ستاره | سرویس تکنولوژی – در حالی که تمام دنیا دیوانهوار بازی واقعیت افزوده پوکمون را دنبال میکنند، شخص اول مذهبی عربستان سعودی، قانون ممنوعیت بازی پوکمون را که در سال ۲۰۰۱ عنوان شده بود، دوباره به جریان انداخت.
بازی پوکمون گو در عربستان
این شخص اول مذهبی بازی پوکمون را به عنوان یک بازی ضد اسلامی معرفی کرده و انجامآن را حرام اعلام کرد و معتقد است که بازی پوکمون قماربازی و نظریه سیر تکاملی داروین را رواج میدهد.
در روز چهارشنبه گزارش شد که دبیرخانه عمومی شورای دانشپژوهان برتر (General Secretariat of Senior Scholars)، بر روی وبسایت General Presidency for Scholarly Research و Ifta، اعلام کرده است که ممنوعیت ۱۵ ساله بازی پوکمون احیا شده است.
فتوای قدیمی اعلام شده، در مورد نسخه قدیمی بازی پوکمون بود که با کارت بازی انجام میشد. با این حال، شیخ صالح الفوزان یک عضو شورای دانش پژوهان برتر، گفته است که هیچ تفاوتی بین بازی قدیمی و نسخه جدید آن که بر روی گوشیهای تلفن همراه انجام می شود وجود ندارد.
به گفته وی، هر دو نسخه قمار را که در اسلام حرام است تبلیغ کرده و از نظریه تکامل داروین حمایت میکنند.
تایید نظریه داروین مشکل بازی پوکمون گو
طبق بیان این فتوا، یکی از مهمترین نکاتی که موجب سرزنش کردن این بازی میشود، سازگاری این بازی با نظریه سیر تکاملی است که توسط داروین توسعه یافته است. به طرز حیرت انگیزی، کودکان به طور مکرر از واژه “تکامل” در این بازی استفاده میکنند.
این بازی همچنین به جهت داشتن نمادهای متعددی که در اسلام ممنوع میباشند نیز مورد سرزنش قرار گرفته است، نمادهایی مانند ستارههای شش گوشه که بر وابستگی به یهودیت و اسرائیل دلالت دارد، صلیبهای برگرفته شده از باورهای مسیحیان، زوایا و مثلثهایی که توسط سازمانهای منحرف بسیاری، از جمله فراماسونری و مذهب شینتو، مورد استفاده قرار گرفتهاند.
حکم اعلام شده این چنین نتیجهگیری میکند که علاوه بر همه موارد ذکر شده، بازی پوکمون نمادهای کفر آمیز و تصاویر ممنوعه را ترویج داده و منتشر میکند. همچنین این بازی نوعی پولخرج کردن به صورت غیر قانونی است.
به گزارش الجزیره، آن دسته از کاربران بازی پوکمون گو در عربستان سعودی که به سرعت و در بازه زمانی کوتاه این بازی را دانلود کرده بودند، اخیراً هشداری را دریافت کردهاند مبنی بر تهدیدهای امنیتی و پنهانی احتمالی از سوی کمیسیون ارتباطات و فناوری اطلاعات (CITC) کشور عربستان سعودی.
به گفته این کمیسیون، پوکمون گو و بازیهای مشابه آن که نیازمند دسترسی به دوربین و موقعیت برگرفته ازGPS گوشیهای همراه کاربران است، یک تهدید بزرگ محسوب میشوند.
عباس شومان، نایب رئیس سازمان اسلامی و دارای نفوذ الاظهر مصر، این بازی را “هیجان زیانبار” خوانده و آن را مشابه اعتیاد به الکل دانسته است.
شومان اذعان داشته است که این بازی، موجب میشود که مردم در خیابانها و موقع رانندگی در جادهها مانند میخوارهها به نظر برسند. چرا که چشمشان به طور مداوم به نمایشگرهای گوشیهای همراهشان است تا آنها را به سمت موقعیت پوکمونهای خیالی راهنمایی کنند تا بلکه بتوانند پوکمون ها را بگیرند.
نهایتاً این که عربستان سعودی فتوایی را مبنی بر حرام بودن این بازی در روز شنبه اعلام کرد.
منبع: کلیک