ﺑﺮای این ۴ مدل بافت پاپوش پسرانه ﻧﯿﺎز ﺑﻪ ﻣﻬﺎرت زﯾﺎدی در ﻗﻼب بافی ندارید. ﮐﺎفیست مهارتهای اولیه را آﻣﻮﺧﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﺪ و ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﺳﺎدﮔﯽ ﯾﮏ ﺟﻔﺖ ﭘﺎﭘﻮش ﺑﺴﯿﺎر ﺷﯿﮏ و دﺳﺖ ﺑﺎﻓﺖ زﻣﺴﺘﺎﻧﯽ داﺷﺘﻪ باشید. از این روش می توانید برای بافت پاپوش نوزاد نیز استفاده کنید. با ستاره همراه شوید.
۱. بافت پاپوش پسرانه نیم بوت
مدل بافت پاپوش پسرانه بسیار جذاب است. با کمی سعی و دقت میتوانید نحوه بافتن آن را یاد گرفته و آن را برای کودک خود ببافید. در ادامه روش بافت و مهارتها و وسایل مورد نیاز برای بافت آن را نیز توضیح می دهیم:
مهارتهای لازم برای بافت پاپوش پسرانه
- زنجیره
- پایه بلند
- پایه کوتاه
وسایل لازم برای بافت بافت پاپوش پسرانه
- چند عدد کاموا رنگی
- قلاب سایز متوسط (بسته به نوع کاموا)
روش ﺑﺎﻓﺖ ﮐﻒ ﭘﺎﭘﻮش
ﺑﺎ ﮐﺎﻣﻮای رﻧﮓ ﻓﯿﺮوزﻩ ای ۴۰ ﻋﺪد زﻧﺠﯿﺮﻩ ﺑﺒﺎﻓﯿﺪ، سپس دور ﺗﺎ دور زﻧﺠﯿﺮﻩ را ۶ رج ﭘﺎﯾﻪ ﮐﻮﺗﺎﻩ ﺑﺒﺎﻓﯿﺪ، ﯾﻌﻨﯽ زﻧﺠﯿﺮﻩ را از دو ﻃﺮف ﺑﺎ ﭘﺎﯾﻪ ﮐﻮﺗﺎﻩ ﭘﺮ ﮐﻨﯿﺪ. وﻗﺘﯽ ﺑﻪ ﺳﺮ و ﺗﻪ زﻧﺠﯿﺮﻩ رﺳﯿﺪﯾﺪ داﺧﻞ زﻧﺠﯿﺮﻩ اول و آﺧﺮ را ۳ ﻋﺪد ﭘﺎﯾﻪ ﮐﻮﺗﺎﻩ ﺑﺰﻧﯿﺪ، ﺑﻪ اﯾﻦ ﻃﺮﯾﻖ در ﺣﯿﻦ دور زدن، ﻃﻮل ﮐﻒ ﭘﺎﭘﻮش ﻧﯿﺰ ﻫﻤﺮاﻩ ﻋﺮض آن زﯾﺎد ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ.
بافت رویه پاپوش
وﻗﺘﯽ بافت ﮐﻒ ﭘﺎﭘﻮش ﺗﻤﺎم ﺷﺪ، ﺑﺎ ﮐﺎﻣﻮای رﻧﮓ ﻗﻬﻮﻩ ای دور ﺗﺎ دور ﮐﻒ ﭘﺎﭘﻮش را ﭘﺎﯾﻪ ﺑﻠﻨﺪ ﺗﮑﯽ ﺑﺰﻧﯿﺪ.
رجهای ﺑﻌﺪ: دوباره ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﭘﺎﯾﻪ ﺑﻠﻨﺪ ﺑﺒﺎﻓﯿﺪ و در ﮐﻞ ۵ رج ﭘﺎﯾﻪ ﺑﻠﻨﺪ ﺑﺎ ﮐﺎﻣﻮای ﻗﻬﻮای ﺑﺒﺎﻓﯿﺪ.
رجهای ﺑﻌﺪ: وﻗﺘﯽ ﺑﻪ ﻗﺴﻤﺖ ﺟﻠﻮی ﭘﺎﭘﻮش رسیدید، در ﻫﺮ رج ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺴﺎوی ۵ ﭘﺎﯾﻪ ﮐﻮﺗﺎﻩ را ﺑﻪ ﺻﻮرت ﭘﺮاﮐﻨﺪﻩ در ﻗﺴﻤﺖ ﺟﻠﻮ پاپوش ﮐﻢ ﮐﻨﯿﺪ. حال ﺑﺎ داﻧﻪﻫﺎی ﮐﻨﺎری ﯾﮑﯽ ﮐﻨﯿﺪ.
