ستاره | سرویس چهره ها – بیوگرافی امیرحسین آرمان بازیگر نقش کیوان در سریال پریا را در این مطلب بخوانید.
بیوگرافی امیرحسین آرمان
امیرحسین آرمان (amirhossein arman) بازیگر کیوان سریال پریا و نقش شهریار پسر نیکی کریمی در فاز سوم «کیمیا» (متولد ۱۴ آبان ۱۳۶۱ – تهران) بازیگر سینما و تلویزیون اهل کشور ایران است.
امیرحسین آرمان با انشتار عکس زیر در اینستاگرامش نوشت:
روز مادر به همه مادران سرزمینم و مادر خودم که روح دوم من هست تبریک میگم …
مادر امیرحسین آرمان
امیرحسین آرمان بازیگر جوان سینمای ایران، بازیگری که چند سالی است بر پردههای سینما ظاهر شده است، بازیگری که دورنمای خوبی از فعالیتهای هنری وی به چشم میخورد، میگوید از آن دست بازیگران نیست که سینما او را انتخاب کرده باشد یا او سینما را بلکه معتقد است هردو با هم منتخب یکدیگرشدند و میگوید که با تخصص در کار دکوراسیون، مسلط بودن به زبان انگلیسی و آموختن علم روانشناسی، بازیگری را پیشه حرفهای خود کرده است و امید دارد دراین وادی خوش بدرخشد. آرمان را با چهرهای آرام بر پرده سینماها میشناسیم.
چهرهای آرام برخلاف صدایش که پر از شور است وجوانی، شور و اشتیاقی که نوید روزهای روشن را میدهد، روزهای روشنی که نقش آفرینیهای همین اولینهای راهش خبر از موفقیت آینده را میدهد. صدایش از پس فاصله به گوش میرسد، فاصلهای دور از پایتخت، جایی حوالی شهر لاهیجان، همان جایی که برای بازی در فیلم «ساکن خانه چوبی» آخرین کار حسینعلی لیالستانی رفته است. درپس صدایش صوت امواج دریا است… در فاصله مکانی دور به گفتوگو با امیرحسین آرمان نشستیم که میتوان او را از جمله بازیگران خوب امروز و آینده دانست.
امیرحسین آرمان در کودکی
«دختر بچهای شش ساله است، علاقه زیادی به داییاش دارد و دایی او به جبهه میرود… فیلم داستان تنهاییهای دختر پس از عزیمت داییاش به جبهه است.فیلمی که ژانر دفاع مقدس ندارد و حولوحوش جنگ نمیگذرد، دنیای خاص خود را دارد که باید دید.دراین فیلم نقش دایی دختر شش ساله را بازی میکنم»
اینگونه از روایت آخرین کار خود میگوید؛ همان فیلمی که او را به شمال کشور کشانده است و میگوید که احتمال رسیدن فیلم به جشنواره فیلم فجر زیاد است. فیلمی که نقشی متفاوت از تمام نقش هایش را در آن بازی کرده است. آرمان بازیگر جوان خوش آینده سینمای ایران با گفتن از آخرین کار خود برمیگردد به روزهای نخست به همان روزی که تصمیم قاطع گرفت که گذشته از همه تخصصهایش بازیگر شود.
از چه سالی و چه شد که نام امیرحسین آرمان میان نام بازیگران نام آشنای کشور قرار گرفت؟
سال۱۳۸۱ بود. با شرکت در کلاسهای مرحوم مصطفی اسکویی فن بازیگری را آموخته و سال ۸۳ بود که بهطور حرفهای وارد عرصه سینما شدم.
«ازدواج به سبک ایرانی » کاری از حسن فتحی نخستین فیلمی بود که در آن نقشآفرینی کردم. امیرحسین آرمان درحالی از «ازدواج به سبک ایرانی» اولین کار سینمایی خود میگوید که نگاهی به کارهای او در هشت سال فعالیت هنری نشان میدهد سال ۸۵ «هدف اصلی » سال ۸۶ «صدسال به این سالها» سال ۸۷ «امشب شب مهتابه» سال ۱۳۸۸ «بیداری رؤیاها» و «برف روی شیروانی داغ» سال ۱۳۸۹ در دو فیلم «یه حبه قند» و «من مادر هستم» سال ۹۰ نیز در فیلم « دوباره باهم» نقشآفرینی کرده است و در حال حاضر در فیلم «ساکن خانه چوبی» مشغول بازی است که همه به نوعی از کارهای خوب سینما بوده و نمایانگر این است که با تمام جوانی درعرصه هنر هفتم آرمان میداند که چگونه انتخاب کند.
