مجموع۳۸۳ کیلوگرم هفتم شد.
سهراب مرادی در حرکت یک ضرب
علی هاشمی در اولین حرکت پشت وزنه ۱۷۲ کیلوگرم قرار گرفت که آن را انداخت. انوشیروانی سرمربی تیم ملی برای دومین حرکت هاشمی یک کیلوگرم به وزنه درخواستی اضافه کرد و نماینده ایران باید ۱۷۳ کیلوگرم را مهار می کرد که ناموفق بود. او در سومین حرکت و در شرایطی که در آستانه حذف از المپیک بود موفق به ثبت رکورد ۱۷۳ کیلوگرم شد. او در یک ضرب هفتم شد.
سهراب مرادی کار خود را در یک ضرب باید با مهارر وزنه ۱۷۸ کیلوگرم آغاز می کرد که ناموفق بود اما در دومین حرکت موفق شد ۱۷۸ کیلوگرم را به ثبت برساند. مرادی به عنوان آخرین وزنه بردار برای مهار وزنه ۱۸۲ کیلویی به روی تخته رفت که موفق شد آن را بلند کند و با اختلاف پنج کیلوگرم نسبت به نفر دوم این دسته، در رده نخست قرار گرفت.
سهراب مرادی در حرکت دوضرب
هاشمی در اولین حرکت باید ۲۱۰ کیلوگرم را مهار می کرد که موفق عمل کرد. هاشمی در دومین حرکت پشت وزنه ۲۲۰ کیلوگرم قرار گرفت که نتوانست وزنه را بر روی سینه بکشد.
او در سومین حرکت خود نیز باز هم نتوانست از پس وزنه ۲۲۰ کیلوگرم برآید و با همان ۲۱۰ کیلوگرم به کار خود پایان داد و در مجموع دو حرکت ۳۸۳ کیلوگرم را به ثبت رساند.
مرادی کار خود را در دوضرب با مهار ۲۲۱ کیلوگرم آغاز کرد که با مهار همین وزنه قهرمانیاش در المپیک قطعی شد. او که خیالش از قهرمانی راحت شده بود، برای حرکات دوم و سوم به وزنه ۲۳۴ کیلوگرم حمله کرد تا رکورد المپیک را بشکند اما نا موفق بود.
با این حال وزنه برداری ایران تابحال با دو طلای کیانوش رستمی و سهراب مرادی توانسته کاروان ایران را در جدوا مدالها تا مکان بیستم بالا بکشد.
نتایج دسته ۹۴ کیلوگرم با حضور سهراب مردای
- سهراب مرادی از ایران با رکورد ۱۸۲ یک ضرب، ۲۲۱ دوضرب و مجموع ۴۰۳ کیلوگرم ( مدال طلا)
- واژدیم استرالتسو از بلاروس با رکورد ۱۷۵ یک ضرب، ۲۲۰ دوضرب و مجموع ۳۹۵ کیلوگرم ( مدال نقره)
- آیوریماس دیژبالیس از لیتوانی با رکورد ۱۷۷ یک ضرب، ۲۱۵ دوضرب و مجموع ۳۹۲ کیلوگرم (مدال برنز)
سهراب مرادی میگوید: شاید این آخرین حضورم بود.
سهراب مرادی وزنه بردار دسته ۹۴ کیلوگرم بعد از مهار ۴۰۳ کیلوگرم در مجموع طلای المپیک را از ان خود کرد. او پس از این موفقیت گفت: آرزوی من این است که وزنهبرداری ایران ۳ مدال طلا در المپیک بگیرد و بهداد سلیمی هم مدال طلا بگیرد. من بعد از المپیک لندن مشکلاتی داشتم، اما ناامید شدم و به خانه رفتنم. بعد تصمیم گرفتم تنها تمرین کنم. همه به من میخندیدند که در سرما تمرین میکنم. حتی بعدش مشکل بازنشستگی اجباری داشتم.
او در ادامه افزود: تمام تلاشم را کردم چون شاید آخرین حضورم باشد. کسی از ۴ سال بعد خبر ندارد. مردم به من میگفتند چرا تلاش میکنی، اما من سخت کار کردم و طلا گرفتم.