بافت بندینک
ﺑﻌﺪ از ﺗﻤﺎم ﺷﺪن ﺑﺎﻓﺖ از ﻗﺴﻤﺖ داﺧﻠﯽ ﺟﻠﻮی ﭘﺎﭘﻮش داﻧﻪ ﺑﮕﯿﺮﯾﺪ و ﺑﺮای ﺗﺰﺋﯿﻦ ﺑﻨﺪ روی آن را ﺑﺒﺎﻓﯿﺪ ﺗﺎ ﺑﻪ اﻧﺪازﻩ ﻋﺮض ﭘﻨﺠﻪ ﭘﺎ ﺑﺮﺳﺪ و ﺳﭙﺲ ﺑﻨﺪﯾﻨﮏ روی ﭘﺎﭘﻮش را ﺑﺎ ﯾﮏ دﮐﻤﻪ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺗﺼﻮﯾﺮ ﺑﻪ ﭘﺎﭘﻮش وﺻﻞ ﮐﻨﯿﺪ.
ﺑﺎﻓﺖ پاپوش با قلاب پسرانه ﺑﺮای ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﮐﻤﯽ ﻗﻼب ﺑﺎﻓﯽ بلد باشند، ﺑﺴﯿﺎر آﺳﺎن اﺳﺖ و ﺗﺼﻮﯾﺮ ﺑﻪ ﺗﻨﻬﺎﯾﯽ میتواﻧﺪ راﻫﻨﻤﺎی ﺧﻮﺑﯽ ﺑﺮای ﺑﺎﻓﺖ ﺑﺎﺷﺪ.
۲. بافت پاپوش پسرانه مدل اسپرت
برای این مدل بافت پاپوش پسرانه ابتدا طول پای کودک را اندازه میگیریم و منهای ۴ سانتیمتر میکنیم و سپس همان اندازه زنجیره وسط را میبافیم.
سپس کف پاپوش را طبق الگو میبافیم.
رجهای بعد: پس از آن ۲ رج دور کف پاپوش را میبافیم بدون آنکه دانه ای کم یا زیاد شود.
رج ۳: در قسمت جلو پاپوش از آنجا که کف پاپوش بزرگ شده ۲ دانه بافته، یکی را نمیبافیم سپس دوباره دو دانه بافته و یکی را نمیبافیم تا طرف دیگر پاپوش که بزرگ شده این کار را ادامه می دهیم تا به پشت پاپوش برسیم و در قسمت پاشنه پاپوش نیر فقط در همین یک رج ۱ الی ۲ دانه کم میکنیم.
رج ۴ و ۵: در این رجها نیز به همین صورت است البته فقط در قسمت جلو پاپوش دانهها کم شود، ولی در پاشنه و قسمت بغل پاپوش دانهها کم و زیاد نشود.
ادامه بافت: به همین صورت بافت را ادامه می دهیم تا به اندازه ای که می خواهیم پاشنه پاپوش بلند باشد و سپس آن را کور میکنیم.
بافت بخش های کناری پاپوش: حال برای بافت قسمت طوسی رنگ از کنار پاپوش از هر دو طرف ۱۰ الی ۱۵ دانه (دلخواه) دانه میگیریم و میبافیم تا این دو قسمت طوسی رنگ به هم نزدیک شوند اما وصل نشوند. توجه کنید که باید کمی فضای خالی بین آنها باشد بعد کور میکنیم.
سپس بند پاپوش را از داخل آن رد میکنیم. نوع بافت بند پاپوش هم که زنجیره است و میتوانید آن را تا طول دلخواه ببافید.
۳. بافت پاپوش پسرانه ساده با دو میل
برای بافت یک پاپوش نوزاد با دو میل شما به یک کلاف کاموا نیاز دارید. اگر بخواهید از چند رنگ استفاده کنید، میتوانید رنگها را با هم ترکیب کنید. میل ۳٫۵ یا ۴ و قیچی نیز وسایلی هستند که برای بافتن پاپوش نوزاد به آنها نیاز دارید.
- طول پای نوزاد را اندازه بگیرید و سپس به اندازه دو برابر آن سر بیاندازید و ۱۰ خط در یک جهت ببافید؛ یا رو یا زیر.
- دانهها را به ۴ قسمت تقسیم کنید. قسمت اول و آخر را نبافید و نگه دارید.