آموختن آکادمیک بازیگری چقدر در موفق بودن یک بازیگر مؤثراست؟
کشش به سوی این حرفه اگر در ذات فرد باشد با به بالفعل شدن منجر به موفقیت میشود. تکنیک بازیگری آموختن، به حتم به بهبود نقش آفرینی کمک میکند ولی لزوم کار نیست و بیآموزش نیز میتوان بازیگر موفقی بود که نمونه از این دست بسیار است.
بین علاقه و توانایی تفاوت بسیاری است. داشتن قدرت بازیگری و توان آن رکن اصلی است که باید به آن رسید، وقتی به این نقطه رسیدی آسوده نقشآفرینی میکنی و با مخاطب ارتباط برقرارخواهی کرد و به مرور این جنس از نقشآفرینی و ارتباط با مخاطب عمیقتر و سریعتر نیز میشود که رسیدن به مرز دلچسب بودن از دید تماشاگر از آمال هر بازیگری است که نشان از قدرت بازیگری وی دارد.
آرمان درحالی از تکنیکهای آموزشی بازیگری میگوید که معتقد است به خاطر فرد خاص یا دیده شدن بازیگر نشده است بلکه همیشه در وجودش حس خوبی نسبت به حرفه بازیگری داشت که درنهایت آن را به هدف مبدل کرد و به آن رسید.رسیدنی که درابتدای راه خوب گام برداشته است و اگر چنین ادامه دهد نام آشناتر از این که اکنون است در سینما خواهد بود.
وقتی مقابل دوربین قرار میگیرید چگونه غرق نقشی میشوید که شما نیست ولی چنان ساده برخورد میکنید که گویی شما همانی هستید که در فیلم است؟
باید نقش را شناخت واین شناخت با مطالعه شکل میگیرد. مطالعه مردم که به اصل مردم شناسی برمیگردد. مطالعه تواناییها که به قدرت خود و شناخت ازخود دارید و باید خود را به دقت از توان جسمی و کلامی و… درآینه خوب نگاه کرد تا نقش خوب آفرید، نقشی که ارتباط با مخاطب را راحت برقرار کند.
مطالعه دیگر چگونه مواجه شدن با نقش است، اینکه چگونه به نقش بنگری و ازچه زاویهای به دنیای آن ورود داشته باشی که طبیعیترین بازیگری را شکلدهی که به دل تماشاگر بنشیند در این فضا نحوه فیلمبرداری و کارگردانی نیز نقش مؤثری دارد و این سه ضلع مثلث که از بازیگر شروع شده و با تأثیرات هدایت کارگردان و تجهیزات فیلمبرداری به هم متصل میشود ستونهای یک هنرآفرینی موفق است.
آرمان اینگونه از چگونگی نقش آفرینیهای خود میگوید همان نقشهایی که تاکنون تکراری درآنها دیده نشده است و حتی میگوید در دو فیلمی که نقش سرباز را بازی کرده است و هنوز فرصتی برای اکران عمومی آنها ایجاد نشده است نیز تنها لباس سرباز برتن دارد و نقش دو انسان متفاوت را بازی کرده است که به استدلال وی هر سربازی یک فرد جدا از سربازدیگری است که کاراکتر خاص خود را دارد.
زمانی به جشنواره فجر نمانده است در این جشن بزرگ سینما شاهد چه بازیهایی از امیرحسین آرمان خواهیم بود؟
با بازی در فیلم «ساکن خانه چوبی» در جشنواره فیلم فجر خواهم بود. جشنواره فجر جشن سینماگران ایران است دراین جشن بزرگ یک سال تلاش سینماگران ایران به نمایش درمی آید. دراین جشن بزرگ سینماگران دور هم جمع میشوند فیلمها را نگاه میکنند و کمی در حال و هوای سینمای قدیم فرو میروند.
سینمایی که زیاد هم از تغییر شکل آن نمیگذرد، ازهمان روزهایی میگویم که مقابل گیشه سینماها تماشاچیان در صفهای طویل پشت سرهم میایستادند تا بلیت خریده و راهی سالنهایی شوند که فیلمهای ایرانی بر پرده آن به نمایش درآمده بود سینمایی که دراین چند سال اخیر از تب و تاب افتاده ولی بیرمق همچنان ادامه راه میدهد.