- دو قسمت وسط را ببافید.
- دانههای وسط بافت پاپوش نوزاد را به این ترتیب میبافیم:
رج ۱: یکی زیر، یکی رو، دو تا یکی زیر، ۴ رو، دو تا یکی زیر، ۴ دانه رو، یکی زیر، ۴ دانه رو، دو تا یکی جهت دار (در بالای متن توضیح داده شده است)، ۴ دانه رو، دو تا یکی، یکی رو، یکی زیر.
رج ۲ و تمام رجهای زوج (پشت): دانهها را همان طور که دیده میشوند ببافید.
رج ۳: یکی زیر، یکی رو، دو تا یکی، ۳ دانه رو، دو تا یکی، ۳ دانه رو، یکی زیر، ۳ دانه رو، دو تا یکی جهت دار (دو تا یکیهای سمت چپ جهت دارند) ۳ دانه رو، دو تا یکی، یکی رو، یکی زیر
رج ۵: یکی زیر، یکی رو، دو تا یکی، ۲ رو، دو تا یکی، ۲ رو، یکی زیر، ۲ رو، دو تا یکی، ۲ رو، دو تا یکی، یکی زیر، یکی رو
رج ۷: یکی زیر، یکی رو، دو تا یکی، یکی رو، دو تا یکی، یکی رو، یکی زیر، یکی رو، دو تا یکی، یکی رو، دو تا یکی، یکی رو، یکی زیر
رج ۹: دو تا یکی، دو تا یکی، دو تا یکی، دو تا یکی، دو تا یکی، دو تا یکی، یکی زیر
بافت پشت پا و بند:
۱– دو قسمت اول و آخر بافت را که نگه داشته بودید در یک میل میکنید.
۲– درشروع بافت از یک سمت ۱۴ دانه اضافه میکنید.
۳– ۴ خط رکن بافته و همینجا جا دگمه هم باز میکنید.
۴– حال درز پشت و زیر پا را بدوزید.
۴. آموزش بافت پاپوش پسرانه به شکل ماشین
این اندازه برای سایز ۷۴ (نوزاد نهماهه) در نظر گرفته شده است. اندازهها را نسبت به سن نوزاد و اندازه پا میتوان تغییر داد. (قسمت کشباف را باید دو رج زیر دو رج رو ببافیم)
ملزومات:
- کاموای نازک و نرم به رنگهای سبز، مشکی و کمی هم سفید یا طوسی خیلی کمرنگ
- میل شماره ۲/۵
- دو عدد دکمه متوسط به رنگ قرمز بعنوان چراغ
برای شروع تعداد ۳۷ دانه با رنگ مشکی سر میاندازید وبافت را به ترتیب زیر ادامه میدهید.
رج اول: همه از زیر
رج دوم: همه از زیر
رج سوم: ۱۸ دانه از زیر – ۱ دانه ژته – ۱ دانه از زیر – ۱ دانه ژته – ۱۸ دانه از زیر
رج چهارم: همه از زیر (وقتی به ژته ها میرسید دانه را طوری میبافید که سوراخ نیفتد)
رج پنجم: ۱۸ دانه از زیر – ۱ دانه ژته – ۳ دانه از زیر – ۱ دانه ژته – ۱۸ دانه از زیر
رج ششم: همه از زیر (وقتی به ژته ها میرسید دانه را طوری میبافید که سوراخ نیفتد)
رجهفتم: ۱۸ دانه از زیر – ۱ دانه ژته – ۵ دانه از زیر – ۱ دانه ژته – ۱۸ دانه از زیر
رجهشتم: همه از زیر (وقتی به ژته ها میرسید دانه را طوری میبافید که سوراخ نیفتد)
رج نهم: ۱۸ دانه از زیر – ۱ دانه ژته – ۷ دانه از زیر – ۱ دانه ژته – ۱۸ دانه از زیر
رج دهم: همه از زیر (وقتی به ژته ها میرسید دانه را طوری میبافید که سوراخ نیفتد)
رج یازدهم: ۱۸ دانه از زیر – ۱ دانه ژته – ۹ دانه از زیر – ۱ دانه ژته – ۱۸ دانه از زیر
رج دوازدهم: در این رج تعداد دانهها به ۴۷ دانه رسیده و تمام ۴۷ دانه را همه از زیر میبافید
رج سیزدهم: رنگ نخ را عوض میکنید و با رنگ سبز تمام این رج را از رو میبافید
رج چهاردهم: تمام دانهها را از زیر میبافید
رج پانزدهم: تمام دانهها را از رو میبافید
رج شانزدهم: تمام دانهها را از زیر میبافید
رجهفدهم: تمام دانهها را دوباره از زیر میبافد
«از اینجا به بعد بافت را برای رویه کفش ادامه میدهیم»
رجهجدهم: ۲۸ دانه از زیر – دو دانه را از زیر با هم یکی کنید و بقیه دانهها را نبافید.