چرا گیشهها کم فروش شدند و تماشاچیان مشتاق بیاشتیاق؟
باید ریشهای نگاه کرد تا ریشهای مشکل حل شود. کمبود سوژههای اثرگذار، تعداد کم سینماها، بیتوجهای به خواسته مردم و… باعث کم شدن صف کشیدنهای مردم برای دیدن یک فیلم سینمایی است درحالی که سابقه نشان داده است اگر فیلم خوب ساخته و اکران شود مردم با همان اشتیاق برای دیدن میآیند و رکود فروش گیشهها از بین میرود. اینکه فیلمهای مناسب برای اکران با مانع مواجه میشوند یکی دیگر از مشکلات سینمای امروز است.
وی اینگونه از فروش گیشههای سینماهای ایران میگوید و درادامه به اعتقاد امیرحسین آرمان این جوان بازیگر موفق سینمای کشور، اگر فیلم کلاه قرمزی و بچه ننه پرفروشترین فیلم امسال محسوب میشود تنها به دلیل نوستالژیک بودن فیلم و وجود یک سوژه ناب نبود بلکه درهمه دنیا و در تمام سینماهای جهان فیلم کودک پرفروش است. آرمان میگوید اگر فیلمسازی کم شود ولی با کیفیت و خوب باشد و اکرانها دچار گره نشود روزگار خوش سینما باز خواهد گشت.
ازمیان سینما و تلویزیون کدام برای «آرمان» هدف است؟
برای تلویزیون تاکنون تنها یک کار انجام دادم و آن «کلاه پهلوی» بود که آن نیز از جنس کار تلویزیونی نبود و کارگردان آن نیز سینمایی بود. تاکنون به صورت جدی به تلویزیون فکر نکردهام ولی درهای ورود به این دنیا را نبسته و شاید روزی با حضوری بیشتر دراین فضا کارکردم.
نقطه اوج ازدیدگاه کنونی «آرمان» به عنوان یک بازیگر جوان که با انتخابهای سنجیده تاکنون موفق جلوه کرده است چیست؟
هرفردی دردنیای حرفهای خود ایدهآلی دارد و مقصودی، وقتی که پا دراین عرصه هنری گذاشتم هدفگذاریهایی کرده بودم که بههمریختگی دوسال اخیر سینما نقطههای تعیین شدهام را تغییر داد ولی این به هم ریختگی ریتم و کند شدن مسیر رشد باعث تغییر مسیرم نشد بلکه موجب شد مقاومتر به سوی هدف حرکت کنم و آن رسیدن به جایگاه خوب بازیگری در نگاه مردم والبته خودم است که تا خود از خود راضی نباشی موفقیت به سوی تو حرکت نمیکند.
آیا امیرحسین آرمان ازدواج کرده؟
خیر. امیرحسین آرمان هنوز ازدواج نکرده و همسری ندارد.
فیلمهای سینمایی امیرحسین آرمان
- آنها (احسان سلطانیان) (۱۳۹۴)
- خبر خاصی نیست (مصطفی شایسته) (۱۳۹۳)
- داره صبح میشه (یلدا جبلی) (۱۳۹۳)
- شیفت شب (نیکی کریمی) (۱۳۹۳)
- نازنین (مهدی گلستانه) (۱۳۹۲)
- بشارت به یک شهروند هزاره سوم (محمدهادی کریمی) (۱۳۹۱)
- ساکن خانه چوبی (حسینعلی لیالستانی) (۱۳۹۱)
- دوباره با هم (روزبه حیدری) (۱۳۹۰)
- من مادر هستم (فریدون جیرانی) (۱۳۹۰)
- برف روی شیروانی داغ (محمدهادی کریمی) (۱۳۸۹)
- در امتداد شهر (علی عطشانی) (۱۳۸۹)
- بیداری رؤیاها (محمدعلی باشه آهنگر) (۱۳۸۸)
- یه حبه قند (رضا میرکریمی) (۱۳۸۸)
- امشب شب مهتابه (محمدهادی کریمی) (۱۳۸۷)
- صد سال به این سالها (سامان مقدم) (۱۳۸۶)
- هدف اصلی (قدرتالله صلح میرزایی) (۱۳۸۵)
- ازدواج به سبک ایرانی (حسن فتحی) (۱۳۸۳)
سریال های تلویزیونی امیرحسین آرمان
- سریال کلاه پهلوی (سید ضیاءالدین دری)
- سریال سرزمین کهن (کمال تبریزی)
- سریال پیدا و پنهان (آرش معیریان)
- سریال زخم (مسعود آب پرور)
- سریال کیمیا (جواد افشار)
- سریال پریا (حسین سهیلی زاده)