رج نوزدهم: * از همان جا برگردید – دانه اول را بلند کنید یعنی نبافید – ۹ دانه از رو ببافید – ۲ دانه را از رو با هم یکی کنید – بقیه دانهها را نبافید*
رج بیست تا بیست و نهم: در تمام این ۱۰ رج، به ترتیبی که در قسمت ستاره دار رج نوزدهم بافته بودید در اینجا نیز دقیقاً همان تعداد دانه و طرز بافت را تکرار میکنید در اینجا یازده دانه رویه کفش کاملاً مشخص شده است، حال ادامه بافت را فعلاً روی یازده دانه وسط یا همان رویه کفش ادامه میدهید تا زبانه کفش را ببافید و باز با همان بافت ساده را ادامه میدهید (یک رج از زیر و یک رج از رو)
رج سیام: تمام یازده دانه را بدون کم یا زیاد کردن در این رج میبافید.
رج سی و یکم و سی و هفتم: (یکدانه را نبافید – ۹ دانه را ببافید – دانه آخر را نبافته برگردید) – در رج برگشت ۸ دانه ببافید و برگردید – دوباره ۷ دانه ببافید و برگردید – ۶ دانه ببافید و برگردید – ۵ دانه ببافید و برگردید – ۴ دانه ببافید و برگردید – ۳ دانه ببافید، کلاً در این قسمت ۷ رج بافتهاید.
از این قسمت به بعد بافت کمی مشکل میشود و کسانی که تجربه کمتری دارند به دقت بیشتری نیاز دارند، ولی اگر دقیقاً عین گفتهها عمل کنند مشکلی پیش نخواهد آمد.
نخ را همان جا که قسمت زبانه کفش تما شده میبریم و به ابتدای رج که شامل تمامی دانههای روی میشود میرویم و نخ را به آنجا گره میزنیم و یک رجهمه از زیر میبافیم ولی در قسمتی که زبانه کفش به بدنه وصل میشود یک دانه میگیریم، یعنی در دو طرف زبانه که میشود در کل رج ۲ دانه اضافه کردهایم و در رج برگشت بافتنی را کور میکنیم.
پشت و زیر کفش را میدوزیم و سپس از درز پشت شروع میکنیم و با قلاب دو ردیف پایه کوتاه روی دانه میبافیم چون این کفش بند ندارد و ممکن است از پای نوزاد به راحتی در بیاید پس در قسمت پشت نزدیک به درز پشتی در هر طرف از طرفین پشت یک دانه را رد میکنیم و روی دانه بعدی پایه را میزنیم تا پشت کفش کمی جمع شود و این دو رج بافت را دور تا دور لبه کفش و همچنین زبانه ادامه میدهیم و سپس کار را تمام میکنیم.
حال چهار عدد چرخ با کاموای مشکی را بدین ترتیب میبافیم: ۵ دانه زنجیره و دو سر آن را به هم وصل میکنیم تا یک حلقه ایجاد شود درون حلقه را با پایههای کوتاه پر میکنیم و تا حدی که قطر دایره مناسب با سایز کفش باشد، چون میخواهیم بهعنوان چرخ از این دایرهها استفاده کنیم بافت را ادامه مدهیم، با کاموای سفید یک ضربدر روی چرخها میدوزیم و به دو طرف کفش وصل میکنیم،
قسمت جلوی کار را نیز به صورت ۴ یا ۵ خط عمودی با کاموای سفید و سوزن میدوزیم و چراغها یا همان دگمههای قرمز را نیز به وسیه دوخت وصل میکنیم، امیدوارم از دیدنش تو پای نی نیهای نازتون لذت ببرید.
سخن آخر
امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید و بتوانید براحتی مراحل بافت پاپوش پسرانه را طی کنید. اگر شما از علاقمندان کار با کاموا هستید، فراموش نکنید نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.
مطلب زیر را نیز در ستاره ببینید:
- آموزش بافت پاپوش نوزادی فانتزی با دو میل
- آموزش بافت کفش بافتنی
- آموزش بافت پاپوش زنانه
- بافت پاپوش دخترانه با دو میل